Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Telefon je super. Ima dosta bolji ekran i od matorog s8 (ili je ovom ekran potošen pa deluje). Za ovih nekoliko dana korišćenja jedino mi smeta loš proximity sezor. Baterija u dualsimu drži ~ 2 dana i 2 noći. Stereo zvuk je ok, nije previše glasan i ima distroziju na maksimumu. Mogao je biti malo glasniji, ali dobro za te novce. Kamera je bolja i od s8 i honor 10ke. Eto samo taj senzor zeza za sad. Igre ne igram, pa ne znam.
 

Pa tu postavljajte pitanja sta hocete da kupite.
 
Telefon je super. Ima dosta bolji ekran i od matorog s8 (ili je ovom ekran potošen pa deluje). Za ovih nekoliko dana korišćenja jedino mi smeta loš proximity sezor. Baterija u dualsimu drži ~ 2 dana i 2 noći. Stereo zvuk je ok, nije previše glasan i ima distroziju na maksimumu. Mogao je biti malo glasniji, ali dobro za te novce. Kamera je bolja i od s8 i honor 10ke. Eto samo taj senzor zeza za sad. Igre ne igram, pa ne znam.
Nadam se da ce ubrzo da rese taj problem sa proximity sezorom,bas iritira.
 
Uzeo ženi RN10P. Istekao mi ugovor u Vipu, pa rekoh da je častim. Ovo joj je četvrti Redmi telefon u nizu - Redmi 7, RN8T i RN9P. Očito joj se sviđaju, naročito jer ima dobar izbor maskica na Aliju i MiUI ima ogroman izbor tema (čak je uspela da nađe istu temu i masku). Ja iskreno ne mogu da smislim MiUI, ali... Ona je birala. I mislim da je ovaj put fon put pogodak. Za razliku od RN9P koji me je razočarao na par polja (ekran i baterija naročito), ovaj je svuda zakucao.

Prelep dizajn, pozadi lepoši od RN9P - deluje kao da je iz više klase. Tome doprinosi i težina koja je osetno manja od RN9P kada se drži u ruci. Baterija traje duže nego kod RN9P. Ali posebna priča je ekran, koji je fenomenalan (poredeći sa mojim starim S7 i trenutnim Huawei P20 Pro). 120Hz je predobro. Naročito kod skrolanja na fejsu, instagramu ili aplikacijama poput Nova S, B92 i sl. Sam telefon isto radi tečno, kao i igre (Fortnite). Ja prezadovoljan, žena još više.

Međutim, ovo mi izađe kao najskuplji Redmi telefon do sada. RN9P mi preko ugovora izašao 225 eu a ovaj 295. 70eu razlike. Mislim da tu razliku opravdava cena Amoled ekrana. Ja sam razmišljao da joj uzmem Samsung A72, ali bi me on izašao 430 eu preko Vipa, što je stvarno previše. 135eu više za bolju kameru (ekrani i brzina tu negde) je stvarno previše. Na KP je razlika između ova dva fona osetno manja.

Sve u svemu, odlična kupovina. Videću kakav je posle malo duže upotrebe.
 
Nije mi jasno zbog cega ne rese taj banalni problem, vec godinama. Mozda su kupili kontejner losih proximity senzora pa ce problem trajati dok ih ne potrose? 😅
Nisu losi senzori nego ili softver/drajver ili kombinacija podesavanja (cim nekome radi, nekom ne, ili nekom radi od/do update)
 
Samo da ta sekcija foruma nije upropašćena totalno. Pre je bilo po 6-7 threada u jednom trenutku. Sad u objedinjenoj sekciji, ni jedan thread vezan za mobilne na prvoj strani. Ne pamtim kada sam ušao u taj deo foruma.
 
Stiže sve više testova za Redmi Note 10s. Ja sam nekako očekivao da će taj telefon biti sweet spot ove serije, ali niko nije oduševljen njime. Niti je VFM kao vanila model, niti je impresivan kao Pro. Pominju se i problemi sa zagrevanjem i potrošnjom baterije, verovatno je softverske prirode.
 
Uzeo pre dva dana u Mi Store. Bio sam prezadovoljan, ali ne verovatno kao jedna sitnica pokvari utisak.

Prethodno sam imao Note 7 Pro, Android 11, MIUI 12.0.1. na kome sam klikom na slušalicu direktno otvarao dial pad i imao quick dial. Ovde je verzija MIUI 12.0.1.4 i klikom na slušali otvaraju se kontakti (Recent, Favorites).

U opcijama takođe nema opcija quick dial.

Ukoliko sam samo slep, pa ne mogu da vidim i nađem opciju, super. Ukoliko ne postoji, veliko razočarenje (jer je često koristim), bez obzira na sve atribute, pohvale, AMOLED ekran i kameru od 108MP.

Vidim da i na nekim drugim forumima je istaknut ovaj problem, ali bez nekog odgovora....
 
Meni je na servisu rečeno da se na nekim modelima proximity problem riješi zamjenom displaya, na nekim kompletnom reinstalacijom softvera, a kod nekih se jednostavno treba nadat nekakvom update-u.

Ja znam da mi je na Mi10T PRO sa svakim updateom bilo isto, osim što mi je u početku rijeđe stvarao probleme.

Kako god, zaista smijurija je isti iritirajući problem prisutan na ohoho modela i oni to još uvijek nisu u stanju kvalitetno odradit.
 
Da ljudi prestanu da kupuju odradili bi, ovako ih bas zabole
 
Ja sam proximity (delimicno) resio zakljucavanjem telefona nakon javljanja.
Nisam ni znao da je to moguce, na ajfonu mi je prekidao poziv kad sam slucajno par puta pritisnuo.
Ali sad novi problem, kad ga tako zakljucam, desi se cesto da zakuca nakon razgovora pa mi otkljuca tek nakon puno pokusaja.
A kad ga zakljucam u toku razgovora i pokusam da ga otkljucam, zakljucava se sam od sebe nakon par sekundi.
Nije bas sjajno resenje
 
Dovoljno da osete po dzepu. To je jedini nacin da se ista promeni
 
Neko je gore napisao, a evo posle tri dana korišćenja uverio sam se i sam: Vibracija je preslaba, nema šanse da se oseti i džepu (tek kada stavim dlan na džep preko), ili da se "čuje" vibracija iole bučnoj sredini.
 
Nešto nema fotki sa RN10P, svi vlasnici su se stisli. 😐
 
Malopre počeo da "baguje", kucam slova, on kasni bukvalno dve-tri sekunde u Outlook-u i u Notes.....ja poludeo...kažem ženi (koja mi ga kupila): "E sad je previše, sutra ga prodajem i kupujem Samsunga"...kaže n"isam ti ja kriva...taj si hteo"...😂😂
Elem, pogledam da li nešto download-uje ili radi u pozadini.... ne skida ništa...očistio RAM, pogasio aplikacije, resetovao telefon....
Radio pet minuta dobro, pa opet zaglupljuje....

Probam update, sve ja "Last update"...i tek malopre je skinuo MIUI 12.0.1.5....za sada je dobar (neke stability izmene)..mislim da je ono 120 MB.

Ima još jednu šansu 😁😁
 

Prilozi

  • IMG_20210521_220211.jpg
    IMG_20210521_220211.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 24
Gde se skida GCAM za RN10PRO?
Hteo bih da napokon isprobam tu kameru,da vidim kakve fotke pravi.
 
Jel koristio neko ili imao priliku da uporedi kamere na RDN 10 pro i Poco f3?
Kontam da su im ekrani isti, Poco ima bolji procesor ovaj malo bolju bateriju.
Samo me kamera kopka i sta je bolje uzeti ovaj za 290e ili Poco za 330e?
 
Kamera na strani RN10, sve ostalo na strani Pocoa (čak i baterija nije bolja na RN).
 
Nazad
Vrh Dno