Šta je novo?

Reciklirajte i osvojite! Telenor

Isplati se sacekati 01.jun da se vidi sta ce novi operater da ponudi.

Da, i to nisu rate, nego za te pare imaš razgovor ili poruke ili šta već, koje možeš da potrošiš. lepo rečeno, ako neko "cedi" 200 dinara dopunu 3 meseca, onda se njemu ne isplati...

Da, i to nisu rate, nego za te pare imaš razgovor...

Pa to - on ionako trosi vise od 500 din. mesecno, a 500 koje dobija u tom postpaid paketu nije rata, nego moze najnormalnije da trosi za razgovor... plus, dobio je nov fon sa garancijom po bagateli :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da li "vishe priche 500" paket rachun ti ide od 0 din + cena razgovora ili od 500 din + cena razgovora. Tebi ako potroshish manje od 500 din dolazi rachun na 500 din ili ti na 500 din tovare razgovor. Ocu da kazem da li 1 u mesecu (a da nisam ni jedan razgovor napravio) kad uradim *131# vidim 0 din ili vidim 500 din? Ako je ovo prvo pa da se chovek i premishlja da uzme.

Daleko od toga da mi traju 200 din krede 3 meseca.

Ne znam da li ce se neko ubaciti da odgovori pre mene :p ali evo da reknem. Koliko sam shvatio, paket 500 kosta 500 din pricao ti ili ne. Ako potrosis u razgovorima 500 dinara (a minut na postpaid-u je uvek bio jeftiniji nego na prepaid-u - znaci, vise pricas za 500 din.) toliko ce ti i doci racun. Ako potrosis manje od 500, doci ce ti 500. Ako potrosis 600 din., doci ce ti 600 din. (tj. onih 500 sto i tako i tako placas, plus 100 din. sto si vise pricao). Eto :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ne znam da li ce se neko ubaciti da odgovori pre mene :p ali evo da reknem. Koliko sam shvatio, paket 500 kosta 500 din pricao ti ili ne. Ako potrosis u razgovorima 500 dinara (a minut na postpaid-u je uvek bio jeftiniji nego na prepaid-u - znaci, vise pricas za 500 din.) toliko ce ti i doci racun. Ako potrosis manje od 500, doci ce ti 500. Ako potrosis 600 din., doci ce ti 600 din. (tj. onih 500 sto i tako i tako placas, plus 100 din. sto si vise pricao). Eto :)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Apsolutno tacno, samo jos na to da dodas PDV, i to je to. Ma, meni je vise muka da objasnjavam ljudima da je postpaid bolji (uostalom, i fixni tel placaju postpaid metodom, i struju, i vodu, i ostalo, jedino im je mobilni bauk !?!). To su uglavnom oni koji stekare pare na razgovor, a na kraju potrose vise grebuckajuci ispred kioska :D Eee, TelekomE i TelenorE, deri ovce koliko i dokle mozes :-devil-:

po svemu sudetji cekatjete malko duze... :D

Znate da sam negodovao u par postova gore na neke Telesmor :D nebuloze. E pa desila im se josh jedna. Posle duzeg razmishljanja (mislim se ja ovi momci gore mozda su upravu ;) ) reshih da predjem na postpaid ali su me danas razocharali ovi u Telenoru. Doshlo mi da uznem onu "ciglu" shto sam je poneo i da ih sa njome gadjam. Nestalo im kartica da mi prebace broj na postpaid. Kaze moze sve al' da uzmesh nov broj ili da dodjesh tamo oko 10-tog juna kad dobiju verovatno prazne kartice. Malo mi bezveze to. Zar nije svaka kartica prazna pa je ufleshuju pre nego shto je kupish. Lichno sam bio kad mi je ortak u Merkatoru uzimao broj i birao ga iz liste prikazane na TFT-u.

Mora da su one shto shtancaju kartice oterali da kreche u Kosovskoj ono predstavnishtvo. :D
Ladno sam dobio flajer sa kantama krecha i obaveshtenjem da idem u Knez, a tamo...znate.

Jel imao neko ovaj problem ili su ovi u Knezu odsecheni od baze, al' ne verujem?

P.S. Ko donese najduzi/najveci telefon dobija Telenor majcu.

Poslednja izmena:
Znate da sam negodovao u par postova gore na neke Telesmor :D nebuloze. E pa desila im se josh jedna. Posle duzeg razmishljanja (mislim se ja ovi momci gore mozda su upravu ;) ) reshih da predjem na postpaid ali su me danas razocharali ovi u Telenoru. Doshlo mi da uznem onu "ciglu" shto sam je poneo i da ih sa njome gadjam. Nestalo im kartica da mi prebace broj na postpaid. Kaze moze sve al' da uzmesh nov broj ili da dodjesh tamo oko 10-tog juna kad dobiju verovatno prazne kartice. Malo mi bezveze to. Zar nije svaka kartica prazna pa je ufleshuju pre nego shto je kupish. Lichno sam bio kad mi je ortak u Merkatoru uzimao broj i birao ga iz liste prikazane na TFT-u.

Mora da su one shto shtancaju kartice oterali da kreche u Kosovskoj ono predstavnishtvo. :D
Ladno sam dobio flajer sa kantama krecha i obaveshtenjem da idem u Knez, a tamo...znate.

Jel imao neko ovaj problem ili su ovi u Knezu odsecheni od baze, al' ne verujem?

P.S. Ko donese najduzi/najveci telefon dobija Telenor majcu.

Istina je:S: nestalo je sim kartica,da ne objasnjavam puno razlikuju se brojevi i kartice odn. ne moze svaki broj na svaku karticu. Podeljeno je u 4 kategorije. Tvoj pre paid broj se nalazi u prvoj odn. HLR 10 i tih sim-ova je nestalo.(razlog sto ih nema ne znam)

Svako ko trosi vise od 300din mesecno treba obavezno da predje na postpaid, osim ako ne ume da se kontrolise

Opet me smorishe. Sad mi traze tekuci rachun da imam, kako bih mogao da uzmem taj telefon vec. Pominju neki kreditni biro i sl. radi provere. Ne znam da li moze da se otvori tekuci rachun a da nisi u radnom odnosu. Mislim da u vecini banaka moze. Josh ima da placam banci odrzavanje rachuna i ima da me izadje teza dara nego mera. :D :wall: ili nece.

Onda oce li mi odobriti banka to bez uplata i sl. Ma istripovao me onaj lik u Merkator-u samo tako. Pominjo neku proveru i kreditni biro. Mozda zbog ugovora na 24 meseca. Jel ovo mora sv ili ne?

taj popust od 1500dinara samo govori koliko oni zaradjuju na tim telefonima i ugovorima...

p.s.
mogli bi da ubace i jedan paket vise price 10000, 20000 i 100000 din a ako odaberete treci dobijete poklok kapu i jos jedan prepaid broj

Poslednja izmena:

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Ako smem da dodam, samo delimichno si u pravu. Postoji par zachkoljica, jedna u vezi boldovanog dela tvog posta. :)

Ne postoji pretplata. Dakle, samo prichash. Ako potroshish 600 din, platish 600 din. Plus PDV
Medjutim, ako potroshish 400 din, dakle manje od minimuma, uvodi ti se pretplata koja je u ovom sluchaju 500 din. Ukupan rachun je dakle 400 + 500 = 900 dinara. Plus PDV.

Nekima, kao mojim nedokaznim matorcima npr, ovo zvuchi kao prevara, ali je u pitanju naravno motivacija da troshish. Paket se zato i zove "vishe priche".

Ime "Vishe priche" takodje ukazuje na josh jednu stvar, a to je da se SMS, GPRS i bilo kakve ostale usluge ne rachunaju u minimalnu potroshnju.
Dakle, poshaljesh SMS-ova u vrednosti od 200 din i razgovarash za vrednost od 300 din. Ukupno to jeste 500 din, ali pod minimalnu kvotu se rachunaju samo pozivi tj samo 300 din, shto znachi da ce ti ukupni rachun biti 200 + 300 + 500 = 1000 din. Plus PDV.

Razgovarajte ljudi, dakle. :)

[/offtopic]

...medjutim, ako potroshish 400 din, dakle manje od minimuma, uvodi ti se pretplata koja je u ovom sluchaju 500 din. Ukupan rachun je dakle 400 + 500 = 900 dinara...

Auh :shock: Ovo nisam mogao da pretpostavim. Ja, znaci, ako uzmem paket 500, moram da prebacim 500, pa makar i za 1 din. da mi ne bi stiglo 999 din. (ako sam potrosio dinar manje od 500) vec ce mi onda stici 501 :zgran: Pa dobro, ok... ako neko uzme 500, on ce i gledati da napravi najmanje 500, da ne bi ono sto preostane do 500 "poklanjao" :D Telenoru (pozvace i nesto bzvz samo da ne "poklanja" :D). Samo sto o tome nista ne rekose u opisima paketa. Za SMS-e pise... ybg, zao mi zbog toga, al sta da se radi... zivot tece dalje :)

Nego, hoce li se prepaid paket "poruke" mozda ponuditi i za postpaid? Kakve li su cene za ino.SMS?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Medjutim, ako potroshish 400 din, dakle manje od minimuma, uvodi ti se pretplata koja je u ovom sluchaju 500 din. Ukupan rachun je dakle 400 + 500 = 900 dinara. Plus PDV.

Kakva glupost...

Ti ne moraš da potrošiš ni dinar, ali njima MORA da platiš 500 = PDV. Ovu sumu ne treba shvatiti kao pretplatu, jer ti za te pare imaš razgovor, u mreži, van mreže.... SMS ne ulaze u tu cifru... Nemojte da pričate gluposti...

Nazad
Vrh Dno