Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Da li neko zna sta je ikonica polumeseca u gornjem levom uglu u statusnoj traci?Xiaomi Redmi 12

Jel ima neko iskustva sa RN 12s?
Nemam iskustva, ali baš nedavno sam gledao neku recenziju. Čudana mješavina specifikacija u odnosu na ostatak serije i prošao je prilično nezapaženo. Uglavnom, kamera je ok, ali lošija nego kod Pro modela. Procesor je nešto stariji, ali ok po snazi. Displej je možda najgori u čitavoj seriji Note 12. U svakom slučaju nije puno bolji od običnog Note 12.

Iskreno, odvojila me samo relativno compact veličina. Nisam u Mi svetu od kad sam imao 9SE i RN 9 pro i najčudnije bagove ikada na nekom telefonu

Poslednja izmena:
Apdejtovao redmi note 12s na Hyper os i od tada se javlja problem kada imam dolazni poziv displej se uopste ne pali ali zvoni. Tek kada stisnem dugme sa strane nekoliko puta se upali. Soft- obican reset ne pomaze.

tačno 6 meseci up-time, personal record

uptime.jpg

telefon poslednji put restartovan 26. jula proše godine zbog apdejta i to je to, nije zakucao ni jednom od tad, oduševljenje kako radi

dakle u pitanju je RN 12 Pro "Speed" model sa 12GB memorije i SD 778G umesto klasičnog Pro modela sa Dimensity 1080 procesorom

Eto ds vidimo par dana da sačekamo,da vidimo oće li biti update

za "speed" je izašao stable HyperOS EU ROM pre nekoliko dana, za vikend ću da ga nabacim

Rade li euprave, nfc plaćanje, g-pay i sl.. posle prelaska na hyperos?

eUpravu nisam probao, Google Wallet šljaka na kasama bez problema. Integrisali su proveru verzije modula preko updatera

Prilozi

• Screenshot_2024-01-27-13-04-31-550_com.android.updater-edit.jpg
    Screenshot_2024-01-27-13-04-31-550_com.android.updater-edit.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 27
Znači ovo je bio neki..post-patch nakon instalacije - ili ti se ovaj prozor pojavio tokom instalacije hyperos-a?

Ne, integrisano je u updater. Svaki put kada proveravaš da li je iskočio update za XEU OS ujedno proveravaš da li postoji update GPay modula, to je to.

Inače je izašao već novi stable update za EU ROM :

1000000105.jpg

Nevezano, I global Poco X5 Pro je dobio official HyperOS update, ali ja sam na Xiaomi.EU custom ROM-u, official ne koristim godinama.
Ne znam kakva je situacija na standardnom RN 12 Pro 5G, kontam da će skorije ako već nije krenulo.

Meni iskreno govoreći uopšte nije stalo do bilokakvog update-a u smislu unapređenja..
Unapređenja.. čega?
Sva 'unapređenja' se u ovom cenovnom rangu samo pretvore u 'svođenje bilansa novonastale štete'..
Najviše me iritira kad ode baterija..
Dakle, već sve radi perfektno, jedini refleks mi ostaje security..

Što se baterije tiče, mogu samo da potvrdim da znatno duže traje na HyperOS 1.0.4.0 nego na MIUI 14.0.6.0

Tako je, ja sam na kevinom RN12 instalirao HyperOS i mogu da potvrdim da je baterija bolja dosta, ima estetskih poboljšanja dosta ali mi je najlepša izmena za gašenje i restart. Sve u svemu za sada lepo radi, update je bio 4.5GB.

Nfc ima i radi a za Gpay ne znam jer keva to ne koristi. Ovo je RN12 4G,prebacio ga na Vietnam i dobio update.

To znači da do sada niko nije dobio oficijelni update za ove telefone u Srbiji?

Oni puštaju po regionima i ovo jeste oficijalni update samo što je naš region ili ti Evropa kasnije za puštanje.

Sve je jasno.
Čisto zbog onih koji samo čitaju i prate forum..

Ne shvatam zašto bih cekao da puste za Evropu i eventualno neka ograničenja kada mogu dobiti ranije i da sve lepo radi. Tako sam radio i na Poco X3 nfc i sve je funkcionisalo perfektno.

Zbog banaka, i sl..
Treba li nešto da zapne sa tim..i..šta onda?
Otključavanje boot loadera, custom romovi i ostale egzibicije su za entuzijaste i sve one koji telefon koriste za zabavu ili kao 'ćurku'..

Vrh Dno