Šta je novo?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Prvo, mnogo je kvalitetnij zvuk i ima manje latencija. Drugo, lakše se organizovati i pohvatati ljude koji su online i pri tom možeš da komuniciraš non-stop. Treće, možeš bez problem da pričaš na Serbišen a da ne smaraš sve igrače u squad-u. Četvrto, druženje malo, ovo, ono :)

Sa druge strane veseli Rusi imaju PPSH koji nije loš ali je znatno neprecizniji na daljinu a jedna prednost PPSH-a, njegov "drum" okvir je zaključan pa je sada i sa te strane u podređenom položaju

On i jeste bio neprecizniji jer je izrađivan ofrlje zbog masovnosti i obrada je bila kastastrofa. Šta znači, to, a mu je okvir zaključan ?

zulum - hvala za info :)

ppsh- daleko je ubitacniji u bliskim susretima, izmedju ostalog njegova klasifikacija je submuchine gun i efikasnost na 150 m i 900 m/min

mkb - je prva prava jurisna puska, cija je efikasnost najbolja na 400 m sa svojih 550 metaka/min

u igri ppsha rastura... znaci ubica... mkb je odlican, ali na daljinu ne dolazi do izrazaja u odnosu na sve ostale puske, na blizinu je inferiornija u odnosu na ppsh, i ostaje taj neki medjuprostor za koji retko imas prilike u ovoj igri
to sto su nemci pobedjivali u ovoj igri nema veze preterane sa ovom puskom...

On i jeste bio neprecizniji jer je izrađivan ofrlje zbog masovnosti i obrada je bila kastastrofa. Šta znači, to, a mu je okvir zaključan ?

Zakljucan u smislu da sve dok ne izlevelujes ppsh na lvl 25 imas obican sarzer - okvir, tek nakon lvl 25 dobijas drum okvir (burence sa 60 ili koliko vec metaka).

@G!! Ne igram mnogo sa automatskim oruzjem ali ono sto sam isprobao mi deluje drugacije, ppsh brze puca ali je neprecizan i ima recoil u pm. Mnogo mi bolje lezi mp40 i Mkb... Ali mozda je to licni utisak.

savlada se i taj recoil ;) fora je sto stvarno moze da se nauci da vladas recoilom sa svakom aut.puskom... pa cak i avt

Ja igram rifleman/elite rifleman / sniper, a ppsh/mp40 to pokupim od neprijatelja pa drzim kao sekundarno...

za sada sam igrao par sati, posto mi frejmrejt lepo stoji oko 60 bez dropova, moze da se igra... Samo minimum ping koji sam imao na serverima je oko 85.. ali je to uglavnom uvek svuda oko 100-120. (naravno u server browseru pishe oko 50) ali sam primetio da hitreg zna da fejluje zbog pinga..
No sve u svemu zadovoljan sam sa igrom, ovo je insurgency sa wide mapama u WWII.
Neki teamwork nisam mogao da osetim jer igram sam,ali ono kapiraju se momenti kad treba da se pokrene, pokrije nekoga, i slicno...

Poslednja izmena:
mnogo naivno deluje taj film, realniji ro2 ;)

Ne, nije isti film. Ovaj link dole je full film na YT "Napad na tvrđavu Brest" (ruska produkcija, odličan) A ovo gore je neki Sniper, loženje neko :D

BTW, igra mi radi u fullu, juče testirao. Napokon. Stats mi nije resetovan? Jel to normalno? Koliko sam video na TW forumu, statsovi su trebai svima da budu resetovani. Ja nisam ni imao stats bug ali opet...:trust:

gledao sam pre nekog vremena brest fortress, odlican film

svima su resetovali statse, idemo svi iz pocetka :)

ali su obecali da ce svi koji su kupili igru pre reseta imati aktiviran achievement "In b4 reset" koji ce u buducnosti doneti nekakve bonuse ili vec nesto

zbog reseta trenutno ide dupli exp. valjda u sledecih 5-6 dana

Evo pridrzujem se ovoj maloj ali ubitacnoj druzini. Skida se veceras, a sjutra przenje :)

Da ne babram sad po prethodnih 25 strana threda, ko zeli moze me dodati na steamu. Nick mi je nsperce.

Evo pridrzujem se ovoj maloj ali ubitacnoj druzini. Skida se veceras, a sjutra przenje :)

Da ne babram sad po prethodnih 25 strana threda, ko zeli moze me dodati na steamu. Nick mi je nsperce.

Dodaću te ja danas kad dodđem sa posla. Rerna, jedan ortak i ja pikamo na našem klanskom TS-u pa ako hoćeš upadni sa nama. Tu je i Saint negde ali nikako da ga vidim ingame...

Ne stignem puno da igram, i igram uglavnom kasno uvece pred spavanje jer mi je tada jedino mir u kuci, klinci me ne zaje6avaju, i nemam svetlo da se odbija od monitora :)

Ali evo kratki utisci, copy paste sa mog foruma:

Ima, samo ne stignem biti dovoljno sam i koncentrisan da napišem nešto..

1. igra je 2x teža od Insurgency - ko je igrao znaće o čemu pričam.
2. nisam još stigao igrati sa nekim preko TS-a da bi osetio neki teamplay, mada ga sigurno ima mnogo može da se zavisi od onog ko ti pokriva flank/leđa.
3. zvuk je dojajan, i atmosfera. - hladna mapa, snegom prekrivena, noć, neki filmski šmek prateće muzike prati igru, polako se prikradeš da proviriš pogledom u pravcu dolaska neprijatelja, nanišaniš, i čuješ kako ti igrač diše kroz nozdrve i onda fenomenalan zvuk puške preseče tišinu onako sa prostornim efektom.. pozicioniranje zvuka i jačina zavisno od udaljenosti je do jaja takođe.
4. Mape nemaju chokepointe, ali puno otvorenog ima gde uglavnom smoke shell mora da odradi posao, u suprotnom si živo meso jer te vrlo lako ubije neko sa 100m čija glava se na monitoru vidi u veličini jednog i po pixela. No upoznavanjem mapa, i konstantnom pogibijom, jel, stekneš osećaj gde se kretati koliko brzo i kako, te gde ni pod razno ne smeš da zastaneš.
5. Metak u glavu, srce, ubija odmah. ako si ranjen negde dalje, možeš se zakrpiti 2x sa bandažom ali ga moraš naneti u roku od sekund dva po ranjavanju, ali tada ti puška nije u ruci i ostaješ na tom mestu gde si zastao sekund dva.... Često se dei da upucate nekoga sa karabinom recimo na 100+ m, i ne vidite ništa šta se desilo,.. nakon par sekundi prijavi vam kill, lik je iskrvario... Takođe upucate bnekog u close duelu, on otrese vas i posle se tetura ranjen i pada par sekundi naknadno...
6. Igra nije za svakoga, ko god i malo voli run n gun, toga ovde nema ni pod razno.
7. grafika - neke mape izgledaju prelepo, i moderno, a poneke izgledaju kao COD2 alpha. Ali pošto mi faktor zabave u ovoj igri uopšte ne čini grafika, to mi je totalno svejedno. Džabe "krajziz grafike" battlefieldu 3, kad je gameplay, fizika vozila, gedžeti i barem ove viđene mape 1/1 homefront.

EDIT:

Patchevi su iskrpili igru da mi je konstant framerate 65 bez dropova (osim jednom u sat kad PB uzima shot valjda), i kad frapsam fluidno frapsam u 50 frejma.

*** ja sam od 22h u krevetu (radim od 7h svaki dan)...
Prilično sam napaljen na ovaj Iron Europe WWI mod, kad smo kod zvuka već mislim da će on bolje zvučati od vanila RO2:

Juče sam samo na kratko pričao sa zoolom-om i nekim od njegovih ortaka iz klana, - da. Moguće je dići dedicated server na VPN mašini.
Za sve ostalo, ako imaš mogućnost kako kažeš, kontaktiraj njih preko TS-a koji ti je zoolom dao.

Inače, napraviću jedan redovan review i okačiti kod mene na sajt, u cilju približavanja igre ljudima koji se "nećkaju"...

za sada jedan video, neke random sekvence da dočaraju atmosferu, zvuk, kretanje u timu, i jedan celi wakthrough sa Grain Elevator mape (kao attacker)

http://www.youtube.com/watch?v=GITrgGgZ6m4&hd=1

Poslednja izmena:
Inače, napraviću jedan redovan review i okačiti kod mene na sajt, u cilju približavanja igre ljudima koji se "nećkaju"...

za sada jedan video, neke random sekvence da dočaraju atmosferu, zvuk, kretanje u timu, i jedan celi wakthrough sa Grain Elevator mape (kao attacker)

http://www.youtube.com/watch?v=GITrgGgZ6m4&hd=1

+1 za rivju. Kontam da ce pomoci mnogima. Ja sam svesno isao na rizik da kupovinom ove igre bacim soma ipo dinara. Medjutim, sto je vise igram to mi sve vise leze. Steta sto ne mozemo da se pohvatamo vise nas na jednom serveru. Ovo malo teamplaya koliko sam uspeo da odigram sa Saintom u par navrata stvara sasvim drugaciju sliku o igri.
Imho, trenutno "best bang for bucks" u svetu FPS-a (za one koji vole slow paced fps), cak i ako ne racunam nadolazece DLC-ove.

Videćemo da podignemo RO2 server na mašini na kojoj teramo Project Reality server. Hostovan je u Francuskoj, ping je veoma dobar. Treba da proverim tehničke stvari oko toga tj. Koja je procedura i da li je dizanje rankovanog RO2 servera free. Ako jeste neće biti problem.
Dosta bi pomoglo ako nas se skupi više, čisto da držimo server u životu (mislim na populaciju ne na plaćanje :) da neko ne shvati pogrešno)

Videćemo da podignemo RO2 server na mašini na kojoj teramo Project Reality server. Hostovan je u Francuskoj, ping je veoma dobar. Treba da proverim tehničke stvari oko toga tj. Koja je procedura i da li je dizanje rankovanog RO2 servera free. Ako jeste neće biti problem.
Dosta bi pomoglo ako nas se skupi više, čisto da držimo server u životu (mislim na populaciju ne na plaćanje :) da neko ne shvati pogrešno)

Ako funkcionise dizanje servera, onda mozemo da probamo da dignemo server i u Beogradu, cisto da vidimo kakav je ping ;)
Ce se dogovorimo danas-sutra na TS-u :)

Poslednja izmena:
Sad sam proverio, sve je free (postoje partnerski serveri ali to je čisto onako, marketing). Evo ovde više detalja.

@Perce Može i to ali kažem, ovamo već imamo sve free a naš "tech guy" Sale će sve to da podigne i sredi bez problema.

Poslednja izmena:
Ako imate mašinu, što da ne...

Pa da, kvaka je u tome što je TW dozvolio dizanje dedi servera bez ograničenja na partnerske GSP-e.

Evo par skrinshotova.

oni koji su probali, prepoznace :)

43stalingradafterww2.jpg

battleofstalingrad1.jpg

grainelevator1942.jpg

p1030028j.jpg

sovietsoldiersadvancing.jpg

stalingradpavlovandhous.jpg

stalingradrubble.jpg

Nazad
Vrh Dno