Šta je novo?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Snajperista , elite riflemana.... Kada igramo recimo organizovano , na punim serverima nema teorije cak i da odaberes neku bolju klasu , server ti ponisti izbor zato sto bolji rangovi imaju prednost pri odabiru.
Igram RO2 od kad je izasla i to jednostavno ne postoji. Ja ne znam na kojem ti to serveru igras, ali na tako ponistavanje nisam naisao ni kada sam bio nizi rang. I ne zelim da se raspravljam sa tobom, mico/cico i ti fazoni, nego jednostavno ti skrecem paznju da tako stvari ne funkcionisu. Fora je jedino u tome ko se prije uloguje i taj ima privilegiju da odabere klasu koja jos nije zauzeta.

ti mene namerno zezas? ne mislim na sve > ceo svet , vec mislim na nas tim sa bencha sa kojim igram. Imaju neki urodjeni fetish za rusima koji ja ne kontam. A nije mi fora da igram sam.

Na kojem god serveru igram uvijek komunisti imaju jedno ili dva mjesta prazna, dok su njemci uvijek fulirani. Govorim u globalu.

Ma alo bre srbine (ako to jesi) ja ti pricam o maloj neravnini na koju brzo zalegnes da ti ne bi neko probusio slem...
Aha, ok. kapiram, tesko ti je da se pomjeris centimetar na drugu stranu... Tvoj problem, lose igras ili se slabo snalazis. Naravno da sam Srbin i to sa velikim pocetnim slovom.

ealistic mod , vidim da je pogodjen (kao prasina se digne na tom mestu) ali jok , covek je neunistiv dok reloaduje . Ovo se ne desava cesto ali se meni desio 2x u 4h igranja mozda.
To se meni nikada nije desiilo da lik primi tri metka i ostane ziv. Mozda je to bio neki bag u tvom slucaju?! Ja ti ponavljam da takve stvari ne postoje, ili se nesto nekada zabaguje u milion slucajeva. Mada posle ovog poslednjeg patcha, realistic mod je mnogo laksi od classic-a, slabo ga igram picim samo classic mod, tako da su mozda napravili protivnike malo zilavijim.

ma ne idem tamo jer je to prvo nasa teritorija , mi smo tamo i cuvamo je. i onda zauzmu dok ja pokusavam da im dodjem sa ledja , otisavsi tako daleko u dubinu te teritorije. i od jednom mi se samo pojavi da je to enemy area i da se povucem i da za to imam 10 sekundi. A ja cak i daje put ispred mene cist i da me ne nisani nekoliko protivnika , nema sanse da pretrcim i vratim se na sigurnu zonu.

Pa sta?! Otisao si u zabranjenu zonu, sta ocekujes?! Tako igra funkcionise. Logicno je da su zabranjene vec osvojene zone koje vise ne mozes da povratis u svoju korist. Na nekim mapama mozes da ih povratis a na nekima ne.

Tako ti je kako ti je.

Poslednja izmena:
mene je smorilo:

- opste "braon-ilo" ,
- sto lik zna da mi se rastrtlja taman kad se nakon par minuta probijanja nadjem protivniku kod spawn-a ,
- sto sam kao novajlija ogranicen na bolt action puske (sve ostale pokupe bolje rangirani) iako meni ucita medju prvima , znaci ostale uloge su mi dostupne samo u SP ili na nekim slabijim serverima ,
- sto ovi nasi samo biraju ruse (mame i tate komunjare pa im ostalo u krvi verovatno :p ) ,
- sto mi cesto ne da da pristupim timu na pocetku partije vec uzalud klikcem na poluprazan a onda jedan klik na skoro pun tim i tamo sam :p
- mountovanje machine guna na neravnom terenu i njegovo nisanjenje su tragikomicni , znaci ocajna interakcija sa njima,
- buguje cesto i hitbox. covek ispred mene , 3x ga pogodim u grudi sa bolt actionom , ma kakvi , on mene sravni sa jednim metkom iz smajsera.
- ako se nadjete na delu koga je povratila suparnicka strana , dobijate onu poruku da se vratite ili ce te biti streljani i crveni ekran. Ne dao bog da izadjete iz steka i malo izigravate ramba u igri u kojoj su samo tako napravili ALT button ;)

... ovo su stvari koje sam mogao da se setim na brzinu koje su meni pokvarile uzivanje , i za one koji se premisljaju da li da kupuju igru.
Igra ima i dobrih strana , svakako medju najboljim ww2 shooterima ... ali da me konstantno cekaju po hodnicima sa MKB-42 dok ja jurim sa pisljivim bolt actionom da zauzmem checkpoint , neka hvala.

-Braonilo nije bug, već design.

-To što pričaju sami sa sobom takođe nije bug, ali i mene nervira do ludila

-Nisi ograničen, nauči bolt... Ja imam 350 sati igranja i i dalje igram 70% vremena sa boltom, sve sam izmaxovao i otključao ali mi je i dalje jedan od najboljih izbora. Najprecizniji, najubitačniji. E sad ne možeš sa boltom mnogo da se junačiš "prsa u prsa". Imaš na svakoj mapi (pa i na najmanjij) deonice u kojima bolt vlada. Drži se njih, neka assault i sq leader kepuju objektivu. To da ti neko otme ulogu postoji, ja to mogu da radim jer sam hero rank ali takođe treba da imam i jači rank u klasi da bi je preoteo, i to treba bašš da imam mnogo veći rank. Dakle ni ovo nije bug...

-To što naši biraju Ruse, ***... :D Pitaj Saint-a :p

-Mountovanje MG-a jeste bagovito, glichovito.

-O hitbox bugovima neću da pričam u RO2. Mislim da je ovo FPS sa najmanje hitbox problema (ako gledamo fps-ove u zadnjih nekoliko godina). Desi se fail zbog laga/pinga ali vrlo često, jednom u nekoliko dana, ovo nije samo moje iskustvo već i iskustvo većine ljudi sa kojim igram. Vrlo teško da je gamebreaking bug.

-Što se tiče zabranjenih zona, to je odrađeno smišljeno da bi se isključila svaka mogućnost spawn rape-a i da bi se kaznila brutalno. Dakle, ti si napred a iza leđa ti pada objektiva. Postavlja se pitanje "šta ti tu radiš", vuci du*e nazad u borbu vojniče !!! :D Plus su sa zadnjim updateom dodali ekstra vreme za one kojima se zona uključi zbog pada objektiva a oni su zaostali iza. U toj situaciji imaš čak 12 ili 15 sec da se vratiš... Dok je inače warning time oko 4 sec. Dakle ni ovo nije bug.

naravno da mozes kad igras na (polu)praznim serverima (ili sa botovima) na kojima nisu postavljene restrikcije za ogranicenim brojem MGunera , Snajperista , elite riflemana.... Kada igramo recimo organizovano , na punim serverima nema teorije cak i da odaberes neku bolju klasu , server ti ponisti izbor zato sto bolji rangovi imaju prednost pri odabiru.

na ovome svetu ovo što kažu,. nije istina...

SAMO u slučaju na serverima gde je uključen "battlefield commission" onaj ko se pokaže u borbi, njemu pre početka partije ponudi opciju da uzme drugu rolu umesto nekoga... Ali taj BF commission dobije jedan do dva igrača po timu.
Realno, kao final (99) lvl sa 450 sati igre, sam uspeo samo jednom na isti način uopšte da uzmem nekome rolu, i to neki elite assault... komandira nisam mogao.
Uvek kada ulazim na server, u početku te partije mogu samo riflemana da uzmem,.. ali mi ni to ne smeta da izbijem na sam vrh... kad učitava sledeću partiju, najbitnije je da mi brzo učita igru, odmah klik na klasu i READY... tako si rezervisao klasu... Posle odmah otvori ponovo role selection menu, i potvrdi ulogu i oružje koje si hteo. Ako čačkaš predugo na role selection meniju, ono - klik na rolu, pa odabireš pušku,.. pištolj... dotle je već neko izabrao tu rolu koju si hteo i lupio je READY.

A ovo ostalo, ***... mislim da je sve stvar ličnog afiniteta.. :)

Što se tiče Rusa?

http://www.youtube.com/watch?v=e9V1KWot3kQ

Iskreno, na svim serverima gde god sam ikada igrao, uvek ima više švaba. uvek. I realno ih igraju većinom mentalni naslednici nazi predaka.

A veruj mi da im nema gore situacije nego kad kao ruski HERO elite assault imam mogućnost da igram sa MKb automatskom, i počnem da ih silujem.
Naravno, kao Heroj, imaš mogućnost da igraš sa neprijateljskim loadout-om, tako da mogu koristiti skoro sve švapske puške i nema potrebe da se smaram igrajući kao Z-german...

Poslednja izmena:
ma super si :d

nego kad ce ti free modovi :)

Rising Storm je u nekoj kloZet beti, videćemo... uskoro :D

A tripwire je najavio sajt sa ligom promovisanom sa njihove strane...

Trenutno je aktivan neki map design contest, glavna premija 10.000 dolara...

Lepa nagrada za najboljeg modera, a ujedno komjuniti dobija brdo novih mapa :)

SAMO u slučaju na serverima gde je uključen "battlefield commission" onaj ko se pokaže u borbi, njemu pre početka partije ponudi opciju da uzme drugu rolu umesto nekoga... Ali taj BF commission dobije jedan do dva igrača po timu.
Realno, kao final (99) lvl sa 450 sati igre, sam uspeo samo jednom na isti način uopšte da uzmem nekome rolu, i to neki elite assault... komandira nisam mogao.
Uvek kada ulazim na server, u početku te partije mogu samo riflemana da uzmem,.. ali mi ni to ne smeta da izbijem na sam vrh... kad učitava sledeću partiju, najbitnije je da mi brzo učita igru, odmah klik na klasu i READY

eee al vidis , uspem ja da zaradim da mogu da biram koju cu klasu i tad nema problema , ali u 80% slucajeva kada odaberem klasu mogu samo da klikcem na ready. Nista se ne desava , samo mogu onako pomahnitalo da klikcem i ne pusta me uopste da tog trenutka odaberem klasu.

btw , braonilo nisam ni rekao da je bug , samo da me smara ;)

Naravno, kao Heroj, imaš mogućnost da igraš sa neprijateljskim loadout-om, tako da mogu koristiti skoro sve švapske puške i nema potrebe da se smaram igrajući kao Z-german...

Pa dobro ti si nas HERO moze ti se , al ja recimo ne mogu da igram sa svapskim loadoutom osim ako nisam nemac a na dobrom delu mapa automatska i poluautomatska oruzja vladaju! Smara ****ni bolt action na koga sam izgleda osudjen zbog toga sto igra odluci da me pusti u tim tek kada ona odluci da treba :p Samo sa tim ******m sam i igrao do sad i kao nagradu dobio bajonet koga sam koristio 5 puta :p

edit. @zuloom

nisam ja ni rekao da su sve to bugovi , vec da me je smorilo.
I ponovo , na serverima na kojima mi igramo , svi su veci rang od mene , sve samo generali , fildmarsali i heroji. A za hitbox bolje da ne pricam sta mi se sve desavalo. Mozda je bilo zbog pinga/konekcije/marsovaca ali takvih problema nisam imao u nekim drugim shooterima.

Poslednja izmena:
Meni je bolt kidanje,..

prvih 150 sati sam igrao gotovo samo sa boltom...

a sto se tice poslednjih par dana, u svih dosadasnjih zilion sati igre nisam video takav spawn rape da je moguc... ili smo se previse dobro ushemili, ili su tvoji fieldmarshali generali i heroji zaspali na radnom mestu :D

I zbog iste stvari, mozda i budemo igrali malo kao nemci... cisto zato sto je igra opet totalno drugacija, kao da igras drugu mapu... pa ce biti neki thrill..

Sto se tice hitboxa,... suvih hitbox problema nema... ima posle patcha par pozicija iz kojih MG moze biti pucati a da mu se samo vidi cev... Ovo ostalo, gde god neko moze proturiti pusku i pucati u tebe, tu i ti mozes da smestish metak.

A, vecina situacija gde bi pomislio - pogodio sam, zasto nije pao?... posle sam utvrdio snimanjem i revizijom u slow mo.

recimo>
http://www.youtube.com/watch?v=o3RmDHQjQXc&hd=1

vidno je da sam ga MOZDA pogodio prvim metkom negde u dlan, ili mu je metak okrznuo butinu... druga dva su promasaj, a u full speedu mi je delovalo kao da sam ga zveknuo u grudi. Metak je u ovoj igri, gotovo realne velicine,.. nije kao u BF velicine gajbe piva.

Poslednja izmena:
a jesu li resili hit detection ?

ozbiljno pitam da ne mislis da je troll, malo bih da se vrnem ovih dana na ro

a jesu li resili hit detection ?

ozbiljno pitam da ne mislis da je troll, malo bih da se vrnem ovih dana na ro

Ja nikada nisam imao problema sa hit detekcijom, fora je bila da se jos "malkice" uracuna ping u metu u pokretu, pa su napucavanja u close duelima bila drugacija... .. a hit detekcija je bila server based.
Sad je na 90% servera hit detekcija client based, sto znaci da se ne mora uracunavati eventualni ping u metu u pokretu, ali ce se desiti tu i tamo da umres kad utrcis pola metra u zaklon (daleko od onoga sto se moze u BF iskusiti)... Dok je hit detekcija bila vezana za server, ovo je bilo nemoguce. Ako si utrcao iza, utrcao si.

Ono sto ja mogu da ti ponudim je,.. da instaliras igru, dodjes kod nas na TS... i igras organizovano sa nas 5-6 u timu.

vidno je da sam ga MOZDA pogodio prvim metkom negde u dlan, ili mu je metak okrznuo butinu... druga dva su promasaj, a u full speedu mi je delovalo kao da sam ga zveknuo u grudi. Metak je u ovoj igri, gotovo realne velicine,.. nije kao u BF velicine gajbe piva.

E tu sam te cekao :d
Ne mislis da ako si ga iz tog ugla zveknuo u dlan/saku (koji je bio ispred stomaka) , metak ne bi probio i zabio se u stomak? Samo mi sad nemoj reci da je metak mozda izgubio na snazi prolazeci kroz dlan , jer sam bio u vojsci i video sta metak radi odredjenim predmetima ;)

E tu sam te cekao :d
Ne mislis da ako si ga iz tog ugla zveknuo u dlan/saku (koji je bio ispred stomaka) , metak ne bi probio i zabio se u stomak? Samo mi sad nemoj reci da je metak mozda izgubio na snazi prolazeci kroz dlan , jer sam bio u vojsci i video sta metak radi odredjenim predmetima ;)

au brate, zalutali smo u stvarni zivot sad iz video igre :D

vidi, dlan - da.. hodao je u crouch-u, i u momentu gura ruku dole nize izmedju nogu.
ne znam da li si pogledao video, ili si odgovorio samo na osnovu texta?

@marko
Kakvo zapitkivanje i nepostovanje visih cinova? I jos si priklonjen wehrmacht-u, pojavi se veceras da prisustvujes tvom streljanju u RO2 :D

AB62M.png

dzDw1.png

XThFn.png

Poslednja izmena:
@zmay - ukoliko budem nasao vremena , ali bi trebalo da stignem ;)

@saint - pa naravno da sam pogledao , a ja koliko vidim ti si ga pogadjao:

prvi put > u lakat maltene ali u principu stomak ili crouch
1.png

drugi put > nesto iznad
2.png

ona prva slika iznad ostalih nije nista , nisi pucao tad. :p

prva slika pokazuje da dlan ne mora biti ispred grudi ili stomaka ;)

na drugoj slici, mozda je metak (koji kao sto rekoh je velicine metka) okrznuo butinu. (ako je zuta rana na indikatoru, ne moras da se patchujes, ovo mozda ne znas)

Na trecoj slici, obrati paznju na ironsight, puska mi je smaknuta (kundak) na desno, odnosno cev na jos levo... musica nije poravnata.. to se desava ako opalish metak pre nego sto se nishan poravna, i naravno metak ode u stranu. U brzom napucavanju i u pokretu, treba obratiti paznju i na to.. i to uracunati u shot.

Sve u svemu, cak i da je bilo koji metak okrznuo metu nije ni blizu bio fatalnog shota, a dok sam to odigrao, pomislio sam da sam mu sva tri metka sasuo u grudi.

Poslednja izmena:
Znam da nije poravnata ali na toj blizini .. diskutabilno...

Inace znam za to poravnavanje musice , takodje je otezano kada si pod paljbom tj. pinned down.
Ali je svejedno to trebalo da bude tvoj kill. Mogao je i sporet da bude ispred njega , metak je morao da ga probusi :d

RO2 definitivno ume da zakaze ponekad i to moze da bude vrlo frustrirajuce ali samo zato sto igra radi prefektno u 95% slucajeva i ne ocekujes fail, jednostavno te navikne na surovost i disciplinu, pazis i slusas svaki korak i naviknes da gines samo zbog tvoje nestrpljivosti i odjednom se desi neka glupost vezana za hitreg ali sva sreca pa je to bas retko i nije stvar zbog koje bi prestao da igram, trenutno jedina stvar koja mi ide na zivce je taj MG kome ne mozes nista kad legne u neku glitch poziciju i vidi mu se samo cev, a ono za dranje kad si sam u nekom shteku dok si im iza ledja necu ni da komentarisem, cini mi se da je toga bilo manje pre poslednjeg patcheta.

BTW, Marko

znaš li šta je indikator perifernog vida u ro2? kad ti neprijatelj uđe u vidokrug sa strane, a ekran realno ne može prikazati, pojavi ti se mali beli polukrug na rubu ekrana u pravcu tog neprijatelja... velicine zavisno od udaljenosti mete.. i onda se okrenes u tom pravcu, nadjes metu i resavas..

Kada ovo u full maniru naucis da koristish, onda vladash situacijom ..

desi se i meni da x puta zaokupljem drugim stvarima ne primetim indikator...

recimo pogledaj ovde na kraju, 5 sekundi pre nego sto ce me ubiti (recimo negde na 1:20), u desnom rubu ekrana dva indikatora,.. tj dva neprijatelja su mi bila u perifernom vidu, a ja nisam na vreme reagovao...

http://www.youtube.com/watch?v=EtQnIoi6fOQ

aha videlo se da je negde sa desne strane od tebe kod mosta verovatno , al si vec srafio bombu ;)

Recimo, kad se nadjes u situaciji da drzis odstupnicu negde gde ti je jedan deo tela u zaklonu, a motris odredjeni "brisani prostor".. "zumirao si" u suzeni vidokrug i ovo ti se pojavi na cosku ekrana, odmah okreces pusku i eliminises metu. I kazem, kad to naucis da koristis pravovremeno,.. niko nece proci ;)

ima ro2 gomilu tih sitnica koje zivot znace i potrebno je obracati paznju na to , ali je tesko navici se na sve narocito kada se nema nesto preterano mnogo vremena a naviklo se na odredjene gluposti u drugim shooterima :p

mene ro2 izuzetno nervira ali sam sve bolji :d

ali od svega kapiram da me najvise nervira kada se igraju close combat mape i kada moj krene da zavija nesto .. krv u mozak ode..

Te stvarcice ne postoje u Classic modu. Posle njega realistic mod izgleda kao da igram COD. :)

ma ljubav je najvaznija , posebno kad castis draganu artiljerijom :d

@saint
kakva je ovo grafika, nisam znao da su izbacili RO2 i za PSP? :D

Nazad
Vrh Dno