Šta je novo?

Razer Mamba

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu, cream soda switches, gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
2wcpifs.jpg

* Gaming Grade Wireless Technology
* Dual Mode Wired/Wireless Functionality
* Razer Synapse™ On-board Memory
* 5600DPI Razer Precision™ 3.5G Laser sensor
* 1000Hz Ultrapolling™ / 1ms response rate
* Up to 200 inches per second*/ 50g acceleration
* Approximate size: 128mm x 70mm x 42.5mm
* Battery Life: 14hrs (continuous gaming); 72 hours (normal gaming usage)
* Depends on surface used

http://www.razerzone.com/p-198-razer-mamba-wireless-laser-gaming-mouse.aspx
http://www2.razerzone.com/mamba/trailer.html
http://www2.razerzone.com/mamba/index.html

Uh, uh da li stvarno ima potrebe za 5600dpi? Misevi im jesu extra al *** kad mi ni jedan njihov model ne lezi.

Uh, uh da li stvarno ima potrebe za 5600dpi? Misevi im jesu extra al *** kad mi ni jedan njihov model ne lezi.

Pa kad nisi pro :p Salim se :)

Dobro je sto razer izbacuje modele ko nenormalan, lose je sto je nestasica istih (Salmosa ne moze nigde u Srbiji niti Rumuniji da se nadje, atm) :(

Au majku mu...Znaci vrhunski, nema sta... A stvarno super fora - i zicni i bezicni mod :) Koristim DeathAdder vec neko vreme i extra sam zadovoljan sa njim, a cini mi se da bi sa ovim bio jos zadovoljniji ;) :D Doduse jeste malo skuplji ali ako se ustede neke pare mozda... :D

Ajao znao sam :D

illidan javno ti zabranjujem da postujesh nove teme koje se odnose na bilo kakve komponente :D , taman sam porucio lachesis(sutra stize) i sad me unishti, ovo izgleda abnormalno dobro, jedino shto sam se zakleo da vishe na bezicnog misha ne idem ama ni pod razno ;)

:wave:

Ovo ima i žicu, dve varijante :)

Ne znam, isti DeathAdder sa dva dodatna dugmeta, "malo" jačim senzorom i mogućnošću bežične konekcije, po mnooogo većoj ceni... Ipak je Lachesis keva i dalje :)

:zgran: tek sad videh - ne svetli mu logo :zgran: E onda nista, zadrzavam ja ipak svoju "guju" :D;)

Ajao znao sam :D

illidan javno ti zabranjujem da postujesh nove teme koje se odnose na bilo kakve komponente :D , taman sam porucio lachesis(sutra stize) i sad me unishti, ovo izgleda abnormalno dobro, jedino shto sam se zakleo da vishe na bezicnog misha ne idem ama ni pod razno ;)

ti nisi normalan danas mi kazesh kako je deathadder ruzan a ovaj ti se svidja:) jesi lud :smackbum: :d

[off]odakle si ?iz okoline Obrenovca hahahahaha[off]

Ja sam se toliko navikao na DeathAdder-a, da ne mogu da koristim ni jedan drugi miš, drago mi je što su zadržali taj oblik, pošto je za moju šaku idealan...

Lepsi je ovaj mis od Addera, ima ove dodatne tastetere novi skrol tockic koji mnogo ozbiljnije deluje od onog gumenog sa malim promenama u dizajnu i to je jackpot. Plus kombinacija kabal ili bez njega.
Ovo je trenutno No.1 ekstra nemam reci a tek onaj risiver sto svetli plavo nema sta oduvali su LOGIJA sa ovim misem.
Kad li ce da stigne kod nas "majku mu boziju"?:p

P.S. Jedina zamerka mi je sto mu ovaj logo ne svetli palavo ali razlog je jednostavan usteda energije. Mada mogli su da stave kao opciju kada ga prebacis na kabal tad ima dovoljno struje.

Poslednja izmena:
Ma u sustini izgled je jako slican,maltene isti kao adder... razlike sto se tice izgleda su kao u odnosu na copperhead-diamondback, neke nijanse, ali sustina oblika je ista.
eh sad,5600dpi... mislim stvarno... sve je to super,ali ja mislim da je to neupotrebljivo... meni je 1800dpi kod addera i vise nego dovoljno. probao sam kod drugara lachesis i sta znam, mis jeste extra, ali na 4000dpi malo taknes mis i okrenes se sa 360 stepeni :p mogu tek da zamislim 5600dpi...
inace mamba je vrh nema sta,ali mu je i cjena vrhunska :p

ti nisi normalan danas mi kazesh kako je deathadder ruzan a ovaj ti se svidja:) jesi lud :smackbum: :d

[off]odakle si ?iz okoline Obrenovca hahahahaha[off]

Meni ne lici na deathadder-a ni malo :D, a i da lici ne lici :d ahahahahahah , u svakom slucaju malo podseca na Lachesis i to je dovoljno :) , a prvo treba da prodjem period privikavanja na gejmerske mishonje, posle korishcenja revolutiona vishe od 3godine mislim da cu se preporoditi ;)

[off] Dule je u nekoj selendri, tamo negde kod obrenovca :D, decko odakle si ti - pa zivim u Obrenovcu :D hahahahahahahahahaha [off]

A taman Logitech najavio Gx9 sa 5000DPI.
Dobri stari Razer, cim se ostali raspomame, izbaci neko novo cudo, tehnicki jos bolje. :D
I jos su poboljasali wireless tehnologiju. Nema laga. Svaka cast Razeru. :)

Ja koristim Lachesis i za sada mi je extra. Ne verujem da cu ovo uzimati, pogotovo sto je ergonomski oblik, meni bolje leze simetricni misevi. Uzecu nesto iz sledece generacije, neku Cobru, kako se vec bude zvao, sa 8000DPI :D

A kad smo vec kod DPI-ja... Pa mozda i nije. To zavisi i od rezolucije monitora. Dok sam imao 17'', 1024x768 rezolucija, po defaultu sam Lachesis drzao na 1000DPI i maximalno sam koristio 2800DPI. Sad na 1920x1200, po defaultu drzim 1500DPI, a na max odem i do 3500DPI. Verovatno ce neki profesionalni igraci znati nekako da iskoriste tih 5600DPI.

A sto se tice cene, jeste da je skup, ali ako hoces najbolje, to moras i da platis. Secam se kada sam se ja nervirao i kajao sto sam puk'o 10.000 na Razer Tarantulu, jedva sam je i isprobao. A kada sam je prikacio na komp, sve namestio... Sada bih dao i vise. Jedinstven osecaj, tako nesto stvarno mora da se oseti, tesko je opisati.

Illidane, moras ovo da kupis, slaze ti se sa onim kucistem, i po imenu i po boji :D

Poslednja izmena:
To je to! Razer jednostavno nema finalnu obradu i to ga ubija pored Logitech-a. Mislim, mis kosta ~130 evra a ima gumeni scroll... Ne uliva utisak kvaliteta izgledom... Sve koje sam probao iz ove klase do 50-ak evra... Su losa investicija. :)

Razer i Saitek su medju periferijama ono sto su Frontier i MSI Industrial medju kucistima i napajanjima.

Na konto plastike i ocajnog scrolla> To me podseca kada je u emisiji TOP GEAR testiran Mercedes SLR... I kada su kao ogromnu manu naveli instrument tablu od plastike... Kada Clarkson rece: "Auto koji kosta, tada, 350.000 funti... I ima plasticnu instument tablu?". "Za taj novac "it must blow your mind".

Evo kako to radi Logitech:

150410zg6.jpg

****te, ovaj Razer ima ergonomiju i kvalitet izrade kao oni Genius za 3 evra...

Poslednja izmena:
Da li je tebi dobro?

Edit: sad kad sam još jednom pročitao šta si napisao, predlažem nekom od moderatora da ti obriše post, ili ga sam obriši, čisto da baš ne napraviš potpunog ________ (upisati po izboru) od sebe...

Poslednja izmena:
Da li je tebi dobro?

Edit: sad kad sam još jednom pročitao šta si napisao, predlažem nekom od moderatora da ti obriše post, ili ga sam obriši, čisto da baš ne napraviš potpunog ________ (upisati po izboru) od sebe...
da,i ja sam par puta citao post mislecji da sam od umora poceo da umisljam i haluciniram ali ipak nisam,coveku ili nije dobro ili izigrava nekog saljivdziju:trust:

EDIT:Ocigledno je da pricas napamet i da razer nisi drzao u zivotu,a kamoli koristio malo duze,pa zato pricas takve nebuloze,razer je oduvek pravio simetricne miseve,kako bi udovoljio celoj gamerskoj populaciji (levorukim i desnorukim igracima) tako da tu mesta za ergonomiju nema,a i pored svoje simetricnosti jako lepo i prijatno lezi u saci. Kvalitet izrade je stvarno suvisno komentarisati,i zato molim te pre nego sto sledecji but budes planirao da izjavis ovako nesto dobro proveri svoja "zapazanja":D jer cje ti se u protivnom ceo forum smejati i zavrsicjes u necijem potpisu=signature-u ;)

Poslednja izmena:
Sad bi otišao u sig, ali neće nešto da prihvati, kao imam dve linije, iako nisam sve stavio, samo par rečenica, bezveze...

,,Moji pacenici su bolji od tvojih pacenika"

:d

Ja imam tu nesrecu da mi ni jedan razer nije lezao u saci, nekako su mi mali.... A izmeenjao sam stvarno dosta miseva, mx518, g5, g9, Sidewinder, Saitek Cyborg... Probao i Death Adder i Lachesis ali mi nisu legli, za kvalitet ne sumnjam

Razer i Saitek su medju periferijama ono sto su Frontier i MSI Industrial medju kucistima i napajanjima.
Ili mozda nisu

100%

To je to! Razer jednostavno nema finalnu obradu i to ga ubija pored Logitech-a. Mislim, mis kosta ~130 evra a ima gumeni scroll... Ne uliva utisak kvaliteta izgledom... Sve koje sam probao iz ove klase do 50-ak evra... Su losa investicija. :)

Na konto plastike i ocajnog scrolla> To me podseca kada je u emisiji TOP GEAR testiran Mercedes SLR... I kada su kao ogromnu manu naveli instrument tablu od plastike... Kada Clarkson rece: "Auto koji kosta, tada, 350.000 funti... I ima plasticnu instument tablu?". "Za taj novac "it must blow your mind".

Mogu da garantujem da ti nikad Razera nisi video u zivotu a kamoli koristio kad iznosis takve gluposti.

Poslednja izmena:

Treba da te bude sramota svega izjavljenog :d

Inace imao sam revolutiona sve ukupno oko 3 godine i doshao na ideju da se vratim na kablove poshto sam nashao malo vremena za igranje a sa revolution-om je to apsolutno nemoguce. Za mlatimudiju/surf/office je nenadmashiv Revolution, to stoji, ali za sve ostalo (gaming i sve gde treba preciznost) je ovaj Razer bar do sada objasnio... Koristim ga od juce tako da nisam mozda josh sve utanacio, ali mish kida sve zivo i mrrrrrrrrtvo :D

U svakom slucaju, rekao sam Micriju, koristio sam onog nekog logija od 500 din i stvarno je bolji za igre od revo-a. To je meni tuzno, ali do sada nisam bio svestan toga, tek kad sam probao neshto bolje shvatio sam koliko sam godina zivota izgubio muceci se :D

Micri ti je objasnio ukratko shta treba da uradish :D, trazi da ti se obrishe post a onda promeni Nick da ne mozemo da ti udjemo u trag :D

*** al ste se primili na jedan post ko saucheshce :)

Shto se tiche preciznosti, ja sam imao priliku da modelujem kompleksne modele dosta dugo na mx1000, pa mi nije nishta falilo shto je bezichan i ne verujem da bi mi revolution smetao sem cene :)

O kvalitetu razerovih misheva sve najbolje, evo moze Misticx da vam potvrdi da smo njegov diamondback vracali iz mrtvih 2 puta dok sa logijem nam to nije uspevalo :d

Poslednja izmena:
Ja imam doticni Revolution i nameravam da ga menjam za Lachesis upravo zbog ne zadovoljstva preciznosti istog. Sve stoji sto je rekao Rossi i ja imam isto iskustvo sa Revolutionom,e sad izgled misa,kavalitet izrade i ergonomija su stvarno keva.
A te fore da mu modovi brisu post i nalog mislim stvarno ne stoje,decko je izneo svoje subjektivno misljenje pa sta? Verovatno doticne miseve nije koristio pa ga je zaneo spoljasnji izgled,jel kad stavis Lachesis pored Revolutiona i to sve uslikas ovaj prvi pored njega stvarno izgleda kao da je sa buvdze. E sad da izgled vara,vara.

P.S. J3b3s izgled bez funkcionalnosti,Revolution je za sve samo za gaming nije.

Poslednja izmena:
Pa kad nisi pro :p Salim se :)

Dobro je sto razer izbacuje modele ko nenormalan, lose je sto je nestasica istih (Salmosa ne moze nigde u Srbiji niti Rumuniji da se nadje, atm) :(

Video ja Salmosu pre 2 dana u Game-s Delta City. :)

Evo ja npr planiram da prodam MX Revolution i da kupim neki veci Razer (jer sam "palmer" i veliki teski misevi mi odgovaraju) za profesionalnu upotrebu. Videh na netu DeathAdder i jako mi se svideo ali ne znam koliko je veliki i ugodan za rad, mada me ova mamba vuce strasno da potrosim mukom stecene pare na nju :D
Jedino sto ce mi nedostajati je izvanredan scrool sistem sa MX-a.

Edit: Ni Razer Mantis podloga za misa mi ne pomaze ni najmanje kada je u pitanju (ne)preciznost MX modela :(

Poslednja izmena:
Jeste malo smeshan thread ; )

Ko ga bude kupio bilo bi lepo da uradi uporedni test sa josh 2-3 misha pa da vidimo odnos cena/kvalitet.

Kada ce neko da napravi ovo:
31mDgjCu9VL.jpg

sa nekim 3,4,5K dpi senzorom, kada se to dogodi eto moguce najboljeg mishta od svih navedenih. Sve sam imao i probao, i razere, i logije, i pokushaje ostalih sa strane, jedino moram josh onaj roccat da isprobam, ali od intelli-ja nema bolje ergonomije, prosto uzhivash kada sednesh za kompjuter.
Wireless deathadder, pa realno najpametnije im je to shto su uradili, jedini asimetrichni razer od svih njih, na koga ce da stave najjachi laser ako ne na njega.

Poslednja izmena:
Spustite malo loptu, sledeći put delimo Bambije (ali kaznene).

intelli3 :D i dalje hara. I dalje tvrdim da nema boljeg misa od njega... a probao sam sve!

Vrh Dno