Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Ti ako promeniš region nisi otključano bootloader, dobiješ isto oficijalni update, app banke rade normalno kako je radilo meni na Poco X3 tako i kevi na RN12. Gpay ne koristim tako da ti ne mogu reći za to ali app banaka rade normalno, nemoj mešati menjanje regiona i otkljucavaju bootloadera.Inače telefon je kupljen u Gigatronu letos.

Ja sam ažurirao na 14.0.6 tako što sam promenio region u Malezija i odmah mi ponudio ažuriranje, pošto sam bio zaglavio na 14.0.2 i nikako mi nije dolazilo ažuriranje na region Srbija. Ažurirao i ponovo vratio na Srbija. Sad čekamo HyperOS.

Ti ako promeniš region nisi otključano bootloader, dobiješ isto oficijalni update, app banke rade normalno kako je radilo meni na Poco X3 tako i kevi na RN12. Gpay ne koristim tako da ti ne mogu reći za to ali app banaka rade normalno, nemoj mešati menjanje regiona i otkljucavaju bootloadera.Inače telefon je kupljen u Gigatronu letos.
Naravno da ne mešam custom sa regionom..
Imao sam na umu nešto drugo.
Naime, regionalna podešavanja oficijelnog roma u sebi poseduju i neka vrlo važna 'regionalna' setovanja vezana za davaoce mobilnih usluga u regionu za koji se oficijelni rom roll-uje.
Ta podešavanja mogu imati ozbiljne potencijalne implikacije na ostale servise koji se na njih naslanjaju..
Uostalom, da nije tako, rollout bi bio gotovo trenutni za sve, zar ne?

a na koje to implikacije misliš? jedini problem sa XEU koji sam imao bilo je gpay plaćanje jer je google promenio politiku oko custom romova u oktobru prošle godine, ali i to se rešava instaliranjem ažuriranog apk-a, apsolutno sve ostalo funkcioniše sasvim normalno

Možda si i u pravu..
Svejedno, voleo bih da što manje 'majstorišem' posle bilokakvog upgrade-a..
Mogu da razumem i stav da možda mnogo tražim od cenovnog razreda od cca 50k..
Možda sam postao i malo 'razmažen' -od rn10pro pa na ovamo..
Ne znam.
Mnogo toga ozbiljnog završavam na telefonu na gotovo dnevnom nivou da bi mi neki upgrade tek tako olako sj... stvari.
Pa da moram da gubim vreme i živce..
Možda sve to ni ne treba završavati samo na nekakvom tel. , nego lepo sesti za komp, pa natenane..
Bah, jednostavno se navukoh na to da brzo i elegantno sve pozavršavam jednom rukom. Da mi je sve na dva klika daleko i tako to..
Vreme mi je tu zapravo najveći problem..
Sama pomisao da moram eventualno posle upgrade-a opet u poštu zbog euprave da čekam 20 baba na šalteru mi izaziva svojevsnu mučninu..

jedino za eupravu ne mogu da potvrdim, poslednji put sam koristio u julu prošle godine kada mi je istekla vozačka, a tad sam bio na XEU MIUI 14.0.5.0 i radilo je. Da li se nešto u međuvremenu promenilo - ne znam. Sve ostalo je ful funkcionalno. Ostaje da se vidi kako će XEU HyperOS pokazati na duge staze, za sada ne primećujem nikakvu posebnu razliku osim par kozmetičkih promena i to što baterija traje sigurno 25% duže nego na MIUI 14.0.6.0, nešto su definitivno radili oko optimizacije baterije i to je primetno.

Prvenstveno sam se odlučio za XEU ROM zbog uklanjanja bloatwarea, reklama i integrisanog call recordera, a kasnije sam saznao šta se još dobija u paketu tako da mislim da nema greške s njim

Evo, danas smo dobili 0.12 update miui14, a13 (zakrpu za decembar 2013-te)..
To važi za oficijelni rom na rn12pro+5g koji su na paketu kod yettela..

Imam Redmi Note 12 4G i dobio sam ažuriranje na HyperOS pre 7 dana. Posle dan-dva sam uradio fabrički reset, ali i dalje imam problem sa notifikacijama koje kasne, tačnije pojave se tek kada uđem u app (Teams, Outlook, Viber...). Isto je bilo i pre sa MIUI. Ništa nisam čačkao sa podešavanjima jer ranije nikad nisam imao ovih problema, a koristio sam tri godine RN9 Pro.

Imam Redmi Note 12 4G i dobio sam ažuriranje na HyperOS pre 7 dana. Posle dan-dva sam uradio fabrički reset, ali i dalje imam problem sa notifikacijama koje kasne, tačnije pojave se tek kada uđem u app (Teams, Outlook, Viber...). Isto je bilo i pre sa MIUI. Ništa nisam čačkao sa podešavanjima jer ranije nikad nisam imao ovih problema, a koristio sam tri godine RN9 Pro.
Da li je nabavljen u Srb., iz prodavnice ili na paket i ,ako jeste, kod koga?

Da da. Na prvu, ne bi trebalo da imaš problem ako ti je stiglo kao redovni upgrade.
Pretpostavljam da, kao što kažeš, nisi dirao region niti bilo šta slično..
Nisam dirao, bio je region Srbija, tako je i došao upgrade. Vidim sad na app info da WA pod battery restrictions ima "no restrictions", a Viber "battery saver". Prebacio sam sada i na Viberu "no restrictions" pa ću videti, ali to ni na MIUI nije dalo rezultat.

Hvala svakako!

I kod mene na rn12pro+5g dosao 14.0.12 tmoeuxm

Stigao update. Kada dodjem kuci stavljam. Preko mobilnih podataka ce ici lose.
Screenshot_2024-01-31-17-05-09-119_com.android.updater.jpg

Au,sta je ovo *** sunce😡 Skinuo sa punjača sinoć,100% zavrsio update i baterija jutros na 70% za 7h mirovanja. Jel ovo moguce

Idi na settings > battery > skrlouj dole i pogledaj ranking, šta ti je najviše iscedilo bateriju?

braco, uzeo sam ovaj note 12 pro plus iz yettel-a i prvi put kad sam ga stavio da se puni na fabrickom punjacu od 120w sam naisao na problem. krene da puni i stane, krene-stane, krene-stane i tako u nedogled. kad ugasim telefon - puni se normalno. Probao sam i na punjacu od s21FE, isto se desava. Jel zna neko u cemu je fora?

Posedujem Redmi Note 12 Pro 5G Plus i imam problem sa DND modom. Ranije, na prethodnim Xiaomi telefonima, mi je bilo podeseno da se automatski ukljucuje u 22h i gasi u 7h. Za to vreme, ako me neko zove 2x u roku od 15min mi zvoni regularno telefon. Sada nikako to da podesim. Zna li neko sta moze da bude problem? Nisam podesavao nista posebno, settings mi je bio imporotvan sa starog telefona (Redmi Note 10 Pro).

Prilicno neobicna situacija sa DND se desava suprugi sa Redmi Note 12 Pro 4G... Kada se prebaci u DND mode, pozivi se ne cuju ali se zato notifikacije cuju normalno.

Zadnja stvar - lag prilikom tipkanja (kada kucam nesto kao da zamrzne na 1sec i onda izbaci par karaktera odjednom). Ovo mi se desavalo i na starom telefonu, pisao sam ovde. Neko je napisao da je problem sto sam uradio neki vec update i nisam odradio factory reset. Zamenio telefon, odradio sve update-e, nakon toga factory reset i opet se sve isto desava. Sto je najgore, nije samo meni nego i suprugi :D

Prilozi

• Screenshot_2024-02-01-10-55-33-026_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-02-01-10-55-33-026_com.android.settings.jpg
    47.9 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot_2024-02-01-11-07-19-305_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2024-02-01-11-07-19-305_com.android.settings.jpg
    55 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Notify about repead calls iskljuci,kada ti na DND da ti ne zvoni. To je meni bio problem na Poco x3 Pro,i neka se vrati jer mi ga supruga koristi.
Trebalo bi i za notifkacije da se regulise

Ali ja zelim da mi zvoni, to je poenta. Kada neko bas zapne da me dobije

Pa trebalo bi da radi,ako te isti broj zove dva puta iz imenika jednom za drugi poziv.
Takodje upali opciju do not distrub,i i ona neophodna za neke modele

Nazad
Vrh Dno