Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

Kod nas za sada u prodaji samo 4/64.... Mozda bude 6/128 posto postoji i ta verzija, sa 8 nema, ipak je to nizi srednji rang.

Interesuje me da li na realne 8 može kao i na xiaomi-ju da se sluša YouTube sadržaj sa isključenim/zamracenim ekranom?

Moj neki plan je da sačekam devetku pa bi je pazario verovatno, ali bi od 8gb Rama.
Koliko videh sada po onim indijskim sajtovima, neće ga biti sa 8gb rama, ***, 6gb već imam par godina rn8pro. Ali helio čip mi nikako ne odgovara u mom tel

Poslednja izmena:
Interesuje me da li na realne 8 može kao i na xiaomi-ju da se sluša YouTube sadržaj sa isključenim/zamracenim ekranom?

Nisam siguran kako...

Ja to nisam mogao na RN 6 Pro pa sam koristio Vanced, ne znam kako moze regularan YT da radi u pozadini, barem ja ne znam za tu foru.

7 pro na usb 2 kablu prima 150mA, a na originalnom 1A prilikom punjenja, sad sam izmerio

Ne može da radi u pozadini nego možeš da ugasiš ekran i slušaš YouTube. To može na Xiaomi telefonima , verovatno i kod drugih brendova može

Ja za ovo uopste nisam znao.

Ne znam da li ovo moze na Realme, malo sam procackao podesavanja ali ne nalazim nesto slicno. Mozda zna neko ko je upuceniji od mene.

Odlično! To je razlog više da uzmem Realme. Razmišljam da uzmem Realme 8 u Telenoru uz paket "Total 5", to iznosi 28000 din. Interesuje me onaj popust u Telenoru, ako donesem neki stari telefon, da li taj popust uvek 7000 din ili zavisi od donetog starog tefona, tarifnog paketa ili telefona kojeg želim da kupim?

Meni jedino nedostaje baš LED notifikaciona lampica...

Znam da su skoro svi prethodnih godina izbacili te lampice sa svojih LCD telefona, ali stvarno mnogo znači, čisto da ne moraš da pališ ekran da vidiš ima li šta.
A kad se setim samo davnog Huawei P8 Lite i one RGB lampice, pa svakoj aplikaciji namestiš drugačiju boju.

Na stranu to, stvarno sam do sada prezadovoljan sa 8i... Brzo sam se i navikao na veličinu. U principu mislim da je najbitnije što nije težak preterano iako ima veliki ekran. I prilično brzo sam se navikao na UI i rekao bih da je definitivno bolji od MIUI, iz prostog razloga što nudi mnogo više praktičnih opcija.
Recimo pomenuti pocket mode, crtanje po ekranu za aplikacije, sitna podešavanja u customizaciji izgleda interfejsa i tako.

Uzeh juče standardnu osmicu.
Telefon je za novce koje košta(200€) više nego odličan, nije preveliki, nije ni preširok, nije ni težak, a ima bateriju od 5000mAh. U pakovanju se dobija odlična silikonska futrola i fabrički je stavljena folija na ekran, zaista lep gest proizvođača na koji bi se i ostali mogli ugledati(Samsung pre svih). Vidim da ima/imao opciju snimanja razgovora, ali je isključena, odnosno nije u funkciji. Da li postoji način da se ipak omogući snimanje razgovora?

Ne mogu jer se opcija izgubi kad se javi(ili ja sporo reagujem, probaću sad malko pažljivije), a dok telefon zvoni, opcijanje zasivljena, odnosno nije u funkciji.

Sad videh da je opcija u funkciji, ali na drugom ekranu, svajp u levo...to nisam do sada primetio...

kako se dodaje treci home screen, na 2 screena ne mogu da mi stanu sve ikonice instaliranih aplikacija?

Trebao bi sam da ga doda kada više nema mesta na prva 2 ekrana. Bar je tako kod mene na 7 Pro.

Nije loše za telefon od 200€...

Prilozi

• Screenshot_2021-11-16-13-59-03-71.jpg
    Screenshot_2021-11-16-13-59-03-71.jpg
    61 KB · Pregleda: 72
Baš su odlični telefoni, prvi koji su realno isparirali Xiaomiju u odnosu cena-kvalitet.

S tim da Realme ima veliku prednost jer nemaju nikakve bagove, falinke, stvarno im je optimizacija hardvera i softvera na nivou.

kako se pali ekran na realme 7 pro? ukljuceni su oba dupli tap i senzor pokreta medjutim samo u 50% slucajeva radi inace moram da stiskam power dugme
najiritantnija stvar na telefonu do sad

I mene to nervira, ali sam se navikao, ne reaguje na pomeranje istog momenta, treba mu jedno pola sekunde. Na dupli tap reaguje tek kad na zamračenom ekrenu pokaže sat i polje za otisak. Druga opcija je da se isključi ušteda energije u AOD podešavanju.

verujem samo na KP oglasima oni novi svercovani iz kine, madjarske i sl...

U domacim prodavnicama nema sanse da je po toj ceni kako videh? nisam istina bas detaljno gledao..

Ja rezervisah jedan u W... za 150e 4/64 iako i dalje ni sam siguran da cu da kupim od tih prevaranata...Cekam jos da vidim dal ce mi-store imati jos nesto ili ne...

vidim da ova aplikacija za slike prepoznaje sadrzaj slika pa mozes da pretrazujes cat, people, sea itd, isto lepo razvrstava po godinama, bas su se potrudili, jel to realmeova aplikacija ili neka 3rd party, nema nikakav about opis?

Vrh Dno