Šta je novo?

Redmi Note 11

Taj 13.0.11 ja odavno imam na telefonu

Zvanično ne možeš da vračas verziju jedino preko miui flesera

Мене исто занима, ја увек користим Mi A2 6GB у децембру ће 4 године и ради ок.
Понекад мало штуцне али ништа страшно, преко 90% је попуњен, никад враћа на фабричка подешавања, једино је звучник у слушалици замењен.

Нема много постова о том моделу.

Ако будем ускоро мењао узео бих или 11 про + 5г или 10 про.

@Nikollo postoji i noviji update baziran na Androidu 12 tj. 13.0.2.0 (da, upravo tako) i oznaka Global ROM-a je SGKMIXM koju je i xiaomi.eu preradio. Kanim se da ga instaliram, pošto već imam stariji njihov rom, ali za sad mi i Android 11 radi posao. Prednosti eu roma su uključen AOD i Dual apps. U međuvremenu su za bazu prešli sa kineskog na globalni kod RN 11.

Pozdrav... Ja sam korisnik Redmi Note modela praktično otkad su se pojavili, te sam otprilike na 2-3 godine stari Redmi Note menjao aktuelnim modelom...

Imam sad Redmi Note 8T i služi sasvim dobro za moje potrebe, no napukao mu je ekran, pa bih da ga menjam...

E sad, sudeći po broju stranica ove teme a i malo istraživanja, shvatio sam da RN 11 serija baš nije naročito popularna, niti je neko unapređenje u odnosu na RN 10 telefone?
Koliko sam shvatio ovaj SD 680 i kamera na RN 11 su generalno slaba tačka? Gledao sam neke fotke i čini mi se da moj RN 8 pravi bolje...

Pa rekoh da vidim je l' možda nije toliko loša ili ima alternativu?
Znam da Poco ima alternativu, ali mi se baš ne sviđa onaj njihov kamera blok dizajn...

Ili možda treba sačekati Redmi Note 12? Malo sam Googlao juče i videh da se pojavila sertifikacija dva Redmi telefona u Evropi za koja pretpostavljaju da su Note 12, pa možda to znači da bi mogli biti na jesen?

S obzirom da sam imao i redmi note 8t, 9s, 10 i sad 11

11 je ipak bolji, i to dosta od 8 i 9 a malo od 10

Redmi Note 10 ima bolju kameru, video snimanje i reprodukciju, odn. grafički odeljak specijalizovan za videografske sposobnosti, dok RN 11 ima bržu procesorsku obradu, upis i čitanje sa interne i RAM memorije, što je utoliko i zasluga mogućnosti SD680. Za ono što ti tražiš će RN 10 zadovoljiti tvoje preferencije. Sa RN 11 po pitanju kamere bi imao samo nijansu osetan boljitak, ali ništa posebno. Samsung senzori pate od izraženih senki i lošeg dinamičkog raspona. Ne smatram da bi trebalo da čekaš RN 12, pošto je Xiaomi počeo cenovno da se izjednačava sa Huawei-jem, navodno zbog manjka prihoda od reklama, tako da Realme ima šanse da preuzme tržište povoljnijih telefona.

Mislis da ima bolju kameru?
moja zena se uvek zali da je moja kamera malo bolja (moj 11 a ona 10)

Meni mozda najbolja kamera od svih bila na 9s

Evo, da ti budem iskren, imam Mi 9 SE sa IMX586, a RN 10 ima 582, koji je po prirodi kontrastniji, a to znam da ljudi više vole kad vide da im fotke imaju življe boje. Meni je i na RN 11 kamera korektna, ali prosto oseti se da nemaju tu jasnoću i gube se detalji, iako i sa Leica kamerom je prijatan utisak. Interesantna stvar je da su taj Samsung HM2 ugradili i u Realme GT2 Pro za širokougaonu kameru, tako da je to automatsko određivanje dinamičkog raspona očigledno karakteristika samih drajvera.

Ja iskren da budem ne proucavam detaljno te specifikacije koji tacno cip ima i slicno jer sam vec naucio da je obicno noviji bolji cak i kada specs kaze da nije

Na ovom 11 mi najvise smeta sirokougaona kamera koja mi cesto treba tu je 9s bio odlican a ovde nije tako dobra.

• Like
Reagovanja: uji
Video sam da su cene aktuelne ponude skočile i očekujem da ni najosnovniji model RN 12 neće biti ispod 30k.

Ali rekoh znam za ono nepisano pravilo da Xiaomi narednu Note seriju tek malo osveži pa tek u onoj posle isporuči barem nešto bolje.
Zato se jedino nećkam da ne kupim sada nešto pa da se kajem što nisam bio malo strpljiv.

Možda najbolje da sačekam još septembar, čisto da vidim hoće li biti kakvih najava...

Video sam da su cene aktuelne ponude skočile i očekujem da ni najosnovniji model RN 12 neće biti ispod 30k.

Ali rekoh znam za ono nepisano pravilo da Xiaomi narednu Note seriju tek malo osveži pa tek u onoj posle isporuči barem nešto bolje.
Zato se jedino nećkam da ne kupim sada nešto pa da se kajem što nisam bio malo strpljiv.

Možda najbolje da sačekam još septembar, čisto da vidim hoće li biti kakvih najava...
Pogledaj i Motorolu G82, po meni bolji fon ako volis stock android.

Ne sviđa mi se taj čist Android, imao sam Mi A3 za službeni pa sam upoznat... Tamo mi sve deluje nekako osakaćeno opcijama.
Hvala svakako na savetima. Sačekaću još mesec, mesec i po da vidim sprema li se novo nešto.

Pozdrav ljudi,
Planirao sam da zamenim moj Poco f1 sa
RN 11 pro.
Nekako mi tu sada u izbor uskočio i Poco f3.
Može neki savet, mišljenje?
Hvala

Ja koliko znam to su dve različite klase uređaja, odnosno F3 je barem lestvicu iznad tako da i nema nekog mesta poređenju.

Samsung HG2 u RN11 Pro je korektan, ali Sony IMX572 ugrađen u Poco F3 je možda čak i bolji izbor, što se kamere tiče, jer su fotografije kontrastnije, a dinamički raspon i senke na solidnom nivou, u čemu Samsungovi senzori ne mogu da konkurišu. Stoga, Poco F3 je u svemu kompletniji telefon, ne samo po očiglednim karakteristikama i specifikacijama.

@uji
Ti si stručnjak za tehnikalije kamere,

Uzeo sam i realme 8 i nikako ne mogu da zaključim da li redmi note 11 ima bolju ili lošiju kameru od realmi 8?

@bakara naravno kad sam po zanimanju producent, zato me ima za sve, i za kamere, a i za pare. 😂

Na papiru Realme 8 ima daleko bolju kameru od RN11. Ugrađena je i u Poco X3, Mi 10T, Samsung A52/s, Realme GT, itd.

Redmi note 11 pro 5g plus?

Običan (njega je imao). Pro/+ sa Samsung HM2 jeste ok, ali ni taj senzor nije ništa spektakularno naspram Sony IMX682 i 686. Tek za HP1 i HP3 (od 200MPX) može da se kaže da ima pomaka oko rešavanja problema prisustva senki i dinamičkog raspona.

Planiram da uzmem RN11 Pro+ 5G jer mu je cena na KP oko 300€,na Benchmark testu se pokazao vrlo dobro,kako cip tako i kamera i baterija,i da lepo snima video u 4K rezoluciji.sada me zanima da li mozda ima neki drugi telefon slicnih performansi za taj novac? Hvala.....

Koliko vidim, GT2 Master je samo za kinesko tržište, a pritom ni nema LTE B20, tako da se izbor svodi na GT2 Pro koji je po svemu identičan, osim što podržava brzo punjenje od 65W umesto 100W koliko ima Master.

Pozdrav svima! Planiram prvi put da uzmem neki Xiaomi uredjaj posle 3 godine sa OnePlus 7 Pro. Sta biste predlozili kao najbolju opciju za recimo 250 do 300 evra max?
Gledam ovaj Redmi Note 11 Pro ili mozda Redmi Note10 Pro, kod 11 me najvise brine Mediatek posto jos nisam imao iskustva sa bilo cime sto nije Snapdragon. Isplati li se dodati malo za 11 ili ipak uzeti 10 iako je godinu dana stariji? Ili postoji nesto skroz trece sto bi bila jos bolja opcija?

Ja bih Poco X3 Pro 8/256. :)
Mediatek nema potrebe da te brine ali ponavljam, baci oko i na X3 Pro.

Ja bih Poco X3 Pro 8/256. :)
Mediatek nema potrebe da te brine ali ponavljam, baci oko i na X3 Pro.
Uf, usao sam da vidim i procitao IPS ekran, pade mi mrak na oci. Vidim da X4 Pro 5G ima Super Amoled ali je chipset slabiji nego na X3 Pro sto mi je apsolutno nelogicno (osim ako gsmarena gresi sto se nikad ne desava).

Mi 11T, eventualno Mi 11X ili Poco F3, što je suštinski isti telefon, oba imaju varijante i sa 8GB RAM-a. Ostalo smuti pa prospi. S20 FE Snapdragon nov preko KP bi bio bolja kupovina zbog IP68, alternativno A52s ili A52 5G.

Pozdrav svima! Planiram prvi put da uzmem neki Xiaomi uredjaj posle 3 godine sa OnePlus 7 Pro. Sta biste predlozili kao najbolju opciju za recimo 250 do 300 evra max?
Gledam ovaj Redmi Note 11 Pro ili mozda Redmi Note10 Pro, kod 11 me najvise brine Mediatek posto jos nisam imao iskustva sa bilo cime sto nije Snapdragon. Isplati li se dodati malo za 11 ili ipak uzeti 10 iako je godinu dana stariji? Ili postoji nesto skroz trece sto bi bila jos bolja opcija?

Pazi... G96 jeste ok čipset ali nije vredan tih para za RN 11 Pro... Zapravo, može se reći slobodno da je najslabija karika u takvom telefonu.

G90T na vremešnom RN 8 Pro je u suštini jači čipset od ovoga u aktuelnoj seriji, ako izuzmemo podršku za high refresh rate i kameru sa više MP.

G96 je praktično entry level u nižoj middle kategoriji telefona, tako da je danas daleko od Pro kategorije.
No, dobar za osnovne potrebe.

No, ja mislim da je ipak RN 11 Pro promašen telefon ponajviše zbog čipseta u odnosu na kotiranje uređaja i cenu.

Generalno što se tiče procesora, ako gledaš modele ove godine, verovatno opcije sa nikad manje entuzijazma kada su u pitanju procesori...

Evo sad za jesen/zimu najavljuju nove serije telefona sa predstojećim Snapdragon Series 7 Gen 1 i Series 6 Gen 1 procesorima koji bi trebalo da se nađu u ovom rangu i odmene dosadašnje već prilično iscrpljene opcije kada su čipseti u pitanju, pa možda da sačekaš eventualnu jesenju najavu RN 12 serije....

Vrh Dno