Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

EDIT : Takodje nudim i 2 IPT Invajta

Poslednja izmena od urednika:
Dajem nekoliko pozivnica sa hd-bits.ro...
Uslov da ne varate!

Sto? Ja imam krs brzinu (1mb telekom) al imam desetak trackera koje posecujem- skinem film sa jednog pa ga serujem na vise trackera pa skinem film sa drugog etc. Skoro svaki sajt daje seeding poene pa tek onda nije problem.

Znam. Ispadne da cela Srbija regularno održava ratio na trackerima. Sve je "normalno" - upload brzinama ništa ne fali.

Znaš li koliko puta mi se desilo da seedujem torrent po 6-7 meseci i da jedva imam ratio na njemu oko 0.6? Nebrojeno puta. Sećam se da sam sa 256kbit ADSL konekcijom, na nekadašnjem TorrentSpy trackeru (ugašen je 2008. godine), držao u seedu svaki od 20-ak "He-Man and the Masters of the Universe" DVD-eva više od deset meseci - na svakom od njih sam imao u proseku ~0.4 ratio. Uvek maksimalno brz upload, bez isključivanja uTorrent-a i računara.

Tako da znam mnogo o P2P standardu i znam, mnogo sam pozivnica podelio i član sam na mnogim teško dostupnim trackerima - jednostavno ljudi varaju. Varaju i u zemljama gde postoji mogućnost za normalno održavanje ratia a kamoli u Srbiji.

Budimo iskreni. :)

A moraš i da znaš da kada se jedan sa 100Mbit vezom veže na vas 100 seedera da on povuče jedan DVD u roku od ~7-8 minuta ako se ne varam. Koliko ti možeš za to vreme da uploaduješ?:)
Zato te i j**e ratio ;)

Nemam problema sa ratiom. Trackeri koji su mi bitni - nikada ne varam i ratio mi je fini (to su uglavnom trackeri koji nemaju mainstream materijal).

Swiper, pre par godina se sećam da je neko postovao screenshot tvog naloga na TorrentLeechu... Bio je neki ratio od 15-20... Tako da, nemoj ti o ratiu i poštenju. Priče da iznajmljuješ seedbox ili imaš USA net - nekome drugom. :)

Ako si ovo ti... http://www.torrentleech.org/profile/Swiper - Ratio je 4.52. Nije baš uobičajeno da ljudi imaju ratio 5 regularnim putem.

Poslednja izmena:
Ja već nekoliko godina živim u Sloveniji tako da mi i nije preveliki problem upload. U jednoj gajbi imam 20/20 optiku tako da s vremena na vreme ostavim jedan komp tamo da malo pune naloge, na poslu imam 10/10 ali retko koristim da ne gušim vezu. Iznajmljivao sam i seedbox čisto malo da isprobam. I dalje možeš da proveriš moje naloge na hdbitsu, torrentleechu, bitsoup, crnaberza, partis, mojblink (uglavnom te koristim) a ako ti je tolko merak mogu i da ti dam linkove :p

Uglavnom, ne znam zašto si me sada prebacio loptu na moj ratio, samo sam napisao da nije ni čudno da sa tako malim uploadom teško održavaš ratio.

Poslednja izmena:
Nema potrebe. Znam koliko je uobičajeno da ljudi imaju jako visok ratio. Ne znam odakle priča sada o tome? Kao da sam od juče član na mnogim trackerima pa ne znam.

Ljudi varaju i to je to. I sam sam odavde pozvao par ljudi (neću imenovati članove) na neke trackere i sada su banovani - pitam se zašto. :)

Ne krivim ih, verovatno su dali sve od sebe da lepo varaju.

To je heterogeni moral - ljudi koji dele ilegalni sadržaj očekuju jedni od drugih da poštuju pravila trackera. Uvek sam bio za pirateriju - narezao sam drugima brdo sadržaja, razmenio brdo, nikada ništa prodao i izvarao tonu gigabajta.

P.S. Usput, na tvojoj listi osim HDBits-a, svi ostali trackeri ne da su idealni za varanje, nego kao da su pravljeni za varanje.

Poslednja izmena:
Mene su jedino izbacili sa Oinka ali to je neka totalno druga priča.

Odakle priča? Pogledaj šta si gore napisao, "pričaj nekom drugom o seedboxu", "nemoj ti meni o poštenju" itd...

Poslednja izmena:
Lepo sam rekao da niko ne vara. Samo ja i možda još par ljudi. :)

P.S. Znam za cene seedbox-a. Nekada sam iznajmljivao sa par prijatelja - dok sam bio P2P entuzijast.

Swiper je malo sarkastičan. Pročitaj postove iznad. :)

1. Ratio mi ne znači ništa - ne mogu da znam kako je napravljen.
2. Zašto bi iko imao viši ratio od 1.0? Nema potrebe, čak je i lošije za usere sa sporijim konekcijama (useri sa brzim konekcijama pumpaju ratio, dok oni sa sporijim ne mogu ništa da seeduju).

Zato kada nekome dajem pozivnicu za neki tracker, uvek fino objasnim kako da održi ratio. Na WhatCD-u seedujem do besvesti - ratio se jedva pomera. Da nešto ne uploadujem - bilo bi problema. Sva sreća pa su skoro uveli izmene po pitanju seedovanja.

@Fedayn: Na torrentu koji nije popularan sam ostajao i po godinu dana, na popularnim - seedujem maksimum par sati nakon downloada. Ima ko da deli - ti ljudi sa seedboxovima neka pumpaju ratio i seeduju. ;)

Poslednja izmena:
. Priče da iznajmljuješ seedbox ili imaš USA net - nekome drugom. :)

300 -400 dinara = seedbox = ratio 5*5*5*5*5*5*5*5*5*... ;)

uzmes na nedelju dve mesec dana - napravis ratio za naredne godinu dve tri i zaboravis da ratio postoji :)

ne razumem ? :)

Evo ;)

1. Ratio mi ne znači ništa - ne mogu da znam kako je napravljen.
2. Zašto bi iko imao viši ratio od 1.0? Nema potrebe, čak je i lošije za usere sa sporijim konekcijama (useri sa brzim konekcijama pumpaju ratio, dok oni sa sporijim ne mogu ništa da seeduju).

Zato kada nekome dajem pozivnicu za neki tracker, uvek fino objasnim kako da održi ratio. Na WhatCD-u seedujem do besvesti - ratio se jedva pomera. Da nešto ne uploadujem - bilo bi problema. Sva sreća pa su skoro uveli izmene po pitanju seedovanja.

@Fedayn: Na torrentu koji nije popularan sam ostajao i po godinu dana, na popularnim - seedujem maksimum par sati nakon downloada. Ima ko da deli - ti ljudi sa seedboxovima neka pumpaju ratio i seeduju. ;)

A zašto da nemam više od 1.0? Recimo izadje LOST na BluRay-a koji je, lupam, 150GB... Zašto da se sekiram i da ga držim mesecima da bi održao ratio 1? Ovo je u slučaju da ne uhvatim torrent dok je još svež. Napravim ratio i zaboravim na njega.

Poslednja izmena:
Previdoh prvi post :) Sad mi jasno ...

Lem : sto je tolko strasno iznajmiti seedbox i tolko nemoguce, jos kad kazes : ti ljudi sa seedboxevima..

Pa seedbox za godinu dana ratia kosta koliko 2 pica uvece u kaficu ... Nije to 250 evra ;)

Zato što ima trackera koji forsiraju 1:1 ratio per torrent, a ne ukupno. Zato ja i doživljavam mnoge Seedbox usere kao hit and run. Iznajme seedbox na mesec-dva, seeduju do ratia 30 i onda ništa ne seeduju narednih godinu dana. To je za mene hit and run - bez obzira na ukupni ratio. Bitno je da se ostane na svakom torrentu. To čini jedan tracker zdravim.

Ja se slazem sa tim da treba ispostovati i ratio per torrentu ali vrlo retko koji to trazi

Niko ne kaže da moraš da prekineš odmah, ja obično pustim dan-dva pa "brišem". Može da čini zdravim koliko god da ti hoćeš ali nije zdravo da ti "sediš" sa 256KB/s uploada u istom košu sa seedboxovima. Ne vidim svrhu.

To sto ti radis boost sa 20Mbit-nom konekcijom sa vremena na vreme je u istoj meri zdravo kao i iznamljivanje boxa na jedan mesec godisnje, a oba su u istoj meri zdrava kao i varanje... jedina razlika je to sto ces ti da skines i da vratis neki deo ili ceo torrent koji je svez i koji ima recimo 500 seedera na TLu (insignificant), a sto se tice starijih stvari, one ne bi ni postojale. Tako da tesko da seedujes da bi potkrepio tudje potrebe, pre bih rekao da je zbog licne savesti :).

Ja imam srecu da umesto mene seeduju 2 druga iz Danske i Austrije, inace kao sto je neko rekao, stvarno ne znam sta bih radio sa ovom srpskom konekcijom.

Pricate o necemu sta ne da nije bitno za ovu temu, nego ne bi bilo bitno ni da je u torrent temi.. bolje delite neke pozivnice :D.

Evo ja imam AHD, Bit-HDTV, HDME (ne znam da li mogu da posaljem), BTN :).

I jedno malo pitanje: na speed.cd-u sam power user vec oko 2 meseca, verovatno i vise. Na sajtu pise da se pozivnice dele samo power userima jednom mesecno, random datum, ali evo ja cekam i nikako da dobijem. Je l' zna neko sta je u pitanju stvarno bi mi koristile 2, da li da im trazim ili sta da radim :S:..

KOlko je zdravo da ja varam i da me provale i da zbog toga banuju coveka koji mi je poslao invate

De si Leme, sto godina.

Letimicno sam procitao postove, i, u najmanju ruku, priznajes da si citer. Nadam se da ne koristis isti nick na tim trackerima, jer si u suprotnom upravo prizvao shitstorm na sebe.
Samo nemoj optuzivati jos druge, nego se zapitaj da li si ti mozda upravo zahvaljujuci swiperu i njegovom seedboxu punom brzinom preneo neki fajl - i posle nekom trecem uskratio pravo na isto ?

Sa jedne strane zastupas posteno torrentovanje (odrzavanje matorih torenta umesto budzenja ratia na novima), sa druge strane pricas o heterogenom moralu trekera, a sa trece o tome kako cheatujes na njima. Odluci se, koji je tvoj stav?

...Sa jedne strane zastupas posteno torrentovanje (odrzavanje matorih torenta umesto budzenja ratia na novima), sa druge strane pricas o heterogenom moralu trekera, a sa trece o tome kako cheatujes na njima. Odluci se, koji je tvoj stav?
Rekoh da je u Srbiji jako teško izvodljivo održati ratio. Dakle, na trackerima gde je non-mainstream sadržaj (Karagarga, Secret Cinema i slično) držim ratio isključivo bez varanja. Zbog osećaja da moj seed zapravo znači i zbog toga što mi taj materijal stvarno znači.

S druge strane, kada sa TorrentLeech-a skinem neku najnoviju igru, na kojoj ima 700+ seedera, živo me briga da seedujem. Ne zato što ne želim, nego je nemoguće sa 512kbit seedeovati. Mada često i te torrente držim aktivne.

Moj stav nije linearan, nisam striktan. Kada treba, uvek ću izvarati, kada ne treba neću. Simple as that.

Imam sreće što 90% filmova koje odgledam nisu Hollywood i isto procenat muzike koju slušam nije mainstream. Inače, morao bih non-stop da varam. Na manjim, non-mainstream trackerima, mnogo manji broj ljudi ima seedbox i dosta je lakše (barem meni) održati ratio.

Dakle, princip je da varam tamo gde moram. :)

Poslednja izmena:
Mozda su mu bas takvi kao Swiper onemogucili da seeduje posto upravo tako p2p i radi? Swiper je jos i blag primer kakvih ima, eno ga lik na HDME sa 30TB uploada i 56GB DL... ne znam iz koje je on price uopste niti koji mu je primarni cilj u zivotu, samo znam da nije nabio 30TB na 500 starih filmova, nego na top 10 koji su naravno najnoviji, a pritom onemogucio drugima da skinu i gledaju isti film (oni ce ga skinuti od njega, ali ga ne mogu vratiti (odrzati ratio), tako da ce gledati tako 3 HD filma i to je to). I to ne jednoj osobi, nego mozda hiljadama...
Svaka cast onom ko pravi kuci kolekciju i sve to seeduje pristojnim brzinama, jeste da su to skandinavci i japanci pa im se moze, a nisu se mnogo ni potrudili, ali ipak svaka im cast sto nisu krenuli laksim putem i nabijali ratio na 2 nova filma.

Ne varaju ljudi iz dosade nego iz potrebe, i nikada ne mozes drugog razumeti dok se ne nadjes na njegovom mestu. Cheat kao cheat je moralno pogresan, ali ne vidim zasto ne bi progledali ljudima kroz prste kad neko stvarno ne moze da seeduje. Vecina trackera ima global ratio (lupam) 30:1... statisticki gledano da daju celom balkanu i africi da cheatuje, ne bi se ni osetilo, niko manje ne bi bio srecan, a mnogo ljudi bi vise bilo srecno...

Moze i zimbabve da bude 4-5 dolara godisnje za seedbox moze svako da odvoji.
Jel imaju za internet po 20-30-40 dolara mesecno ? imaju
Ako imaju za to pola dolara mesecno nije tesko izdvojiti.

Nemam nista protiv onih koji koriste cheat.. neka koristi i ja bi da koristim neki levi nebitni tracker tipa iptorrents...
Samo mi glup izgovor ; nema se para, slabe internet konekcije i slicno kad seedbox kosta 50 dinara mesecno i manje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno