Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Dobra baterija... Samo surfovanje na netu.
1000006530.jpg1000006531.jpg

Ja koristim Edge i ekran setovan na 60Hz.
Mada, vidim da browser koji koristiš ima dobre recenzije.
Pa ništa..
Proveriti jačinu signala na 4g kao potencijalni skriveni potrošač baterije..

Strpljivo sam sačekao nekoliko dana da vidim kako diše ovaj junski update.
Znači fenomenalno!
Glatkoća i brzina rada potpuno netaknuti. Znači perfektni.
Baterija čini mi se još bolja.
Mislio sam da tu bolje više i ne može, s obzirom da mi je pre update-a već trajala skoro dva dana.
Ukoliko ste uređaj nabavili u yettel-u bez brige krenite u update jer, prvi utisci su više nego dobri.

Juce i meni stigo update junski na 12 plus pro

Strpljivo sam sačekao nekoliko dana da vidim kako diše ovaj junski update.
Znači fenomenalno!
Glatkoća i brzina rada potpuno netaknuti. Znači perfektni.
Baterija čini mi se još bolja.
Mislio sam da tu bolje više i ne može, s obzirom da mi je pre update-a već trajala skoro dva dana.
Ukoliko ste uređaj nabavili u yettel-u bez brige krenite u update jer, prvi utisci su više nego dobri.
Sta ima veze gde je kupljen?🤔

Pa ima. Onda se sigurno govori o istom rom-u.
KP, pa kojekakvi 'dobavljači' prodaju ovde uređaj, pa se ispostavi da je za ko zna koje tržište..

To su za Lenovo/Motorolu ranije klasifikovali softver za operatore, sad ne verujem da to rade. Xiaomi nema to, za RN 12 samo Global, Europe, Indija, Turska, Latino Amerika (indonežanska verzija se blago razlikuje, a u Kini je to verovatno MTK varijanta istovetnog modela).

Moguće da nema nekih bitnih razlika u feature-ima međutim, na ovim forumima se mnogo češće raspravlja o problemima koje neki update napravi.
Onda nije loše znati na koji konkretni rom se to odnosi.
Uostalom, neretko se desi da neki korisnici ustvrde kako se neki problem baš kod njih konkretno ne pojavljuje!?
U takvim situacijama smatram korisnim da se, makar za početak, izoluju neki eventualni sistemski uzročnici koji, opet, nemaju veze sa konkretnim uređajem..

Takodje,pokusaj smart reset drzis + i dugme za gasenje jedno 10-15sec,mozda pomogne

Dal imao neko problem sa aktivacijom volte usluge? Mtel cg mi ne radi,dok na drugoj mrezi telekom radi normalno

Svojevremeno sam koristio jedan metod na rn10 pro.
Ako hoćeš da probaš, ukucaš u dialeru sledeće :
##86583##
Ne sećam se tačno koji feedback ti je znak da radi ali, ti ćeš se već snaći.
Mislim da je bitno da si za vreme kucanja ovog broja u dialer-u na kartici operatora za koji želiš da ti proradi volte..
I , naravno, sve radiš na sopstvenu odgovornost..

Svojevremeno sam koristio jedan metod na rn10 pro.
Ako hoćeš da probaš, ukucaš u dialeru sledeće :
##86583##
Ne sećam se tačno koji feedback ti je znak da radi ali, ti ćeš se već snaći.
Mislim da je bitno da si za vreme kucanja ovog broja u dialer-u na kartici operatora za koji želiš da ti proradi volte..
I , naravno, sve radiš na sopstvenu odgovornost..
Hvala drug. Već sam to pokusao ranije.
Ima za Xiaomi poseban code da se otkuljuca volte jer sakrivena sistemski.
Jedino me cudi na sim1 sakrivena a sim 2 nije.
Definitivno ne znam dal do telefona ili mreze,ne mogu da povezem. Jer na sim2 radi a sim1 nece i ako je sim1 prioritet za net.
Pokusao zamjena mjesta kartici,reset telefona, brisanje tj reset WiFi, Bluetooth konekcije,nista nije pomoglo

Hvala drug. Već sam to pokusao ranije.
Ima za Xiaomi poseban code da se otkuljuca volte jer sakrivena sistemski.
Jedino me cudi na sim1 sakrivena a sim 2 nije.
Definitivno ne znam dal do telefona ili mreze,ne mogu da povezem. Jer na sim2 radi a sim1 nece i ako je sim1 prioritet za net.
Pokusao zamjena mjesta kartici,reset telefona, brisanje tj reset WiFi, Bluetooth konekcije,nista nije pomoglo
Hm, meni radi i kad su obe kartice u slotovima.
E sad, naravno, tu bi moglo biti stotine potpitanja ali, to sve - radi!
Prva (slot1) kartica je bila mts a druga yettel.
Jedino što sam tada primetio kao neku razliku je da je mts volte voice bolji u odnosu na volte u voice od yettel-a.
..izgleda da su bolji i kvalitetniji kodeci primenjeni kod mts-a.. ali, to je sve moj subjektivni utisak..
Sve ostalo je identično.

Kod mene. Na sim2 nemam interneta,al cim se aktivira u podesavanjima volte,odmah se pali ikonica u samom vrhu telefona.
Za primjer mtel cg da bi aktivirao volte uslugu,moras da ih pozoves da bi aktivirao.
Kod drugih operatera je automatski aktivirana za sve korisnike.
Sa njima se dopisivao preko e mail,zvala me njihova teh.podrška,dala neke savjete i dalje ne radi.
Eto cim nekog sretnem sa volte uslugom na mojoj mrezi,pokusacu da promjenim kartice i uredjaj i onda cu ustanoviti u čemu je problem.

Prilozi

• Screenshot_20240804_183804_com.android.chrome_edit_68220935680214.jpg
    Screenshot_20240804_183804_com.android.chrome_edit_68220935680214.jpg
    76.5 KB · Pregleda: 14
  • IMG-20240804-WA0005.jpg
    IMG-20240804-WA0005.jpg
    30.1 KB · Pregleda: 12
  • IMG-20240804-WA0006.jpg
    IMG-20240804-WA0006.jpg
    25.6 KB · Pregleda: 11
Društvo,treba mi pomoć.Kako da isključim opciju da mi se ne uključuje telefon kad mi je u džepu?Ne vidim nigde opciju da se isključi pocket mode.Opet mi aktiviran ESR live i opet ću morati da platim 500 din. 😤😤😤

Probaj ovo:

E brate,našao sam to tvoje i probao ali neće.Danas mi opet brljavio u džepu.

Ako on tebi 'brljavi' preko zaključanog ekrana, ti onda imaš ozbiljan security problem!!!

Nazad
Vrh Dno