Realme 8 Pro je definitivno fail, tu nema šta da se priča. Realme ima taj običaj da telefonu iz nove serije makne feature koje je stari imao, bez ikakvog razloga. Realme 7 Pro verovatno bolja kupovina u ovom trenutku.
Ali Realme 8 je sasvim solidan i trenutno glavni kandidat za moj naredni telefon. I neki indijci potvrđuju što Kris kaže da je problem sa čitačem otiska samo na Pro modelu, ne i na običnom. Vanila model nema ni tu odvratnu plavu boju, samo sivu koja ima taj neki ogledalo fazon i crnu na kojoj se bezvezni slogan jedva vidi, ne izgledaju toliko loše. Nisam očekivao da će model sa većom baterijom imati manje trajanje baterije, ali 12 nm proces, šta ćeš. Dve stvari međutim definitivno nisu dobre i sa tim se treba pomiriti. Prva, samo mono zvučnik sa lošijom reprodukcijom zvuka od glavnog rivala Redmi Note 10, slušao sam poređenje. Basa praktično i nema, a postoji i čujna distorzija kad je pojačano do kraja. Drugo, kamera je ispod onoga što sam se nadao. Slike su oversharpened, night mode je nezadovoljavajući, EIM je lošeg kvaliteta. Nije strašno za mene koji retko fotkam, ali nije ni dobro. Problem je verovatno čisto softverski i ostaje nada da Gcam ili neki apdejt dotera kameru kasnije, ali Realme nije Xaomi, nemaju tu reputaciju da pedantno doteravaju svoje aplikacije.