Šta je novo?

Resident Evil 5

Evo ukratko.

Graficki savrseno.Mozda i najlepsa igra do sada izasla.
Gameplay kao i u cetvorci sa malim izmenama.Imas zensku koju vodas sa sobom i koja prilicno dobro reseta samo je s vremena na vreme treba pocastiti mecima,zdravljem.
Protivnici su kul i malo vise cimaju u stranu tako da ih ne mozes samo tako ubiti.U demo su ukljucena dva nivoa solidne velicine tako da je sasvim ok i ko moze neka proba.Cetvorka mi je bila fenomenalna a ovo mi deluje obecavajuce i tesko da moze da promasi.Sigurno jedna od najiscekivanijih igara u 2009 godini.E da lepsa je grafika nego u Crysisu(bar na oko).:D

Poslednja izmena:
Eurogamer Hands On

ss_preview_r1.jpg.jpg

Poslednja izmena:
Uf Code Veronika je rokao. Nju sam stalno iznajmljivao za moj DC. Nego ne razumem shto vam ne valja ovaj nachin upravljanja. Jeste da je sada TPS view ali je i dalje mnogo zaebano ako na vas nadiru 30 kila protivnika a oni seljani u stvari jesu zombiji jer su zarazeni nekim tamo prastarim virusom za koji se mislilo da je izumro.

Pa to i jeste fazon:) 30 kila protivnika automatski cini resident skroz drugacijom igricom:)
Ja sam navikao na klasican resident i klasicno izvodjenje.
Ali priznaj da je stari recept bio vise hororizovan nego sad ovaj;)

Cim ti imas tonu municije i mozes da ides po sistemu: Pobij ih sve, pa nek ih bog razvrsta (da, bog malo). To nije horor vec pucacina...

To čim liči na RE4 nije igra nego . . .

Poslednja izmena:
Cim ti imas tonu municije i mozes da ides po sistemu: Pobij ih sve, pa nek ih bog razvrsta (da, bog malo). To nije horor vec pucacina...

Svaki Resident sem keca je takav (nisam još igrao Zero).

zvanicno

CD Projekt signs Resident Evil 5
Mr. Jerzy Cichocki from CD Projekt (known for The Witcher) has announced, via this YouTube movie, the PC version of Resident Evil 5. The game should hit the store shelves in Poland in second half of 2009. According to mr. Jerzy Cichocki, "We know for sure that PC version RE5 will be released. We don't know when exactly but we expect that it will arrive to shops in second half 2009".

zanimljivo,sad samo treba cekati kad ce "prodavnice" nabaviti "robu" :D

Igrao sam 2., 3., 4. deo, i na emulatoru Code Veronica (nisam presao ne znam ni sam zasto, verovatno zbog emulacije ;), da je full igra na pc-ju sigurno ih je presao), Dead Aim nisam mogao na emulatoru pokrenuti.

Pa jelte mogu reci svoje utiske. I 3.deo tj. Nemesis je bla ocigledno vise pucachina nego avantura u odnosu na 2.deo, em je imao zbrzanu pricu, dakle dosta losije nego 2.deo. Pa ne vidim da se niko ne buni oko toga. Kad posle njega dodje 4.deo, to i nije toliki pad u kvalitetu ;), jer je nastavio taj trend (2. - 3. - 4.), znaci vise pucanja manje mozganja :).

Igrao sam 2., 3., 4. deo, i na emulatoru Code Veronica (nisam presao ne znam ni sam zasto, verovatno zbog emulacije ;), da je full igra na pc-ju sigurno ih je presao), Dead Aim nisam mogao na emulatoru pokrenuti.

Pa jelte mogu reci svoje utiske. I 3.deo tj. Nemesis je bla ocigledno vise pucachina nego avantura u odnosu na 2.deo, em je imao zbrzanu pricu, dakle dosta losije nego 2.deo. Pa ne vidim da se niko ne buni oko toga. Kad posle njega dodje 4.deo, to i nije toliki pad u kvalitetu ;), jer je nastavio taj trend (2. - 3. - 4.), znaci vise pucanja manje mozganja :).

Ja sam presao Dead Aim na ps2 (dok sam imao ps2).
Naci Dead Aim je nevidjeno djubre od residenta,mozda i najlosiji u serijalu!Nemoj zaliti sto ga nisi presao veruj mi nevredi:)
1 i 2 deo su vrh,ostali delovi su samo uradjeni da se uzima lova zbog imena ;)

Veronica je odlicna igra, meni licno odmah posle keca i njegovog remake-a.

Jel moguce veroniku odigrati emulatorom putem racunara ili vec kako samo,da se odigra na racunaru i ako jeste kazite mi sta da skinem da bi igrao,mislim da me uputite neki linkic i slicno.Koliko se secam ona nije izlazila za ps1 i 2.

Jel moguce veroniku odigrati emulatorom putem racunara ili vec kako samo,da se odigra na racunaru i ako jeste kazite mi sta da skinem da bi igrao,mislim da me uputite neki linkic i slicno.Koliko se secam ona nije izlazila za ps1 i 2.

Pa ja sam je presao za ps2 :)
A za emulaciju na pc-u se nerazumem.

Moguce je.
Evo ti link ka emulatoru http://www.pcsx2.net
A na netu nadji .iso fajl igre, na sajtu je sve detaljno objasnjeno oko podesavanja, nije nista komplikovano.

Ja sam poceo da igram, i na pola puta sam se nekako smorio, ma to je pravi hard core resident evil ;), ali sam tada bio nabavio RE4, rek'o samo da probam :D, i nisam se vise vracao Veronici :), jer je ipak ono emulacija, em je grafika na niskom nivou. Da su izasli lupam u isto vreme, Veronica bi RE4 pojela za dorucak ;).

Moguce je u Dreamcast emulatoru, igra je skoro savrseno emulirana, ide u fullspeedu, medjutim jedan deo igre nije moguce preci, tacnije igra uvek zakucava na tom mestu, sto i nije problem, jer je lako naci save tacno posle animacije koja zakucava/

Idem da vidim i sam se pitam kako ce mi se svidi igrati veroniku naprema re4 zbog grafike jer ipak se malte ne svi igramo na visem nivou a vratiti se na staro ne verujem da ce da mi se svidi.Ipak je moja prva igra na ps1 bila re3 pa onda ostale 1 i 2 nije po redu ali sta sam ja onda u ono vreme zna sta opste ima.Zato kako kazu prva ljubav zaborava nema isto tako i sa serijalima residenta uvek vuce.Re 4 je za mene olicenje ostalih delova sve je ono u pravom nekadasnjem starom stilu,tj.hocu da kazem ima onu car igre.
Jos jedno pitanje ako neko moze da se seti igra je u fazonu residenta i nikako ne mogu da se setim kako se zove da je nabavim.Ukratko:Radnja se odvija na nekom brodu slican teretnjaku na nekom oceanu ili moru gde zapljuskuju veliki valovi a secam da se po brodu isto istrazuje,obavljamo zadatke i naravno ubijamo neke zombije kao u residentu.Igrica je izasla pre neke mislim dve tri godine ako ne i vise.Igrah je malo na pocetku i ni sam ne znam zasto je batalih a volim takve igre,pa ako mozete da se setite,sta da kazem nego da se zahvalim.

Radnja se odvija na nekom brodu slican teretnjaku na nekom oceanu ili moru gde zapljuskuju veliki valovi a secam da se po brodu isto istrazuje,obavljamo zadatke i naravno ubijamo neke zombije kao u residentu.Igrica je izasla pre neke mislim dve tri godine ako ne i vise.Igrah je malo na pocetku i ni sam ne znam zasto je batalih a volim takve igre,pa ako mozete da se setite,sta da kazem nego da se zahvalim.

igra se zove cold fear

Jeste brate ala vera ubi me ja nikako nisam mogao da se setim,odoh da je trazim.

Jel se radnja u RE5 dešava posle događaja u ovom poslednjem CG filmu koji je takođe radio Capcom?

Samo da primetim da je taj CG film đubre obično :)

A sto djubre pobogu? Kakvi treba da budu oni filmovi sa Milom onda?

To je pre neka greška u saopštenju nego realnost, i odlično dočarava ozbiljnost Kotaku sajta. Jeste, nigde neće da kažu ni A o PC verziji, a sada će u dnu nekog saopštenja da kažu da izlazi i za PC za 5 dana. Svašta. Tu ide žestok marketing, promocija, bla bla...

Mislim, fino bi bilo da se to zaista i desi, samo nije realno.

Vrh Dno