Šta je novo?

Realme 6/6 Pro

Stigao mi je Realme 8 jutros i evo konačno sam sve podesio. 😄

Na prvi utisak mi se baš dopada. Ova punk black definitivno izgleda mnogo ozbiljnije i lepše od onih Cyberpunk varijanti sa sloganom, mada ajde stvar ukusa ipak.

Najveća promena ovako na prvu u odnosu na RN8 Pro je definitivno ekran, s obzirom da mi je evo ovo prvi telefon sa amoled ekranom, tako da mi je to svakako najveći utisak. A ono već pomenuto, iako nije mnogo manji u odnosu na RN8 Pro ipak dosta ugodnije leži u ruci, konačno ruka da mi se odmori malo.

Sve radi fluidno, isto kao i na RN8 Pro, tu niti primetim neku razliku niti je očekujem s obzirom da je to praktično isti procesor. I da, ovaj Realme interfejs mi je dosta bogatiju od MIUI, prosto sam oduševljen šta sve može da izmeni, oblici i boje ikona, boje i oblici ikona u status baru, onda ova opcija crtanja po ekranu da se pokrene aplikacija, baš ima svega, prakltično kao da ima integrisan Nova lanucher u sebi.
Jedino su mi opcije u podešavanjima nekako nabacane, mislim da mi je sat vremena trebalo da prelistam sve šta tamo ima, deluje za teže se snaći bez pretrage opcije u search baru. Ali dobro... Kamere nisam nešto testirao, samo selfie i ona mi deluje sasvim dobro...

Sve u svemu za 24k rekao bih i više nego korektan telefon.

E jedino mi je totalno nepoznato koliko Realme podržava svoje telefone, jel tu makar uz rame sa Xiaomijem.

Podrška, eh... Realme je rekao da će njihovi telefoni sa Pro u imenom dobijati podršku bar dve godine, što znači da znači da bi moj Realme 7 Pro trebalo da dobije i Android 12. Ja međutim još nisam dobio ni Android 11, iako Realme kaže da je počeo da ga korak po korak deli još u aprilu. Sigurnosni apdejti dolaze redovno.

A ovaj Realme UI... Jel se on nadogradjuje zasebno neovisno od Androida kao MIUI ili se nove verzije iskljucivo dobijaju sa novim Androidom?

Javi kakva je baterija i kako radi otisak na ekranu😉
Jesi li uzeo u -G- radnji ?

Podrška, eh... Realme je rekao da će njihovi telefoni sa Pro u imenom dobijati podršku bar dve godine, što znači da znači da bi moj Realme 7 Pro trebalo da dobije i Android 12. Ja međutim još nisam dobio ni Android 11, iako Realme kaže da je počeo da ga korak po korak deli još u aprilu. Sigurnosni apdejti dolaze redovno.
Mnogo su im teški i spori ti koraci.... 😂 Isto čekam od aprila na 7 pro 😠

Javi kakva je baterija i kako radi otisak na ekranu😉
Jesi li uzeo u -G- radnji ?

Da, ta radnja. Sto se tice otiska, pa meni je ovo prvi FP senzor ispod ekrana sa kojim imam dodira, i nije brz kao onaj klasican, ali ne bih rekao da je spor, recimo pola sekunde dodira otkljucava i do sada nije nijednom imao pogresno ocitavanje.

I da pohvalim ovu zastinu foliju koja ide preko ekrana, ja vec kupio staklo, da ga odmah metnem, vidim ima folija, i to deluje bas dobra, ne skuplja otiske i prst ne skrpi preko nje, pa mi prosto zao da je skidam.

Realme UI 2.0 dolazi sa Androidom 11.

To mi je jasno. Nego recimo da li izlaze azuriranja, tipa Realme UI 2.2, 2.5 (lupam sad) dok je Android isti ili novi UI bude dostupan tek sa novim Androidom?

Kao sto recimo Xiaomi azurira MIUI verzije neovisno od verzije Androida.

Ovo je tek prvo ažuriranje sa 1.0 na 2.0 Do sad nije bilo tih među ažuriranja na 1.0

Meni je na Realme 7 odavno stigla 11-ica. Mozda zavisi od regiona.

Ovo je tek prvo ažuriranje sa 1.0 na 2.0 Do sad nije bilo tih među ažuriranja na 1.0

E to me je zanimalo, hvala, dakle nema promena nego od Androida do Androida.

Sa RN8 Pro sam bas zadovoljan sto se tice podrske... Kad sam ga kupio bio je Android 9, a evo pre neki dan stigao Android 11 sa MIUI 12.5...

Nadam se da ovde nece biti jedan OS update i da to bude to.

Meni su sitne zakrpe stizale mesecno na Realme 7 (ne pro), a 2.0 mi je stigao OTA bukvalno pre nego sto se zavrsila beta. Od tada sam imao jos par sitnih zakrpa, uredno, svakog meseca.

Mi sa pro perfektom smo prokleti - sve radi kako treba ali nam ne stiže 11-ica ni posle toliko vremena 😂😂

Ne bih znao. Moj je uzet u Telenoru i kazem, update mi je stigao pre nego sto se zavrsila beta. Na Android 10 sam imao mikro seckanja, kao da uopste ne radi na 90 Hz, uzas. Sada na A11 je daleko bolje, ali je i dalje primetan taj micro stuttering na mahove. Ipak, radi osetno bolje i nema puno bagova, primetio sam jedva par sitnih sa notifikacijama.

Na zvaničnom sajtu piše dve nadogradnje da daju.

E super onda... To je dobro.

Mislim koliko sam skontao ova Realme # serija je direktan atak na Redmi Note seriju, pa je i logično da u tom smislu pružaju podršku približno koliko i Xiaomi.

Sve u svemu na prvu ruku rekao bih da je Realme UI bolji od MIUI u tom direktnom poređenju, ili se to meni možda čini pošto me je MIUI zasitio...

Mada opet evidentno je da ovde ima mnogooo više opcija za customizaciju i generalno više dostupnih praktičnih prečica za razne opcije...

E super onda... To je dobro.

Mislim koliko sam skontao ova Realme # serija je direktan atak na Redmi Note seriju, pa je i logično da u tom smislu pružaju podršku približno koliko i Xiaomi.

Sve u svemu na prvu ruku rekao bih da je Realme UI bolji od MIUI u tom direktnom poređenju, ili se to meni možda čini pošto me je MIUI zasitio...

Mada opet evidentno je da ovde ima mnogooo više opcija za customizaciju i generalno više dostupnih praktičnih prečica za razne opcije...
Realme ui je lakši pa ne opterećuje toliko hardver i samim tim su svesni koji će procesori opušteno gurati. Kupio sam ga u prodavnici i dobio 3 god garancije... ne znam šta više očekivati od jednog telefona.

Da, to sam video da je uz seriju 7 ide 3 godine garancije. Ovde standardno.

A ja mislio da je Realme UI kao tezi jer ima vise opcija i "bogatiji" je, da se to tako gleda. 😁

Realme nema svoj cloud?

Ono kao što Xiaomi ima Mi Account, ne postoji takav nalog ovde?

Mi sa pro perfektom smo prokleti - sve radi kako treba ali nam ne stiže 11-ica ni posle toliko vremena 😂😂

Evo, stigao večeras meni 11 na 7 Pro. Nema mnogo promena, a sve što je novo je i navedeno. Ja sam mislio pretumbaće novi UI sve živo kad su ga već digli na 2.0 oznaku verzije, kad ono sve po starom. Nije da se bunim, bio sam zadovoljan ranijim interfejsom. Always on display je doteran, ali nema onih edge animacija, čuvaju ih za skuplje modele. Noćni režim je izmenjen dosta. Sad telefon može da ima više korisnika, telefon pokreće pravi profil na osnovu otiska prsta. Nema puno novina, ali je interfejs još ranije nudio sve moguće i nemoguće.

Jedina stvar koja meni nedostaje je manjak opcije da se ekran upali tek kad ga dodirneš. Uvek mi je smetalo kako se čitač otiska upali čim malo mrdneš telefon.

Drago mi je da nekome stiže - što znači da sam i ja bliži dobitku, mada nisam ja nešto u fazonu, joj jedva čekam - ne mogu da dočekam - nego poredim sa drugim brendovima pa mi krivo što realme toliko zaostaje...

Inace, jel se ja tripujem ili je ovaj usb kabl koji ide uz Realme deblji od standardnih kablova? Sve nesto vidim da je kruci i tezi za savijanje i uzmem da uporedim sa drugim i cini mi se da je deblji...

Onda uzmem standardni usb kabl i stavim ga na Realme punjac i vidim brzo punjenje vise ne radi... Jel to bas specijalni kabl neki ili sta?

Inace, jel se ja tripujem ili je ovaj usb kabl koji ide uz Realme deblji od standardnih kablova? Sve nesto vidim da je kruci i tezi za savijanje i uzmem da uporedim sa drugim i cini mi se da je deblji...

Onda uzmem standardni usb kabl i stavim ga na Realme punjac i vidim brzo punjenje vise ne radi... Jel to bas specijalni kabl neki ili sta?

Postoji ekstra žica u kablu. Telefon i punjač dogovaraju o naponu i ostalim parametrima tokom punjenja, ali za to mora originalni punjač i kabl, bez toga ide samo standardno 18W punjenje. Realme 7 Pro puni na 65W tako što ima dve baterije koje puni paralelno na 33W, napuni se za pola sata. Realme telefoni stvarno nude toliko mnogo za cenu.

Da, da, evo malo sam i proguglao. To je zapravo VOOC standard koji koriste i Oppo i OnePlus.

Tako je, i za te proizvodjace idu posebni kablovi. Primera radi, ako uzmes kabl od nekog flagshipa drugih proizvodjaca nece ti puniti brzo.

A ovi kablovi, jel mogu da se kupe ovako sa strane, tipa na Aliju da se nadju ili u prodavnicama mobilne opreme...? Cisto da ne moram da tripujem da ovaj kabl moram da cuvam kao oci u glavi da ga ne izgubim. 😆

Nekako mi deluje prakticnije ono na Xiaomiju, brzo punjenje radi sa bilo kojim kablom i QuickCharge punjacem pa ne moras da brines.

Mogu. Ja sam na Aliju narucio kabl od 2m za Realme, jer mi je daleko uticnica. Bio sam skeptican i mislio sam da nece raditi brzo punjenje, ali radi bez ikakvih problema.

Pita me danas drugi jel to Xiaomi, ja rekoh nije ovo je Realme, on zblanuto pita jel to neki sa Alija, hahaha.

Jel moguće da toliko ljudi nisu još čuli za Realme. 😂

Doduše sećam se kad su Redmi Note postali popularni mnogima je to bio neki levi Kinez, ali opet.

Nazad
Vrh Dno