Šta je novo?

Resident Evil 5

Bojim se da je klasicni survival horror umro jos najavom RE4.

Ma ok samo pitam (da se ne iznenadim puno). Mada evo sad citam temu i svi kazu da je cista akcija. Trenutno skidam pa cu ostaviti utiske kasnije. Grafika na shotovima sto je Medo :) okacio izgleda dosta ostrije od onih slika sto su ranije kacene.

Inace u ovoj temi ima previse banovanih ljudi, strasno. Skroz se nelagodno osecam postujuci ovde, ko da ce ban virus da me zakaci svakog trenutka :D

@ rAMA

Jos samo da nabavim dzojped i tu sam :p

@TheBear

Ma ne smeta to meni, bitno mi je samo da moze mis da se koristi za nisan... U RE4 nije mogao bez nekog patcha... A takav gameplay ti je u sustini u svim RE-ovima, jedino sto su promenili sa staticne kamere na ovu rotirajucu.

U sustini kontrole su slicne kao u Deadspace-u, ili ne ?

p.s. Za sada mi je RE2 i dalje vrh :d

Kaci taj virus sve one koji imaju manje od 2000 posta :D
I ja skidam igru ali tek sutra cu da je zavrtim na mojoj masini pa javljam utiske.
A da je RE5 krljanje, jeste ;)

Da li je neko imao problema sa vsync-om. Kad ga uključim učitavanje traje 30s što je smešno s'obzirom da bez njega skoro i da nema čekanja. Očigledno nešto ne funkcioniše kako treba. Inače ove se dešava u DX9 modu.

Ja. :smash:
Blage nemam zasto se to desava. Forsiranjem Iz igre, iz drivera (190.62 whql), isti kur... kako god okrenes.

Poslednja izmena:
Fantasticna igra odma sam obriso Red Faction: Guerrillu :wave:

Poslednja izmena:
Jel uspeo neko ovo da natera da radi online coop? Pokusao sam sa drugarima iz lokalane mrezhe (battlelan) al' ne ide. Postoji li neki "fix"?

....još plus sam nabavio i neku polu english polu japanese verziju.Baš me hoće :wall:
Još veći bedak je da sam tu kopiju odneo na drugih čak 4. računara od kojih je na 2 instalirao normalnu englesku verziju,dok je na druga 2 instalirao japansku.
Ništa mi nije jasno.Nema veze da li je XP ili Vista.

Da li je zbog ć,č,š,đ,ž tastature tj jezika ili je nešto drugo,nemam pretstavu.Pri dizanju sistema su na 3 od 5 tastatura postavljeni language keyboard da budu srpski jer je takva tastatura (tu baš gde install japansku verziju).
Da li igra automatski to vidi kao drugi jezik - jer pri install nema odabir jezika - stvarno mi ništa drugo ne pada na pamet,jer sam sve probao. Svašta....
Ne pomaže zamena jezika uvek vraća na SR kada se klikne na setup ili autorun,a u settings jezika za tastaturu naravno ne može Serbian da se isključi.
Gremlini nikada ne spavaju :wall:

Poslednja izmena:
Fantasticna igra odma sam obriso Red Faction: Guerrillu :wave:

Gerilu nisam ni instalirao posle gledanja gameplaya na youtube-u, a RE5 sam instalirao, presao 2 nivoa i sad gledam da je obrisem jer imam pametnije stvari da drzim na hardu.

Realno, igra je veci fail cak i od L4D. Ovo nema veze sa Resident Evil-om. Arkadica za klince. Eventualno poslastica za skinse :-devil-:

Poslednja izmena:
U RE4 kontrole su bile sasvim ok, sa misem sam igrao. Ne secam se dobro, ali moguce da sam uz igru skinuo i taj dodatak za misa.
Sasvim ok sto se tice mene, ako kontrole budu na istom nivou.

Nema vise svrhe kukati za starim RE igrama, ovo je survival pucacina, ono su bile survival avanture, i to je to. Al bar kad ne bi nosio RE ime, lakse bih je prihvatio.

U cemu je problem kad pokrenem igricu samo mi izadje na ekranu "video mode not supported" :(
Inace i kad selektujem rezoluciju 1280x720 isto mi pise video mode not supported :(

Poslednja izmena:
Danas sam nabavio igru. Stigao sam do 2-1 chaptera i meni je RE 5 extra, za sada barem.

Gerilu nisam ni instalirao posle gledanja gameplaya na youtube-u, a RE5 sam instalirao, presao 2 nivoa i sad gledam da je obrisem jer imam pametnije stvari da drzim na hardu.

Realno, igra je veci fail cak i od L4D. Ovo nema veze sa Resident Evil-om. Arkadica za klince. Eventualno poslastica za skinse :-devil-:

Cekaj malo, a po cemu je L4D fail ???
Igra je jedna od najzabavnijih za multiplejer.

To je mozda zabavno prvih sat vremena, posle je dosadno, govorim za MP.
U singleplayer modu, igra od starta smara, shebati skupo placenog misa zarad L4D, nema logike :D.

Poslednja izmena:
Ne smara nimalo, jasam je igrao mesec dana multi nije me smorila, zabavnija mi je od dosadnih pucacina u multiplejeru.

L4D je super igra ako imaš ekipu za to, Killing Floor je još bolji. Ali to su specifične igre koje duže vremena možeš igrati samo samo ako imaš ljude sa kojima možeš dobro da se zezaš :)

Da li je neko uspeo da nasteluje desni analog na Gigatech (kinez) gamepadu? Sve mi je invert na desnoj pechurki, ostalo je sve kako treba.

Još veći bedak je da sam tu kopiju odneo na drugih čak 4. računara od kojih je na 2 instalirao normalnu englesku verziju,dok je na druga 2 instalirao japansku.
Ništa mi nije jasno.Nema veze da li je XP ili Vista.

Da li je zbog ć,č,š,đ,ž tastature tj jezika ili je nešto drugo,nemam pretstavu.Pri dizanju sistema su na 3 od 5 tastatura postavljeni language keyboard da budu srpski jer je takva tastatura (tu baš gde install japansku verziju).
Da li igra automatski to vidi kao drugi jezik - jer pri install nema odabir jezika - stvarno mi ništa drugo ne pada na pamet,jer sam sve probao. Svašta....
Ne pomaže zamena jezika uvek vraća na SR kada se klikne na setup ili autorun,a u settings jezika za tastaturu naravno ne može Serbian da se isključi.
Gremlini nikada ne spavaju :wall:

Nije to nista, oni emulatori za mis su mi ubili a4 tech misonju i PS2 port :(

Za sve one koji imaju problema sa time da im se igra instalira na japanskom.
Pre rezanja igre otvorite fajl setup.ini i nadjite sledece stavke
[0x0409]
TITLE=Choose Setup Language
DESCRIPTION=Select the language for this installation from the choices below.
OK=OK
Cancel=Cancel
0x0409=English (United States)
0x0411=Japanese
0x0401=Arabic (Saudi Arabia)
0x042d=Basque
0x0402=Bulgarian
0x0403=Catalan
0x0804=Chinese (PRC)
0x0404=Chinese (Taiwan)
0x041a=Croatian
0x0405=Czech
0x0406=Danish
0x0413=Dutch (Netherlands)
0x040b=Finnish
0x0c0c=French (Canada)
0x040c=French (France)
0x0407=German (Germany)
0x0408=Greek
0x040d=Hebrew
0x040e=Hungarian
0x0421=Indonesian
0x0410=Italian (Italy)
0x0412=Korean
0x0414=Norwegian (Bokmal)
0x0415=Polish
0x0416=Portuguese (Brazil)
0x0816=Portuguese (Portugal)
0x0418=Romanian
0x0419=Russian
0x0c1a=Serbian (Cyrillic)
0x041b=Slovak
0x0424=Slovenian
0x040a=Spanish (Traditional Sort)
0x041d=Swedish
0x041e=Thai
0x041f=Turkish

[Languages]
count=9
default=411

Ovde pod Languages zamenite default sa 411 na 409 ako zelite engleski (ili bilo koji drugi broj sa liste ako zelite neki drugi jezik, npr. 401 ako zelite arapski).

Ako imate igru kao image na hardu, onda uz pomoc nekog programa, npr. PowerISO editujte .iso fajl.

Poslednja izmena:
Meni je bila na kineskom japanskom sta li je instalacija i to sam odradio...

******ska kamera i kretanje, grafika je ok i lepo radi, a za ostalo cu morati da igram malo duze da bih mogao da ocenim. Cini mi se da njesra, ovako na prvi pogled.

Ovo uopste ne lici na resident evil kakvog se secam(1,2). Nema nikakvih horor elemenata, okruzenje atmosfera bezveze, kamera uzas, jedino grafika( i ona zenska) valjaju ali dzabe :), brisem posle 20ak min igranja...

Poslednja izmena:
Tek si sad video da to nije resident kao prva dva?

Ja sam ocekivao da igra ima losu kameru i da je kretanje i pucanje kilavo. Isto je bilo i u cetvrtom delu. Ova samo malo prosiruje koncept iz prethodnog dela. Nista vise i nista manje.

Tek si sad video da to nije resident kao prva dva?

Ja sam ocekivao da igra ima losu kameru i da je kretanje i pucanje kilavo. Isto je bilo i u cetvrtom delu. Ova samo malo prosiruje koncept iz prethodnog dela. Nista vise i nista manje.

Nisam ni igrao druge osim ta dva dela, pa su ocekivanja bila drugacija...

Chekajte ljudi,je l u igri ima zagonetki uopshte?

Chekajte ljudi,je l u igri ima zagonetki uopshte?

Ima matori, al' 10-godisnjak moze da ih provali u roku od par sekundi. :) Sve se svodi na napucavanje iz treceg lica, koje je poprilicno traljavo uradjeno. E sad, ja sam ovo igrao na ortakovoj kutiji, moguce da su malo popravili gameplay na PC verziji...

Nazad
Vrh Dno