Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

uzeo sam ga devojci pre par dana na paket u a1, i juce mi kaze da se u par navrata pregrajao toliko da nije mogla da koristi pola stvari, tipa sam ugasi net, lokaciju itd... jeste ga koristila za pozive i to ali ne u toj meri .

Pa sta znam meni se nije grejao, a da, zna da se ugreje zna. Ništa više nego drugi po ovoj vrućini

Koristi li neko Redmi Note 5G? Razmatram ga za kupovinu pa me zanima kako stoji sa poznatim Xiaomi bagovima i kako se ponaša baterija? Dimenzije i težina mi se čine prihvatljivim, nije mnogo veći od mog trenutnog RN5 Pro, nisam preterano zahtevan korisnik, bitno mi je samo da baterija može da sastavi 2 dana uz 6-7-8 sati SoT-a. I da me ne nervira kojekakvim glupostima, naravno.

jel imate problem sa pregrevanjem na 10 pro?
Šta znači pregrevanje? Jel izbacuje upozorenje da se pregreva? Jel je vruć pri korišćenju? Kojih aplikacija? Jel ga koristiš napolju po ovom paklu, pa se pregreva?
Malo preciznije postavi pitanje, svaki telefon može da se pregreje u određenim uslovima.

@liman
Telefon se toliko zagreje pri normalnom koriscenju, znaci razgovori aplikacije itd da sam pogasi internet, lokaciju itd. fakticki limitiran si sa koriscenjem. Normalno da se koristi napolju, i smatram da je pitanje postavljeno vrlo korektno, pitao sam dali su i drugi korisnici telefona imali slican problem nista vise od toga, posto nisam bio upoznat sa modelom do pre par dana.

Ako ti se taj problem javlja samo napolju i ako imas silikonsku masku, onda je vrlo verovatno normalno, Zato je jedno od prvih pravila po ovakvim temperaturama kada se telefon pregreje da se skine maska, jer em onemogucava telefonu da se oslobodi pojacane radne temperature em se i sama zagreva i dodatno opterecuje telefon, dupla nevolja.

U suprotnom ako ti je problem konstantan i zagrejan je i kada ga koristis unutra recimo, onda vrlo moguce ima problem.

Da li se moze podesiti glance AOD da pokazuje vreme.. kad ja hocu. Od recimo 9:00 pa do 23:00 ili samo ona stura podeavanja? I onda da iskljuci preko noci. Stara Nokija je to radila ko secer.

To sam tažio i ja, ali mislim da nisam našao. Valjda će to da ubace u nekom update-u.

Stavio sam AOA Always on display aplikaciju i za sada radi fino. Ima one osnovna bitna podešavanja da se stavi od kada do kada da radi, i da recimo ako je batgerija manja od 20 procenata da ne radi. I mnogo drugih drange frange opcija. Originalnu od telefona sam onemogućio.

Pa ja nemam nekih problema posle nepune 2 nedelje. Možda neka glupost ali mi generalno nije važna. Sve što mi treba radi odlično. Generalno prešao sam sa nova 5t I nije mi čak ni cpu razlika pošto ne igram igre. Možda video 1080 60fps da je stabilizaciji bolja jer je na 30fps ok. E sad jeste ne može uređaj od 300e da bude kao 1000e.

Исплати ли се дати 1000 рсд више месечно за Ми 10Т Про у А1 или узети Редми Ноут 10 Про? У чему је највећа разлика?

Pa razlika je po golema. Počevši od procesora. Zavisi za, šta se telefon koristi. Ja sam imao flegship procesore koje sam koristi iskreno na telefonu ali bukvalno nizašta. Igrice ne igram tako da mi note 19 pro radi posao i više nego dobro.

Pa razlika je po golema. Počevši od procesora. Zavisi za, šta se telefon koristi.
pa da, mi 10T je brz ko zmja i uvek ladan ko spricer, a za RN 10pro se ljudi zalili da se pregreva... ali izbor je licna stvar, ja pre svega ga nikada ne bih kupio od provajdera, da mi oni brckaju po softveru i da ne mogu da koristim druge sim kartice i da me uslovljavaju i deru sa tarifama.

Brčkanja po softveru nema, da se greje moj se ne greje. Greje se kao i svaki drugi na 40C. To za, SIM kartice je glupost, od kada su aparati otključano. Lično koristim A1 I Telenor. E upravo zato mi pun... Svako ima pravo na svoje mišljenje, a da li je u pravu ili ne...
Očekivanja svako ima svoje. Realno 80% korisnika ne koristi chipset koji ima ni upola.

pa da, mi 10T je brz ko zmja i uvek ladan ko spricer, a za RN 10pro se ljudi zalili da se pregreva... ali izbor je licna stvar, ja pre svega ga nikada ne bih kupio od provajdera, da mi oni brckaju po softveru i da ne mogu da koristim druge sim kartice i da me uslovljavaju i deru sa tarifama.
Nema tu nikakvog brckanja po telefonu, odavno je zabranjeno zakljucavanje telefona na mrezu i svaki telefon kod provajdera se dobija u vakum nekorscenom pakovanju kao i u svakoj prodavnici.

Ок, ај мало да конкретизујем. Ми 10т Про сам држао у руци и квалитет израде је топ, занима ме какав је РН10П по том питању. Такође дисплеј, Amoled 120Hz vs. IPS 144hz? Игре ми нису приоритет тако да верујем да су оба процесора за мене ок. И на крају батерија...

pa eto, nisam ni znao da su to promenili, ali i dalje verovatno uslovljavaju skupljim paketima... kako bi bilo da ja svoje proizvode prodajem samo na pretplatu na 2 godine ? ha ha pa zar to nije ucenjivanje potrosaca ? Ali da ne skrecem temu, samo sam napisao moje misljenje i zapazanje, s'obzirom da i citam sta ljudi pisu po forumu o tim modelima a i koristim mi 10t od novembra.

Ja imam GLOBAL verziju telefona koja uopšte nema opciju snimanja poziva, ni pre ni prilikom uspostavljanja poziva.
Npr redmi note 7 je to imao fabrički i radilo je savršeno :S

Kakva joj je potrošnja ?
Ako mislis na AOA verovatno je malo veca potrosnja, supruga koristi telefon. Jutros punjen telefon a malo pre stavljen opet na oko 20% baterija je bila. Ali bilo i dosta you tube i dr...

Ок, ај мало да конкретизујем. Ми 10т Про сам држао у руци и квалитет израде је топ, занима ме какав је РН10П по том питању. Такође дисплеј, Amoled 120Hz vs. IPS 144hz? Игре ми нису приоритет тако да верујем да су оба процесора за мене ок. И на крају батерија...

Pa razlika u kvalitetu izrade je velika, a kad oba stavis u masku onda je nebitna prakticno... Ako volis telefone da nosis bez maske onda ce ti svakako bolji osecaj i uzivanje koriscenja pruziti telefon koji je od alumijima i stakla naspram telefona izradjenog od plastike...
A kad im stavis masku onda ne vidim razlog zasto bi kvalitet upotrebljenih materijala igrao ulogu, cak ovaj od plastike ima prednost jer je laksi i ugodniji u ruci.

Sto se tice ekrana tu je Mi 10T bolji, njegov IPS je brutalan, verovatno jedan od boljih stavljenih na telefone poslednjih godina i u principu sa reprodukcijom slike boljom od svakog prosecnog amoleda...
Mozda ce ti zvucati cudno da IPS bude bolji od amoleda ali to prakticno moras uzivo da vidis, ne bi ni verovao da je na Mi 10T IPS da ne znas vec...

Pa razlika u kvalitetu izrade je velika, a kad oba stavis u masku onda je nebitna prakticno... Ako volis telefone da nosis bez maske onda ce ti svakako bolji osecaj i uzivanje koriscenja pruziti telefon koji je od alumijima i stakla naspram telefona izradjenog od plastike...
A kad im stavis masku onda ne vidim razlog zasto bi kvalitet upotrebljenih materijala igrao ulogu, cak ovaj od plastike ima prednost jer je laksi i ugodniji u ruci.

Samo da kazem da telefon koji je od stakla sa prednje i sa zadnje strane nema sanse da prezivi nosenje u rukama duze od mesec dana, jednostavno pre ili kasnije ce se izmigolji i ima da tresne na patos.

Moj kolega je bio kupio Huawei P30 i nosio ga je bez zastitne maske i drugi dan kada ga je kupio ga je razbio, iskliznuo mu je iz ruke i pravo na cosak i ekran i zadnje staklo su pukli.

Исплати ли се дати 1000 рсд више месечно за Ми 10Т Про у А1 или узети Редми Ноут 10 Про? У чему је највећа разлика?
Isplati, razilka u radu nebo i zemlja

Telefoni sa leđima od aluminijuma ili stakla KLIZAJU u ruci. Ja njih uopšte ne mogu da koristim bez silikonske futrole inače mi ispadaju čim se ruke malo oznoje. Sad opet imam plastikanera i opet posle dugo godina nosim telefom bez futrole. Plastika fantastika.

Znaš kako kažu... Ako se ne razumeš u nešto ti uzmi skuplje.
Mi 10T Pro i RedMi Note 10 Pro jednostavno nisu ista klasa.
Mi 10T Pro je možda sad najbolje/najisplativije uzeti od Android telefona uopšte.
Pogotovo ako si neko ko ne menja često telefone onda nema šta ni da razmišljaš- Mi 10T Pro.

Telefoni sa leđima od aluminijuma ili stakla KLIZAJU u ruci. Ja njih uopšte ne mogu da koristim bez silikonske futrole inače mi ispadaju čim se ruke malo oznoje. Sad opet imam plastikanera i opet posle dugo godina nosim telefom bez futrole. Plastika fantastika.

Slazem se sve... I ja mislim da je bolje imati telefon od plastike koji ce biti laksi nego telefon od stakla i alumijiuma koji je kao sapun u ruci, pa ce svakako u masku bas iz tog razloga prvenstveno...

Smekam ovaj Redmi Note 10 Pro vec neko vrijeme. Trenutno koristim iPhone 11 Pro Max i imam musteriju da ga prodam. Koristio sam nekad Redmi Note 5, pa Mi 9t Pro, nasli su se tu i Mi note 10 lite kao i Redmi note 9 pro. Fazon je sto sam skonto da mi ne treba ovako skup telefon, jednostavno kod mene nema svrhe. Ne bavim se prodajom necega da bih morao imati najbolju kameru, niti igram neke igrice. Drustvene mreze samo prelistam, objavim nesto 2x godisnje i to ako odem negdje, inace slabo. Najvise viber koristim i ostalo ponekad samo surfam, procitam vijesti i tako.
Ovaj mi se svidja bas, vidim ga kao neki uredjaj koji bi koristio.

Da li se nekome desilo da AOD radi stalno, tj. da se ne gasi posle 10 sekundi? Kad ugasim ugasen je, ali kad upalim i zakljucam telefon, on upali AOD sat i tako konstantno prikazuje.

Vrh Dno