Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Ако користиш 120hz онда је то и више него добро
Користим, наравно.Поређења ради,са mi 9t телефоном сам у почетку,пре многих апдејтова,увек долазио до 8х. а највише 9 и по,имам још увек скринове,а батерија је 4000 ма/х.И увек је то било дан и по до два.Од овог са батеријом од преко 5000 сам очекивао бар толико.

ne mogu da kliknem na propušteni broj telefona, jel se može rešiti to nekako

Pocelo je nesto mnogo da mi jede bateriju u toku noci, pogledajte... Sta mogu da preduzmem?:)

Prilozi

• Screenshot_2021-09-17-08-39-21-943_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-09-17-08-39-21-943_com.miui.securitycenter.jpg
    52.2 KB · Pregleda: 56
ljudi, ima li redmi note 10 pro dc dimming? imam problem sa gledanjem amoled ekrana (umor očiju).

Je l ima jos neko problem da mu se RN10 hardcore greje dok se puni ? Vreo je na gornjoj polovoni, vise prednja strana ali su i kamere pozadi vruce.

Notifikacije na Gmailu su proradile tek posle čistog fabričkog reseta.

Kada sam dobio telefon pri pokretanju i početnoj konfiguraciji vratio sam bekap aplikacija i ostalog sa naloga, i bilo je tu više aplikacija koje su se posle toga čudno ponašale, brljale ili kao kod Gmaila nisu izbacivanje notifikacije.

Znači čist reset sa svim novim podešavanjima je sve sredio.

Нема потребе,код мене је после апдејта GMail апликације све наставило како треба.

Nema potrebe za ostale, update od 13.09. rešava taj bag.

Kao što sam i napisao problem kod mene je po svemu sudeći bio taj što sam pri inicijalnom formiranju telefona vratio bekap aplikacija i podataka što očigledno nije bilo delotvorno, da se ne ponavljam.

Ima li koristi od fotografisanja u 108mpx modu, pa da se onda preko racunara smanji u 12mpx? Vidim da na Gsmareni znaju tako uraditi, po ovome sto su oni radili bolja je naknadno smanjenja fotografija nego kad to telefon sam uradi.

1632069430469.png
1632069456686.png

konkretno, ovdje se radi o Galaxy A42

Nema koristi, ja ne vidim razliku u kvalitetu između 108 i 12mp, jedino što na slici od 108mp možeš više da zumiraš.

Ima li koristi od fotografisanja u 108mpx modu, pa da se onda preko racunara smanji u 12mpx? Vidim da na Gsmareni znaju tako uraditi, po ovome sto su oni radili bolja je naknadno smanjenja fotografija nego kad to telefon sam uradi.

Pogledajte prilog 318116
Pogledajte prilog 318117

konkretno, ovdje se radi o Galaxy A42
Da ima koristi, ne bi fabrički telefon bio postavljen na 12mp mod, tj na auto mod.
Tako je podešeno na svakom telefonu sa kamerom visoke rezolucije, bilo da je to 48, 64 ili 108 mp. I tako je kod svih proizvođača.

Pričate priče, 10pro je vrh za te novce uzeo sam ga kod A1, još ko obnavlja ugovor kao ja pa uz neo5 na a1 i popust uz to 10% popust na keš 19.440 u pola cene do te prodajne cene 320 eura pola neo5 će da otplati koji je 1990 mesec dok sa kupljenim tim fonom u radnjama tj prodavnicama po ceni 280-320€ fonom najmanja tarifa je neo 3 od 1300 mesec.

Preračunajte se malo sve je jasno.
A slušam priče ovde te ovo nema te ono, pa stićoće uz update zakrpe, kao i za svaki drugi fon.

Imam problem sa selfi kamerom,ne mogu je nikako pokrenuti,njenim aktiviranjem dobijam sliku sa prednje kamere,samo u crno beloj varijanti,sta raditi?

Stogao uz A1 a stigao I upgrade. Radi sve kao doxa. Ovi sto pricase sirok mnogo cista laz, radi jednom rukom bez greske. kamere su odlicne I zadnja i selfi i po kisi u tamninjem danu slikanje kvalitetno.

Masku na njega da kacim ne pada mi na pamet, sa maskom to nije fon.

Jedino me nervira gasenje ekrana na 10 sekundi, znam gde se iskljucuje Ali valjda cu se nauciti.

Mogli su bar na 20 sekundi postaviti

Prilozi

• Screenshot_2021-09-21-16-01-15-672_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-09-21-16-01-15-672_com.android.updater.jpg
    68.1 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_2021-09-21-16-01-36-537_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-09-21-16-01-36-537_com.android.updater.jpg
    48.5 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_2021-09-21-16-17-05-479_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-09-21-16-17-05-479_com.android.updater.jpg
    67.9 KB · Pregleda: 21
  • Screenshot_2021-09-21-16-17-52-315_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-09-21-16-17-52-315_com.android.updater.jpg
    71.3 KB · Pregleda: 21
  • IMG_20210921_162758.jpg
    IMG_20210921_162758.jpg
    58.8 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
ne razumem, ako znas gde se gasi onda znas i gde se menja... promeni majku mu :)

Nema samo 10 sek, nema drugu vrednost da se menja. Ili full light ili 10 sekundi.

Tako moze ali ukljucen je always on.
Tu gde je always on je samo 1 odabir 10 sekundi. A to drugo se odnosi usled neaktivnosti. I sad pitanje je na koliko sme da se postavi da je validno i da ne napravi otisak statične slike na ekranu, 30sek 1, 2 min

Stigao update.neke popravke i zakrpa sigur osna.
A da poprave bateriju nista.

Stigao update.neke popravke i zakrpa sigur osna.
A da poprave bateriju nista.
Hehe kako da poprave bateriju!?
Meni baterija 24h posle prvog pražnjenja na 0 i dopune do 100%
Za 1 sat i 20 minuta. Do sada posle 24h stoji na 37% a korišćen je ceo dan za pozive te taksi te fends. Korišćenje surfa bar 10 sati. I poneki test videa u hd kao i neka fotka.

i da kod punjenja orginal daljincem fon je bio ne vreo kako tvrde pojedinci već malo jače od mlak. A kada je postigao 100% se ohladio totalno, što je i logično.

Takođe logično što više apk viber skajp, face, msn aktivnih u pozadini bateriju srče sam sistem. Zato je i podignut samo viber i crom i rezultati su gore napisani.

Hehe kako da poprave bateriju!?
Meni baterija 24h posle prvog pražnjenja na 0 i dopune do 100%
Za 1 sat i 20 minuta. Do sada posle 24h stoji na 37% a korišćen je ceo dan za pozive te taksi te fends. Korišćenje surfa bar 10 sati. I poneki test videa u hd kao i neka fotka.

i da kod punjenja orginal daljincem fon je bio ne vreo kako tvrde pojedinci već malo jače od mlak. A kada je postigao 100% se ohladio totalno, što je i logično.

Takođe logično što više apk viber skajp, face, msn aktivnih u pozadini bateriju srče sam sistem. Zato je i podignut samo viber i crom i rezultati su gore napisani.
Pre ovog sam imao mi 9 lite.sve zivo uljuceno,dva dana izdrzavao bez problema.

Pa ovaj trosi vise resursa nije kao 9 lite.

Ne znam šta je smešno. Poisključuj sve što treba da se isključi i kod novoinstaliranih apk play update, auto prijem pušap za sve i svašta, nonstop osvetljenje i radiće 2 dana bez problema. A ako hoćeš da igaš igrice ili da puštaš strim 10 sati to neće da može što reče pokojni lane -soic.

Nemam problema sa baterijom na običnom Note 10, nemam pojma u čemu je problem ali meni izdrži dva dana...telefon lepo radi i sve je ok....osim naravno proximity sensora koji ne radi kako treba

Na kojoj verziji vam se baterija najbolje pokazala?
Ne bih da uradim update ako će mi degradirati bateriju kao što su znali na Mi9T

@forum1nick
meni 10ka (bez slovnih i/ili numeričkih sufiksa), bez problema, a sa ozbiljnim korišćenjem, izdrži 48h

za ~€150, best buy, neprikosnoveno

koja aplikacija za automatsko snimanje poziva lepo radi na ovom telefonu a da ne javlja da se snima

koja aplikacija za automatsko snimanje poziva lepo radi na ovom telefonu a da ne javlja da se snima
Google je omogucio da se snimaju razgovori iz njihove app,e sad ne znam da li ima automatski da snima, ali sagovornik ne cuje da se snima.

Kad se snima preko google dialera sagovornik dobije obavestenje da se snima...

Google je omogucio da se snimaju razgovori iz njihove app,e sad ne znam da li ima automatski da snima, ali sagovornik ne cuje da se snima.
Nazalost netacno, sagovornik dobija zvucno obavestenje da se razgovor snima na google app a isto onaj koji snima razgovor cuje to upozorenje za sagovornika.

Vrh Dno