Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

:/
Da pokusas sa Factory reset?

Nisam ikad radio Factory reset da bih resio neki problem. Tebi savetujem iz razloga sto ne znam sta si sve "cackao" od podesavanja pa jedini imas ovaj problem.
Jedini ,za sada. :)

MIUI je papazjanija od sistema. Na licnom iskustvu to zakljucujem a nije veliko bog zna. Ko nije probao cist Android, gde sam instaliras i ubacujes sta ti treba, ne moze da me razume.

Probao sam da iskljucim ekstenziju memorije, oni 2gb virtuelnih . Primetno mi lepse radi telefon, i nema za sada onih bagova koje sam naveo.

Da li je neko primetio problem sa kompasom i satelitskim pozicioniranjem?

Imam to kod Strava app za merenje tokom bicikliranja i kod Stellarium app (osmatranje neba).
Nekad se zablesavi u Maps ali na max 5 sekundi i to bas-bas retko.

Pitanje za sve koji imaju ovaj telefon: Koliko vam baterija najduže izdrži? Meni za sada maksimum dan i po korišćenja. Doduše, uz gledanje YT sadržaja, instagram, fb, surf itd. nisam ni očekivao dva cela dana a i normalno je da 120 Hz osvežavanje crpi bateriju više. Mada, nekako sam se nadao da baterija od 5020mah može da izgura dva cela dana pa čak i uz intenzivno korišćenje. Sa druge strane, do juče sam imao Huawei p smart 2019 bez brzog punjenja i bateriju koja ni pola dana nije mogla da izgura, tako da sam prezadovoljan novim telefonom. Savršenstvo svakako ne postoji.

Jel dozvoliti update sa 12.5 na 13? Kakva su iskustva?

Imam problem sa Messages app (*Google) na ovom telefonu. Telefon je dual-SIM i sve cesce su situacije kada odbija slanje SMS-a sa Yettel broja, izbaci onu poruku "tap to try again".
Brisao cache, restartovao telefon, proveravao broj SMS centra za poruke...
A1 SMS prolaze bez problema.

Testirao sam Simple SMS app i tu Yettel SMS poruke normalno odlaze.

*sistem je azuriran, kao i aplikacija

Jel imas aktiviran VoLTe? Ako imas, 99% ti to pravi problem...

Koliko se razumem, aktivan je. Stoji Enabled u Settings za oba provajdera i preko Secret Code menija isto.

Mada ja to nisam nikad zahtevao a citam na forumu da ljudi za to cimaju provajdera.

Radi testa, spusti mrezu na 3G u podesavanjima pa vidi da ce problem ostati ili ce slanje ici normalno...

@Kidence
To je to.
Nisam spustao mrezu, samo to podesavanje za VoLTE sam iskljucio i odlaze SMS poruke.
A sto je problem na Google Messages...

Nije problem GM, nego koliko ja kapiram VoLTE nije zvanicno podrzan za Xiaomi kod nas i ta neka setovanja na mrezi kod provajdera prave razne probleme za porukama i pozivima.... Na Samsung-u i Huawei-ju to radi korektno, dok na ostalima pravi razlicite probleme...

@Kidence
U prethodnoj poruci
sam postavio link za App koja je radila bez obzira da li je VoLTE ukljucen ili ne.

Supruga ima problem kada uključi FM radio. Sa slušalicama radi normalno, ali kad u meniju hoće da prebaci na zvučnik, radio prestane da radi. Čak i vraćanjem na slušalice ne radi, sve dok se fizički ne isključuje iste i ponovo priključe.
Jel imao neko ovakav problem, odnosno jel probao neko da koristi, a da mu ovaj bag nije prisutan?

Kod mene radi normalno. App koji koristim je njihov fabrički FM Radio v1.0.494

Neka proba druge slusalice, deluje kao da te slusalice prave neki problem.

Da li xiaomi RN10 5G podrzava USB- OTG i da li Netflix neometano funkcionise?
Hvala.

USB Otg nisam našao u opcijama, a nema ni u opisu specifikacija.
https://www.mi.com/global/product/redmi-note-10-5g/specs

Edit/
Čeprkanjem po fiokama nađem jedan USB 2.0 Type-C adapter,
i probam miš i USB stick/fleš, RADE! 🙂

Netflix ne koristim sa telefona pa ne mogu da ti pomognem.

Prilozi

• IMG_20221111_095451.jpg
    IMG_20221111_095451.jpg
    75.4 KB · Pregleda: 31
  • IMG_20221111_095529.jpg
    IMG_20221111_095529.jpg
    136.1 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:

Edit/

Sjajno ako je tako, da USB-OTG funkcionise. Pitacu Mi Store za dodatne informacije ovih dana, pre nego sto uzmem. Odlucio sam da pitam i ovde, uzimajuci u obzir moc zajednice.
Hvala mnogo za odgovor, sve najbolje!

Je l' može nekako da se podesi na svim temama da na zaključanom ekranu bude vidžet za plejer?

Edit/

Samo da pitam pre nego sto porucim, da li ima NFC? Malopre gledam na Mi Srbija, i na GSM Areni, podrzava NFC, a u karakteristikama telefona iz A1 prodavnice stoji da ne podrzava NFC? A znacilo bi da podrzava. Ovako. moracu neki drugi aparat da pazarim. Hvala

Nazad
Vrh Dno