Šta je novo?

Rc modeli

Je li bezbedno to prikljucivanje bilo koje baterije? Te sto su u njima nisu obicne poput tih za telefon, zato pitam, ako se neko razume mogao bi da odgovori, da mozda ne postoji mogucnost da eksplodira baterija?

Meni je sinoc eksplodirala jedna baterija ali na punjacu bez telefona direktno :) Zapalila mi celu sobu :D Iste su to baterije samo sto ako povezes direktno na punjacu ne smes da zaboravis da je povremeno proveravas zato sto kad je na punjacu direktno nema ogranicenje od prekomernog punjenja i moze da se prepuni i eksplodira.

Malo sam citao i vidim da ljudima cesto crkava motor na repu kod v911, jos uvek ne znam da li je ovaj crko, ili se samo zaglavio.

Kako se skida zadnji motor na v911 na malom propeleru, izgleda da je zaribao, nece da okrece, pretrpeo je udar, mozda se igla malo iskrivila, mada se ne primecuje, kad se doda gas greje se, znaci prima struju, al je negde zaglavio ?

Najverovatnije si nabio osovinu u zadnji, plasticni, deo. Pogledaj sa zadnje strane da li je plasticni poklopac promenio boju na sredini. Mozes probati lagano da osovinu povuces ka sebi da ga odglavis odatle.
Dalje, tu sa zadnje strane su cetkice. Ako je tu nesto puklo i zaglavilo - onda nista od njega.

Najgore je sto ne znam sta je ovde prijemnik ima dve plocice na prvu se kaci baterija to je ovo:
Hm, IR prijemna obicno izgleda
24139.jpg
IR predajnika mozes ispitati tako sto ces u IR diodu gledati kroz kameru telefona. Pomeris palicu, a predajna dioda treba da "zaljubicasti"
Kako testirati IR sensor imas ovde

Je li bezbedno to prikljucivanje bilo koje baterije? Te sto su u njima nisu obicne poput tih za telefon, zato pitam, ako se neko razume mogao bi da odgovori, da mozda ne postoji mogucnost da eksplodira baterija?
Nije bezbedno jer ove koje se koriste u RC imaju sposobnost brzog praznjenja (veliki C).
LiPo moze da eksplodira iz dva razloga: prepunjavanje i mehanicki proboj.
Testu je pukla (ili se salio) jer ju je punio na punjac bez kola punjenja koje je u najcesce u telefonu.

Meni svetle kad gleadm kroz kameru ove na daljincu ali na helikopteru ne svetli nista kad gledam kroz kameru. Jos nesto mi sumnjivo kod ove elektronike kod baterije. Ja imam analogni ispitivac na skalu i ne razumem se puno oko merenja svih komponenti, umem da ispitam uz pomoc njega kontakte, polaritet + -, napon. Kad je baterija skinuta sa helikoptera i ja stavim pipke od ispitivaca na mestu gde treba da stoji baterija plus i na mestu gde treba da stoji minus i meni skala na ispitivacu ode do pola. Jel to normalno???
A kad prikacim bateriju sa pogresnim polaritetom onda mi se okrecu ove dve velike elise. A sa normalnim polaritetom nista se ne desava

Poslednja izmena:
Pozdrav rc drustvo.
Zeleo bi da Vas pitam kako pazarite na ovim kineskim sajtovima DX, BANGGOD, itd, mislim koje kartice koristite kako se izvrsi placanje? Dali je kod njih svaka postarina besplatna i dali salju za srbiju? Molim vas malo objasnjena ,zelo bi da pazarim neke helikoptere pa nisam uopste upucen.... Hvala!

Na dx i tmart mozes da platis bilo kojom karticom (najbolje je da imas neki devizni racun sa posebnom karticom za svaki slucaj). postarina je besplatna za svaki proizvod. placanje se vrsi kao i na bilo kom sajtu za bilo sta drugo. samo uneses trazene podatke i to je to. salju za srbiju i ceka se oko 15 dana od momenta slanja posiljke. treba obratiti paznju na dan slanja (ne kupovine). neke porudzbine se salju u roku od 24 sata od placanja, a neke u roku od cak 10 dana. imas status posiljke uvek pa mozes da vidis tacno. dakle, 15 dana od momenta slanja je neki prosek.
hobby king naplacuje postarinu i to mozes videti kada odes na korpu sa proizvodima. tacno ce ti reci koliko kosta i koliko jos grama mozes a dodas bez povecanja postarine. prodavnica im je najjeftinija, ali se postarina placa pa ispadne slicno kao kod vecine.
za banggod ne znam nsita.

Da i jos nesto ako znate, kakva je situacije sto se tice carine na granici? Dali se placa ili ima odredjeni limit?

ja do sada nisam platio nista, ali sve porudzbine jesu bile manje od 50e.
na jednom paketu od tmarta je bila zalepljena nalepnica kao racun na kome je stajala samo jedna od tri stvake koje sam narucio. Ne bi me iznenadilo da prave i takvu malu prevaruda ispadne manje.

Stigao i meni V911 sa Tmart-a, posle tacno 15 dana, sto je super. Na koverti je lupljen pecat - ne podleze carinskom pregledu.

Ne znam ni ja, generalno sve stvari koje sam do sad kupovao su do 50USD. Ovo cudo je bilo 33USD mislim s popustom. Da se vratim malo na samu temu: mnogo bre tesko ovo da se vozi. :)

Mislim jos ga nisam izbacio napolje tek se upoznajem s osnovama. Za sad mi je cilj da ga odlepim od zemlje hahah. Malo imam prostora u stanu, ali evo sta me zanima. Ako moze ko da mi objasni malo one trim komande. Dakle ja krenem da polako podizem heli, medjutim on cim se 2mm odlepi krene da ide unazad ka meni... Mozda ga treba odmah brzo dici na jedno pola metra da nema od poda strujanja? Zelim da podjem od osnove tipa digni ga pola metra i spusti nazad ali za sad ni to... Kazem mozda ce napolje biti lakse...

Vec sam pisao kako sam ja naucio bolje da pilotiram. pusti ga iz ruke. Problem je strujanje vazduha ispod helija kada dizes sa zemlje. Sa mikro helijem (ili bar sa ovim jeftinim) jednostavno ne mozes da polako podignes obrtaje i da se on polako podize. moras da ga lansiras sa zemlje brzo, ali za to ce ti trebati vremena da naucis da reagujes jer ce uvek da se iscima nekako. Meni se u najboljem slucaju samo zarotira, a u najgorem se i zarotira i krene da pici na stranu pa zbog mesta udari negde :D
Znaci, ne diraj trim jer nema to veze sa podizanjem.
Inace, trim blago koriguje komande ako pocne da ti vuce heli. Mozda za pocetak mozes da koristis trim za gas da ga smanjis malo. Dok nisam dobio osecaj za gas, stalno sam davao previse i onda nisam mogao lepo da kontrolisem. Ili ga lansiram ili ga pustim da padne. Posle, kada pocne baterija da se prazni, onda vrati na 0.
Osim toga, videces vec kako ti vuce heli kada budes probao da ga odrzavas u mestu.

Dosao v911, ali sam odlucio da ga poklonim :)

Za lakse upravljanje:
Na servou premestite polugu u rupu blize centru. Time ce komande postati malo mekse.

Stabilnost:
Kada ubacite bateriju (ukljucite heli) stavite ga na ravnu povrsinu (sto, pod) i sacekajte 2-5 sekundi da se ziroskop inicijalizuje
Kada polecete, probajte bez ikakvog trima. Ako mu treba trim, bolje onda da podesite swashplate (kucajte u google, komplikovano za objasniti, recimo swashplate leveling msr x). Trim se na ovim malim podesava kad poletite. Svaki od ovih malih helikoptera vuce na neku stranu dok polece. Vi ga palicama iznivelisete. Jer, ne ponasa se isto na zemlji i u vazduhu.

Nadam se da ga u subotu predajem.

O v911 mozete vise procitati u ovom podforumu

Zanima me ovaj daljinac od v911 da li odgovara jos nekom heliju, recimo uzmem neki drugi model i koristim ovaj daljinac ?

20130804_171602.jpg

pozdrav ljudi ako moze jedna mala pomoc . . . pre neki dan mi je uleteo u dvoriste doticni helikopter s obzirom da nisam uspeo da nadjem vlasnika odlucio sam da ga zadrzim....pa sad ako neko moze da mi kaze koji je ovo model i kako bi mogao da nabavim daljinski za njega...:D ako je ikako moguce....:D hvala unpred...:D

nice :D
ja bih probao da nadjem neke oznake i nekako pronadjem tacan model. posle toga pretraga za daljincem po standardnim radnjama (hobby king prvenstveno). mislim da su ti ove univerzalne stanice malo skupe da bi samo osposobio ovaj, a ne i nastavio da se time bavis.

grujo, taj helikopter je bio moj, zamolio bih te da mi ga vratis :-devil-:

Posle skoro godine dana bavljenja letenjem i dosta procitanih strucnih foruma ( http://rcfly4um.org/ ), tek sada sam savladao
letenje na Trojanu T-28 i Multiplex EasyStar 2 elektro jedlilicom. Uzivanciji nikada kraja . u kombinaciji sa Spektrum Dx6i stanicom ,
jedva cekam da odem na livadu/aerodrom i bavim se necim opustajucim. Naravno, sve to je doslo posle dosta sati letenja na Phoenix simulatrou.
Ti helikopteri o kojima pisete su co-axilalis i prakticno ih je nemoguce srusiti, jer je obe velike elise vrte u kontra mseru i time kompenzuju sile
koje teze da prevrnu helis. Probajte ozbiljne collective pitch helikoptere na Phoenixu. Skoro sam bio na aerodromu 13.maj i bilo mi je zadovoljstvo videti kako ljudi
lete na Hangaru 9 3d avionu , Fantomu helikopteru sa GPS navigacijom i FPV video opremom.

^Još jedan inficiran RC bolešću! :cool:

Jesi li bio u Kraljevu na skupu i planiraš li krajem meseca u Leskovac?

Za one koji su zainteresovani, mogu se za dž naručiti iz Kine! :) Gomila modela i za svakog po nešto...

Koliko mu traju baterije? Čuo sam da im je to velika "boljka"... :)

Svratio sam u ovu temu malo pred spavanje, i sad ste i mene zarazili :D

Uzeo bih za pocetak nesto za PC letenje, nadjoh link na nekoj od proslih strana, recimo:
http://dx.com/p/9-in-1-usb-simulator-100583

E sad, koliko shvatih za ovo moram da kupim posebnu kontrolnu jedinicu? Ne moze recimo da se nabudzi XBox 360 PC kontroler?
Ako mora jedinica, koju mi preporucujete? Uslov je da je sto jeftinija, a da ima kvalitetne mehanizme (da nisu labavi ovi kontroleri, i da je osetljiva)

Inace, googlah malo sve ovo sto ste pisali, pa da podelim jedan video sto me odusevio:

4.jpg
19.jpg
8.jpg
7.jpg
38.jpg

Pre nekoliko godina smo kupili ove i jos 2 druga, pa se ponekada vozikama, ali nismo bas dugo :mad:

Probao Phoenix RC 3.0, sve preporuke. Verzija je sa USB emulatorom, i XBox controler setupom u paketu.
Taman se i program sam updejtovao na aktuelnu 4 verziju, i jos pokupio dodatne modele letelica i sitnice sa sajta.
Odlicno izgleda i radi, taman sad za kisne dane. :)

Nazad
Vrh Dno