Šta je novo?

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

pa paz sa metar omasiti automatskom puskom metu velicine coveka :) je malko smesno, ako cemo tako vec ... tu vec malo smrdi ... ok je to za napucavanje sa 5-10-15-30 m... ali ovde nije u pitanju recoil, vec prosto onemogucavanje da nekog ubijes iz blizine na takav nacin... i ok, kao sto rekoh naviknuti se na to je lako, ali nemojmo o tome da je to super idealno genijalno resenje kada nije :) ono pucanje iza zaklona je poprilicno beskorisno takodje...

sto se tice mapa, ovde u beti su poprilicno siromasne jednostavne, bez nekakvih posebnih iznenadjenja, ko prvi dotrci i zauzme dobru poziciju tesko ga je odatle skinuti... mada opet, to je sve onako furiozno, jer i dalje retko ko slusa squad lidere, ne igra se sa mikrofonom i sluskama i tome slicno, ljudi ne kapiraju sto je poenta igre (i ja se zbunim s vremena na vreme), pa samo stoje/leze po coskovima zaklonima i pljevaju na daljinu...

To je normalno kada igra bangra koja se medjusobno i ne poznaje. Plus, pitanje je kakav je mentalni sklop ljudi u timu:)

Polako, sve će to doći na svoje dok malo igra zaživi (treba tek da izađe), nove mape, patchevi, klanski serveri itd.

Što se tiče fulanja mete čovjeka sa jednoga metra s automatskom puškom - to nije do igre nego do onoga ko puca. Svašta sam se nagledao u životu pa tako i navedene situacije u stvarnosti. Panika, uzbuđenje svašta može da se desi.

Ja te neću fuliti u takvoj situaciji :)

Poslednja izmena:
@G!! Obzirom da igram ozbiljne FPS-ove u multiju, sve sto si nabrojao mi cak ni ne izgleda toliko HC, sto mi se i svidja. Jer ce mi RO2 doci kao lek za zivce.
Mislim da si ti ocekivao drugaciju igru.
Osim toga ne ocekuj teamplay u Beti sa anonimusima.

ne zapravo ja nisam ocekivao nista, i dalje se nadam dobrom :) ali mislim da su prilozene mape uz igru... kako bih rekao, ... obicne, ne bih rekao bas da su lose, ali su malo dosadne :)

poimanje HC-a je relativna tj subjektivna stvar :) ozbiljan fps u multiju? sta je to danas uopste ?

i ne znam zasto svi shvatate da se meni igra ne svidja, igra je dobra, ocekujem jos bolje !

PR,Arma itd...

ahh pa to su vise simulacije nego klasicne igre :)

Jesu. Bas zbog toga mi i treba nesto kao RO2. Nije preterano ozbiljno a nije ni arkada poput BF3, CoD itd... Neki fini miks izmedju. Ako su pogodili tu notu, onda je cool :)

stigao prvi update

nove mape, novi modovi

juce sam probao firefight aka team deathmach, i deluje sasvim solidno

grafika zna posle ovog update bas primetno da stuca na nekim default podesavanjima, tj osrednjim ka visim koji izgledaju kao maaaalko bolje u odnosu na cod2 recimo :) a u nekim momentima ne deluje ni tako

nove mape su daleko interesatnije od prethodnih, odigrao sam samo pola sata i to cu tek videti kako ide....

ima dosta bagove i dalje

znam da se key dobija sa preorderom

inace, ova igra je daleko od zavrsene ili finisirane... bojim se da ce to potrajati i nakon zvanicnog izlaska

evo koliko je zahtevna

core 2 duo 2.4 ghz with a Nvidia 8800 and 4 gigs of ram. Both XP and Windows 7 installed. It runs the game on Windows 7 between 45 and 55 FPS on low settings depending on the map, and can drop down near 30 on large servers (over 32)

pri tom je optimizovano da fov bude 70 :|

Poslednja izmena:
Jel ima nekih "gamebreaking" bagova? Zanima me jer planiram da je kupim odmah po izlasku.

nema :) i da se nesto pojavi, patchevi lete za betu svakih par dana

Stiglo je stiglo je :p da se skine fifa pa da se skine ovo :)

Pih, ne mogu da skidam jos. Moram da sredim particije zbog mesta, ima da traje celu vecnost :(

8gig ***.. Ovo tek preko noći....

Ja sam pazario i totalno zaboravio da danas počinje...palim steam... :D

Skida se, skiiida :) bice za 2.5h :) Ako ima nekih dobrovoljaca da zajedno noobujemo kad krene, nek se jave. Steam acc zuloom.

Poslednja izmena:
oko 19h se otkljucava igra ;)

napomena igra podrazumeva da imate bar malo stila za teamplay

ono sto sam primetio, taj isti team play se oseca daleko vise kada se igra na nemackoj strane, oficiri redovno salju artiljeriju, jure gde treba bacaju dimne bombe, saigraci lepo paze na bokove, pokrivaju te kada ti kao jursnik trcis napred... i to bez dogovora

na ruskoj strani se maltene ne zna ko pije a ko placa... od 10 partija recimo jednu pobede rusi :) a ja se zainatio pa kao ****** samo sa rusima jurisam

beta je bila poprilicno bagovita, mene je znalo da izbacuje u sred partije na desktop... perfomanse na serverima sa vise od40 igraca drasticno opadaju... i tako to ...

zulume dodao sam te

nacisti su oduvek imali stila za taktiku :p

Mozes da ocekujes jos manje taktike na release-u. Ali ce polako to doci na svoje.

'Ladno su vratili tajmer na Steamu 1h u nazad... Malopre je bilo priblizno 1h do release-a a sad je priblizno 2h?

Ajd ipak da sacekam neki riliz, da vidim malo kakav je osecaj za filing protiv botova pa da se onda odlucim za kupovinu ili pak ne.

jos nisu otkljucali igru i ne samo to vec mi odjednom skida jos 1GB (ili vise, nisam siguran...).

8Gb pa 2.6Gb, čekamo dalji razvoj...

Napokon :) Upadajte.

na high bez aa pada na 20 fps-a na konfi iz potpisa... užas...

na ultra u 1600 rezi, "sve leti" na konfi iz potpisa.... mnoooogo bolje nego beta, zapravo sam sokiran kolika je razlika u odnosu na betu i finalnu verziju

Ti si izgleda jedan od retkih. Ljudi imaju problema sa i5 2500k na 4, 8gb rama i 580. Kažu da im je u nekim trenucima unplayable, da im fps isto pada kao i meni. Isto tako i sa 6950, 6970, 560ti, 480. Procesori su intel i amd quadovi sve... I zvanični i steam forumi su preplavljeni žalbi o lošem radu

Vrh Dno