Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

realme 7 i 8 pro imaju sporiji 1 x 1 mimo ac wifi od 433Mbs? nemaju 2 x 2 mimo 867Mbs koliko vidim?

Teško da ćeš naći takvu informaciju, a nije ti ni bitna, takve brzine na mobilnom telefonu ne igraju nikakvu praktičnu ulogu. Brzina wifi mreže će ti prvenstveno zavisiti od zagušenja spektra drugim wifi mrežama.

Kod mene je 502.11ac na 5 GHz radio uz puno bagova zbog velikog zagušenja. Uz pomoć provajderove tehničke podrške smo smanjili opeseg na ruteru, što bi teoretski trebalo da znači manji bandwidth, ali je u praksi mreža radila brže jer je mnogo smetnji nestalo i bagovi su sasvim prestali.
 
imam pitanja u vezi usb otg opcije

imam 4g modem koji kad se nabode u ubuntu racunar radi bez ikakvih drajvera i podesavanja, medjutim kad ga nabodem u realme 7 pro nista se ne desava i nema interneta na telefonu, da li mi treba neki drajver u vidu aplikacije ili kako? moze li on da vuce internet kroz usb? bilo bi mi zgodnije za neka merenja telefon nego laptop, i da ne selim sim karticu to je bas maltetiranje

drugo kad god nabodem flesku u usb telefona on kreira gomilu praznih default android foldera sto je jako naporno, moze li to da se iskljuci da ne kreira nista bezveze? verujem da je ovo na svakom androidu
 
Čisto sumnjam da bilo koji telefon može da koristi eksterni USB modem. Viđao sam neke tablete bez SIM modula koji su mogli da rade sa eksternim modemom, ali telefon je zamišljen da radi sa svojim modemom.

I telefon kad se nakači preko USB, njegov fajl sistem bi trebalo da bude mount-ovan na računaru, ako je ta opcija za povezivanje odabrana. Nisam isprobavao, pošto ako treba nešto da prebacim između računara i telefona, to odradim koristeći KDE Connect.
 
moze, ovaj app iz klipa zahteva root, ima puno drugih klipova sa usb wifi dongleom

standardno nece, probao sam, mozda moze nesto da se cacne u settings da proradi ko je to provalio

i modem prepoznaje da je zakacen na usb tether ali nema interneta na telefonu

 
Kupis neki 4g wifi ruter, ubacis karticu u njega i postedis sebe problema.
 
neprakticno mi da otvaram modem i selim karticu i podesavam apn svaki put kad izadjem iz kuce, ovo mi zgodno samo stavim u dzep
 
Ruter, ne modem. Ubacis karticu u njega i kacis na njega i laptop i telefon po potrebi.
 
posle updatea od pre neki dan izlaze mi horizontalne linije na ekranu, nesto su sjebali graficki drajver
 
kako da izbacim ikonicu na desktop, kad se instalira nema je, nego je samo u pomocnom draweru odozdo, zasto je to toliko komplikovano da se posalje ikonica na desktop?
 
Imaš u opcima mogućnost da se ikonice novoinstaliranih aplikacija pojavljuju na homescreen, pa potraži. Ako hoćeš da staviš ikonicu iz drawer-a, zadrži prst na njoj dok se ne pojavi homescreen.
 
Kako ide sa oficijelnim Romovma, jel pasuje indijski na globalni, kak bi se dobilo snimanje razgovora?
 
Kako podesiti da ne gasi Viber?
 
gde ima da se skine windows drajver za realme 7 pro, ima puno laznih sajtova sa virusima, moze link?

sajt im je krs nevidjeni
 
Poslednja izmena:
Imam pitanje za vlasnike Realme 8 da li vam se desava da kada je ukljucena blutut konekcija preko wifi drasticno opadne brzina interneta to mi je tako odkad sam kupio tel.
U pitanju je net A1 kucni net.
To mi se desavalo i ranije sa drugim markama telefona.
 
Deli antenu za BT i wifi glupo rešenje, zato sam ga i menjao
Realme 9pro nema taj problem
 
Ok,nesmeta mi to toliko posto znam za to jel uglavnom koristim wifi a kad je ukljucim blutut racunam na to.
 
Zavisi koliko koristiš BT
Meni treba ceo dan, tako da wifi dobro radi samo na 5ghz
 
Petnaestak meseci ga već koristim (Realme 8) i dalje sve preporuke, pisao sam više puta o ovom modelu...ono što me zanima a nikako nisam provalio do sada - na ekranu je neko zaštitno staklo što meni deluje da jeste ili ipak neka folija, u MTS sam dobio u pakovanju i onu providnu masku a verovatno je tako i kod drugih, bez obzira da li ste telefon kupili u nekoj prodavnici ili kod nekog operatera. Nigde na netu nisam našao da li je u pitanju staklo ili folija pa eto neka baci neko neki utisak oko ovog pitanja. Ako nije staklo treba li i vredi li staviti ipak, mada za ovo vreme što ga koristim nije imao nekih padova ali nikada se ne zna.
 
to je zastitna folija dobrog kvaliteta, nije staklo.
ako je nisi ostetio nema potrebe da je diras.
 
Mislim da je folija i ne bih tu ništa dirao. Staklo kad tad kljokne po ivicama i deluje fon užasno.
Nego, jedini problem s telefonom je sa gmail aplikacijom, mejlovi mi stižu ili pri ručnom rifrešu ili sa 3-5 dana zakašnjenja. Dešava se nekom?
 
Hvala na odgovorima...par gotovo neprimetno sitnih više linijica nego kao ogrebotinica na sredini ekrana, tj.folije otprilike.

Gmail radi dobro.
 
Mislim da je folija i ne bih tu ništa dirao. Staklo kad tad kljokne po ivicama i deluje fon užasno.
Nego, jedini problem s telefonom je sa gmail aplikacijom, mejlovi mi stižu ili pri ručnom rifrešu ili sa 3-5 dana zakašnjenja. Dešava se nekom?

Meni se dešava na 7 Pro, nemam pojma zašto. Iznenada počelo, trajalo neko vreme i prestalo, pa onda evo počelo opet.
 
Kako radi telefon na android 12, odnosno na UI 3.0, ima li neko da je taze prešao sa UI 2.0?
Još uvek koristim android 11, odlično radi nemam nikakvih zamerki, samo eto radi novih opcija imam želju da uradim upgrade, ali se brinem da će mi usporiti telefon...
 
Android 12, UI 3.0. radi sasvim dobro, ne primećujem nikakve bitne razlike od prethodnih verzija, mislim da ima desetak dana sigurno kako mi je na mobu.
 
Zar jos nije dobio android 13?
Realme 9pro vec neko vreme ima android 13 i UI4 (mislim od decembra meseca)
 
Instalirajte bez brige sve radi savrseno i glatko,sad u 4 kvartalu ce doci i android 13.
 
Nazad
Vrh Dno