Šta je novo?

Resident evil 5 demo (xbox 360)

Moj post ide kao odgovor Driveru i Sony ekskluzive nijesu pomenute u negativnom kontekstu već je Uncharted kao rijetki svijetli primjer istih.

o_O
Uncharted i RE4 su graficki "tu negde"?
Jesi ti siguran da pricas o Unchartedu sa PS-a 3 ili si ga pobrkao sa nekom drugom igrom?

Ma vidis da pali masu:)Zasto bi neko tako nesto napisao nego da prkosi ps3 korisnicima i da oni onda napisu nesto lose i da dobiju ban(kao u vecini slucajeva ja)
Nek se tripuju da je xbox vrh meni je ok ps3 kolkogod xbox360 bio graficki ispred ps2:D

RE4 ima najgori upravljachki sistem ikada, nishta ne vidish shta se deshava, slobodno mozesh da igrash sa povezom na ochima, razlike nema, to samo neko ko se nikad nije igrao moze da svari, drugo je to shto ljudi po inerciji igraju peti deo igre gde je prvi bio dobar :) Al dooobro, pogreshi chovek :)

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da je to namerno tako odradjeno,nabija tenziju.:)

Pa pazi, ako je namerno uradjeno tako da "ne znash gde si" i da ne mozesh brzo i precizno da reagujesh, pa jedino ako su hteli da u igri budesh invalid :d

A posle igranja RE5 demoa osecaj je kao da upravljash naduvanim lutkama, fire dugme je jedina bitna komanda a sve to se deshava u ogradjenom toru za ovce :)

I jos kazu da to doprinosi tenziji, kao, nije ti lako da izadjes na kraj sa svim tim i zato je napeto :)

Nisam siguran koliko je ograničavanje upravljivosti odgovarajuća mera za povećanje napetosti. Pogledajte Dead Space, odlična igra, a glavnom liku treba 5 sekundi da se okrene. Jeste da izaziva napetost, ponekad i strah, ali ipak nervira. Sigurno bi čovek u stvarnoj situaciji mnogo brže reagovao. Preglednost je shyte, bolje da su napravili FPS. Čemu u opšte kamera 10 cm iza ramena, kada se od lika ne vidi pola ekrana?

Dead Space je ipak nešto drugo. Neprijatelja nema desetine i ne izbljuvaju sa svih strana lagano hodajući prema tebi. I ta kamera bi mogla daleko više da smeta da je gejmplej drugačiji, ali ne smeta jer je sve lepo prilagođeno.

Ali Resident Evil se okrenuo na akciju, a ipak se ne vidi pola ekrana, pogotovo kad počnu da kidišu zombiji.

Stvarno je kamera preblizu! nista ne vidis!
Brate cini mi se da cu ovaj RE 5 odigrati cisto da vidim pricu kroz igru!
Ovo co op ****** je bezveze! Koji ce to u jednom Rezidentu,alo Rezident evil ljudi, pa srao sam u gace od straha u prva 3 dela!

Ti verovatno nisi igrao RE pre nego shto se pojavio na X360 :)

I ovde niko ne bi trebao da se racuna u "normalne" usere vec da svi budu zahtevni i traze najbolje, a ne da igraju sve redom, jer ako ih nema dovoljno, nastaje neshto shto se zove Wii, a ti ako zelish da konzole i igre u buducnosti budu onakve kao na Wii, onda stvarno jesi normalan user. RE5 je najobicnija pucachina i to ne valja.

Nebitno da li sam igrao RE5. Šta će moći da rade fanovi FF-a koji 2030 godine budu igrali FFantasy XXXVII, a koji se nisu ni rodili kada je izašlo prvih deset delova :). Totalno nebitno. A RE5 možda neće biti toliko običan, izašao je samo demo, nisi prešao baš celu igru da to možeš da tvrdiš. Uostalom, često se bre svi pozivate na neke prethodne delove, a sad kad ih pogledaš, em krš izgleda, em je bio još jednostavniji. Shvatite da sećanje i tadašnje oduševljenje ne zastareva, ono ostaje urezano onakvo kakvo je bilo, a kriterijumi rastu iz dana u dan. Zato kad pogledaš sada neku staru igru, znaš da treba da očekuješ mnogo lošiju grafiku i izvođenje i malo nostalgije, a na kraju kad vidiš, ne možeš ni da počneš da igraš koliko to loše izgleda... preneraziš se i batališ dalje ponovno igranje, koliko god da si nostalgičan...

Zato kad pogledaš sada neku staru igru, znaš da treba da očekuješ mnogo lošiju grafiku i izvođenje i malo nostalgije, a na kraju kad vidiš, ne možeš ni da počneš da igraš koliko to loše izgleda... preneraziš se i batališ dalje ponovno igranje, koliko god da si nostalgičan...
A kod mene bas obrnuto, u stanju sam po mesec dana da "cepam" samo te "starudije"... Imalo je nekako vise duse, sta znam... :)

Nema više duše, samo si nostalgičniji od drugih..

Ti verovatno nisi igrao RE pre nego shto se pojavio na X360 :)

RE4 ima najgori upravljachki sistem ikada, nishta ne vidish shta se deshava, slobodno mozesh da igrash sa povezom na ochima, razlike nema

Inace, kako je to bilo reseno u prva 3 dela serijala. Staticni ekran (kao u P&C avanturama, prelazi se iz ekrana u ekran), kamera sa strane, tek tu nisi mogao videti sta se desava ;).

Brate, ja sam takodje dosta nostalgican, i don Bymax :d je u pravu za poslednja dva posta apsolutno.
Doduse odigrao sam pre malo jache od godinu dana Tomb Raider 1 :smoke: i ekstremno uzivao, kakav Underworld kakav Uncharted ;).

Tomb Raider 1?
6108-TombRaider1.jpg

Nostalgija ... I rest my case! :)

Ne znam o čemu driver priča kad su prethodni nastavci u pitanju. RE4 je kao isti kao RE5, a ono grafika i fizika nula. Izvođenje je isto. Prethodni nastavci su koncipirani isto kao i prvi delovi Alone in The Dark-a... :)

Poslednja izmena:
Jeste ako se igralo bez direct3D kartice. Matrox verzija je bila do jaja. Inače, ja sam zbog ove igre menjao S3 trio64 za S3 Virge. Eeeej, apgrejd hardvera zbog igre... Da sam tad znao Playstation da kupim...

Ne znam o čemu driver priča kad su prethodni nastavci u pitanju. RE4 je kao isti kao RE5, a ono grafika i fizika nula. Izvođenje je isto. Prethodni nastavci su koncipirani isto kao i prvi delovi Alone in The Dark-a... :)
Pa o tome se i radi, RE4 je isti kao RE5 i očajni su oba. Raniji nastavci (1-3) su već bili drugačije koncepirane igre i bile su nešto sasvim drugo.

Tomb Raier 1 nije podrzavao 3D graficke, ali izgleda bolje nego na onoj fotki sto je dao byMax.
Igrao sam i uzivao, rekoh vec da je nostalgija u pitanju, ali i kvalitetna igra (koncepcija, zaokruzenost nivoa, zagonetke, sto mozgalice sto arkadne, perfekcija :smoke:).
Radila je u madrfaking DOS-u ;), a meni je Win98 bio jako nestabilan.

Lara je doslovno kradljivac grobova, ako joj se poneki Dinosaurus ispreci na putu, bolje bi mu bilo da je "prirodno" izumro :smoke: :-devil-:.
Uostalom sta bi ti radio da nadjes u dolinama/shumama Zemun-polja :d, nekog agresivnog dinosaurusa, bil' uzeo kameru u ruke i snimao ga, ili bi ga napunio olovom :).

Poslednja izmena:
Ah da, sada čitam u KZ2 topiku o zvuku, pa me to podseti na sledeću stvar - ovo dvoje u RE5 dok koračaju ostavljaju iza sebe zvuk zveckanja kao da se radi o desetak vitezova srednjeg veka u punoj borbenoj opremi, sa oklopima, mačevima i mrežastim oklopom sa pločicama.

Mozda je to tvoje misljenje i to ok je imati ga,ali treba usput i biti malo objektivan.

Nije to njegovo misljenje, to je "jedino ispravno misljenje", ne postoje moja i tvoja misljenja na benchu, bezis sa casova, sta? :smash:

Poslednja izmena:
Kazes za jednu od najboljih horor avantura iz prosle generacije konzola da je ocajna?:S:
Ne, kažem za jednu od najizvikanijih igara da je očajna. Ili, kažem za igru koja je prešla u izvođenje "na licu mesta" a u kojoj ne može da se puca i kreće u isto vreme da je očajna. Mislim, to sam rekao i za Halo 3 koji na metacritic-u razvaljuje totalno, kakve veze ima prosek ocena?

Ne, kažem za jednu od najizvikanijih igara da je očajna. Ili, kažem za igru koja je prešla u izvođenje "na licu mesta" a u kojoj ne može da se puca i kreće u isto vreme da je očajna. Mislim, to sam rekao i za Halo 3 koji na metacritic-u razvaljuje totalno, kakve veze ima prosek ocena?

To sto tebi ne valjaju igre to je tvoja stvar,ne mozes generalizovati stvari.
A to sto ne moze da se puca i hoda u isto vreme i jeste jedna od jedinstvenosti RE serijala i dosta doprinosi na atmosferi.A Halo 3 ima najbolji mp na konzolama bar do izlazka KZ2.

Nazad
Vrh Dno