Šta je novo?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Realisam je standardan RO2 (pre patch-a).

Classic mod je ubacen na zahtev starih RO1 igraca, dakle gameplay vise lici na klasicni RO, sto ce reci, nema minimape (kompas umesto toga), manje stamine, veca nepreciznost, stamina utice na preciznost, nema bandaziranja vec instant dmg, wound sistem u kom, recimo, ako te pogode u noge gubis na max brzini pri trcanju i sl, ogranicen broj automatskog i poluautomatskog oruzja na svega par pusaka na obe strane, nema unlockova, dakle svi imaju standardnu opremu i jos mnogo toga...

Igrao sam classic mod i odlican je. Svidja mi se sto je sada jos teza igra, dosta sporiji sprint i oruzje koje se mnogo vise "trese" posle trcanja, treba vise vremena dok se smiri. Nema ekstra zoom i to mi se svidja.
Mislio sam da je realizam mod isto kao klasik, samo sa uklonjenim HUD-om u potpunosti, da nema ni kompasa... Inace ja sam non stop igrao na realizam serverima tako da tu nema ni mini mape-kompasa.
Nova mapa je fenomenalna, odmah mi je postala najomiljenija. Sve u svemu odlican patch. :)

Da, samo sto sam ga ja stavio na taster 4 od misa, tako mi je mnogo lakse i brze da vidim sta se desava ma mapi... ;)

PS. Dodao sam te na steam, samo da znas da sam to ja.

Poslednja izmena:
podigli smo 1st. EAST WAiKiKian server za Red Orchestra 2,

kome se igra, nek navrne :)

b_560_95_1.png

Prilozi

• b_560_95_1.png
    b_560_95_1.png
    20.1 KB · Pregleda: 28
svaka cast 2saint i ekipo :d

Vidim igrali ste protiv nekog bas *******og tima. Pruzili su vam zestok otpor.:d

Poslednja izmena:
Igrate li classic mod ili samo realistic? Meni se mnogo vise svidja classic.

Malo da osvezim temu smaranjem oko sp :d

Igru sam instalirao, pa ima pola godine i zaboravio :d A i mrzelo me da igram ali sada, u sred ispitnog roka mi treba neki alibi da ne ucim :d

Poceo sam kampanju, igra je do 00, ja bih rekao kombinacija cod 2 i realnih matorih army fps-ova :) Jedino sto me nervira su bagovi, losa optimizacija i ipak malo kilav ai ali nistra strasno..
Sve sam odvrnuo na max i MSAA ili sta vec ali je gpu usage los, 70% u proseku i recimo da imam 45-50 prosecan fps ali je lag primetan a ne bih da iskljucim MLAA ultra, sve ispod mi deluje iskrzano a uopste mislim da je problem samo losa optmizacija i gpu usage.. imam neka 3 apdejta, instalirao sam odavno i ovo je situacija sa tim kao apdejtovima.. Ne kazem da nije igrivo ali gpu usage govori da nesto ne valja.

Ima li kakvih resenja?

Batali taj sp, u ro2 postoji cisto radi reda, mogao si da kupis za 7,5$ original i da igras MP koji je odlican, mozda moze jos uvek da se iskopa neki steam kljuc za oko 1000din ako si zainteresovan.

Hvala na savetima ali nije to za mene :) tesko mi je da se nakanim da igram bilo sta osim voznji, zimi mogu jer je vreme njesra i u sustini tad sve i igram.. I ne znam koliko je logi wireless combo dobar za mp igranje, citao sam da laguje pa ne bih da se nerviram a ne kupuju mi se mis i tastatura za igrice :)

Nista, igracu ovako sa blagim lagom ali je fps stvarno oko 50 u proseku..

Ma to sam citao, sad ne igram fps mp pa nemam pojma ali mis u bf3 demo npr nije lagovao ali jeste u bf4free..

Ma nema veze, odigracu ovaj sp da se prisetim old skul fps-a.. Sad sam izvalio da ai ipak ume da ispadne tupav ali hebiga, ovo je mp igra. Zanimljivo je to sto cak malo bolje radi na 815/1250Mhz gpu profilu nego na 850/1250.. gpu usage je bolji pa igram na nizim klokovima :)

Zvuk, atmosfera u igri su odlicni, grafika je ok ali nista specijalno, sve u svemu prija malo taktike i truda posle codolikih limunada gde sam izlizao F taster :d Napucavanje mi je ok i veliki sam fan pistolja pa kad god mogu ai-u prosipam mozak na kulturan nacin :d

Poslednja izmena:
od pištolja,.. TT-jac kida koliko je dobro urađen. osećaj pucanja pištoljem je vrlo realističan..

Ovoj igri uopšte nije potrebna neka grafika mada na max settings lepo izgleda... a zvuk, orjentacija, pozicioniranje na osnovu zvuka je vrhunski.

A kao što rekoh, guest pass za 3 dana igranja te ništa ne košta... pa možeš da probaš...
(AI daje krajnje loš utisak.. ) ipak je drugačije igrati protiv ljudi..

Vala bas, ponasanje pistolja me odusevljava ali i karabini su dobro odradjeni, to nekako mogu da procenim jer sam do pre par meseci imao zastavu m88 9mm para a i sa faksom u Zastavi itd se napucah iz lovackih karabina ali ranije su bili prakticno univerzalni, rat i lov :)
.. poluautomatske mi malo deluju priguseno, suplje.. neke, ne znam kako da se izrazim, mada otkud znam..

Nije problem za taj guest pass ali mi bedak da prodju 3 dana a da ne upalim ni na minut :) Lupam danas da odradim to znam da ne bih igrao u naredna 2 dana :d Ako bude ta ponuda aktuelna za jedno 7 dana [sledeci ponedeljak npr] onda mozda probam malo..

Ma imam ja 2 komada ta gift pass-a i bleje u kraju :d Od mene uvek mozes dobiti jedan sigurno :wave:

@hsv.stoned

Samo da ti skrenem paznju da 95% bugova vise ne postoji, takodje optimizacija je resena u potpunosti. Ti igras neku krekovanu, prvu verziju. U medjuvremenu je izaslo pa barem 15 patcheva koji su resili sve tehnicke probleme.
A 10€ za ovo stvarno nije mnogo. Da kazem jos da ce uskoro da se pojave 2-3 odlicna moda (sve za dž).

Pa verovatno :D Ko zna kad sam nabavio igru i imam samo 3 neka apdejta.. ali nema veze, preci cu ovako, za par h nadam se :)

Ma imam ja 2 komada ta gift pass-a i bleje u kraju Od mene uvek mozes dobiti jedan sigurno

Hvala ali javicu se za to kada procenim da cu imati vremena i volje da pucam malo onlajn, bezveze je da odradim to i ne odigram ni minut :)

Jeste resena gomila bugova i igra je dosta optimizovana u odnosu na ono na sta je licila kad se pojavila, ali i dalje ima dooosta bugova.
Za 10e igra definitivno vredi. Za sve preko toga jok.

Jeste resena gomila bugova i igra je dosta optimizovana u odnosu na ono na sta je licila kad se pojavila, ali i dalje ima dooosta bugova.
Za 10e igra definitivno vredi. Za sve preko toga jok.

Sta znam, nema nekih gamebreaking bugova. Mozda onaj LMG glich i to je to. Meni vredi i 100 eur jer mi je top FPS trenutno.

mene je smorilo:

- opste "braon-ilo" ,
- sto lik zna da mi se rastrtlja taman kad se nakon par minuta probijanja nadjem protivniku kod spawn-a ,
- sto sam kao novajlija ogranicen na bolt action puske (sve ostale pokupe bolje rangirani) iako meni ucita medju prvima , znaci ostale uloge su mi dostupne samo u SP ili na nekim slabijim serverima ,
- sto ovi nasi samo biraju ruse (mame i tate komunjare pa im ostalo u krvi verovatno :p ) ,
- sto mi cesto ne da da pristupim timu na pocetku partije vec uzalud klikcem na poluprazan a onda jedan klik na skoro pun tim i tamo sam :p
- mountovanje machine guna na neravnom terenu i njegovo nisanjenje su tragikomicni , znaci ocajna interakcija sa njima,
- buguje cesto i hitbox. covek ispred mene , 3x ga pogodim u grudi sa bolt actionom , ma kakvi , on mene sravni sa jednim metkom iz smajsera.
- ako se nadjete na delu koga je povratila suparnicka strana , dobijate onu poruku da se vratite ili ce te biti streljani i crveni ekran. Ne dao bog da izadjete iz steka i malo izigravate ramba u igri u kojoj su samo tako napravili ALT button ;)

... ovo su stvari koje sam mogao da se setim na brzinu koje su meni pokvarile uzivanje , i za one koji se premisljaju da li da kupuju igru.
Igra ima i dobrih strana , svakako medju najboljim ww2 shooterima ... ali da me konstantno cekaju po hodnicima sa MKB-42 dok ja jurim sa pisljivim bolt actionom da zauzmem checkpoint , neka hvala.

Poslednja izmena:
Nijansa boje moze da se mijenja u opcijama. Inace meni se svidja taj "sepia" filter, a i drugi su Ok. skorz. Generalno grafika je vrh i sve je vjerno preneseno iz vremena WW2.
To za "trtljanje" nemam pojma sta si htio da kazes?! Iako si novajlija nisi ogranicen uopste, mozes da biras koje god hoces oruzje, ne znma odakle ti to da postoje ogranicenja?! Nesto si pobrkao, ili ja igram neku drugu igru?! ;)
Nije tacno da svi biraju ruse, ja uvijek igram sa Njemcima. To sto cekas dok te ubaci u grupu je normalna pojava, nista cudno samo server treba da se ucita. Mountovanje MG-a u lezecem polozaju na nekom losem mjestu ce naravno izgledati cudno i ne efikasno, dok na normalnom terenu ili nekom zaklonu nisanjenje funkcionise savrseno. Sto se tice tog "hit box-a" ne znam tacno koji si mod igrao, ali to se ne desava u classic modu, pa cak i realistic, u takvim situacijama protivnik je odmah mrtav - ranije prije patcha se desavalo tako nesto i to mozda jednom, dva puta.
Ne mozes da ides u teritoriju koja je pod kontrolom to jeste spawn lokacija protivnickog tima, tako igra funkcionise. To za Ramba i stek nisam skapirao...?!

Poslednja izmena:
e , mico ne pravi me blesavim molim te.

prva stvar kada kazem novajlija , mislim novajlija u odnosu na one koje su kupili igru od prvog dana. 52. sam level cini mi se.

To za "trtljanje" nemam pojma sta si htio da kazes?!
recimo rus si , i nadjes se blizu protivnika i taman da mu pridjes i iskundacis ga on pocne da melje "facshist bastards will pay for putting foot on our soil , with their blood!" . Sto lepo ne uzme signalnu raketu i megafon , i kaze OVDE SAM! :p

Iako si novajlija nisi ogranicen uopste, mozes da biras koje god hoces oruzje, ne znma odakle ti to da postoje ogranicenja?! Nesto si pobrkao, ili ja igram neku drugu igru?! ;)
naravno da mozes kad igras na (polu)praznim serverima (ili sa botovima) na kojima nisu postavljene restrikcije za ogranicenim brojem MGunera , Snajperista , elite riflemana.... Kada igramo recimo organizovano , na punim serverima nema teorije cak i da odaberes neku bolju klasu , server ti ponisti izbor zato sto bolji rangovi imaju prednost pri odabiru.

Nije tacno da svi biraju ruse, ja uvijek igram sa Njemcima.
ti mene namerno zezas? ne mislim na sve > ceo svet , vec mislim na nas tim sa bencha sa kojim igram. Imaju neki urodjeni fetish za rusima koji ja ne kontam. A nije mi fora da igram sam.

To sto cekas dok te ubaci u grupu je normalna pojava, nista cudno samo server treba da se ucita.
server krene sa ucitavanjem odmah nakon glasanja za sledecu mapu a zavrsi sa ucitavanjem kada krene loading za konkretnu mapu koju ste izglasali :p A cak i da je slucaj to sto ti pricas - to nije normalno. Koliko sam MPpucacina igara igrao do dana danasnjeg i ni na jednom nisam morao da cekam da "server ucita" mapu. :p

Mountovanje MG-a u lezecem polozaju na nekom losem mjestu ce naravno izgledati cudno i ne efikasno, dok na normalnom terenu ili nekom zaklonu nisanjenje funkcionise savrseno.
Ma alo bre srbine (ako to jesi) ja ti pricam o maloj neravnini na koju brzo zalegnes da ti ne bi neko probusio slem , i kada mountujes machine gun , on gleda u nebo! znaci u nebo a mozes da ga pomeras samo malo levo i malo desno. a ako cucnes e onda je normalno , samo sto ne mozes vise da gledas kroz musicu. Ali je tebi i ovo normalno. Kako kaze dzomba na putu , tamo ce da gleda MG ? :trust:

Sto se tice tog "hit box-a" ne znam tacno koji si mod igrao, ali to se ne desava u classic modu, pa cak i realistic, u takvim situacijama protivnik je odmah mrtav - ranije prije patcha se desavalo tako nesto i to mozda jednom, dva puta.
realistic mod , vidim da je pogodjen (kao prasina/krv se digne na tom mestu) ali jok , covek je neunistiv dok reloaduje . Ovo se ne desava cesto ali se meni desio 2x u 4h igranja mozda.

Ne mozes da ides u teritoriju koja je pod kontrolom to jeste spawn lokacija protivnickog tima, tako igra funkcionise.
ma ne idem tamo jer je to prvo nasa teritorija , mi smo tamo i cuvamo je. i onda zauzmu dok ja pokusavam da im dodjem sa ledja , otisavsi tako daleko u dubinu te teritorije. i od jednom mi se samo pojavi da je to enemy area i da se povucem i da za to imam 10 sekundi. A ja cak i daje put ispred mene cist i da me ne nisani nekoliko protivnika , nema sanse da pretrcim i vratim se na sigurnu zonu.

Ramba i stek nisam skapirao...?!
Nema veze , dosta ti toga nisi skapirao.

Poslednja izmena:
Vrh Dno