Ne stignem puno da igram, i igram uglavnom kasno uvece pred spavanje jer mi je tada jedino mir u kuci, klinci me ne zaje6avaju, i nemam svetlo da se odbija od monitora
Ali evo kratki utisci, copy paste sa mog foruma:
Ima, samo ne stignem biti dovoljno sam i koncentrisan da napišem nešto..
1. igra je 2x teža od Insurgency - ko je igrao znaće o čemu pričam.
2. nisam još stigao igrati sa nekim preko TS-a da bi osetio neki teamplay, mada ga sigurno ima mnogo može da se zavisi od onog ko ti pokriva flank/leđa.
3. zvuk je dojajan, i atmosfera. - hladna mapa, snegom prekrivena, noć, neki filmski šmek prateće muzike prati igru, polako se prikradeš da proviriš pogledom u pravcu dolaska neprijatelja, nanišaniš, i čuješ kako ti igrač diše kroz nozdrve i onda fenomenalan zvuk puške preseče tišinu onako sa prostornim efektom.. pozicioniranje zvuka i jačina zavisno od udaljenosti je do jaja takođe.
4. Mape nemaju chokepointe, ali puno otvorenog ima gde uglavnom smoke shell mora da odradi posao, u suprotnom si živo meso jer te vrlo lako ubije neko sa 100m čija glava se na monitoru vidi u veličini jednog i po pixela. No upoznavanjem mapa, i konstantnom pogibijom, jel, stekneš osećaj gde se kretati koliko brzo i kako, te gde ni pod razno ne smeš da zastaneš.
5. Metak u glavu, srce, ubija odmah. ako si ranjen negde dalje, možeš se zakrpiti 2x sa bandažom ali ga moraš naneti u roku od sekund dva po ranjavanju, ali tada ti puška nije u ruci i ostaješ na tom mestu gde si zastao sekund dva.... Često se dei da upucate nekoga sa karabinom recimo na 100+ m, i ne vidite ništa šta se desilo,.. nakon par sekundi prijavi vam kill, lik je iskrvario... Takođe upucate bnekog u close duelu, on otrese vas i posle se tetura ranjen i pada par sekundi naknadno...
6. Igra nije za svakoga, ko god i malo voli run n gun, toga ovde nema ni pod razno.
7. grafika - neke mape izgledaju prelepo, i moderno, a poneke izgledaju kao COD2 alpha. Ali pošto mi faktor zabave u ovoj igri uopšte ne čini grafika, to mi je totalno svejedno. Džabe "krajziz grafike" battlefieldu 3, kad je gameplay, fizika vozila, gedžeti i barem ove viđene mape 1/1 homefront.
EDIT:
Patchevi su iskrpili igru da mi je konstant framerate 65 bez dropova (osim jednom u sat kad PB uzima shot valjda), i kad frapsam fluidno frapsam u 50 frejma.