Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Imao sam rn10pro i sada koristim rn12pro+ i na oficijelnom rom-u (uzet na paket kod Yettel-a) nema nikakvih lag-ova na kucanju.
Naravno, hyperos redovno došao i sve je ok.
Ja sam jedno dve sedmice imao drugi problem - potrošnju baterije..
Sad je sve ok.
Ocigledno da je do neke aplikacije posto i cerka i supruga i ja imamo isti problem na razlicitim Redmo note 12 modelima (12, 12 pro 4g i 12 pro 5g+)

Ocigledno da je do neke aplikacije posto i cerka i supruga i ja imamo isti problem na razlicitim Redmo note 12 modelima (12, 12 pro 4g i 12 pro 5g+)
Pravo rešenje bi možda bilo hard reset nekog od tih telefona, te onda videti ima li lag-a na čistoj mašini - bez backup-a podataka, niti bilo čega sa cloud-a.
Ukoliko problem perzistira, hmm..
Onda nije do korisničke aplikacije..

Vec sam pisao o tome. Isto je pocelo da mi se desava na proslom telefonu (rn 10 pro) posle jednog veceg update-a. Receno mi je da treba da uradim hard reset. Uzeo novi telefon, update dk kraja sti postoji i opet isto :)

Imam oba telefona. Svi uvek redovno update-ovani i nikad problem sa tastaturom.
Dakle - aplikacija.

Ali to se desava u raznim aplikacijama. Kao da neki proces zakoci ceo sistem na sekundu npr. Provericu malo po netu, mozda su ljudi imali slicnih problema

Moguće je da je do neke specifične aplikacije koju svi koristite. Ja imam redmi note 12 pro 5g, na modovanom HyperOS 1.0 3 i nisam imao takvih problema.

Paketni telefoni me nisu nikad 'izdali' po pitanju nekih važnih softverskih kompatibilnosti sa našim operaterima..
Npr.: frekv opsezi baznih stanica(ovo je ipak hardware ali koji je zbog regije specifičan) pa Volte i itd..

Telefoni (trenutni) su kupljeni u Yettelu. Moj prethodni je kupljen u MTS.

Da, da. To bi trebalo da je u redu.
Neki 'A1' modeli su kuburili sa softverom (ne baš ovi).. tako da mi trenutno ne pada ništa na pamet.
Ostaje još jedino pitanje da li su od početka nabavke imali zastajkivanje sa tastaturom, ili nakon update-a (mislim i na one male security-je)?

Da li su update-i rađeni ručno preko miui downloadera ili automatski - po pristigloj notifikaciji?

Nista neobicno nisam radio, stock rom, update-ovan regularano

Nista neobicno nisam radio, stock rom, update-ovan regularano
Razmišljam naglas: za pojedine regije ponekad se ispostavi neka poteškoća koja se 'tihom' zamenom rollout-ovanog rom-a odradi 'bez dizanja buke' pa, ko je naleteo u prvom talasu - naleteo je..
Nije džabe savet da se bar jednu sedmicu sačeka sa update-om kako bi se izbegli uočeni bag-ovi

Možda je telefon preopterećen sa previše aplikacija i hardver ne može efikasno da se izbori sa tim. Probaj da ograničiš neke manje bitne da se ne startuju automatski u pozadini. A možeš i privremeno da obrišeš neke da vidiš da li će da pomogne

Nista specijalno, ovo nije bas toliko slabasan telefon.
Ovo su moje app na 12 pro plus. Cerka ima 5x manje aplikacija, jedino mozda viber ima na autostart.

Prilozi

• Screenshot_2024-04-02-13-12-28-421_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-04-02-13-12-28-421_com.miui.securitycenter.jpg
    56.9 KB · Pregleda: 8
  • Screenshot_2024-04-02-13-12-39-199_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2024-04-02-13-12-39-199_com.miui.securitycenter.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 8
Ja se razlikujem samo po tome što nemam Instagram i fb messenger..

Kod mene još ništa, ali je u podešavanjima iskočilo obaveštenje da treba da restartujem telefon.

Kod mene još ništa, ali je u podešavanjima iskočilo obaveštenje da treba da restartujem telefon.
Verovatno ti je update automatski download-ovan jer je po defaultu hyperos podešen na automatski download..
Ja bih na tvom mestu sačekao da vidimo kakve su impresije @doctor1964 po pitanju potrošnje baterije..
Instalirano odmah, za sada OK
Dobro.
Naravno, osim baterije, javi nam i da li rade NFC, gpay, keyboard i ostale 'sitnice'..

Poslednja izmena:
Ja odavno imam 1.0.3.0, moja je custom varijanta. Ne mogu da verujem da toliko kasne u nekim regionima.

Nazad
Vrh Dno