Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

RN 10 Pro je klasa iznad... Zato ga sad recikliraju u RN 12 Pro 4G.

Šteta što neće imati SD proširenje.. Sve ostalo najavljeno je odlično za ovu cenu sa popustom..

Hvala na odgovoru, a ono da dodeliš 2gb "virtuelne" memorije, jel znači to nešto u smislu da bi poboljšalo stvar?
I još jedno pitanje, dvoumim se između ovog i RN 10 pro - koji je bolji? Znam da je ovaj 2 god stariji al na papiru je kvalitetniji? Naravno performanse su mi bitne, ekran baterija isti kamera me ne zanima.
Meni RN 11 radi sa tih 1GB više (mislim da su na Android 12 stavili 2, ali ne prelazim zbog loše kompatibilnosti). Da li taj swap ima uticaja na to ili ne, nisam razmatrao. Moj subjektivni utisak u datom trenutku je bio da dok bude uključen ne može da škodi.
Edit: swap mi se bio isključio zbog prepunjenosti interne. U suštini isto je onda. Ipak mislim da je to namerno sabotirano kroz MIUI, kao što su AoD i Dual Apps pa na EU romu su default.

Ja s.uzeo levi juce RN12 4/128 i mogu vam reci da je odlicna kupovina za te pare,sjajan amoled ekran.video sam da ram moze da se bira da li cete 1gb,2gb ili cak 3gb,ubacena je opcija ukljucenja volte.inace dolazi sa A13 i MIUI14.dosta je laksi i bolje lezi u ruci od mog Poco X3 nfc,i mnogo lepsi amoled ekran od mog lcd kod Poca. Lepa plava boja mat,sve u svemu lepo radi,bez stucanja i grejanja.za sada moji prvi utisci su odlicni.

Prilozi

• 16810444835276583194159030074585.jpg
    16810444835276583194159030074585.jpg
    130.7 KB · Pregleda: 116
  • 16810446391503783118568753537635.jpg
    16810446391503783118568753537635.jpg
    122.5 KB · Pregleda: 116
Ja s.uzeo levi juce RN12 4/128 i mogu vam reci da je odlicna kupovina za te pare,sjajan amoled ekran.video sam da ram moze da se bira da li cete 1gb,2gb ili cak 3gb,ubacena je opcija ukljucenja volte.inace dolazi sa A13 i MIUI14.dosta je laksi i bolje lezi u ruci od mog Poco X3 nfc,i mnogo lepsi amoled ekran od mog lcd kod Poca. Lepa plava boja mat,sve u svemu lepo radi,bez stucanja i grejanja.za sada moji prvi utisci su odlicni.
Izvini , da li ima FM radio za koji ne treba internet?

Uzeo i ja za dete plavi (ice blue) 4/64 NFC redmi note 12 - 19000 bio u Gigatronu, juče.

Odpakivanje i prvi apdejti.

Koliko GB zauzima sistem? Jel dosta 64GB za ne mnogo zahtevne korisnike?

4G je verzija

Trenutno Sistem 10,51GB a sistemski fajlovi7,25GB zauzeto

Ok hvala, to je to otprilike. Naručio sam i ja crni, dvoumio sam se između 4-5 telefona al ovaj je tek izašao i pretpostavljam da je sistem optimizovaniji bez obzira na brzinu čipseta kod ovih 2 godine starijih (RN 10Pro npr).

Dakle koliko sam razumeo RN12 turbo će u Evropi biti predstavljen kao Poco f5?
Nekoliko pitanja, da li se zna otprilike za koliko će stići i koja će cena biti?

Navodno, tokom aprila ce biti predstavljena F5 serija, pa racunaj u maju da stize i kod nas. Ako je u Kini oko 270e, ne bi me cudilo da kod nas bude 400. Saznacemo do kraja meseca...

Naletoh na podatak da ce se pojaviti 23 juna u Indiji po ceni od 35000 r.,odn oko 46000 dinara, sto je i ocekivano, kako ce ici cena u globalu videcemo.

Ne znam šta da kažem, nisam pametan. Dvoumim se da li da uzmem RN 12pro ili čekati taj Poco f5 koji mi makar za sad deluje bolje. Što se tiče RN12 pro, koliko vidim po recenzijama najviše kritika trpi kamera i procesor, mada mislim da je za prosečnog korisnika solidan telefon posebno kad se pogleda cena a54.
Ili možda ne uzeti nijedan i gurati sa mi 9 lite pa koliko izdrži(eventualno uzeti power bank)

Ako ti ne skripi pod nogama strpi se do F5,ako si pikirao taj..Dobar je i F4,pogledaj i njega.Ja sam trenutno na 12t pro,takodje dobar..To je neki srednji segment telefona gde su svi skoro slicni i dobri telefoni..

Izašo je test na gsmareni baterija na RN12 drastično lošija u odnosu na RN11.

Prilozi

• Screenshot_2023-04-11-23-31-16-347_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_2023-04-11-23-31-16-347_com.opera.browser.jpg
    93.7 KB · Pregleda: 76
Ja imam mi 9t i star evo tri ipo godine,došlo vreme da se menja,i kada sam video da će izaći i turbo varijanta onda ću se strpiti pa sačekati da to vidim,izgleda mi kao da je vredna čekanja..

Ja zeni pazario Redmi Note 12 Pro po akcijskoj ceni. Kako je presla na Xiaomi, ne menja brand. Do sada imala Redmi 7, Redmi 8T, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10 Pro i Mi 11 Lite 5g. Ovaj sam joj najvise pazario jer kazu da nema problem sa proximity senzorom, ima 67w punjenje i sto je prvi Redmi sa optickom stabilizacijom kamere.

Na kraju sam kupio Redmi Note 12. Po meni savrsen i u tom rangu nema bolje. Ekran savrsen, nigde ne stuca, kamera sa lepim zivim bojama nisu izbledele boje kao na nekim telefonima.

Na kraju sam kupio Redmi Note 12. Po meni savrsen i u tom rangu nema bolje. Ekran savrsen, nigde ne stuca, kamera sa lepim zivim bojama nisu izbledele boje kao na nekim telefonima.
Koji model i po kojoj ceni, 4g ili pro pošto običan vajda nema da se nađe?

Koji model i po kojoj ceni, 4g ili pro pošto običan vajda nema da se nađe?
Obican RN12 4/128 4G (Gigatron sa Early bird akcijom). Pro mi deluje precenjeno u odnosu sta nudi, a RN12 5G nema nigde i ako su najavljivali da ce biti sa 4 gen 1. Jedino vidim da sa 5G ima u nekim malim prodavnicama, a ko zna iz kog su to izvora nabavili. Meni je ovaj obican sa 685 skroz taman pogotovo za cenovni rang. Nisam upucen da ne moze vise da se nadje? Onda je istina sto su pisali da je navala na RN12.

Ja sam takodje kupio 6/128 Pro sa 5G.
Telefon je odličan, ekran vrhunski,kameru nisam mnogo testirao al misli da je bas dobra par fotki. Igrice ne igram,tako da nemam sto dodati. Flotiating notif.je me odusevila,sa strane svijetli boja ,koja moze cak da se mijenja. Takodje sat na lock ekran moze boja da mu se prilagodi.
Poco x3 pro sam koristio,bio prezadovoljan,pa se vratio na rn7,ovo je zmaj za rn7 a poco je isto bio odlican.

Dal ima potrebe skida Gcam za 12 pro? Svakako pravi dobre fotke ovako,ne znam dal je neko pokusao sa Gcam?

Stigao je RN 12 Pro Speed 12 GB pre par dana.
Za sada bez nekih zamerki, osim što moram da primetim da je macro mode bio znatno bolji na RN 10 Pro nego ovde jer je "super macro" ukinut. Gcam nisam uspeo da podesim još uvek, boje su užasne, tako da je stock kamera definitivno bolja opcija, za sada.

Zanimljiv detalj je to što se u specifikaciji uređaj prikazuje kao Poco X5 Pro, ali suštinska razlika između RN 12 Pro Speed i njega zapravo i ne postoji tako da je razumljivo.

Stock ROM sam odmah uklonio i instalirao EU ROM. Sve šljaka u fulu.

Punjač me je posebno oduševio, 1-100% za manje od 45 minuta.

IMG-0a8cd4bd9633a2a7f4f5486bfbb479da-V.jpgIMG-90811ddcaba5776766418f700e1a4246-V.jpgScreenshot_2023-04-17-08-03-53-380_com.android.settings.jpgScreenshot_2023-04-17-08-04-08-554_com.android.settings.jpg

Koliko te ispao ako nije tajna? Taj model mislim 12/256 nema kod nas u prodaji.
Ja sam primjetio da je Video snimak bruka dobar,pustio na tv Sony 4K,bas cista i jasna slika. Al video od 1min vec zauzima preko 400mb,sto je razumljivo

Odlična je kvalitet na 4K, stabilizacija videa nije baš najsjajnija, ali skroz prihvatljivo.

Nikakva tajna : 41.000 + 9000 carina+pdv. To je to. Shipping je bio džabe, Kinez ispoštovao jer je kasnio sa isporukom, inače bi i tu bilo +40€ (slanje DHL-om).

Ovaj post mogu slobodno da ne čitaju oni koji menjaju telefone jednom godišnje..
Naime, biće kod ovog uređaja zanimljivo pratiti potrošnju baterije..
Govorim iz perspektive A52S.
Naravno, na početku, sve će biti sjajno..
Dok je baterija sveža i može da se nosi sa SD778, procenat izvesno neće padati tako brzo.
Već nakon 4-5 meseci dolazi do prvog ozbiljnijeg slabljenja baterije (mereno - do čak 20%!).
I sve to u kontekstu jednog umerenog korišćenja..
Potpuno se slažem da je skoro besmisleno porediti ovaj uređaj sa A52S međutim, nekome ko planira da koristi uređaj nekih 3-4 godine nije potpuno svejedno da već nakon par meseci doživi primetan pad trajnosti baterije.
Voleo bih da budem demantovan, i da ovaj uređaj pokaže veću 'inteligenciju' na tom planu nego A52S...
Videćemo..

Oćes da kazes da baterija da ce ovom telefonu posle 4-5 mjeseca pasti za 20%? Žena koristi Poco X3 Pro,znaci možda sada posle 2 godine pale su 20%,RN7 sam koristio od ljeta 2019,baterija zamijenja ove godine. Ja ne znam,što vi okujete da baterija drzi kao na nokia 3310;) Troši više mislim nego POCO kada je bio nov,to je tačno a pretpostavljam zbog toga sto mu je bolji ekran i više vuće bateriju. Meni je toliko bitna stavka iskreno,jer se puni za 1h,sto mi je bas ok. I mozes da ga dopunis sa brzim punjacem bukvalno za 5min do 20% sto je dosta danas da zavrsis neke obaveze

Vrh Dno