Šta je novo?

Resident evil 4 za pc!

dok capcom ne saopsti tu vest zvanicno ja necu da se nadam :)

a bilo bi lepo da izadje, smorio sam se vise da svaki dan idem do drugara da bih ga igrao na PS-u :d

Igra je mnogo mocna, samo je pitanje kako ce to ici na tastaturi. Vecina konverzija sa konzola je ****** na PC-u. Presao sam je 2 puta.

Video sam trailer za cetvrti deo...izgleda sjajno! Samo da izadje na vreme i da je konverzija uradjena kako treba...

Poslednja izmena:
E ovo je vest.Konacno da odmorim malo svoj DualShock2 od PES-a.

ja se vise radujem DMCu.
ako portovi budu uradjeni kvalitetno kao Onimusha (a bice) nema zime.

Ja se ne bih nadao ovome, vrlo slichno kao da ste rekli Gran turismo na PCu..

driver je napisao(la):
Ja se ne bih nadao ovome, vrlo slichno kao da ste rekli Gran turismo na PCu..
Uze mi rec iz usta !

ja bi voleo da izadje za PC, da vidim koje cudo ce da ga pokrene sa sve high detaljima...
I onda kad ispadne konfiguracija od 1500E, bas me zanima da li ce jos uvek da pljuju PS2 od 150E.

:wave:

Shakale, nije to isto, za 1500e je grafika bolja :)

milosd77 je napisao(la):
Igra je mnogo mocna, samo je pitanje kako ce to ici na tastaturi. Vecina konverzija sa konzola je ****** na PC-u. Presao sam je 2 puta.

Većina konverzija je fantastična, ne mogu da se setim nekog negativnog primera iz iole bliže prošlosti.

Što se tiče tastature...Resident Evil je tip igara koji se ne igra na tastaturi. Izdvojite lepo 3000 dinara, kupite ili Logitechov Dual Action gamepad ili još bolje original PS2 džojped i adapter, i prestanite da kukate. Tastatura je za pacere :)

SINTER je napisao(la):
ja se vise radujem DMCu.

DMC je keva! Znači, ona o DMC-ju se odnosi na PC? To je strava. Kec i trojka su fantastični, jedino je dvojka kesa.

Poslednja izmena:
Koji bre to port sa konzole na PCu dobar ? :)

Ni meni se ne svidja nijedna konverzija, grafika obichno bude mnogo loshija nego na igrama za pc... Textrure shture, efekti na nivou dx8... Cim se poveca rezolucija igra izgleda bzvz, najlepshe izgleda kad se igra u 800x600 sa full antialiasingom...- simulacija tv ekrana. :/

DjoleNS je napisao(la):
Ni meni se ne svidja nijedna konverzija, grafika obichno bude mnogo loshija nego na igrama za pc... Textrure shture, efekti na nivou dx8... Cim se poveca rezolucija igra izgleda bzvz, najlepshe izgleda kad se igra u 800x600 sa full antialiasingom...- simulacija tv ekrana. :/

To je zbog cinjenice da ga pokrece ps2 hardver star 5-6 godina, koji je po nekom standardu pregazen pre 2...

driver je napisao(la):

GTA3, prvi, drugi i san andreas... bolji mnogo na PC-ju. Grafika za dva koplja, i ne secka!

Meni je i HALO bio ok.I silent hill 2&3.

byMaX je napisao(la):
GTA3, prvi, drugi i san andreas... bolji mnogo na PC-ju. Grafika za dva koplja, i ne secka!

GTA nisu portovi, svi su izashli sa mnogo zakashnjenja pa su ih radili ili od nule ili sve zivo promenili. A ne znam gde si video seckanje, pa to je ekskluzivno samo na PCu :)

driver je napisao(la):
GTA nisu portovi, svi su izashli sa mnogo zakashnjenja pa su ih radili ili od nule ili sve zivo promenili. A ne znam gde si video seckanje, pa to je ekskluzivno samo na PCu :)
mozda za tvoj ;)
PES je takodje odlican!

Jeste pes odlichan, ali ne radi kao na PS2, a pogotovo se ne mogu porediti kada nemash joypad, shto vecina nema :)

Ljudi jednostavno ne mogu da shvate shta znachi zakucano 60fps. To na PCu ne postoji, ma kakvu konfiguraciju imao...

And here we go again :)

driver je napisao(la):
Jeste pes odlichan, ali ne radi kao na PS2, a pogotovo se ne mogu porediti kada nemash joypad, shto vecina nema :)
ne znam zasto ne radi kao na ps2 ali to nije ni bitno, a bitno je da je port dobar i da ne moramo da igramo EA ******, a joypad se podrazumeva ;)

Pa nije dobar kao na PS2 ;)

driver je napisao(la):
Ljudi jednostavno ne mogu da shvate shta znachi zakucano 60fps. To na PCu ne postoji, ma kakvu konfiguraciju imao...
Ama ne postoji ni na Soniju, što lažeš narod :)
Jel si ti nekada video neki brojač frejmova da ide u ćošku s igrom? Nisu to 2D igre pa da je frejmrejt konstantan...

Jel si ti video neku igru na PS2 voodoo ? :)

Ima novih igara od nekih fush firmi koji su pokushali da ubudze efekte softverski pa se gubi fps, srecom to su obichno bulja igre. Sve shto je dobro na PS2 radi tako da nema razlike u framerateu sve vreme. Mozda framerate varira 5fps, ali to se ne primecuje kao na PCu gde je jednog trenutka sve glatko ko dupe, sledeceg moze da ima 10, bez ikakvog povoda. To se zove optimizacija, iliti buljavi general purpose hardver :)

Poslednja izmena:
Igrao, i to jedno 5-6 komada :)

To što kažeš stoji, ali da je stalno zakucano na 50/60, nema teorije...

Ja ti kazem da se okom u vecini igara nikakvo usporenje, seckanje ne vidi. Znachi nema ono radi sve super i odjednom skoro stalo :) Kada gledash igru na Pcu framerate shalta bre po 50 gore dole, jednostavno vidish da je bottleneck svako parche hardvera, jer je neoptimizovano, hardver nije za to, vec je sve na silu napravljeno, jer kad je vec tu, zashto ne napraviti i igre za njega ;)

I aj dosta bre vishe o tome, na kraju ce ispasti da igre na PCu rade bolje, a stabilni framerate je na konzolama jedna od najpoznatijih stvari ;)

KONZOLE i PC imaju totalno razlichitu grafiku.
Tachno je da PS2 ima full framerate i da se igre pokrecu mnogo bolje nego na PC- ju, ali je isto tako tachno da nikada nece imati detaljnu grafiku kao PC na mashinama koje su namenski slklopljene za IGRANJE, a ne prosechni PC koji koshta kao moja grafichka karta (U vreme kada sam je kupio 500E).
Svaka platforma ima prednosti i mane..., neko ko je navikao na sony PS2 grafiku i glatkocu animacije tesko mozhe prihvatiti PC kao platformu za igru. Imao sam skoro SVE konzole do sada od nes-a do PS2 i da vam kazhem pravo jedva sam se navikao na PC.
Sada, sada ni jedna konzola ne mozhe da zameni moj PC.
U potpunosti razumem DRIVERA sta pokushava da kazhe,
Na konzolama igre imaju poseban "FILING", unose vas u igru, imaju veci efekat
realnog od PC ja to je CHINJENICA; Npr.GT4, nista slichno ne postoji na PC-ju.
Medjutim isto tako i NFSMW na PS2 izgleda kao igra za PS1, a na malo jachem PC-ju....
POZDRAV SVIMA

pure, u pravu si delimichno, ali uporedi koliko koshta PS2 i PC igrachka mashina. Da bi se na PCu igrao treba ti minimum 1000e, PS2 koshta 200. Razlika u grafici nije 5x sigurno, a na PS2 igrachko trzishte je mnogo razvijenije. Ko trazi "pure gameplay", nece mu smetati shto grafika nije poslednje generacije, jer shta ti vredi najjacha grafika ako je igra suvoparna itd ?

Malo poshtenih igara sa PS2 vi vidite, ali pogledaj primer Fahrenheita. Vecina ljudi misli da je to jedna od najboljih igara ove godine, a izgleda na PCu potpuno isto kao na PS2. A mogu samo da ti kazem da je Fahrenheit samo prosechna igra u odnosu na najbolje na PS2...

Shto se tiche NFS MW, nisi u pravu. U igri postoje svi komplet efekti koji postoje i na PCu sa max detaljima, samo su naravno texture mnogo manje. Na TVu 72cm to izgleda bolje nego na malom monitoru, ali ne znam shta to znachi kada je igra dno dna...

PS2 je vec 5 godina na trzishtu, a doshao je u trenutku kada je na PCu hardware cycle trajao 6-7 meseci, i do sada se izmenilo jedno 7-8 generacija. PS3 stize, pa cemo onda i pored svega ostalog, uporedjivati i grafiku...

driver je napisao(la):

Kukam već 100 godina da mi neko da bilo kakav primer i ništa...

ATI FAN je napisao(la):
To je zbog cinjenice da ga pokrece ps2 hardver star 5-6 godina, koji je po nekom standardu pregazen pre 2...

Da, ako je igra identična originalu, ne vidim kako to može da bude loše portovanje.

byMaX je napisao(la):

Grafika je bolja za dva koplja zato što je PC verzija zasnovana na Xbox a ne PS2 varijanti igre.

driver je napisao(la):

Zakašnjenje je bilo manje od godina dana, što nije dovoljno da se igra radi od nule. Jedino što je Rockstar uradio jeste što je stavio kvalitetnije teksture i dodao malo više poligona. Mnogo laskaš PC-ju i Xboxu ako veruješ da je Rockstar odlučio da napravio totalno nove verzije za njih. Drugo, verovao ti ili ne, ali svaki GTA na PS2 ima ogromne probleme sa osciliranjem frame rate-a. Daleko od toga da oni onemogućuvaju igranje, ali tolika usporavanja ćeš naći samo u GTA serijalu. Veruj mi da na na mom PC-ju (A64 3000, 6600GT, 1GB RAM-a) nema nimalo usporenja :)

driver je napisao(la):

And here we go again :)

Radi kao na PS2, i izgleda bolje nego na PS2, makar zato što se publika na stadionima vidi iz svih uglova. Uz obe verzije intenzivno provodim desetine sati. Čoveče, na mom starom sistemu (Athlon 2000+, Ti4200) igra je letela bez traga usporavanja sa najvišim nivoom detalja pri najvećom mogućoj rezoluciji.

driver je napisao(la):
Shto se tiche NFS MW, nisi u pravu. U igri postoje svi komplet efekti koji postoje i na PCu sa max detaljima, samo su naravno texture mnogo manje. Na TVu 72cm to izgleda bolje nego na malom monitoru, ali ne znam shta to znachi kada je igra dno dna...

Nisi u pravu ni za kvalitet igre, ni za kvalitet grafike. Posle igranja na PC-ju sa full detaljima, vidim koliko je PS2 izdanje gadno.

Poslednja izmena:
forsaken demon je napisao(la):
Radi kao na PS2, i izgleda bolje nego na PS2, makar zato što se publika na stadionima vidi iz svih uglova. Uz obe verzije intenzivno provodim desetine sati. Čoveče, na mom starom sistemu (Athlon 2000+, Ti4200) igra je letela bez traga usporavanja sa najvišim nivoom detalja pri najvećom mogućoj rezoluciji.

Mala opaska:
Ps2 = 200 eura
PC racunar da ide PES bez kocenja = 600 eura
Uz to nisam znao da se igranje fudbala svodi na gledanje publike
:D ja se koncentrisem vise na samu igru
Jos nesto kad izadje sledeci PES :
Ps2 = 170 eura
PC za igranje novog PESa bez kocenja = 600+xxx eura ,)

Pa i PS3 kad izadje, bice opet jeftiniji od minimalne konfiguracije za igranje koja ce biti skuplja zbog upgradea ;)

Nazad
Vrh Dno