Šta je novo?

Refilovanje kertridža: Iskustva korisnika

Hvala na odgovoru,znaci stap i kanap u ruke i punimo ketridze

Evo taman da pitam jos nesto, imam canon ip3000 , dopunjavao sam ga sa nekim mastilom "za" HP, nikad nisam bio zadovoljan kako je sve to izgledalo sa tim(kao da je boja previse gusta), dok je sa istim tim masitilom bilo super na HP-u(neki stari hlebarnik, i sad F2480), sad me zanima da li ima to veze sa mastilom ili ne,ako ima koje mi mastilo preporucujete za tog canon-a.
Imam potrebu da stampam na transparetnim folijama, da li ima smisla zezati se sa inkjet stampacima ili treba stampati na laseru (ovi pljuckavci uvek razmazu to sto su istampali, koristim najobicnije providne folije, mozda je tu greska)

Pozdrav

Poslednja izmena:
smite, zaista mstilo za hp je gusce i nemoj ga koristiti za canon i epson shtampacima. Kupi redje mastilo koje je za te stampace majka.
Takodje shto se tice folija, pa one samo na laser idu. Nisam chuo da postoji neki tip mastila za neupijajuce plasticne folije, brzosusece, sa dugotrajnim svojstvom. Verujem da ima (kad je chovek otisho na mesec onda moze sve) al osecam da je skupo, i kod nas poprilicno nedostupno.

Nekoliko puta sam nosio ketridz na punjenje i mogu ti reci da nisam bas zadovoljan. Puno krace mi traje nego original kupljeni ketridz. Jeste jeftinije, ali imam osjecaj da 'naspu' manje ketridza. Pozdrav

jok ne naspu nego ti retko stampas pa ti kertidz zapekne i onda je potrebno otpushavanje.

Nekoliko puta sam nosio ketridz na punjenje i mogu ti reci da nisam bas zadovoljan. Puno krace mi traje nego original kupljeni ketridz. Jeste jeftinije, ali imam osjecaj da 'naspu' manje ketridza. Pozdrav

Pa normalno je da naspu manje, tako je jedan trazio da mu se kertridz napuni do vrha, da ne bude covek na steti, al kad su mu se pomesale boje, promenio je misljenje ;)
salu na stranu, puni se manje iz vise razloga, pogotovo onaj u boji; niko ne zna koliko je boje tebi ostalo, cim "oznoji" plocica koja ostavlja trag, to je to. Za crni nije toliko kriticno, ali i on se puni manje.

Ima Al u inostranstvu (:)
bolje je da dopunjavas pre nego li se isprazne. Racunaj po 2 ml max posle bas obimnog stampanja kolora i oko 5 ml na sto strana crnog. Sad pazi kad ih vadis da ne povredis bakarne kontakte.

U pitanju je multifunkcijski uređaj Canon Pixma MP 140 sa originalnim ketridžima
PG 37 i CL 38 (manjeg kapaciteta) koji su refilovani 4-5 puta i radi se o sledećem:
Danas kada sam odneo na refil i došao po njih kao gotove rečeno mi je da moram da menjam crni ketridž PG 37 pošto više nije upotrebljiv (svoju uslugu za refil crnog ketridža nisu naplatili) dok su kolorni CL 38 refilovali bez problema.Nov PG 37 (manjeg kapaciteta) košta 1.690,00,dok reciklirani PG 40 (većeg kapaciteta) košta 1.600,00.Interesuje me Vaš savet i mišljenje šta da radim.

1. Da li uzeti nov ili reciklirani ketridz?
2. Da li se reciklirani ketridži mogu ponovo refilovati kao i oni originalni?
3. Ako uzmem reciklirani ketridž da li se dopunjava sa istim mastilom kao i oni
originalni?
4. Da li smeta uređaju ako je jedan ketridž manje zapremine,a drugi veće zapremine?

Poslednja izmena:
imam ja canon pixma mp210..posle dva puta punjenja novih kertridza..nece da stampa na displeju naizmenicno svetli E I 5.jel to znaci da je crkla glava na kertridzima ili?kako da znam dal je glava u pitanju?

Kuci imam HP Business Inkjet 1000 i velike ketridze. Crni punio 2008me i sad opet - 70ml, kolor svaka farba po 28ml.
Nosim na punjenje gde ima 'proverene' farbe, a cene su - bar meni skroz OK.
Nisam primetio razliku u kvalitetu izmedju originalne i punjene farbe (doduse ne stampam fotografije na foto papiru).

Kada se napuni ketridz vise se u hp softweru ne vidi nivo preostale boje - te blinka lampica da nema farbe, ali radi, jedino je malo nezgodno sto ne znam koliko je preostalo farbe pa mi se desilo da je nestalo bas kad mi je trebalo.
Rok trajanja ketridza je istekao odavno, ali je dovoljno prebaciti kompjuter u npr 2003 godinu, upaliti stampac, odstampati test stranu, vratiti datum na normalu. Nakon toga sve radi dok se ne iskljuci stampac (kompjuter moze da se gasi).

Poslednja izmena:
joojant ja sam taj isti stampac bacio u kantu sa sve glavama i patronama. Ne znam kako kod tebe radi al ja napunim ga al paja. one patrone imaju chipove i kazu jasno i glasno "deki idi kupi nove il nema nishta od posla"spavao sam po forumima i pokusavao da resim pitanje toga al avaj nishta od resenja.

joojant ja sam taj isti stampac bacio u kantu sa sve glavama i patronama. Ne znam kako kod tebe radi al ja napunim ga al paja. one patrone imaju chipove i kazu jasno i glasno "deki idi kupi nove il nema nishta od posla"spavao sam po forumima i pokusavao da resim pitanje toga al avaj nishta od resenja.

Sad je kasno... ali ponavljam:
Ugasen kompjuter, ugasen stampac.
Upalis kompjuter, odes na datum prebacis na datum koji je pre isteka roka patrona.
Upalis stampac.
Pustis iz kompjutera da se odstampa test stranica.
Vratis datum kompjutera u normalu.
Stampas sta hoces i gasis kompjuter kad hoces - jedino ne gasis stampac.
Kada ugasis stampac, prilikom paljenja ponovis postupak.

e prijatelju probao sam ja sve to. danima sam se zanimao chak sam i menjao chipove na patronama i svashta nesto al nikako nisam mogao da zaobidjem blokadu. valjda drugi firmware pa nishta nije htelo da prodje.

aco,
ciss se kod nas nece rasiriti jel nije jeftin, cca 50 eura pa navise.
kad bude ciss 10 eura onda ce mozda dobiti zamah, dotle nikako.
pitas se sta ja to pisem. Gledaj sad moje rezonovanje.
U poslu sa kertridzima sam oko 10 godina, 99% korisnika su "povremeni" stampari.
Dakle 2-3 dopune godisnje. Kertridzi sa tako malim obimom stampe ne traju dugo. KAd me pitaju za ciss, proverim cenu, dodam cenu ugradnje min 50% cene cissa, na tu cenu dodam i po 500ml mastila od svake boje koje ce koristiti. Zatim im predocim da stavljanjem cissa nisu resili problem odo ja na letovanje pa kad dodjem idem na selo a ti stampacu stoj 3 nedelje i ne radi. Takodje sad je krenuo da se javlja sve ucestalije problem OS i drajvera. Kao sto vidis malo malo pa izidje novi win os koji koristi 99% srbije i nekako taj low level segment stampaca uvek bude izostavljen sa podrskom. Dakle aj u radnju i novi stampac da se kupi za 20 eura.
Sve u svemu ciss je potreban za jako mali broj korisnika kao sto vidis.

Da ne otvaram novu temu,moze i ovde pitanje za "Doktore".:)
Interesuje me da li je potrebno ispiranje ketridza Pixme4700 pre prve dopune i kako se to radi u kucnoj varijanti?Sipas destilovanu i ne mislis?:)Susenje potrebno ili ne?
Ako je ovo odavanje poslovne tajne ili tehnike ,moze i Private!:)
Mastilo za dopunu je SmileInk,ako nesto znaci?
Mnogo znakova pitanja,Unapred hvala za pomoc!
:wave:

Tako su mi rekli?Bilo bi dobro da se ketridzi isperu zbog kristalizacije,odnosno mesanja dve vrste boje?Imao sam Pixme 3000,4200,4500 i sad 4700 i nikad do sad nisam ispirao ketridze.Znaci kao i do sad:punim, resetujem i ne mislim?Dok nesto ne crkne:D.

@spaad Kako resetujes ketridze? Imam Pixmu iP4200 i punim je vec godinama, a ketridze nisam resetovao nikada.

Kupio sam resetere.

Prilozi

• 41P3MYeHSLL._SS500_.jpg
    41P3MYeHSLL._SS500_.jpg
    20.7 KB · Pregleda: 155
  • 41xEWePGo3L._SS400_.jpg
    41xEWePGo3L._SS400_.jpg
    20.4 KB · Pregleda: 136
A koliko kostaju i sta dobijas time? Meni vec godinama pokazuju da su prazni i stampa se bez problema.

Ne dobijas nista, osim da stampac misli da si ubacio nove ketridze i pokazuje nivo mastila.Prvi reseter sam kupio,a drugi dobio.Koliko tacno koristis taj stampac i kojim bojama punis? Sta stampas?

spaad, a da li ima tako nesto i za hp ketridze, konkretno 920xl ?

Neznam prijatelju.To je pitanje za to3u,killer chipa i magarca.Oni su "doktori".Mada sumnjam da ima za bilo koji HP.
:wave:

Da ne bude zabune "doktori" je u pozitinom smislu!

Imam lexmark 2670 koji koristi 14a i 15a kertridze.
Jel istina da tu nema leba od refilovanja ?

Oster. Istina je. Lexmark je uopsteno proizvodjac chiji se kertridzi mahom ne pune.

Za hp ne postoji reseter. Ali ima za neke modele kombinacija sa neoriginalnim kertridzima chiji su cipovi podlozni resetovanju. Ali imaju vremensko ogranicenje tipa 15 meseci. To hp ubacio zbog refila da stane na put.

Lexmark 14 i 15 se ne pune ali 14a i 15a mogu

Pozdrav,

killer mogu da se napune al ih retko ko kupuje i sam znas da su poprilichno skupi. Uglavnom sve te mfc kad cuju da ne mogu da se dopunjavaju zavrshe kod nas u magacinu gde stoje i nichemu ne sluze.
za poneki deo jedino.

Nazad
Vrh Dno