Šta je novo?

Redmi K30/K30 Pro

Gledam sad Peca najavio na brnch kanalu na yt Moto Edge i Moto Edge+.

Ovaj Edge kaze ravno 70k cena kod nas, tako ce da cepnu i poco/mi10t ili kako ga vec budu krstili.

Koliko god da volim ravan ekran, miui, koliko god da je full display, koliko god da ima sd 865 naspram sd 765(sto mi je realno nebitno) ovaj Edge deluje kao zaokruzenija celina sa OIS, 3 x optical zoom i 90hz ekranom. Plus je dizajnerski miljama ispred i pored rupice. Da ne pricam da ce po oglasima biti sa 24 meseca garancije, dok je realno da za taj isti ili slican novac Poco dobijemo sa 12 meseci garancije.

Aj da ne pricamo napamet, ali ako ne stave 90hz kad vec ois i o zoom nece imati (siguran sam) realno dzabe im sve.

Poslednja izmena:
Edge+ ima SD865 i OIS, a cena mu je 125k sto je mnogo, koliko god voleo Motorolu. Poco F2 ce imati validnu garanciju od 24m, na oglasima se nadje uvek za manje pare.

Gledam sad Peca najavio na brnch kanalu na yt Moto Edge i Moto Edge+.

Ovaj Edge kaze ravno 70k cena kod nas, tako ce da cepnu i poco/mi10t ili kako ga vec budu krstili.

Koliko god da volim ravan ekran, miui, koliko god da je full display, koliko god da ima sd 865 naspram sd 765(sto mi je realno nebitno) ovaj Edge deluje kao zaokruzenija celina sa OIS, 3 x optical zoom i 90hz ekranom. Plus je dizajnerski miljama ispred i pored rupice. Da ne pricam da ce po oglasima biti sa 24 meseca garancije, dok je realno da za taj isti ili slican novac Poco dobijemo sa 12 meseci garancije.

Aj da ne pricamo napamet, ali ako ne stave 90hz kad vec ois i o zoom nece imati (siguran sam) realno dzabe im sve.

Ne znam da li sam dobro razumeo sta si napisao, ali obican edge nema ois.

Što, baš je primamljiva cena [emoji23][emoji23]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

+1
Kao neko ko je imao F1 ovo je veliko razocarenje, da je Zoom pa da im oprostimo, ovako tesko :D

Zoom model, plus 90hz ekran, minus 5G (epohalna glupost trenutno) i to bi bio vrh fon i za 650e-700e. Ali avaj....

Ma kakvi, OP8 sa stereo zvukom, 90Hz Samsung Amoledom i IP68 sertifikatom ide za taj novac.

Telefon je konkurent Mi 10 Pro (diskutabilno i bolji zbog Samsung ekrana), nema sta da trazi Redmi u tom cenovnom rangu.

Mi 10 Pro - 700e, Mi 10 - 600e, K30 Pro Zoom - 500e, sve preko toga je dranje, sve i da K30 Pro ima 90Hz ekran, a nema.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Kakva smejurija, strašno.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Poludeli nacisto.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ma kakvi, OP8 sa stereo zvukom, 90Hz Samsung Amoledom i IP68 sertifikatom ide za taj novac.

Telefon je konkurent Mi 10 Pro (diskutabilno i bolji zbog Samsung ekrana), nema sta da trazi Redmi u tom cenovnom rangu.

Mi 10 Pro - 700e, Mi 10 - 600e, K30 Pro Zoom - 500e, sve preko toga je dranje, sve i da K30 Pro ima 90Hz ekran, a nema.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

To mislis na Pro model. Obican OP8 je toliko beznacajan telefon da nije realno...

Da mi je znati ko će dati tolike pare za Redmi.
Dakle nije ni xiaomi, nego Redmi.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Kao i svaki kon pro/plus model. Kaska za Pro modelom prakticno u svemu, osim sto ima sd 865, a neopravdava to dovoljno nizom cenom.

Ako PF2P nema OIS kao i u Kini onda dzaba su krecili, bice dupla cena u odnosu na F1 sto je ludo!

Dolazi vreme da ce iP imati dobar odnos ulozeno-dobijeno, ko moze da svari iOS. Ovaj kinez ce u EU kostati skoro kao veci iP 12 (ne pro).

Ako cene novih Ajfona budu kao što kruže priče onda ispada da je najbolja kupovina iPhone 12 (nebitno da li veći ili manji). Još ako bude imao dizajn približan trenutnim renderima ne vidim kompletniji uređaj, pod uslovom da ih ne osakate tipa 720p ekran, lošiji OLED... Ja bih prvi kupio onakav telefon iako nisam ljubitelj iOS-a. 600e za zakinutog kineza je sumanuta cifra.

Ako mu padne cena na nekih 400€ za par meseci bice ok kupovina. Pa i originalni F1 je bio dobar samo zbog male cene i jakog SoC.

Mozda za oko godinu dana bude kod nekog operatera po toj ceni uz paket. To bi mogla da bude ok kupovina, ali vreme jeftinih telefona je proslo, sada i za srednju klasu gruvaju cene. Ako uopste dobijem od mts-a ovaj mi9t, necu se mrdati sa njega najmanje dve godine.

Ako mu padne cena na nekih 400€ za par meseci bice ok kupovina. Pa i originalni F1 je bio dobar samo zbog male cene i jakog SoC.
Od te cene nema ništa, možda tek nakon godinu dana, pod uslovom da stigne kod nas.
F1 ima ok ekran, stereo, odličnu bateriju, dobru kameru, odlične performanse. 350e je bio 128gb ako se ne varam na početku. U decembru 2018. je 128gb koštao 305e nov sa garancijom.
Ovaj ima Amoled ekran, dobru bateriju, dobre performanse i solidnu kameru, tj senzor srednje klase. Nema stereo, OIS, 90Hz. Na sve to 200+e veća cenu u startu? Čime da je opravdaju, pop up kamerom, staklenim leđima, lepšim dizajnom? Preteraše ga sa cenom.
Kad stigne na oglase neće biti ispod 600e, a za 650e ima nov S20 koji je skoro pa u svemu bolji telefon, plus nije cigla.

Ove godine treba preskociti kupovinu, poboljsanja na kasicicu, nista znacajno, plus su cene otisle u nebesa. Ja ocekujem pad cena zbog situacije i iphone-a SE 2020 koji ce redefinisati sigurno odnose u srednjoj klasi. Ovo sto sada imamo su ptojektovane cene pre pandemije, treba malo sacekati, mislim da ce vec krajem leta biti znacajnih popusta. Evo nokia najavljuje polako kamere ispod ekrana, sto znaci da se ta tehnologija polako implementira u telefone.

Treba sacekati bar septembar ili preskociti do MWC2021... A te kamere ispod ekrana, mogu misliti kakav ce kvalitet biti, nesto tipa Nexus 4. :d

Meni te kamere sluze za video poziv, drustvene mreze ne koristim, a nisam ni lep, tu nikakvi filteri ni dobre.kamere ne pomazu [emoji23]

Vrh Dno