Šta je novo?

Refilovanje kertridža: Iskustva korisnika

Preporucite mi gde mogu da kupim kvalitetnija mastila za HP 1660 inkjet. Hvala!

mozes u smile ink da kupish al ti se cene nece dopasti.

Nigde nevidim njihove cene boja i alata za refil (vise me interesuju cene boja ) . Pozdrav !

Ajd i ja da kazem nesto... refilovao sam ink jet neko vreme, dok laserima nije pala cena na 70e, onda sam uzeo laser i sreci nikad kraja... em stampam nekad po 100 strana, nekad nista mesecima a uvek radi... em 2000 otisaka bez problema bez economy moda.

A toliko sam se puta usvinjio sa IJ, cak isprskao onim spricevima tepih i zavesu... ma pali...

Nigde nevidim njihove cene boja i alata za refil (vise me interesuju cene boja ) . Pozdrav !
20ml Black 300din, CMY 680din
50ml Black 400din, CMY 950din

Imam Hp 350xl i Hp 351xl u Photosmartu C5280. Kretridzi koje sam dobio uz njega su crkli ubrzo po punjenju i onda sam kupio ove. Posle oko 6 meseci printer je prestao da radi i izbacio poruku kao i prosli put kad su crkli kertridzi. Da li je moguce da su crkla oba istovremeno i kako da proverim posto mi printer, sta god ja uradio izbacuje "refer to printer documentation" a tamo pise da proverim da li kertridzi stoje kako treba i da ocistim kontakte a ako ni onda nece da kupim nove, a ja bas ne bih da kupujem nove......

Kupio u Smile inku OCP i brate bolje od originala (salu na stranu ) stvarno su kvalitetne boje . E sad cena pa nemoze i jare i pare . Pozdrav !

Hocu ja da platim, ali necu da placam nesto sto nece da radi, ovi nisu stigli ni do pola i pocrkase, u Win Winu (tu sam kupio jedan i taj racun imam) mi kazu da jedino sto mogu je da kupim drugi.......

E ap ti vidi kolika ti je garancija na te kertridze, proveri i nas zakon pa lepo pripreti inspekcijom.
Na kutiji od kertridza ti pise vaznost.
Mozes i mail hp-u da napisesh.

A shto se tice boja meni su sve iste, ima neke razlike u viskoznosti i jeftinije boje brze zapushe glavu na stampacima. To sam primetio kod kanona, mada s druge strane punjeno najjeftinijim univerzlnim mastilom glava je isterala 10.000 stranica crne pre nego li je pocela da brljavi.
Sumljam da bi vise isterala i sa originalnim punjenjima.
Poenta je u redovnom koriscenju, a ne u kvalitetu mastila. Mozete da kupite mastilo od 100 eura, ma i originalno sve jedno ako stampac stoji 2 meseca (kao ovaj kod mene u kuci) glava ce propasti.

Što se tiče tog redovnog štampanja , meni je pixma ip4500 stojala po par nedelja da ne odštampam ništa,......, pa uradim nozzle check čisto da mastilo prostruji kroz mlaznice.

Ne znam možda grešim , ali to štampajte što više , svaki drugi-treći dan je malo naduvano.

dekard pa dobro ti mozesh da sumljash u doktorov savet al kad je uvati rak na pluca onda je kasno da se pitash sto te je mrzelo.

Skoro mi je refilovan HP 57 kertridz kao i svaki put do sada, mislim da je treci put bas ovaj. Posle punjenja vracen je i stampac uopste vise nije hteo da ga prepoznaje, prijavljivao je gresku, tj. kad izvadim njega i ostavim samo crni radi sve ok. Sta se desilo?

Crko maršal tj. kertridž.
Mada prvo očisti kontakte na kertridžu pa ako ni tada ne radi onda moraš novi da kupiš.

Pozdrav,

kakva je situacija sa canon mp270 ? postupak za reset, mptool podrska, itd...

uz njega inace stizu pg-510 i cl-511 .

Taj hp 57 izvadi iz stampaca, uzmi vlaznu krpicu i dobro ocisti kontakte od bakra na kertridzu kao i kontakte na stampacu i probaj. Ako ne uspes postupak ponovi sa gumicom za brisanje al da bude meksha gumica tipa pelikan il slicno i probaj tad. Ako ni to. E pomogne baci ga u kantu i posalji pm da ti nadjem neki povoljan a nov.

Canon pixma IP 4300 , dopunjavao kertridze sa nekim mastilom koje je prodavac hvalio , ali od originalnih boja i ostrine ni traga ni glasa ...

Canon pixma IP 4600 , ima mnogo manje kertridze , manje moze da odstampa , par puta sam kupovao original mastila , stajao je i po mesec dana bez paljenja i radi kako treba , kada sam opet ponovio gresku i refilovao ( istim mastilom ) , opet sam dobio katastrofalno lose fotografije , sa razmazanim bojama , zuta boja po celoj glavi razmazana , curi non stop i kad se ne stampa ...

Na kraju opet kupio originalno mastilo i sada brije kako radi , kvalitet vrh .

Ili sam ja naisao na lose mastilo , ili jednostavno ne postoji dobra zamena za opriginalna mastila za ono sto meni treba , a to je stampanje na cd i dvd medijima

kada bih nasao provereno dobro mastilo , da ima razlike 10-15 % od originalnih , verovatno bih ponovo refilovao , ovako :trust:

:wave:

Ima svašta na tržištu a to što žuta curi i kad ne štampa znači da nije hermetiki zatvoren od strane onog koji je punio kertridž.Inače kvalitet boja koji se koriste prilikom dopune ne sme da odstupa od originala,
Sve ostalo na PP

Pozdrav,

canon ip1900 ketridz cl 38

gde da kupim set za dopunu i koliko moze da kosta?

Imam kertridz br 57 za HP f4180, nov i neotpakovan, kome je istekao rok. Sta se desava sa kertridzima kojima je istekao rok, a inace su neotpakovani tj. novi, da li oni mogu da se koriste ili ne? Da li ih softver nekako blokira i moze li se to prevazici nekako.

Imam kertridz br 57 za HP f4180, nov i neotpakovan, kome je istekao rok. Sta se desava sa kertridzima kojima je istekao rok, a inace su neotpakovani tj. novi, da li oni mogu da se koriste ili ne? Da li ih softver nekako blokira i moze li se to prevazici nekako.

Moraš da probaš.
Ja sam par puta ubacivao kertridže sa isteklim rokom i radili su svi do jednog.Čak je i jedna HP 78-ica radila čiji je rok istekao više od godinu i po dana.
Mislim da nećeš imati problema ali ko zna.

Pozdrav,

Moraš da probaš.
Ja sam par puta ubacivao kertridže sa isteklim rokom i radili su svi do jednog.Čak je i jedna HP 78-ica radila čiji je rok istekao više od godinu i po dana.
Mislim da nećeš imati problema ali ko zna.

Pozdrav,

Istekao mu rok marta meseca. U svakom slucaju probacu pa cemo da vidimo. Hvala.

canon ip1900 ketridz cl 38

gde da kupim set za dopunu i koliko moze da kosta?

Ja sam kupio u Bulevar Despota Stefana u Bg-u (ides od dunav stanice i pravcom ka Trgu Republike..). Ne zna tacno koji broj, i ime firme (nesto inkjet). Kupio sam po 10ml cyan, red, yellow i 30ml crne (ukupno ~3 refila). Cena je bila ~750din.

ta 38 mica oce da crkne posle refila.
kad Vam dodju kertridzi u poziciju za vadjenje, izvadite kabl od struje onda vadite kertridze, punite, vratite, pa kabal u struju.

Gde moze da se kupi "Refill Clip" za Hp #300 ,za vadjenje mehurica iz ketridza,stavka 5 sa snimka

[YOUTUBE]MPi2GqJg5QM[/YOUTUBE]

btw da li ima potrebe za time, ja sam do sad radio bez toga,ali imam osecaj da ima mehurica vazduha u ketridzu, pa onda ne radi kako treba,,,

Pozz

Poslednja izmena:
au al je teshko namontirati neku gumu na glavu shprica....

E ako ocesh da budesh kul taman da ti uvalim moj modovan yugo :)
to je sad antika, sve ih manje na ulicama a ima da prasis ki zmaj ((:)
Shalu na stranu, ovo je Srbija i sva oprema koja nije "najneophodnija" se ne uvozi, ma koliko mizerno jeftina bila.
Ako zelis neshto slicno tome, stampaci hp serije 5xx su imali uz sebe "cuvarku" za foro kertridz koja 90% izgleda kao ono shto si video na filmicu. Sa sve gumicom na koju glava naleze. Sve shto treba da uradish jeste da izbushis donji deo plastike tako da mozesh shpricem da pridjes i izvuchesh deo mastila sa vazduhom. Da si ovo izbacio ranije, sad bi mogao kod mene da dodjesh po 30 komada koje sam bacio pre neki dan. (:)

Vrh Dno