Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Je l' ima još neko problem sa pojedinim aplikacijama na play store-u? Moja supruga npr. može da skine aplikacije LC Waikiki i DM Srbija a meni piše da su nedostupne u našoj zemlji? Burazer takođe može da skine, samo ja ne mogu. Šta se kog đavola dešava sa mojim telefonom????

Opet ja. Zanemarite prethodnu poruku, našao sam rešenje. Ali, imam mnogo veći problem. Naime, do pre dva dana kad god bih uveče ostavio telefon na npr. 35%, ujutru bih ga zatekao na nekih 32%. Ali, u poslednja tri-četiri dana, baterija sa preko 30% noću padne na čak 10%. Šta može da bude u pitanju??? Trebam li nositi u servis???

Dobro jutro.
To je jako mnogo. Ako se i dalje ponaša slično nosi u servis. Tokom noći je normalno da baterija padne za 2 do 5% u zavisnosti od starosti fona odnosno baterije.
Aj probaj večeras da isključiš sve tokom noći odnosno stavi na ga na Airplane mood.

Dobro jutro.
To je jako mnogo. Ako se i dalje ponaša slično nosi u servis. Tokom noći je normalno da baterija padne za 2 do 5% u zavisnosti od starosti fona odnosno baterije.
Aj probaj večeras da isključiš sve tokom noći odnosno stavi na ga na Airplane mood.

Dobro jutro i tebi. Hvala na brzom odgovoru, testiraću večeras, pa javljam rezultate ujutru. Ako bude ista situacija, nosim u servis.

jel probao neko novi android, xeu rom je izašao pre jedno nedelju dana

ima li nekih poboljšanja

Ja sam instalirao najnoviji i imam problem sa recorder app
nekad snima a nekad ne razgovor, prikaze da nema snimljenog razgovora a ima ga u folderu, i obrnuto,
probao sam apdejt app pa i celog rom-a ali nista nisam uspeo,
nedge sam citao da je problem u google voice komandama i to sam iskljucio u podesavanjima i opet isto,
ako neko ima resenje molim da javi hvala

zadnja dva tri meseca, bar jednom mesečno mi se dešava da telefon uđe u bootloop, valjda se tako zove kad se retartuje nekontrolisano i da ne mogu jedno 15ak minuta da ga oporavim
interesantno kad je zaključan ne može da se restartuje već se ponaša kao da držim dugme za gašenje

jel imao još neko tih problema, kako rešiti najbezbolnije

Da li si na službenom miui-u i androidu 12 ili si flash-ovao neki drugi rom?

zadnja dva tri meseca, bar jednom mesečno mi se dešava da telefon uđe u bootloop, valjda se tako zove kad se retartuje nekontrolisano i da ne mogu jedno 15ak minuta da ga oporavim
interesantno kad je zaključan ne može da se restartuje već se ponaša kao da držim dugme za gašenje

jel imao još neko tih problema, kako rešiti najbezbolnije
Da li si na aktuelnom stabilnom službenom romu ili si flash-ovao neki drugi?

flešovao indonežanski čim sam kupio telefon
ostao sam na miui 12, nisam apdejtovao jer je lepo radio

uglavnom službeni je

Ako je tvoj uređaj RN10 PRO, onda preporučujem povratak na original Android 12 i MIUI (Global), čiji poslednji update je 13.0.16.
Za sve ostalo - ne znam, jer ih nisam koristio.
Meni ovde u Srbiji radi sve perfektno na gorepomenutom uređaju..

Управо скидам ажурирање на Миуи 14 са андроид 13 као основом.Видећемо има ли промена.

Za šta koristiš telefon? taj redmi 10 pro ima sasvim dovoljan procesor.

VIdi, ima smisla da kažeš hoću bolji procesor jer mi takav i takav ne rade posao (neke zahtevne igrice, neki programi specifični, testiranje aplikacija...), a ako se ne razumeš, dakle otprilike si običan nezahtevan korisnik i ovaj telefon ti je i prejak, radio bi ti posao i običan redmi 10, redmi 11, za koje je pro verzija avion...

a ako ćeš da nekom čitaš perfomanse procesora a da ih ne koristiš ti plaćaj skuplje modele....

Za šta koristiš telefon? taj redmi 10 pro ima sasvim dovoljan procesor.

VIdi, ima smisla da kažeš hoću bolji procesor jer mi takav i takav ne rade posao (neke zahtevne igrice, neki programi specifični, testiranje aplikacija...), a ako se ne razumeš, dakle otprilike si običan nezahtevan korisnik i ovaj telefon ti je i prejak, radio bi ti posao i običan redmi 10, redmi 11, za koje je pro verzija avion...

a ako ćeš da nekom čitaš perfomanse procesora a da ih ne koristiš ti plaćaj skuplje modele....
Nećeš mi možda verovati ja igrice ne igram , ne fotografišem telefonom nešto puno , nego rekoh možda zato što je proizveden još 2021 da je slabiji fon u odnosu na ostale !?
Telefon mi je za pozive poneki sms i neku aplikaciju koja nje puno zahtevna .

Nećeš mi možda verovati ja igrice ne igram , ne fotografišem telefonom nešto puno , nego rekoh možda zato što je proizveden još 2021 da je slabiji fon u odnosu na ostale !?
Onda sa tim telefonom koji već imaš nećeš biti nezadovoljan bar još dve godine...

Onda ti je taj telefon i prejak za tvoje potrebe, i za takve potrebe će da služi besprekorno dok fizički ne crkne ili se polomi... Na skali od 1 do 10, tebi treba telefon tipa 3, a ovaj ti je jaka 8ica i to u poređenju sa sadašnjim i od njega skupljim modelima.

Pa napisao ti je već to isto....ne razumem šta tebe ustvari zanima u vezi tog telefona koji imaš....

Ne ne. To je EEA Stable. Dakle, nije Global. Odnosno za @NorthGate nije 'OTA' ukoliko je na Globalu..
Da se razumemo, taj EEA je kudikamo bolji od Global-a ali,za to mora root i...
Телефон није рутован нити било шта,искрено и не разумем се у ту тематику.Синоћ сам добио тај ОТА апдејт,има на слици која је верзија.
I..vredi li ti taj eu rom? Rade li ti bankovni servisi? Kako baterija? Stabilnost?
Никакав ром, нормално и редовно ажурирање.Када будем ишао у куповину проверићу Гугл Волет,али не видим зашто не би радио.

Prilozi

• Screenshot_2023-02-26-15-04-52-419_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-02-26-15-04-52-419_com.android.settings.jpg
    49.4 KB · Pregleda: 20
Tvoj MIUI je MIUI EEA, onda je naziv MIUI update-a V14.0.1.0.TKFEUXM.
Kod @NorthGate je MIUI Global, za koji naziv MIUI update-a treba da glasi bez onog 'U' u nazivu, odnosno V14.0.1.0.TKFEXM. E, taj update još uvek nije izišao..

Vrh Dno