Šta je novo?

Redmi K30/K30 Pro

Dosadasnja praksa je bila da operateri uvode novije tehnologije a mi se prilagodjavamo ;)

Ovaj Pro je odlican,samo jos da ga docekamo da stigne kod nas.Ko zna kada li ce se to desiti.

Odlican pro, za nekog ko ima stariju generaciju fona bice odlicna kupovina krajem godine. Ja nekako ne vidim razlog da predjem sa 9T, pogotovo jer radi kao zmaj a radice sigurno jos dve godine odlicno, minimum. I ne znam koliko ce mu K30 Pro jos spustiti cenu ali svakako hoce sto stavlja i 9T kao brutalno dobru kupovinu. Dizajnerski su tu negde, ekran tu negde ako ne i isti, jedino kamera i procesor nesto jaci na K30 Pro, sad videcemo razliku u ceni.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da bre, zbog baterije.

Sigurno :)

Meni iskreno nije ni bitno da li je 90hz+ ili nije, bitno je da baterija i dobar CPU, ostalo je za ove pare samo premija.

...a meni je u 2020toj sramno da svaki telefon nema bar 65w punjenje,i to mi je sad već ponajbitnija stavka posle formata i donekle maksimalnog osvetljenja panela,mada ni tu nisam nešto nadprosečno zahtevan,samo da je telefon upotrebljiv na velikoj ambijentalnoj osvetljenosti.4000mah mi je sasvim okej,tu bi pre i ja dao prednost težini i dimenziji nego išao na 5000+ mah nauštrb dimenzija i težine uređaja.

evo konkretan primer: sinoć slučajno nisam dobro prikopčao spori punjač i dočeka me 10tak posto baterije a treba ići,zvati zbog posla o ovog celog ludila napolju.uključio na qc 4+ punjač i dok sam se spremio,umio,popakovao bio sam na 40tak posto.meni ovo nema cenu,i mnogo mi je bitnije od kamere,oleda,dac-a itd.

Onda su ti najbolja opcija Oneplus i Oppo, imaju najjače punjače na tržištu.
Samo da stigne Zoom verzija kod nas, običan me ne zanima jer nema OIS.

Jao valjda će i Zoom biti u nekoj zelenoj nijansi, predobro izgleda. Ni srebrni nije loš, ali je dosadna boja.

Ma samo neka dodje Zoom kod nas, boja je najmanje bitna.

Kao da je bitno koje je boje , kada ga 99 % ljudi stavi u futrolu

Ja ne koristim nikakve zaštite, to mi je višak i kvari osećaj u ruci.
Edit:
Iphone 11 Pro vs K30 Pro vs S20 Ultra
https://www.youtube.com/watch?v=drpivjww12I
Uopšte nije loše. Definitivno je najbolji 11 pro, dok Ultra previše izoštri sliku i ne deluje toliko realno, plus često gubi fokus prilikom snimanja. Dok na K30 Pro boje više vuku ka onima na ajfonu. Kako će ovde da pršti GCam. :d

Poslednja izmena:
Gledam na YT testove video snimanja i ono je katastrofa. Veliki problemi sa fokusom i osvetljenjem.

Pre ce biti da je mi10t i mi10t zoom ,ako uopšte i dođe u EU. Mada cena nece biti ispod 600,700e sigurno

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Što se OIS-a tiče, k30 pro ima samo na glavnoj kameri a K30 pro zoom ima i na telephoto kameri? Jesam li ja to dobro razumeo?

Za 750e ću radije S20+ da kupim nego ovo sokoćalo. 400e plafon za zum.
Nemoj da se ljutis ali odes u Mi10 tenu i kazes da ces radije da kupis s20+ za 870e, ovde kazes da ces isti umesto K30 Pro za 750e, a telefon 123 000.

Svaki ce naci svog kupca pa i ovi bez gapsa. :)

Negde su podaci da običan nema uopšte OIS, već ima samo EIS, negde da ima samo na glavnoj kameri OIS. Zoom ima na glavnoj i telephoto.
^ što bih se ljutio. Mi 10 Pro ne vredi više od 600e, K30 Pro maksimum 400e. S20+ nov sa 2 godine garancije operatera 870e. To će u septembru oko 750e da košta.
Dati 600e za budžet flagship je van svake pameti.
Mi 8 sam platio 350e, za te pare nije postojao bolji telefon u tom trenutku. Mi 10 nije ništa specijalno bolji od S10 i P30 Pro sem tog ekrana. Za 450e i 550e kupiš Oneplus 7T i 7 Pro i ostane ti 400e u džepu.
K30 Pro nije nikakav upgrade u odnosu na Mi 9T Pro. Jedino što ima malo veću bateriju, noviji cpu i OIS. I za to doplatiti 300e hahaha malo se zaneli. Treba tržište to da kazni.

Poslednja izmena:
Nema ois obican , koliko sam ispratio pre par dana..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Od sutra u prodaji u Kini. Nigde nema info kada ce da se prodaje van Kine.

Kod jednog tubera u kini su k30 i k30 pro , najslabiji modeli po 384/521 euro ...

Vrh Dno