Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Ima odlican RN10Pro za 180e.Video na nekom oglasu juce.Bas je dobro ocuvan. A fenomenalan telefon.
Nov se još uvijek može naći za malo više para, a inače ne volim polovne stvari kupovati ako su cjenovno pristupačne. Zato radije biram novo iz niže klase, nego polovno iz više. Naravno ne mislim na auta i nekretnine. To može i polovno. :)

Nov se još uvijek može naći za malo više para, a inače ne volim polovne stvari kupovati ako su cjenovno pristupačne. Zato radije biram novo iz niže klase, nego polovno iz više. Naravno ne mislim na auta i nekretnine. To može i polovno. :)
Sve zavisi od koga kupujes.Ima ljudi koji bas cuvaju stvari koje koriste.

I tako...počinje polako bivati jasno zbog čega su edge 40 i njegov skuplji brat 'tako povoljni' u odnosu na konkurenciju po hardveru koji je u njima..
Ja sam tu lekciju skupo platio pre nekoliko godina..
Ne zaboravi da postoje korisnici koji traže čist android.

Ja sam klincu uzeo pre par dana 12 Pro, doduše 4G, ali oduševio me kako lepo radi uređaj. 8/256, u kombinaciji sa 732 chipset-om, milina.

A po cemu je to bolji RD 10 Pro u odnosu na RD 12 Pro+ 5G?

Rekao sam konkretno za kameru, ne za fon u celini. Pisao sam već na prethodnim stranama.
Kamera na RN 12 Pro Speed ima neopisivo iritantan šum. Macro mode je takođe znantno bolji na RN 10. Prešao sam sa 10 na 12 pa mogu direktno da uporedim.

Ali što se stabilnosti tiče - tu je već primetna razlika. Ne kažem da sam imao bog-zna-kakvih problema na RN10Pro, ali znao je s vremena na vreme da zabaguje. A ovaj radi 125 dana u kontinuitetu, samo piči.

Prilozi

• Screenshot_2023-11-28-14-24-23-109_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2023-11-28-14-24-23-109_com.android.settings-edit.jpg
    13.4 KB · Pregleda: 6
Redmi Note 12 Speed, kakva imena daje ovaj zaomi, ludiloooo

To je suštinski Poco X5 Pro za kinesko tržište. Ali jesu debilozna imena i totalnu konfuziju su napravili sa etiketiranjem modela u seriji 12.

Poslednji update .8 na mom rn12pro5g+ izgleda je makro funkciju dodelio glavnom senzoru!
To bi značilo da je onaj 2mpix senzor isključen. (Moji experimenti sa fotkanjem mi pokazuju da 2mpx više ne radi)
To bi bilo odlično, jer otvara mogućnosti za unapređenja..

Poslednji update .8 na mom rn12pro5g+ izgleda je makro funkciju dodelio glavnom senzoru!
To bi značilo da je onaj 2mpix senzor isključen. (Moji experimenti sa fotkanjem mi pokazuju da 2mpx više ne radi)
To bi bilo odlično, jer otvara mogućnosti za unapređenja..
Ipak moja greška.
Makro senzor je i dalje moguće aktivirati.
Bilo kako bilo, dobro je to što se za potrebe skeniranja dokumentacije prvo 'pali' glavni senzor.
Glavni senzor je neuporedivo upotrebljiviji i fleksibilniji - bar zbog onog što meni treba, a to je skeniranje kojekakve dokumentacije..

Ovo nije lose.

Ko im je uopšte kupovao RN12 PRO+ po toj "originalnoj" cijeni kada MI13T košta toliko? Ovo sada je neka koliko toliko realna cijena za model na zalasku.

Pretpostavljam da će sada RN13 serija u predprodaji imati slične cijene.
Rekao sam konkretno za kameru, ne za fon u celini. Pisao sam već na prethodnim stranama.
Kamera na RN 12 Pro Speed ima neopisivo iritantan šum. Macro mode je takođe znantno bolji na RN 10. Prešao sam sa 10 na 12 pa mogu direktno da uporedim.

Ali što se stabilnosti tiče - tu je već primetna razlika. Ne kažem da sam imao bog-zna-kakvih problema na RN10Pro, ali znao je s vremena na vreme da zabaguje. A ovaj radi 125 dana u kontinuitetu, samo piči.
Ali RN12 Pro 5G ima bolju kameru od RN 12 Pro Speeda. Bar testovi kažu tako.

Samo na papiru, u praksi i ne baš. Probao jedan model u mi store - neznatna razlika u odnosu na moj uređaj.

Ko im je uopšte kupovao RN12 PRO+ po toj "originalnoj" cijeni kada MI13T košta toliko? Ovo sada je neka koliko toliko realna cijena za model na zalasku.

Pretpostavljam da će sada RN13 serija u predprodaji imati slične cijene.

Ali RN12 Pro 5G ima bolju kameru od RN 12 Pro Speeda. Bar testovi kažu tako.
Ma nikad nije ni bilo 60k, mislim da je bilo 51k, ovo verovatno stavili da lepse zvuci, smanjili smo za 20 hiljada.

Razlika između RNP 12+ 5G i RNP 12 5G je samo u kameri i punjaču ili ima još nešto da nisam primetio ??!

Primarno ovde na 12pro+ je 200mpx prodajna priča, ostatlo je manje više ne bitno. E sada da li je isto kao na 13t pro ili s23ultri, pa nije, no za ovu cenovnu klasu je sasvim ok.

ja sam oko dva meseca koristio rn12pro 5g (onaj sa sony 50mpx kamerom i OIS) i nisam bio oduševljen istom, očekivao sam mnogo više.

Evo i ovde da pišem, imam RN 12 pro+ 5g od septembar i telefon je bukvalno pun nekih reklama. Kad sam napravila Folder sa nekim mojim aplikacijama, on mi u tom folderu stalno nudi neke aplikacije sa neta (npr Wolt, neke igrice...). File menager mi je prepun reklama, bukvalno ne mogu da nađem dokument od reklama. Ne znam da li sam nešto kliknula, ali telefon liči na YT - preeepun reklama, tako da....ako može pomoć, ako ne velika zamerka za telefon!!!!

@Djurdja Takodje, u ladici sa aplikacijama idi na zupčanik/kotačić na vrhu (desno) i isključi stavku "Prijedlozi aplikacija".
Dalje, idi na Postavke telefona/Povezivanje i djeljenje/Privatni DNS te ga uključi i u predvideno polje upiši dns.adguard.com i sačuvaj to i nebi trebalo da vidiš reklame...

Dobar dan svima.
Uzeo sam Redmi Note 12 PRO 5g. Da li je moguce na njega staviti Xiaomi Contacts and dialer?
Ne mogu da svarim ovaj google dialer i kontakte.

Uspeo sam da zamenim google-ov kalendar sa Xiaomi izvornim.

Xiaomi.EU ROM je castom rom moras da otkljucas bootloader i platis rom ali jeste najbolji

Naplacuju za sve procesore koji nisu snepdragon

čuj to, zar uopšte prave romove sa mtk procesore? proletos nisu (dok sam još ima rn12 pro 5g).

Nazad
Vrh Dno