Teško da će neko sa brzinama kakve su na raspolaganju u Srbiji da održava 1:1 ratio. Zaboravi na to.Dajem nekoliko pozivnica sa hd-bits.ro...
Uslov da ne varate!
Ako si ovo ti... http://www.torrentleech.org/profile/Swiper - Ratio je 4.52. Nije baš uobičajeno da ljudi imaju ratio 5 regularnim putem.
300 -400 dinara = seedbox = ratio 5*5*5*5*5*5*5*5*5*...Nije baš uobičajeno da ljudi imaju ratio 5 regularnim putem.
300 -400 dinara = seedbox = ratio 5*5*5*5*5*5*5*5*5*...![]()
ne razumem ?Ma to pričaj nekome drugom![]()
To je heterogeni moral - ljudi koji dele ilegalni sadržaj očekuju jedni od drugih da poštuju pravila trackera.
. Priče da iznajmljuješ seedbox ili imaš USA net - nekome drugom.![]()
300 -400 dinara = seedbox = ratio 5*5*5*5*5*5*5*5*5*...![]()
uzmes na nedelju dve mesec dana - napravis ratio za naredne godinu dve tri i zaboravis da ratio postoji
ne razumem ?![]()
1. Ratio mi ne znači ništa - ne mogu da znam kako je napravljen.
2. Zašto bi iko imao viši ratio od 1.0? Nema potrebe, čak je i lošije za usere sa sporijim konekcijama (useri sa brzim konekcijama pumpaju ratio, dok oni sa sporijim ne mogu ništa da seeduju).
Zato kada nekome dajem pozivnicu za neki tracker, uvek fino objasnim kako da održi ratio. Na WhatCD-u seedujem do besvesti - ratio se jedva pomera. Da nešto ne uploadujem - bilo bi problema. Sva sreća pa su skoro uveli izmene po pitanju seedovanja.
@Fedayn: Na torrentu koji nije popularan sam ostajao i po godinu dana, na popularnim - seedujem maksimum par sati nakon downloada. Ima ko da deli - ti ljudi sa seedboxovima neka pumpaju ratio i seeduju.![]()
Rekoh da je u Srbiji jako teško izvodljivo održati ratio. Dakle, na trackerima gde je non-mainstream sadržaj (Karagarga, Secret Cinema i slično) držim ratio isključivo bez varanja. Zbog osećaja da moj seed zapravo znači i zbog toga što mi taj materijal stvarno znači....Sa jedne strane zastupas posteno torrentovanje (odrzavanje matorih torenta umesto budzenja ratia na novima), sa druge strane pricas o heterogenom moralu trekera, a sa trece o tome kako cheatujes na njima. Odluci se, koji je tvoj stav?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari