Šta je novo?

Red Faction: Guerrilla

Meni se igra ne svidja. Sve mi deluje plasticno, jednostavno "ne tera" me da igram dalje - a da i vizuelni efekat je ispod proseka.

Igra nije toliko losa, jedini problem koji ja imam je malo sa zvukom, jer kada sam napolju cujem vetar a konverzaciju jedva , pokusao sam da podesim ambient ali nepomaze da li neko ima ovakav problem,

ps. vredi skinuti i pogledati igru, moja ocena 1- 10 je 7.5

E i ja jedva cujem konverzaciju kadf sam napolju, koja glupost.
Inace, iga nije nista posebno, jako je neoptimizovana, grafika ne tako dobra, meni na masini iz potpisa ide oko 25-35FPS a igram u 1680x1050 na max bez AA! Jedino sto je zanimljivo je to sto moze sve da se unisti, ali inace ostatak igre je prosek cak i ispod proseka mozda, mislim da nije vredna 7-8GB, al ko ima brzi net nek skine mozda mu se svidi, meni se ne svidja nesto posebno..

Provalio sam do cega je ta zahtevnost, Ambient Occlusion, to trebaiskljuciti i duplira se FPS, a igra izgleda malte ne isto.

Par slika:

Poslednja izmena:
Samo mogu da kazem da je igra 3x bolja na PS3 - lepsa, igrivija i ne secka. :)

@TheBear
Ne znam kako imas tako visok FPS? Quad core? Meni je oko 20-30, a kad krenu eksplozije i destrukcija zna da padne i na 15.

Vec neko vreme nisam upalio ni jedan FPS/TPS. Dvoumim se izmedju Red Faction i Wolfenstein. Preporuke?

Ne znam al meni je 25-35FPS u onoj misiji prvoj kad rusim onu zgradu, inace sad sam iskljucio AO, i skocio je na 40-55, ponekad padne na 30 usled eksplozija vecih. I AA mi je na 2x...

Jel probao neko na ATI karticama 4850, imam osecaj da ce mi jako slabo raditi....?

Jel probao neko na ATI karticama 4850, imam osecaj da ce mi jako slabo raditi....?

Mialim da je problem u procesoru, odnosno broju jezgara, odnosno optimizaciji. :) Meni igra radi gotovo identicno i na max i na min podesavajnima.

Ja pak preporučujem Red Faction, koji možda i može da te pozitivno iznenadi, ako padneš na njegov fazon. Neuporedivo zanimljivije, bar se nešto dešava, imaš neki SF prizvuk i sl.

Doduše, sad ću da vidim na šta liči na PCju, probao sam ga samo na XB360 i delovao je kao igra koja može da posluži za ubijanje vremena (za razliku od Wolfa :) )

Dobar je Red Faction upravo za to ubijanje vremena. Odigraš dve tri misije srušiš sve što se može srušiti i izađeš iz igre. Destrukcija u igrama nikad nije bila ovoliko zanimljiva :)
E sad što se optimizovanosti tiče tu zna da zapne ali ja sam sasvim zadovoljan radom u DX9 režimu iako nema Ambient Occlusion-a i Sun Shafts-a bitno je da je tu macola i da sve radi oko 40FPS :D

Pa nije valjda da lose radi i kad se AO iskljuci ?

E meni je igra iako je prosek ovako zabavna da unistavam stvari, svidja mi se sto misije mogu da se resavaju na razne nacine. Uzmes kamion i polupas neprijateljsku bazu, to mi se svidja.

Inace kad iskljucim Ambient Occlusion retko kad padne na 30FPS, jedino kad su neke nenormalne eksplozije i unistavanja tad ide na 20 al samo dok se ne slegne sve onda se vrati na 40-50..

Ok igra na Dx9 mi radi skroz OK, tako da momci manite se viste i stavite xp isto izgleda ,a bolje radi:wave:
2xAA sve na max fps od 25 do 65 (uglavnom je oko 30 do 45) na 8800gt i 5200AMDX2, 2x2gb ddr2:,,::D
A sto se tice igrivosti cista pucacina rokanje u fazonu gta 4:bottle:
Moja ocena od 1 do 10 je 8;)

Poslednja izmena:
Ne znam zasto, ali na masini iz potpisa u 1680x1050 i sve na minimum fps mi je izmedju 15 i 30? :S:

Red Faction: Guerrilla PC Performance Evaluated
Overall, I'm in two minds about this conversion. There are many things it does right: THQ has attempted to make the wait worthwhile by giving PC owners valued-added extras that console owners need to download for a premium. Computer owners get it all "out of the box" and that's brilliant. Not only that, but the game should work well on a variety of lower-level enthusiast hardware - Intel's £50 2.6GHz dual-core Pentium should perform decently with this, in concert with a well-chosen, inexpensive graphics card. That opens up RFG to just about any modern desktop PC, so long as it has a worthwhile, but hardly mega-expensive GPU upgrade.

However, the focus of the performance has effectively been to match what the consoles are doing and there appears to be little love for the PC enthusiast with high-end gear - the puzzling lack of performance with the GTX295 at 1080p was a somewhat unwelcome surprise. The 1080p frame-rates even on the higher-end cards is rather low in hectic gameplay, to the point where a v-synced Crysis at 1080p on high quality levels significantly outperforms Red Faction: Guerrilla. Sure, I can lower bling levels to bring the performance up, but the bottom line is that I want a game that exceeds console quality, and I won't be getting that then.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto, ali na masini iz potpisa u 1680x1050 i sve na minimum fps mi je izmedju 15 i 30? :S:

Red Faction: Guerrilla PC Performance Evaluated
Ja igram na 1280x1024 evo vec sam preso dosta ima negde gde se rusi sve, malo zasecka ali to i ne primetis u celoj panici rokanja ne znam sta je problem kod tebe kod mene sasvim lepo radi nista lose nema da mi smeta da ne mogu da igram znaci igrivo u potpunosti.
Probaj staviti novi dx9 ako imas xp nikad ne znas probas pa sta bude http://downloads.guru3d.com/DirectX-End-User-Runtimes-(August-2009)-download-2367.html

Poslednja izmena:
Pobrljavio EVGA Precision koji mi je kartu konstantno drzao debelo downklokovanu. Sad je fps konstanto izmedju 40 i 55. :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni je igra fino legla - svidja mi se shto sve moze da se razbije, a pogotovo kada padaju neke velike zgrade i tornjevi. Odlichne su i one "lepljive" bombe, ono elektrichno chudo i naravno "chekicanje" neprijatelja :)

Proshao sam onaj Parker deo, sada sam na Dust, ruke me svrbe da igram dalje :d

Imam problem sa oružjem - kupio sam ono čudo koje navodno prži strujom, ali u inventaru i dalje imam čekić, bombe, pušku i pištolj. Postoji li neko posebno mesto gde se radi layout oružja u skrovištu, jerbo nikako da skapiram kako da ubacim tu strujnu pušku u inventar?

Inače, takođe sam prešao Parker, sasvim solidno za opušteno ubijanje vremena...

Imam problem sa oružjem - kupio sam ono čudo koje navodno prži strujom, ali u inventaru i dalje imam čekić, bombe, pušku i pištolj. Postoji li neko posebno mesto gde se radi layout oružja u skrovištu, jerbo nikako da skapiram kako da ubacim tu strujnu pušku u inventar?

Inače, takođe sam prešao Parker, sasvim solidno za opušteno ubijanje vremena...

Probaj u onom crvenom ormaricu u safe house ili po razvacanim crvenim sanducima.

Da, taman dođoh da javim ostalima za slučaj da se zapetljaju kao i ja. Elem, u ormariću gde se bira municija treba pritisnuti 2/3/4 (1 je rezervisan za čekić :) ) da bi se odabralo odgovarajuće oružje. Malo glupo, pošto se barata ikonicama municije, ali dobro...

P.S. a igra puca kada se uđe u Display opcije ukoliko se to pokuša tokom igranja, tako da podešavajte sve lepo u glavnom meniju...:D

Poslednja izmena:
Da, taman dođoh da javim ostalima za slučaj da se zapetljaju kao i ja. Elem, u ormariću gde se bira municija treba pritisnuti 2/3/4 (1 je rezervisan za čekić :) ) da bi se odabralo odgovarajuće oružje. Malo glupo, pošto se barata ikonicama municije, ali dobro...

P.S. a igra puca kada se uđe u Display opcije ukoliko se to pokuša tokom igranja, tako da podešavajte sve lepo u glavnom meniju...:D

Meni ne puca ,a menjo sam dok sam igro detalje bas da vidim razliku:wave:

Poslednja izmena:
Ova igra je bas bas dobra :) svidja mi se sto je open world i sto mogu da unistavam sve redom :) Tako sam sistematski poceo sve da rusim na Parker nivou.
Na mojoj konfi, sve na maksimumu radi kako treba.

Imam samo jedno pitanje - kako da kupim municiju? Cesto mi nestane municije, pogotovo exploziva a nigde nisam video gde moze da se kupi? Znam da postoje sanduci razbacani po mapi ali ko ce to da ganja.

Imam samo jedno pitanje - kako da kupim municiju? Cesto mi nestane municije, pogotovo exploziva a nigde nisam video gde moze da se kupi? Znam da postoje sanduci razbacani po mapi ali ko ce to da ganja.

Ti sanduci i ormar u bazi su glavni izvori municije. Sumnjam da municija može da se kupi pošto nema para u igri. Ja npr. nikad nemam problema sa municijom za assault rifle pošto se snadbevam od ovih što pobijem :)

***, kakva glupost. Nakon Dusta postaje eksponencijalno teže...što mrzim ovakve igre. Najednom u bilo kakvoj situaciji kreću da napadaju horde sa svih strana, apgrejdi postaju uglavnom beskorisni, a tek misije. Uf, što mrzim kada se promeni potpuno cilj i dinamika bez i najmanje najave, pa moram da krećem ispočetka. Neka se nose. Dođi da izvučeš radnike sa mitinga, kada stigneš tamo pobij neprijatelje, pa uništi zvučnike i razglase, i konačno - ulovi njihovog komandanta. Što ne bi bio problem da mi to nekako najave, a ne da moram da igram 4 puta istu misiju, zato što prvo dođem sa kamionom da bih izvukao radnike, pa onda kupim rakete da bih uništio udaljene zvučnike, pa onda ganjam brzo vozilo jer komandant beži u vozilu a ja sa kamionom nemam šanse da ga stignem. Prerasta u prilično nerviranje...Tim pre što igra samo baca tonu za tonom neprijatelja.

Municija se ne kupuje, već se ili kupi sa poginulog neprijatelja ili se automatski dopunjuje kada pristupiš sanducima razbacanim po mapi ili skrovištima Red Factiona.

Spawnovanje protivnika je cesta pojava u ovoj igri a?

Nazad
Vrh Dno