Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

Da li Realme 8 koji se generalno prodaje kod nas ima NFC? Uglavnom vidim da nije navedeno nigde, osim kod A1 koji kod sebe reklamira verziju sa NFC.

Mislim da ceš morati da proveriš na licu mesta. Ja imam Realme 7 pro kupljen u Telenoru, na sajtu piše 6GB i da nema NFC, a telefon ima 8GB i ima NFC. Nije mi jasno zašto daju pogrešne specifikacije.

Ima osmica NFC. Inače sam ga kupio od prodavca koji ga je kupio u Telenoru, tražio 220, dao ga 200.

Nisam pratio cene ovog modela, vidim da u gigatronu ima neko sniženje, 23000 model 6/128, jel to ok cena? Kakav je telefon generalno?

Kupio telefon, 18000din 4/64 varijanta. Malo sam ga probao, deluje sasvim ok za te novce. Vracen u kutiju i ide kome je namenjen.
Ako neko slucjano ne zna, verzija, tj. boja 'Punk black' nema onaj ******ski natpis na ledjima telefona.

Ekran je lep, svetao, par aplikacija koje sam probao rade brzo. Malo mi je lagan posle mog telefona, ali to je valjda prednost. Plastika je onako, ja sam navikao na futrolu pa mi je ovo neobicno. Sve u svemu, mislim da je sasvim ok za 150e.

Ja sam uzeo Realme 8 4/64 za 17999 u Gigatronu. Za ćerkicu. Ima trenutno RN9P 6/64. Ali je preglomazan. Kontam da je ovaj malo manji. Jeste da ima 2gb manje memorije, ali ima i malo brži čipset. Plus Amoled. Za fejs, instagram i sl. znači. Njen RN9P komotno ću utopiti na 150 eu. Znači glava za glavu, ali dobija ponovo novi fon.

Ako baš ne bude zadovoljna, tu je rok od 14 dana za vraćanje pošto je kupljen online. Ali mislim da neće trebati.

Meni 8i sa 4GB RAM-a radi savršeno... Drži gomilu aplikacija u pozadini, nijednom ništa nije zakočilo ili slično, sve je maksimalno fluidno. Rekao bih da je Realme UI maksimalno optimizovan i da 6GB RAM-a jedino može praviti razliku u recimo igricama.

Meni se cini da se malo oseti po nekad neko stucanje u skrolovanju, ili prelazu izmedju aplikacija, ali nista strasno. Jedino mi se kamera ne svidja, čini mi se da je malo spora, i da sporo snima slike i otvara galeriju posle toga.
S druge strane, fp ispod ekrana radi bolje nego na mom s10 lite, face unlock je tu negde

Da,baš je spor G9x ,pa mu to pravi problem kod fotkanja i galerije.
Kod mene bar sa g90 nije slučaj .

Naravno da pravi... Uzmi neki bolji procesor i uporedi brzinu obrade fotografije i samog rada aplikacije kamere i galerije.

Slobodno postavi ovde,jčisto i ja da vidim tu razliku.A nešto nisam primetio epohalno da bi se žalilo na samu brzinu.S10lite/855 vs g90t da mu toliko bode oči.

Ako ima negde za kamere postavi.

Nije to do procesora, kod mene 8i aplikaciju kamere otvara momentalno i ne zahteva nikakvo prolazno vreme za obradu fotografije, nema nikakvog čekanja... Samo mu zatreba malo vremena kada se koristi noćni režim.

Dakle kada fotkam nešto, fotografija je instant dostupna.

Ne treba nista da postavljam, svako malo iskusniji i potkovaniji znanjem ce ti to potvrditi. Sportski pozdrav!

Moguce i da je do softvera, eto Note 10s je sporiji/manje fluidan uz poneki stuc u odnosu na Realme 8. A opet i taj posle restarta udje instant u poruke, mail, chrome a u kameru to traje bar 1s (posle bude instant, iako je kamera app skroz ugasena). Inace sasvim ok brzina, verovatno neki minimum u danasnje vreme, oni G85/SD665 su primetno sporiji

Jel možda koristio neko P40 lite pre ovog telefona? Uzeo bih realme 8 najviše zbog amoled ekrana ali me brine procesor i 4 gb rama jer Huawei sa kirin 810 i 6gb rama radi baš brzo i ne bih da pređem na sporiji telefon.

Nisam rekao da je kamera užasno spora, ali definitivno ima razlike u odnosu na s10 lite. Realme 8 je sasvim fin telefon za te pare

Jel možda koristio neko P40 lite pre ovog telefona? Uzeo bih realme 8 najviše zbog amoled ekrana ali me brine procesor i 4 gb rama jer Huawei sa kirin 810 i 6gb rama radi baš brzo i ne bih da pređem na sporiji telefon.
Onda nemoj da prelazis, imas sad black friday Mi 11 Lite 5G za 210-220e ako rasprodas poklone

Poslednja izmena:
Evo i ja cu da potvrdim da osmica 6/128gb instant otvara kamera aplikaciju, a i takodje brzo obradi forografiju(mislim na dnevnu, nocnu nisam probao).

Danas uzeh telefon u MTS, neka promocija novogodišnja, verzija 4/64 i za divno čudo nije sa ovim natpisom pozadi...led notifikacije nema ili ja ne mogu da nađem, da li može da se instalira nešto zamenski ? Manje više sve je ok, prethodnik Redmi 7 je dobro radio u zadnje dve godine ali otišla mu baterija i zato se posle silnih, uglavnom pozitivnih komentara ovde reših na Realme 8.

Crni realme 8 nema taj veliki natpis na leđima, mislim da je neko to već napisao...

Danas uzeh telefon u MTS, neka promocija novogodišnja, verzija 4/64 i za divno čudo nije sa ovim natpisom pozadi...led notifikacije nema ili ja ne mogu da nađem, da li može da se instalira nešto zamenski ? Manje više sve je ok, prethodnik Redmi 7 je dobro radio u zadnje dve godine ali otišla mu baterija i zato se posle silnih, uglavnom pozitivnih komentara ovde reših na Realme 8.
Probaj aodnotify umesto led notifikacije, ili nešto slicno

Pozdrav svima... Bio bih vam zahvalan ako biste mogli malo da mi rešite dilemu oko novog telefona.

Vreme mi je za novi telefon, vidim da je Realme praktično novi Xiaomi sada pa sam odlučio da pređem u drugi tabor. No, malo mi je nejasna distinkcija između Realme 8 i 8i, dva telefona oko kojih se dvoumim.
Jasno mi je da je 8 generalno bolji telefon zbog amoled ekrana, brzog punjenja, no koliko vidim ni 8i preterano ne zaostaje. Najviše me zbunjuje kamera... Baš odgledah Benchmark recenziju 8i i vidim da su nahvalili kameru, naravno u tom rangu, ali da je bolja i od nekih sa izvikanim brojem piksela. I tako sam pročitao na više recenzija, da je kamera na 8i baš jedan adut dok je obična 8-ica obično dobijala skromne ocene što se tiče kamere... Pa mi nije jasno, da li stvarno 8i ima sposobniju kameru.

Još jedna stvar koju sam primetio na recenziji 8i, on nema sekundarni noise cancelation mikrofon, pa mi sad nije jasno koliko je to praktična mana nekog telefona... Malo mi je čudno da su uštedeli na jednoj tako bazičnoj stvari, barem bi trebalo da bude danas valjda, mada ne znam da li je dealbreaker baš...

Ponajviše bih išao na 8i jer gledam dosta serije na telefonu pa mi veći ekran znači veći užitak od toga da li amoled ili lcd, a i generalno svideo mi se utisak oko telefona koji je Peca izneo u recenziji.

I još jedno pitanje... Koliko Realme podržava svoje telefone?

Hvala svima unapred.

Da li je stigao update bezbedonosni novembar 21 za realme 8 6/128 kod mene ga jos uvek nema.

Obicno se kupuje noviji model zbog podrske,jedino ako nema neki poseban razlog.

Kupljen danas realme 8 6/128...

Vrh Dno