Pogledaj samo koliko je prazna tema- sve ce ti se samo kazti.
Nema sta ovi telefoni da traze u tom cenovnom rangu u kom su. Izgledaju osakaceno po specifikacijama pored ostalih telefona sa tim cenama - nemaju nista sto privuce kupca. Suv prosek iznad cene.
Moram da odgovorim na ovo, pošto je da ne kažem izrečena teška glupost, više je neuka glupost.
Čisto repera radi, celi život sam bio na Xiaomiju kao best buy opciji, dok skoro nije došlo vreme za zamenu pređašnjeg telefona i uvida po svim dužinama i širinama interneta o svim mogućim problemima na skoro svim aktuelnim Xiaomi telefonima, bilo to neki MIUI bagovi, problemi sa ekranima, sa proximity senzorizima, i slično.
Realme je ponudio u tom smislu već jednu stvar u startu jer skoro nigde nisam nailazio na žalbe i zamerke slične prirode, druga stvar je cena koja je takođe u rangu sa Xiaomijevim best buy pedigreom, a treću stvar ne možeš da shvatiš dok ne probaš Realme telefon.
Prevashodno Realme UI je koplje ispred MIUI, znači Xiaomi telefon sa svojim OS-om deluje kao nešto od pre 3 godine kada se uporedi sa širinom opcija, mogućnosti i dojma korisničkog interfejsa koje nudi Realme UI... Bukvalno su pokupili od svih ponajbolje elemente i ugradili u vlastiti OS kako bi pružili najširi mogući spektar korisničkog iskustva.
Druga stvar, taj OS radi savršeno, bloat je skoro nepostojeći, sistem je lagan, fluidno radi kod mene na 4GB RAM-a u kombinaciji sa G95, neprimetno drugačije u odnosu na prethodni RN8 Pro sa 6GB RAM-a.
Nema bagova, nema problema sa notifikacijama, nema problema sa proximity senzorom, o dužini korisničke podrške ne mogu da pričam.
Dakle u startu rade pouzdano, pružaju daleko bolje iskustvo Android uređaja od Xiaomija i po konkurentnoj ceni nude podjednako ako ne i više od Xiamoja. Konkretno Realme 8 nudi mnogo moćniji procesor u odnosu na RN10 kao pandana.
Ne znam gde si ti video tu osakaćenost u specifikacijama, gde su ti kardinalni zaostaci, ali očigledno porediš telefone sa papira što je daleko od relevantnog suda. Telefoni verovatno još nisu popularni jer Xiaomi ipak suvereno vlada kao sinonim za najbolju kupovinu, ali evo ja prvi kažem da nema šanse da bih se sa Realmea vratio na Xiaomi telefon u trenutnoj postavci stvari.