Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

hah, imam obicaj takodje da klikcem :)
poslednji su drajveri.
sad kad listam ova moguca resenja, pade mi na pamet afterburner jer mi je on uvek upaljen i secam se da je sa nekim igrama pravio problem ranije i to bas sa kresovanjem.
javim sutra kad sve isprobam jesam li nasao fix.

Tebra, u redu je, skontali smo i prvih 5 puta istu foru.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Najjači su mi ovi screenshotovi sa PC verzije, 90% njih kao treba dočarati atmosferu a sve sa OSD grafikonima preko pola ekrana kao da je Artur vodio konja na tehnički pregled..

Dzaba sve to, grafika na konzolama je bolja jer svaki frame je bar 2x duze na ekranu nego na PC-u (30vs60fps), imas vise vremena uzivati u grafici.

@2saint4u

Vreme ti je da odes u podsekciju dole pa tamo sa konzolasima uzivaj

Najjači su mi ovi screenshotovi sa PC verzije, 90% njih kao treba dočarati atmosferu a sve sa OSD grafikonima preko pola ekrana kao da je Artur vodio konja na tehnički pregled..
Hahaha
Jes sam se napatio igrajuci na soniju zbog kontrolera i ostalih zezancija ali sam shvatio koliko sidro vucem kao pc gamer zbog grafickih podesavanja. Na PCu kad god vidim neki vizualno lep deo u igri uvek kazem e da imam bolje ovo ili ono ovo bi sad izgledalo ko zna kako bolje.

Tek sam juče uveče uspeo malo da probam igru, na konfiguraciji iz profila u 1440p na default (medium-high) podešavanjima imam 40-70 fps. Nije nešto sjajno ali je, po meni, igrivo.
Probao sam da čačkam detalje, smanjivao neke stvari ali nisam dobio ništa značajno što se fps-a tiče a da kompletno ne unakazim igru, tako da sam vratio sve na preporučeno.
Problem sa pokretanjem i pucanjem igre nisam imao ali se nadam da će još malo ispeglati stvari, kako zeleni tako i rockstar.
Što se priče i same igre tiče, prerano je da bilo šta kažem, za sada pozitivan utisak :d

Poslednja izmena:
Prvi deo na snegu je definitivno najzahtevniji zbog velikog broja particle effect-a. Kasnije je manje zahtevno.

Inace, igrao sam je na PS4, mada nisam do kraja. Sada sam odlucio da ponovo pocnem na PC-u. Sama mehanika je malo usporena, treba dosta vremena, ali je fenomenalna atmosfera. Gameplay je solidan, nista spektakularno.

uspeo sam opet malo da odigram, instalirao sam DX iz foldera gde je igra bez pokretanja afterburnera i igra je radila oko pola sata ali ipak na kraju kresovala.
ceka se neki naredni apdejt...

Meni je kresovalo 2, 3 puta i posle toga radi u *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*.

I to radi sa msi ab, defenderom i svim ostalim normalno.

Elem, igrao sam je sinoc ozbiljno, ulupah jedno 10-ak sati, na 17% sam kampanje, ali sam dosta lutao okolo.

Definitivno 50% bolje iskustvo od autoaima i pijanog dzojstika na ps4pro, cak i da ne gledamo neuporedivo bolju grafiku.

Sto se performansi tice, sve sam stavio na high, osim ultra za teksture i tesselation, ako se dobro secam i stabilizovalo se na 45-60fps, uz padove nekih zeznutih i retkih regija na 30, 35fps.
Cak mi je i kamp na 45-55fps.

Takoreci, not great, not terrible.

Poceo sam da primecujem dosta detalja od kojih sam neke vec spominjao, pogotovo oko zvuka. Kada se stavi 3rd person kamera na konju ide napred zvuk, a kada odes na 1st, cujes galop i pozadi i to u ozbiljnoj meri posalje zvuk na zadnje zvucnike.

Generalno, sjajno iskustvo za nekoga ko trazi arkadnu simulaciju divljeh zapada.

Zeznuto je sto olako upadnes u probleme.
Primer, krenuo sam u gradu da se pozdravljam sa ljudima na R...zeznem se i hreskom pritisnem E, pa izazobem lika na tucu, nisam znao da ne smem posle toga da ga opeljesim, dobio bounty i 30s kasnije se rokam sa celim gradom :)
Isto tako, slucajno pregazim lika konjem...cao, zdravo :)
Uzmem da trcim da pomognem zeni i ne usporim na vreme, gurnem je i ona pobegne preplasena, nema vise questa.

Dodjem za uterivankenduga, hocu da bezem konja u stalu, bukvalno ocesem njegovog konja mojim, konj otrci, otrci i on za njim...kaze, quest now unavailable because of your actions, return some time later...

^da, treba paziti na takve stvari jer umeju da zeznu kvest :)

probacu sad kako radi sa vulkanom, mozda pomogne.
imam i jedan bug sa muljavim teksturama garderobe koji ne znam kada se pojavio i nikako da ga resim sta god da promenim u podesavanjima.
zna li neko koje podesavanje se odnosi na to?

evo jedne slike kao primer, sve je ok ali je Arturova jakna jako mutna, ovaj pocepani deo na desnom ramenu se jedva i vidi:

RDR2_2019_11_05_19_42_23_977.jpg

ja sam u stali sa nekim likom koji kao prodaje konje i neke dodatne usluge, pokusavao da zavrsim nekakve trgovine, ali bezuspesno, cak ni ime konja koje sam ukucavao nije htelo da mi prihvati, i nikako nisam mogao iz tog dela igre da izadjem, moram sam alt+tab pa na RS launcheru quit.....
a u online story , sam napucao nekog lika koltom u glavu, oteo mu konja, i onda je ceo grad poceo da me juri, medju njima i jedno 5-6 online igraca koji su isto bili tamo, uspeo sam 3 pandura i dva online igraca da ubijem, ali onda me likvidirase....

kod mene je sad radilo sve bez problema sa vulkanom skoro sat vremena. na kraju sam isazao sam iz igre.
mozda igra ima nekih problema sa DX12, barem je tako izgleda kod mene.

_id1573060917_343178.png

Dali neko ima problema sa blurovanim teksturama kada se gleda u daljinu?

Dali neko ima problema sa blurovanim teksturama kada se gleda u daljinu?

To je na zalost tehnika kojom se danas svi sluze da izvuku bolje performanse. Vid izgubiti. BF, COD, Ghost Recon itd. Mislim da je ghost recon breakpoint najgori slucaj. Draw distance stave max ali se degradira rendanje od odredjene udaljenosti.

Znaci nema leka...steta!Nije da nesto smeta,ali se primeti!Hvala na objasnjenju!

^da, treba paziti na takve stvari jer umeju da zeznu kvest :)

probacu sad kako radi sa vulkanom, mozda pomogne.
imam i jedan bug sa muljavim teksturama garderobe koji ne znam kada se pojavio i nikako da ga resim sta god da promenim u podesavanjima.
zna li neko koje podesavanje se odnosi na to?

evo jedne slike kao primer, sve je ok ali je Arturova jakna jako mutna, ovaj pocepani deo na desnom ramenu se jedva i vidi:

Pogledajte prilog 276875

Kriv je TAA. Isključi ga i progledaćeš. Ovo je najgora implementacija TAA tehnike koju sam ikada video - muti sliku kao da je upscaling sa 720p. Čak i fxaa manje muti nego taa u ovoj igri. A lično, najlepše je da se isključe oba i resolution upscale na 1.25 ili 1.5x.

Poslednja izmena:
Mogu na rigu da probam kako radi [emoji23]

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Kriv je TAA. Isključi ga i progledaćeš. Ovo je najgora implementacija TAA tehnike koju sam ikada video - muti sliku kao da je upscaling sa 720p. Čak i fxaa manje muti nego taa u ovoj igri. A lično, najlepše je da se isključe oba i resolution upscale na 1.25 ili 1.5x.

gasio - ne gasio TAA i FXAA, frejmovi na istom obrtaju......

Ugasim danas da stavim 3 nova Noctua 14 ventilatora u kuciste, upalim igru posle toga, nigde ne pada ispod 45fps, vecina radi na 55-70, identicna podesavanja kao ranike, kada sam imao padove na 30fps, u gradu nije islo preko 40fps i najveci deo igre radio na 40-50.

Da li si nesto popravili, ne znam, ali sam poceo da rolam na ultra neke stvari.

Mozda je spustalo fps i detalje u zavisnosti od temperature u kucistu, na grafickoj, procesoru :D

Sigurno su noctue popravile protok vazduha u kucistu ali ne verujem da su toliko doprinele u hladjenju da si dobio skok od 15fps.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Vrh Dno