Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

Ne znam kako si zakljucio da mislim da je 700Gb los upload. Zadovoljan sam prilicno. Evo sada sam na 820GB :D
Broj 'zapovanja' mi je tesko da kazem, recimo do 15. Kada down padne ispod 200KB vrlo brzo stopiram i sklanjam torrent iz liste da ne gusi nove. Velika vecina je presla ratio 1.
Skinuo sam skoro sve ISOe koje su me interesovali i sada mi je 'usko grlo' down od 10Mb kojim to dovlacim lokalno :)

Ne znam kako si zakljucio da mislim da je 700Gb los upload. Zadovoljan sam prilicno. Evo sada sam na 820GB :D

Nisam zaključio, već sam pitao. Nemam iskustva sa box-om, pa ni ne znam koje su realne cifre za očekivanje.

Sori ako se nisam dobro izrazio. Nemanja123 se nešto žalio da su sada uslovi tamo lošiji, pa sam pomislio da možda i ti nisi oduševljen postignutim kao novi član.

A zbog mog celokupnog up-a tamo za 8 meseci, možda mi i jeste pitanje nesvesno ispalo polu-sarkastično. :d

Broj 'zapovanja' mi je tesko da kazem, recimo do 15. Kada down padne ispod 200KB vrlo brzo stopiram i sklanjam torrent iz liste da ne gusi nove.

To sam i pretpostavio.

Velika vecina je presla ratio 1. Skinuo sam skoro sve ISOe koje su me interesovali i sada mi je 'usko grlo' down od 10Mb kojim to dovlacim lokalno :)

To ti je najmanji problem. Ne verujem da ćeš sve to da gledaš u isto vreme. :d

Poslednja izmena:
Realno, ne mozes da ocekujes nista. Moras da probas.
Na prvom mestu zavisi od boxa, da li je upload 2-3 ili 20-30MB/s. Ukoliko je 2-3MB mozes da se ubijas i gledas da stalno imas ganc nove torente, neces dizati puno. Dalje, ukoliko radis negde gde nemas pristup netu ili je net ultra filtriran pa ne mozes bar jednom u 2 sata da pogleds jel ima neki novi hot freeleech od 20-100GB dzaba je dobar box, jer stari torenti idu uglavnom ispod 1MB/s ma kako da su trazeni.
Ima i drugi ugao ovoga a to je neki ultra jeftin box koji i daje toliko a to je const up od 2-3MB, mala sekiracija, lagano je popuniti up bandwith al takav box ne radi posao za mesec dana vec bi ga trebalo imati duzi vremenski period.

Ljudi, treba mi hitno knjiga Berliner platz 2 , to je knjiga za ucenje Nemackog, treba sestri za ispit. Moze li se to naci na nekom torentu? Ne uspevam na google-u nista da pronadjem.

Zna li neko zašto mi pocrveni ovo seeding kada su u pitanju torrenti sa tl-a? Http error 502 mi se pojavio.

Ako seed radi, tj ide nesto, ne treba prekidati/ici offline da se ne izgubi up.

Imaš na rutrackeru (stvarno je keva za sve) i prvi i drugi deo... lepo seedovano.

Ipak nije ista knjiga, ne poklapaju se lekcije. MOzda je neko drugo izdanje. Ima li jos neki tracker sa knjigama?

Koliko vidim tracker bitme.org bi trebao da ima dosta knjiga. Ako moze neko ko je registrovan tamo da mi proveri da li ima knjiga Berliner Platz 2, Neu ?

Poslednja izmena:
Hvala Vam. Ne znam gde da je nadjem u pm..

A koliko si torenata zapovao i zbog čega? Je l' nisu imali leechera?

I to je po tebi loš up sa box-om za tri i po dana?

Ja sam za 8 meseci jedva aploudovao 250gb sa 1Mbps up-om i imam nekih 10 hiljada bonus poena.

A šta su tačno sve menjali u odnosu na stari sistem, osim što su uveli da se svakom korisniku pojavljuju HnR warn-ovi na profilu?
Menjali su to da sada moras da zapujes torente. Na prvi pogled muzerna promena, ali kada preracunas, za ljude sa malim upom je ogromna.

Ranije si poene koristio da konvertujes u UP. To je znacilo da za 18 dana seeda dobijes poene koje konvertujes za 10GB-a uploada. Uz malu upload brzinu ovo je bio OK dodatak.

A sada, sobzirom da ogromnu vecinu sa kucnom konekcijom nema sanse da vratis na ratio 1.0, moras poene sa koristis za zap. A to znaci da (od poena) mozes da zapujes samo jedan torent dnevno (u suprotnom trosis UP koji si mukom stekao i stices).

Krajnja razlika kad se sabere je:
-non-stop seed, samo da bi mogao da skidas jedan torent dnevno.
-skidas jedan torent dnevno
-upload ne dobijas od poena
-upload polako pada (jer ne mozes da vratis torente na 1.0)

To je sve ako hoces da samo polako pada ratio. Druga opcija je da koristis UP za zapovanje, ali to neizbezno vodi u circulus viciosus sa dobro poznatim ishodom.

Menjali su to da sada moras da zapujes torente. Na prvi pogled muzerna promena, ali kada preracunas, za ljude sa malim upom je ogromna.

A kad su to menjali? Ja sam tamo od početka godine i koliko se sećam, oduvek je bilo zapovanja.

Ranije si poene koristio da konvertujes u UP. To je znacilo da za 18 dana seeda dobijes poene koje konvertujes za 10GB-a uploada. Uz malu upload brzinu ovo je bio OK dodatak.

A zbog čega sada ne možeš isto da uradiš? Klikneš na poene i tamo razmeniš 1000 poena za 10gb up-a, a tih 1000 poena sakupiš za 20-tak ili nešto manje dana.

Ali meni se uvek više isplatilo zapovanje. Ja skidam sa seeda samo ono što želim da izbrišem s harda i to zapujem. Ono što mi stoji na kompu nema razloga da se ne seeduje, a većinu stvari koje skidam s IPT-ja su freeleech, tako da brinem samo o zapovanju, ne i o generalnom ratio-u.

A sada, sobzirom da ogromnu vecinu sa kucnom konekcijom nema sanse da vratis na ratio 1.0, moras poene sa koristis za zap. A to znaci da (od poena) mozes da zapujes samo jedan torent dnevno (u suprotnom trosis UP koji si mukom stekao i stices).

Krajnja razlika kad se sabere je:
-non-stop seed, samo da bi mogao da skidas jedan torent dnevno.
-skidas jedan torent dnevno
-upload ne dobijas od poena

Da se ponovim, kako ne dobijaš? Možeš da razmeniš poene za up u svakom trenutku.

Ti možeš da skineš koliko god torenata hoćeš, ali skupljaš dnevno dovoljno poena za zapovanje jednog torenta. Ne moraš odmah da zapuješ torent po skidanju, poenta i jeste u seedovanju.

Zato i ti imaš od koga da skineš nešto, jer i oni seeduju.

A ne postoji samo IPT pa da samo s njega sve skidaš, šaraj malo.

Mislim, ne znam kako je bilo pre pa je meni svejedno. Isto imam grozan up, ali se snalazim.

Kad bih zavisio samo od IPT-ja, možda bih i bio u problemu s ratiom itd, ali s obzirom da postoje toliko dobrih trekera i šta god da čovek traži, na nekom od njih će naći freeleech ili će biti no ratio treker u pitanju pa posle 3 dana može da se obriše torent itd.

Maltene šta god da mi treba, uvek nađem odakle ću to povoljno da svučem, a tako štedim ove teže trekere za održavanje za neke slučajeve kad samo tamo ima ono što mi je potrebno.

Kada bi neko zavisio samo od IPT-ja, slažem se da bi možda bio u problemu ako ima slab up.

Ali bilo bi svakako bolje kad bi imao obavezu da seeduješ ili do 1:1 ili tri dana ili tako neki određeni period ukoliko ne možeš da doguraš do 1:1, kao što je slučaj sa dosta drugih trekera.

Ali evo dobre taktike za IPT za one sa slabim up-om.

Ja trecimo sve nove igre čim izađu skinem s PTM-a (koji je no ratio treker) i onda to cross-seedujem na IPT-ju. Tako uhvatim i ja nešto up-a na IPT-ju dok je aktuelan torent, ali posle ne moram da ga zapujem, jer je ratio otišao u nebesa.

Recimo, na IPT-ju sam Bioshock infinite upovao preko 20gb od kad je izašao, a cross-seedovao sam ga. Ne moram da ga zapujem, a 20gb nije malo za mene. A kad to radiš sa 20-tak torenata, nakupi se.

Hdwing not work?

Ne secam se kada su tacno ovo menjali. Mislim da je od pocetka ove godine. Pre si samo imao minimum seed time, zapovanje nije postojalo. Bonus poeni jesu.

Pa ne mozes da imas i jare i pare :D
Ako poene skupljam za zap (jer 100% nema sanse da vratim na 1.0 ratio za mesec dana) onda necu imati za menjanje za UP :)

Skidanjem torenata mi pada ratio, jer ne mogu da vratim na 1.0, uz to bonus poene sada moram da koristim za zap, pa ne mogu time da se potpomognem. Zato vise ovo nije tako isplativo.

Naravno, koristim ja druge trackere. U zadnje vreme slabo i skidam. Samo kazem da sam ranije prvo gledao tamo, pa onda na druga mesta, a sada je to BTN za serije, a za ostalo EUC i piratebay (mada on retko, jer na EUC-u uvek okace filmove koje hocu da gledam i kvalitetni ripovi).

Imam ja i na IPT-u ratio 1.9 (up je 1.2TB-a), samo mi se vise ne isplati da ga trosim jer se tesko odrzava. Bolje da ga cuvam kada mi treba nesto brzo da skinem ili za retke stvari.
Torente drzim po par meseci na seed-u, ali jednostavno nije isplatiovo da skidam sa njega na dnevnoj bazi jer mi treba 10 puta vise vremena da to vratim (mozda i vise).

Blackcats radi samo silujte f5 i obavezno click na aprove kad pita za sertifikat.

Koji tracker se lako održava (domaća i strana muzika a da ima svega i svačega)? Mrzi me da jurim po javnim...

Treba mi pozivnica.

Budem dobar :)

Dajem sa IPT-a i HD-Space-a dokaz kao i pozivnice ko je zainteresovan.

Tamo sam odavno ali nema baš mnogo domaćeg pogotovu od hopa...

HD-space otvorene registracije do 06.10.2013 a od 05.10. pustaju site freeleech na nedelju dana, pa obratiti paznju...

Koji tracker se lako održava (domaća i strana muzika a da ima svega i svačega)? Mrzi me da jurim po javnim...

Treba mi pozivnica.

Budem dobar :)

Dajem sa IPT-a i HD-Space-a dokaz kao i pozivnice ko je zainteresovan.

crna berza broj jedan tracker za domacu muziku

Nazad
Vrh Dno