@mad skillz
Uzeh SS ikari laser, prezadovoljan sam njime. Nisam probao IE 3.0 (nema nigde kod nas da se pazari), ali imam intelli 1.1a i ovaj Ikari laser je po meni bolji. Ima sve sto imaju cuveni ms modeli wmo, intelli 1.x/IE 3.0 (tu mislim na freemove, dakle nema correction/prediction), plus radi bez ikakvih drivera, poll-uje na 500hz default (sasvim dovoljno), liftoff mu je 1.8mm, a cpi se podesava od 1-3200 u koracima od 1,). Jedino sto ga treba probati i videti kako vam lezi u ruci. Ja sam izuzetno zadovoljan.
A sto se tice toga da laser preskace, mislim da je to bar kod ovog misa proslost (tek preko 40cm@360 dolazi do preskakanja).
@mad skillz
Uzeh SS ikari laser, prezadovoljan sam njime. Nisam probao IE 3.0 (nema nigde kod nas da se pazari), ali imam intelli 1.1a i ovaj Ikari laser je po meni bolji. Ima sve sto imaju cuveni ms modeli wmo, intelli 1.x/IE 3.0 (tu mislim na freemove, dakle nema correction/prediction), plus radi bez ikakvih drivera, poll-uje na 500hz default (sasvim dovoljno), liftoff mu je 1.8mm, a cpi se podesava od 1-3200 u koracima od 1,). Jedino sto ga treba probati i videti kako vam lezi u ruci. Ja sam izuzetno zadovoljan.
A sto se tice toga da laser preskace, mislim da je to bar kod ovog misa proslost (tek preko 40cm@360 dolazi do preskakanja).
LOL, ajd da pojasnim neke termine:
1. Freemove znaci da nema ispravljanja pokreta (vecina danasnjih miseva ima correction/prediction, najbolje se vidi ako u paintu crtas liniju, ako mis ima correction linija ce biti prava).
2. CPI je u sustini slicno sto i DPI (dakle rezolucija senzora), samo sto ovde mis slika manje celine...ima vec bolje objasnjenje na Steelseries site-u.
3. Polling rate je frekvencija kojom mis komunicira sa racunarom; npr. 125hz znaci da mis 125 puta u sekundi kaze kompu gde se nalazi (samim tim ima odziv od 8ms). 500hz bi bilo 2ms, a 1000hz 1 ms. Default za windows je 125hz, ali ima miseva koji dolaze sa polling rate-om povecanim. Povecanje polling rate-a moze da se radi i prako programa kao sto je hidusbf za one miseve koji imaju standardnih 125hz. To mu dodje overclock misa
4. Skipping tj preskakanje se javlja kada mis tj senzor ne moze da isprati brze pokrete ruke i pocinje da brljavi (zavisi od misa i sensitivity-a koji koristite, npr. ako neko koristi 30-40cm za okret od 360 stepeni to je low, low-med sensitivity i tu je potreban jako dobar senzor da isprati brze pokrete ruke).
Shiki vidis sa kakvim se znanjem ide u kafanu :d
To je to! Razer jednostavno nema finalnu obradu i to ga ubija pored Logitech-a. Mislim, mis kosta ~130 evra a ima gumeni scroll... Ne uliva utisak kvaliteta izgledom... Sve koje sam probao iz ove klase do 50-ak evra... Su losa investicija.
Razer i Saitek su medju periferijama ono sto su Frontier i MSI Industrial medju kucistima i napajanjima.
Na konto plastike i ocajnog scrolla> To me podseca kada je u emisiji TOP GEAR testiran Mercedes SLR... I kada su kao ogromnu manu naveli instrument tablu od plastike... Kada Clarkson rece: "Auto koji kosta, tada, 350.000 funti... I ima plasticnu instument tablu?". "Za taj novac "it must blow your mind".
Evo kako to radi Logitech:
![]()
****te, ovaj Razer ima ergonomiju i kvalitet izrade kao oni Genius za 3 evra...
Pojavila se cena u najavi - excentar 12999,00 din. Moj je, moj, samo moj buoooohhaaaa![]()
Ona budala koja ih ima?Ne znam koja budala bi dala toliko para za mis :wall::wall::wall:
Ne znam koja budala bi dala toliko para za mis :wall::wall::wall:
Ako vec ne znas nisi morao da dajes komentar, a ne razumem sto nekog nazivas budalom za stvari koje ti ne razumes?
Pa ne nazivam nikoga direktno budalom nego jednostavno rekao bih i svom najdrazem da je budala ako kupi taj mis zbog cene koju drzi.Ipak je to previse pa da je i 100000 dpi. Ne razumem eto ko bi dao tolike pare za taj mis,jeste izgleda extra i sve to ali mozes toliko toga da uzmes za te pare umesto jednog misa.
Pa ne nazivam nikoga direktno budalom nego jednostavno rekao bih i svom najdrazem da je budala ako kupi taj mis zbog cene koju drzi.Ipak je to previse pa da je i 100000 dpi. Ne razumem eto ko bi dao tolike pare za taj mis,jeste izgleda extra i sve to ali mozes toliko toga da uzmes za te pare umesto jednog misa.
To ti je isto kao kada kazesh da neko moze da sedi za monitorom od 50 evra, a neko kupuje onaj od 2000 evra zato shto smatra da njegove ochi zasluzuju najbolje (pa makar to bio samo dizajn). Isto tako mish svaki dan drzish u ruci, dok nisam krenuo da kupujem skuplje misheve nisam ni znao koliko su oni bolji od obichnih. A ako chovek normalno zaradjuje, nije problem uzeti misha od 130 dolara/evra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari