Šta je novo?

Realme GT2 / GT2 Pro

Nek te lepo služi. Mene interesuje da li se telefon mnogo greje prilikom nekog zahtevnijeg rada i da li secka kad skroluje s kroz aplikacije, posebno, YouTube, Twitter, Reddit ili Insta?

Hvala!
Definitivno se greje više od P30 PRO. Ceo dan se njakam sa njim i baterija se dobro drži. Zaista se ne sećam kako se P30 PRO ponašao kod ovakvih aktivnosti (uzeo isti u Septembru 2019). No, iako zaključujem da je Kirin hladniji od SD-a, nije SD vreo ili neprijatan za držanje u ruci. Jednostavno se oseti da se greje, i to je to, ništa strašno, ništa drastično. Napominjem da je jedina igra koja je i na prethodnitku aktivno igrana - Zen Pinball.

YouTube skroluje idealno brzo. Twitter štucne kad "naleti" na video neki. SofaScore, SK, FFM PRO, PL....i druge sportske aplikacije lete. Takođe, skrolovanje u Spotify-u, nakon banalnog, uopštenog search-a - radi besprekorno.
Škljocnuo sam par puta glavnom kamerom (pun mi stan dece danas)....i na prvi utisak je osetno lošija od Huawei-a. No....polako, tek imam da čačkam kamere.

Hvala!
Definitivno se greje više od P30 PRO. Ceo dan se njakam sa njim i baterija se dobro drži. Zaista se ne sećam kako se P30 PRO ponašao kod ovakvih aktivnosti (uzeo isti u Septembru 2019). No, iako zaključujem da je Kirin hladniji od SD-a, nije SD vreo ili neprijatan za držanje u ruci. Jednostavno se oseti da se greje, i to je to, ništa strašno, ništa drastično. Napominjem da je jedina igra koja je i na prethodnitku aktivno igrana - Zen Pinball.

YouTube skroluje idealno brzo. Twitter štucne kad "naleti" na video neki. SofaScore, SK, FFM PRO, PL....i druge sportske aplikacije lete. Takođe, skrolovanje u Spotify-u, nakon banalnog, uopštenog search-a - radi besprekorno.
Škljocnuo sam par puta glavnom kamerom (pun mi stan dece danas)....i na prvi utisak je osetno lošija od Huawei-a. No....polako, tek imam da čačkam kamere.
Upravo me zanimao test poredjenja s kamerom na P30 PRO. Jer ono sto sam ja primetio na gsmareni testu (sto sam i okacio par poruka iznad) da cak i Huawei Mate 10 Pro ima bolju kameru od GT2 PRO. Ali nadam se da ces istestirati jos malo i podeliti detaljnije utiske. Testiraj i selfi kameru ako mozes.

Dva dana kasnije....

...ne mogu da uradim direktno poređenje sa P30 PRO jer je isti uveliko kod novog vlasnika. No, za nekoga ko slika isključivo u automatskom režimu - i dalje sam stava da su slike lepše kod huawei-a. Deluju bogatije, šarenije...kod ovoga mora okinuti ponekad 2-3 puta da bih dobio efekat koji želim. Stičem utisak da se kamera malo buni sa većim izvorom svetlosti. Npr: slikao sam četvoro dece na podu kako se igraju, nedaleko od vrata od terase (sunce blješti i osvetljava negde između 1/3 i 1/2 kadra. Osvetljeni deo je ok, ali neosvetljeni deo je previše taman (ne i mutan) i stvara prevelik kontrast, do te mere da je fotka skoro pa neupotrebljiva. E sad, ipak imaj u vidu da ovo pišem kao totalni amater i kao neko ko se nikad nije naročito igrao sa kamerom, sa filterima i svim onim mumbo-jumbo opcijama i funkcijama koje kamere imaju. Dakle pravi "uperi i pucaj" korisnik. Panorama je najkompleksnija funkcija koju sam ja koristio (samim tim, verovatno nisam iskoristio ni 30% potencijala kamere kod P30 PRO).

Selfi kamera je super. Dan, noć, ugao....sve ok. Pa čak i u scenariju koji je gore pomenut (izrazito jaka svetlost sa jedne strane, koja pokriva samo deo kadra) - slike su ok.
(ne bih baš da kačim slike...kako svoje, tako ni ostalo.....ali neki lep kadar kad uhvatim, okačiću u onoj velikoj temi sa fotkama)

Mikroskop kamera je hit. Iako ne vidim neku upotrebnu vrednost iste (za sebe), sjajna je zezancija sa njom. Malopre sam baš slikao opušak/iskorišćenu patronu od IQOS cigarete. Jezivo 🚬 o_O

Nova "boljka" koju sam otkrio je zvučnik. Zvuk je super i sve je to ok, ali na MAX nije dovoljno glasan. No, primera radi, ako se dobro sećam i Peca je u Bench recenziji rekao da je zvuk dobar/bogat, ali da je Samsungova S serija osetno glasnija.

U vezi glavne kamere - svi senzori u poslednje 2-3 god imaju isti problem. Do senzora je, ne do softvera.

Još jedan problem otkriven...verovatno softverski, ali svejedno je problem.

Mobilni internet s vremena na vreme neće da radi (nakon "skidanja" sa WiFi-a). Ovo se rešava prilično jednostavno - uključim, pa isključim AirPlane mode. Nakon ovakvog reseta, mobilni net radi bez problema, do sledećeg "skidanja" sa WiFi-a (dakle ne dešava se da "zabode" u toku samog rada). Pretpostavljam da će biti rešeno nekom zakrpom......ali, iako ne predstavlja big deal, poprilično je iritantno.

Čitao sam malo na "spoljnim" portalima, ali nisam našao da se neko žalio na ovo....

Kao Samsung da koristiš Bože me prosti. 😁
Verovatno je rešeno (ili niko nije primetio, što je manje verovatno).

Jok, nego je precenjen...Uz buđav signal i očajnu bateriju. 😅
Zanimljiv mi je ovaj Realme, mada za 620e koliko je na oglasima ga ne bih kupio.

Pozdrav ljudi imam dilemu za ove telefone ... Razmišljam se oko gt2 modela, gt neo 2 i poco f3 pa bih zamolio vase misljenje ... Bitna mi je baterija, gejming znam da valja na sva tri ali mozda neka prednost? I ko ima bolju kameru mislim ono na oko ne sad nesto stručno i detaljno ? Hvala svima na pomoći

Nisam hteo da pravim novu temu, pa ću ubaciti ovde...

GT3 Neo sa 150W punjenjem i anime verzije istog:

Pozdrav ljudi imam dilemu za ove telefone ... Razmišljam se oko gt2 modela, gt neo 2 i poco f3 pa bih zamolio vase misljenje ... Bitna mi je baterija, gejming znam da valja na sva tri ali mozda neka prednost? I ko ima bolju kameru mislim ono na oko ne sad nesto stručno i detaljno ? Hvala svima na pomoći
Ako cena nije problem onda definitivno GT2. Najviše zbog kamere. Baterija ista kao Neo 2 (mada je SD870 štedljiviji od 888. Ako hoces da uštedi F3 je sasvim solidan telefon koji se i dalje dobro drži. Ali. Juri sa 256GB interne...

Da li si uzeo telefon i gde ? Za koji si se odlučio ??

Jel zna neko gde si podešavanja za Network Switch kod GT2 Pro ? Hocu da namestim npr mi 5g bude isključen zato što je mreža još uvek nestabilna i nervira me kad se stalno gubi pa opet za sekundu pojavi...

Svuda sam tražio u podešavanjima i ne nadjoh

Settings, mobile network pa udjes na karticu koju zelis, i prefered network type. Imam gt 5g, ali verujem da je tako i na novom, isti je softver...

Prilozi

• Screenshot_2022-07-31-19-27-01-44_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    Screenshot_2022-07-31-19-27-01-44_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg
    33.9 KB · Pregleda: 16
Screenshot_2022-07-31-19-35-59-11_426a5588c5110cd01d5af17e47adb223.jpg Kod mene toga nema. Dok je na X3 pro kao na tvom starom gt-u

Moj je "kinez" sa 512GB memorije. Možda su neka glupa ograničenja kod njih. Bas me zanima jel isto kod modela. Za. Evropsko tržište :/

Moj je "kinez" sa kineskim rimom (mislim da 512 GB samo prodaju u Kini)
Zbog nekih njihovih gluposti su to onemogućile, ali rešio sam. Skinuo aplikaciju kojom može da se bira tip mreže.
Sad mi razgovori na Viber ili whats all ne prekidaju kao kad je ličio samo na 5g.
Jesi zadovoljan baterijom?

Baš sinoć dok sam pisao odgovor na tvoj post mi se pojavio update, i posle updateovanja mi je podešavanja mreže izgledalo kao i tebi, ali se posle jednog restarta vratilo u normalu.
Baterija je O.K. u zavisnosti od količine "maltretiranja" lagano izgura ceo dan sa 7-8 sati SOT-a.
Evo baš juče nisam imao vremena da ga mnogo gnjavim imam 2 h SOT i 70 % baterije a sa punjača je skinut juče ujutro (oko 25 sati).

Baš sinoć dok sam pisao odgovor na tvoj post mi se pojavio update, i posle updateovanja mi je podešavanja mreže izgledalo kao i tebi, ali se posle jednog restarta vratilo u normalu.
Baterija je O.K. u zavisnosti od količine "maltretiranja" lagano izgura ceo dan sa 7-8 sati SOT-a.
Evo baš juče nisam imao vremena da ga mnogo gnjavim imam 2 h SOT i 70 % baterije a sa punjača je skinut juče ujutro (oko 25 sati).
Kakva je kamera?

S moje amaterske strane gledano kamera je O.K. Nisam dovoljno stručan i nemam sa čime da uporedim da bi mogao da ocenim.
Možda je pametnije ka konsultiuješ stručnjake, na primer:

Kamera je odlična. Ima i boljih naravno.
Glavna kamera je u rangu proseka flagship klase. Danju super, noću jako dobra.
Ultrawide takodje. Ima opciju od 150° što je vrh ponude ko voli bas ultrasiroke slike onda još jedan plus.
Telefoto ne postoji ali croop iz glavne kamere završava posao do 2x uvecanja
Kome treba više od toga može da preskoči telefon.
Microskop kamera jako zanimljiva i može se njome fino zabaviti.
Selfi kamera sta znam. Ne koristim je osim za video pozive ali mislim da je ok.
Glavna kamera je u rangu X3 pro, dok je ultrawide na X3 pro bolja. Kažu da x3p ima mozda i najbolju ultrawide kameru sa istim senzorom kao kod glavne

Da li neko zna šta je sa Realme Srbija? Sajt šopa pao, a i dok je radio bio samo jedan artikal na prodaji... Da li je pravno lice ugašeno ili nešto treće? Ko je uopšte ovlašćeni uvoznik, a ko je ovlašćeni serviser?
Razmatram kupovinu GT 2 ali nigde regularno za kupiti nema, samo KP ili operateri...

Moze se kupiti u radnjama, sa regularnom garancijom... Ove vece radnje tehnicke robe itd...

Uz dužno poštovanje ja ne uspevam naći, jedino sam našao neki Tel*ko*lus, a oni mi dođu skoro ko mađari....
Idalje me svakako zanima odgovor šta je sa Realme Srbija, šta je sa njihovom direktnom prodajom takođe...

Na sajtu poznatog lanca G stoji u ponudi, ne znam sta je sa sajtom, stvarno

A da, vidim sad upravo, nešto sam ja tu promašio. Mada kad pogledam mađari daju 256gb verziju za osetno nižu lovu, 120evra jeftinije nego ova 128gb verzija. Nisam nešto gadljiv na njih, tako da će izgleda to biti opcija na kraju ako se odlučim za taj model.
Još uvek se dvoumim između moto edge 30 128gb i gt2 256gb, razlika u ceni bi mi bila 9-10k pa vagam šta uraditi. Dugo sam razmatrao i xioami 11t ali mislim da ću sa sadašnjeg xiaomija ići na neku promenu...

I ja imam slicnu dilemu.. uzeo bih najpre GT2, ali mislim da su slabi sto se tice podrske

Ne znam sta očekuješ od podrške ali će GT2 Pro dobiti android 13 i 14, sve preko toga znak pitanja. Ako želiš dužu podršku onda idi bolje na Samsung.
Sto se mene tice 2 god je i previše da se zasitim nekog modela ali dobro svi smo svi različiti :)
Mislim I da posle 2-3 God baterija gubi na kapacitetu ali sad i nije toliko strasno kad se tel za manje od pola sata napuni do kraja

Nazad
Vrh Dno