Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

Ne vredi, probao nekoliko vpn servisa, Nemačku, Holandiju, Belgiju, Češku... Nema vajde. Nisam propustio do sada ni jedan update.

Jeste li probali da ga vratite na fabricka podadavanja pa onda.Bas me cudi ja sam pre 2 dana kupio telefon za unuku Relme 8 pro koji je uzet u Yettelu koji je bio fabricki rom 11 i bez problema odradio sve update do A13 i to sve bez menjanja tegiona i vpna s bilo je ako se secam 5 velikih azuriranja nekoliko preko 1G i dva velika blizu 5G sve proslo bez problema i sad je na A13.
Ja sam imao problem sa ovim relme 9 pro plus pa sam ga resio na realme forumu uz pomoc clana iz spanije evo link komunikacije pa ga otvori i pokusaj da resis problem,ja sam uspeo!
Link:https://c.realme.com/global/post-details/1638922722632286208

Poslednja izmena:
Meni se nije svideo,
Los wi-fi deli BT antenu sa wifi antenom
Loša kamera
6gb Rama
Finger Print u ekranu.

pa sam ga prodao i kupio realme 9pro i bukvalno u svakoj stavci je bolji.

Koristi VPN stavi na Holandiju i proveri.

Mi smo ga u jetelu platili oko 16k dinara na 24 rate, dobili zaštitno staklo za dž, uz osnovni paket. Naravno, dobili smo popust i na pretplatu u okviru paketa. Tako nešto je danas nezamislivo.
Supruga ga koristi, milion aplikacija, u hromu preko 60 otvorenih kartica i sve to radi bez problema... Klinci instalirali gomilu igrica na njega... Kamere jesu krš i to je jedini razlog zbog koga bi ga menjala. Što se tiče wifi, ona ne koristi bt, ali je wifi i tada lošiji od recimo Motorole edge 20 pro koju ja imam, mada se to u nekoj običnoj upotrebi (kuća, posao) i ne primeti.
Moram napomenuti i dobar (masivan) dart punjač koji se dobije uz ovaj telefon, a ni ekran nije loš za ovu klasu.

E sad 6 GB rama je po meni dovoljno za neku uobičajenu i osrednju upotrebu, jer i S23 dolazi sa tolikom memorija (koja jeste brža...). UI je jednostavan i ne opterećuje sistem previše.

Jeste li probali da ga vratite na fabricka podadavanja pa onda.Bas me cudi ja sam pre 2 dana kupio telefon za unuku Relme 8 pro koji je uzet u Yettelu koji je bio fabricki rom 11 i bez problema odradio sve update do A13 i to sve bez menjanja tegiona i vpna s bilo je ako se secam 5 velikih azuriranja nekoliko preko 1G i dva velika blizu 5G sve proslo bez problema i sad je na A13.
Ja sam imao problem sa ovim relme 9 pro plus pa sam ga resio na realme forumu uz pomoc clana iz spanije evo link komunikacije pa ga otvori i pokusaj da resis problem,ja sam uspeo!
Link:https://c.realme.com/global/post-details/1638922722632286208
Sve to probao, isto je eu model, ali eto, jednostavno neće da nađe update. Jedino nisam factory radio, mnogo cimanja ima da sve posle podesim.

Napravite rezevnu kopiju koja je vezana za google nalog i dosta toga ce biti vraceno.

Na kraju se sam apdejtovao, odmah primećujem dve gluposti. Sat koji se pojavi na AOD kad se pomeri telefon je često u donjoj zoni blizu finger printa umesto pri vrhu displeja. Takođe, pored wifi ikone neprestano stoji ikona budilnika iako isti nije aktivan. Kod vas?

Sat na AOD ekranu je kod mene u redu.
Ikona budilnika se može ukloniti kome ne odgovara:
Notifications & status bar => Status bar => Status bar icons => Alarm => Off

Hvala za ikonu, totalno sam prevideo taj menu.

Kod mene već mesec dana u ponudi samo beta verzija (F03) koju ne želim da instaliram. Ima li u najnovijoj verziji nekih poboljšanja u aplikaciji za kameru? Jesu li smanjili softversko "poboljšanje" koje daje neprirodne boje na fotografijama?

Hardver kamere je na ovom telefonu krš, tako da nema poboljšanja nikakvog.

Jel netko dobio punu verziju Realme UI 4.0? Meni je povukao betza verziju.

Imao sam beta verziju mesec dana, pre 3 dana je nadogradjena na stabilnu verziju 4.0.

Kakva je ovo katastrofa od apdejta na A13, Iris go je neupotrebljiv, slika secka i koči, čak u sistemskim podešavanjima pod permission za audio i video prijavljuje da aplikacija nije kompatibilna sa ovom verzijom androida. Užas.

Kakva je ovo katastrofa od apdejta na A13, Iris go je neupotrebljiv, slika secka i koči, čak u sistemskim podešavanjima pod permission za audio i video prijavljuje da aplikacija nije kompatibilna sa ovom verzijom androida. Užas.
Da dodam da su kočenja samo na Arenama i RTS-u što je još veća nebuloza. Pre glupog apdejta je sve radilo normalno.

Apdejt je dobar. Problem je u onome ko nije prilagodio softver androidu 13.

Može i s te strane da se gleda, ali s obzirom da je pre apdejta iris radio normalno, a sada ne rade Arene i RTS kako treba, to ukazuje da je ipak apdejt loš jer ne može autor aplikacije da vodi računa o apdejtu svakog modela svakog brenda. Jer ostali kanali i dalje rade bez kočenja. Nešto oko kodeka su definitivno zeznuli. Takođe, obrišem keš aplikacije, otvorim Arenu prem 1 i radi normalno dok ne promenim kanal. Totalna nebuloza.

Našao sam glupo rešenje, možda nekome pomogne. Kad počne da trza slika, kliknem 5-6 puta na displej kao da hoću da premotam napred, iako gledam uživo, slika se zamrzne na 2 sekunde i posle radi normalno 😂
I tako posle svake promene kanala🤮

Imam Master GT, ali ovde je više kirisnika, a vrv je isto.
Elem pojavila mi se neka leva slika iz albuma na zaključanom ekranu i ne vidim opciju da je promenim, za otključani može.

Znate li mozda ko je uvoznik, tj ovlasceni servis za realme telefone?
Po celom ekranu imam primetan burn-in, pa sam mislio da ga nosim u servis, u garanciji je jos preko mesec dana. Da li prihvataju tu vrstu reklamacije, i sta mogu da ocekujem?
Kupljen je u gigatronu, ali bih njih da izbegnem.

Kod mene je na deklaraciji pisalo da je uvoznik Roaming, a ovlašćeni bi trebalo da bude Mobis Electronic Servisni Centar.

Jos kad bi se neko javio na telefon u tom servisu 🙄

Odnecu u gigatron pa nek se oni mlate s njima.

Rade od 10h. :D

Na google pise od 8 do 4. Stvarno na sajtu pise od 10 do 18, to mi još više odgovara

Vrh Dno