Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

Kvalitet slike na PS5 Pro se napokon lepo odmakao od base PS5, a sa 5090 se poredi super u skladu sa činjenicom da cela konzola košta kao dva štapa rama i ssd.
Digital Foundry istorijski nisu baš konzistentni sami sa sobom. PSSR su od početka malo jače hvalili nego što zaslužuje, pa evo ovaj novi model rešava velike probleme prethodnog koje nešto nisu ranije naglašavali.
Ovde ima poređenja FSR vs DLSS, i verovatno je zbog ove saradnje sa Sony-jem Requiem bolje optimizovan za FSR 4.

Nego, jesam li ja glup ili u igri nema sensitivity za misa da se podesava?
I ja sam se otelio dok sam nasao, u camera opcijamama pa pored treceg/prvog lica ima kockica tu kliknes i dobijes slajdere za podesavanje, i to ih ima gomila bespotrebnih.

Nisam još igrao igru, ali jel moguće da je ovolika razlika? Na ovoj slici ispade base PS5 kao da je Switch.

its-the-real-deal-tech-experts-praise-ps5-pros-upgraded-upscaler-1.large.jpg

Imate na allkeyshopu uvek popuste i kljuceve za 20-30e, cak i kada je na steam-u neki kao popust/akcija tamo je cak i od toga jeftinije, sajt lista sve preprodavce greenmangaming gamevivo itd i trenutno najjeftinije cene.

sad ima za 40e https://www.allkeyshop.com/blog/buy-resident-evil-requiem-cd-key-compare-prices/

mod za fov pod obavezno, u igri je default fov 40.
https://www.nexusmods.com/residentevilrequiem/mods/9
Ti kljucevi su potenijalno kradeni

Game over, play time 18.3h na steamu, aktivno game (po statistici na kraju) nesto ispod 10ak sati. Otkljucao nikih 34/49 achievmenta. Isao sam odma standard (classic) mod pa sam zivce pogubio u par navrata sto se nisam sacuvao pa morao po sat vremena opet da igram.

Sto se same igre tice, kombinacija modernih rezidenta i the last of us. Licno bih dao ocenu tipa 6.5/10
Ima delova u igri koji su super, ima koji su smaracki i naucnofantasticni (al dobro rezident je u pitanju, jel). Vidi se da tuku na neku nostalgiju nas starih igraca, ali jako mi nedostaju logike i zagonetke iz prvog rezidenta.

Sve u svemu, igra ne vredi tog novca za koji se trenutno prodaje...i sam sam kasno skontao da nisam trebao uzimati direkt sa steama vec od nekih sa sajtova pominjanih iznad.

Sto se tice bagova, ima ih dosta ali nije nista da ne moze da se igra. Tipa preklapanje likova, teleport karaktera po mapi usled lose optimizacije i sl...nesto kao cyberpunk kada se pojavio.

Prilozi

• 20260227_152258.jpg
    20260227_152258.jpg
    357.5 KB · Pregleda: 82
Authorized sajtovi dobijaju ključeve direktno od izdavača, zato su legalni. Nisu ukradeni jer izdavač sam generiše i prodaje te ključeve. Razlog za nižu cenu je regional pricing i bulk popusti, ne krađa. Godinama kupujem tamo i nikad problem.

Authorized sajtovi dobijaju ključeve direktno od izdavača, zato su legalni. Nisu ukradeni jer izdavač sam generiše i prodaje te ključeve. Razlog za nižu cenu je regional pricing i bulk popusti, ne krađa. Godinama kupujem tamo i nikad problem.
Dal je driffle ok?

Sve je to isto, samo gledas da li imaju skrivene troskove na kraju.
Ja generalno gledam preko allkeyshop gde da kupim, oni cesto imaju kupone za popuste.

ne znam kako da se iskuliram i ne kupim igru, prvo sto cu da preplatim jer sam tako i village uzeo pa se cena prepolovila ubrzo, drugo sto imam odmor tek za mesec dana kad cu moci da igram kao covek a ne sat vremena dnevno. tako da verovatno uzimam veceras 🤦🏻

Krenuo sam igru na hard i to je bio bas dobar izbor. Nekoliko puta mi se vec desilo da poginem (uglavnom mojom krivicom) i onda moram da ponavljam neke sekcije.

Krenuo sam insanity i smorio se posle 20min...bolesno je teško i sve mora da se ponavlja više puta

@Marmil kad budeš video da imaš 2 dana života free i u kontinuitetu kupi i igraj. Ne "bacaj" pare unapred bez potrebe. Ja sam i kupio ciljano sad za vikend pošto se tako poklopilo

ali bukvalno, život me dovoljno muči da bi me dodatno na to mučio i virtualni, paz' da neće
Znaš kako kaže onaj stari prank call "Dobar dan gospođo ja sam mazohist"
Tako i mi Souls igrači sve uglavnom na hard inače nema izazova čim uhvatiš mehaniku igre
Došao sam sa Grace neki podrum sa Leonom se jako malo za sad igra
Dobra igra ali daleko daleko iza RE2 i RE4 remake

Pazi glupo je i da neko ko je profi na RE ga igra na bilo sta ispod hard ali kad god tako krenem odustanem i ne zavrsim. Stoga medium je sweet spot meni kao jedva pa casual gameru.
medium je kako su devovi i zamislili igru. ako je tezina preko toga, uglavnom je dodata na vestacki nacin. Ili protivnici imaju vise helta, ili ti manje municije i helta, ili su satro agresivniji po sistemu na vecoj distanci im se aktivira agresija... ako se neki achievment ili tajna lokacija otkljucava na vecoj tezini gotovo sigurno ne prelazim ponovo samo zbog toga, nego zato sto mi se igra svidela + zbog toga. bez tog razloga igraju samo achievment kolekcionari a oni su po meni posebna vrsta.

Po mom misljenju je taj 3rd person autentican za RE serijal i dobro je da se vratio. Da sam mogao da biram i u Village-u (osnovna verzija, bez DLC-a gde može) bih držao tako.

FOV mod samo treba isključiti tokom cutscena jer se javlja "glare" bug.

Krenuo sam igru na hard i to je bio bas dobar izbor. Nekoliko puta mi se vec desilo da poginem (uglavnom mojom krivicom) i onda moram da ponavljam neke sekcije.
Pod hard mislis standard klasik?

Igra ne znam zasto nema jos jednu tezinu hard/hardcore kao sto je imao re2 reamke i re3 remake,
posle se dobija onaj insanity, ali to je shajze, nesto kao inferno za re3 remake,
tacno fali jedan stepenik tezine izmedju standard klasik i insanity...

FOV mod samo treba isključiti tokom cutscena jer se javlja "glare" bug.

Ima novi mod za fov koji ne pravi taj gler i bagove i radi lepo i u igri i u introima, proverio i testirao licno, svaka preporuka.

1772449654517.png

LINK ZA DOWNLOAD:

Poslednja izmena:
Topla preporuka za apocalipse screen filter, deluje manje kao crtani film i dobija realisticniji gritty ton sto bi rekli...
meni blago vuce na plavi tint kao iz Terminatora 2.

1772455045399.png

Poslednja izmena:
Pod hard mislis standard klasik?

Igra ne znam zasto nema jos jednu tezinu hard/hardcore kao sto je imao re2 reamke i re3 remake,
posle se dobija onaj insanity, ali to je shajze, nesto kao inferno za re3 remake,
tacno fali jedan stepenik tezine izmedju standard klasik i insanity...
Da, bas taj. U sustini se dobije sasvim dovoljno ribona, ali sam bio previse oprezan i gubio progres jer sam birao da ne snimam odmah.
Sto se modova tice, sklonio sam film grain i ubacio renodx hdr.
Igra izgleda i radi odlicno.

Nazad
Vrh Dno