Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

https://xiaomitime.com/how-to-bring-circle-to-search-to-all-xiaomi-devices-19004/
Ko zeli da na svom Xiaomi telefonu im opciju Circle to search. Ja sam instalirao na RN 12 pro i funkcionise odlicno. Ikonicu aplikacije sam ubacio u bocnu traku i tako je pokrecem. Ima opcija prevoda stranice, da zaokruzite nesto na odredjenoj stranici i tako pronadjete, kao i da pronadjete koja je pesma pustena na vasem tv ili radiju ili jednostavno odpevate deo pesme nakon cega vam izlazi trazena pesma...
Što bi značilo da mogu ovo da puste na skoro sve telefone gde miui podržava multilayer, nevezano za to koji je android..

Ma da..
Jedno je aplikacija, a sasvim drugo ono što je 'ispod haube'.
Samu aplikaciju se moglo napraviti kao neko rešenje (u lokalu) već poodavno..
AI je ozbiljan poduhvat (mada ga ni ja lično ne volim) međutim, generalno gledajući, i najbolja rešenja ostaju često u senci lošeg interfejsa..

Pozdrav ljudi,imam Xiaomi redmi note 12 Pro 5G vec god dana i baterija mi izdrzi otp 5-6h screen time samo drustvene mreze(wa,viber,tiktok,instagram,fb).Upalio sam DarkMode i tastere kao nacin navigacije jel ima neko neki savet i vaša iskustva ako imate taj model.Pre mi je trajala dan i po.Msm da posle update nekada nmz ceo dan da sastavi.Ne igram igrice al dosta koristim mobilni al msm da je normlano da moze jedan dan ceo i agresivnog koriscenja.Hvala

Pozdrav ljudi,imam Xiaomi redmi note 12 Pro 5G vec god dana i baterija mi izdrzi otp 5-6h screen time samo drustvene mreze(wa,viber,tiktok,instagram,fb).Upalio sam DarkMode i tastere kao nacin navigacije jel ima neko neki savet i vaša iskustva ako imate taj model.Pre mi je trajala dan i po.Msm da posle update nekada nmz ceo dan da sastavi.Ne igram igrice al dosta koristim mobilni al msm da je normlano da moze jedan dan ceo i agresivnog koriscenja.Hvala
Cerka ima taj telefon i skoro mi je isto rekla da joj baterija malcice manje traje nego pre nekog od poslednjih azuriranja. Gledao sam da ta azuriranja nisu donosila neke promene osim security apdejta tako da ne znam da li je u pitanju azuriranje ili jednostavno vreme eksloatacije i lagano slabljenje baterije.

Prebaci na 60 hz i automatsko osvetljenje i to je to.
Cerka ima taj telefon i skoro mi je isto rekla da joj baterija malcice manje traje nego pre nekog od poslednjih azuriranja. Gledao sam da ta azuriranja nisu donosila neke promene osim security apdejta tako da ne znam da li je u pitanju azuriranje ili jednostavno vreme eksloatacije i lagano slabljenje baterije.
Biće ažuriranje na HyperOS 2.0, pa neka posle proveri.
Hvala momci,iskreno mi nije fora da prebacim na 60hz telefon od 350e msm kad vec ima 120hz.Cekam update 2.0 Nadam se bice bolje posto mi zafali uvek uvece baterije

https://xiaomitime.com/how-to-bring-circle-to-search-to-all-xiaomi-devices-19004/
Ko zeli da na svom Xiaomi telefonu im opciju Circle to search. Ja sam instalirao na RN 12 pro i funkcionise odlicno. Ikonicu aplikacije sam ubacio u bocnu traku i tako je pokrecem. Ima opcija prevoda stranice, da zaokruzite nesto na odredjenoj stranici i tako pronadjete, kao i da pronadjete koja je pesma pustena na vasem tv ili radiju ili jednostavno odpevate deo pesme nakon cega vam izlazi trazena pesma...
Ispostavilo se da baš koristim ovu funkciju u ovoj varijanti.

Kakva vam je baterija dal se i vama vini slabije kod mn ne punih 5h screen time posle god dana koriscenja

Decembarski update je skratio trajanje baterije, a januarski vratio na staro. Čist surf tokom dana i dalje oko 8 sati. Kad se manje koristi telefon, na dva dana oko 6 sati. Verovatno hladno vreme malo utiče na trajanje baterije.

Decembarski update je skratio trajanje baterije, a januarski vratio na staro. Čist surf tokom dana i dalje oko 8 sati. Kad se manje koristi telefon, na dva dana oko 6 sati. Verovatno hladno vreme malo utiče na trajanje baterije.
Trenutna verzija,al ja koristim samo drustvene mreze i ono tiktok najzahtevnije sta bi bilo da igram igrice.Jel znas koji region da stavim da dobijem

Prilozi

• Screenshot_2025-02-07-21-09-40-646_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2025-02-07-21-09-40-646_com.android.settings.jpg
    45.7 KB · Pregleda: 25
Kakva vam je baterija dal se i vama vini slabije kod mn ne punih 5h screen time posle god dana koriscenja
Ako se koristi cio dan,surfovanje,pozivi, poruke tesko da izvuce 12h.
Eto trenutno, je 25%,manje koristen nego inace,al djeca jurcala na YT i neke igrice. Skinuto sa punjaca jutros u 7h.
U aprilu 2 godine ce da bude kada je kupljen

Ako se koristi cio dan,surfovanje,pozivi, poruke tesko da izvuce 12h.
Eto trenutno, je 25%,manje koristen nego inace,al djeca jurcala na YT i neke igrice. Skinuto sa punjaca jutros u 7h.
U aprilu 2 godine ce da bude kada je kupljen
Meni knap bude 1 dana korištenja,al ako se zaigra čovek s yt ili tiktok može i da zafali kod mn u dec bila god

Meni na kraju dana još uvek ostane debelih 40% i više. Istina, ne igram ništa niti teram bogznakakve mreže tipa instagram...
Međutim, youtube se koristi poprilično i, s obzirom na vrstu posla koji obavljam, telefon mi skoro ne izlazi iz ruke..
Tokom vikenda može komotno da sačeka ponedeljak jutro..
Jedno veliko ALI se sastoji u tome, što sam maltene od prvog dana spustio osveženje na 60hz!
Ne bih da debatujem o tome, stvar ukusa i potrebe.

Meni na kraju dana još uvek ostane debelih 40% i više. Istina, ne igram ništa niti teram bogznakakve mreže tipa instagram...
Međutim, youtube se koristi poprilično i, s obzirom na vrstu posla koji obavljam, telefon mi skoro ne izlazi iz ruke..
Tokom vikenda može komotno da sačeka ponedeljak jutro..
Jedno veliko ALI se sastoji u tome, što sam maltene od prvog dana spustio osveženje na 60hz!
Ne bih da debatujem o tome, stvar ukusa i potrebe.
Hvala na iskrenom mišljenju,kod mene je opcija da on prepozna kad treba 120hz a kad treba 60hz.Al po njegovoj aplikaciji 5h screen time mozda navuče jedva.Nadam se da će u nekom update biti rešeno jer telefon god dana bi trebao imati makar 6h screen time iskreno

To je valjda jedini update, neće biti 2.1?

Xiaomi uređaji koji neće dobiti ažuriranje za HyperOS 2.1:

• Xiaomi 11 series
  • Redmi Note 12
  • Redmi Note 12 5G
  • Redmi Note 12 Pro
  • Redmi Note 12 Pro 5G
  • Redmi Note 12 Pro+ 5G
  • Xiaomi 11 Lite 5G NE
  • Poco M5 series
  • Poco M5s
  • Poco X5
  • Poco X5 Pro
  • Poco F4
  • Poco F4 GT
  • Redmi K50
  • Redmi K50i
  • Redmi K50 Pro
  • Redmi K50 Gaming
  • Xiaomi Pad 6

Kako naterati Viber da ostane u memoriji? RN 12 (4+2GB) i HyperOS 2.0, Viber "zakljucan" u Security app, ukljucen background autostart i no restrictions za stednju baterije. Nekad ostane minut, nekad nekoliko minuta a nekad se refresh-uje odmah prilikom sledeceg pokretanja (nebitno da li je aktivna jos jedna ili jos 3-4 aplikacije). I Chrome isto tako ignorise podesavanje.

Jel se desava nekome lag prilikom kucanja? Uzasava me. Bilo u kojoj aplikaciji da sam i uopste nema pravila. Vec se polako navikavam jer sam ovo imao i na prethodnom telefonu ali... :(
Prethodni RN 10 Pro
Sadasnji RN 12 Pro+
Jel se desava ovo jos nekome? Ovo mi se i dalje desava, od kako sam uzeo telefon. NIjedan update nije ovo ispeglao. Cudno mi je da niko drugi nema taj problem.

Jel se desava ovo jos nekome? Ovo mi se i dalje desava, od kako sam uzeo telefon. NIjedan update nije ovo ispeglao. Cudno mi je da niko drugi nema taj problem.
Oba telefona sam imao i nikad mi se takva stvar nije javila. Uzgred, rn10pro još uvek radi perfektno, a menjao sam ga za rn12 pro+, jer je telefon trebao jednom mom ukućanu..

Verovatno je neka app koju koristim na oba uredjaja samo ne mogu da nadjem koja. Ili tastatura...

Nazad
Vrh Dno