Šta je novo?

Razer Mamba

Ne da bih poludeo... Trenutno koristim Trust 4700R komplet ali bih se vratio na svog starog misa Logitech B-52. Ali kada god pogledam ovaj razer i Logitech G3 podje mi voda na usta. :D

@mad skillz

Uzeh SS ikari laser, prezadovoljan sam njime. Nisam probao IE 3.0 (nema nigde kod nas da se pazari), ali imam intelli 1.1a i ovaj Ikari laser je po meni bolji. Ima sve sto imaju cuveni ms modeli wmo, intelli 1.x/IE 3.0 (tu mislim na freemove, dakle nema correction/prediction), plus radi bez ikakvih drivera, poll-uje na 500hz default (sasvim dovoljno), liftoff mu je 1.8mm, a cpi se podesava od 1-3200 u koracima od 1,). Jedino sto ga treba probati i videti kako vam lezi u ruci. Ja sam izuzetno zadovoljan.

A sto se tice toga da laser preskace, mislim da je to bar kod ovog misa proslost (tek preko 40cm@360 dolazi do preskakanja).

@mad skillz

Uzeh SS ikari laser, prezadovoljan sam njime. Nisam probao IE 3.0 (nema nigde kod nas da se pazari), ali imam intelli 1.1a i ovaj Ikari laser je po meni bolji. Ima sve sto imaju cuveni ms modeli wmo, intelli 1.x/IE 3.0 (tu mislim na freemove, dakle nema correction/prediction), plus radi bez ikakvih drivera, poll-uje na 500hz default (sasvim dovoljno), liftoff mu je 1.8mm, a cpi se podesava od 1-3200 u koracima od 1,). Jedino sto ga treba probati i videti kako vam lezi u ruci. Ja sam izuzetno zadovoljan.

A sto se tice toga da laser preskace, mislim da je to bar kod ovog misa proslost (tek preko 40cm@360 dolazi do preskakanja).

Shta isprica sunce ti poljubim , razumeo sam samo da imash misha :D

Ovo ostalo prevedi na srpski leba ti LOL :type:

:wave:

LOL, ajd da pojasnim neke termine:

1. Freemove znaci da nema ispravljanja pokreta (vecina danasnjih miseva ima correction/prediction, najbolje se vidi ako u paintu crtas liniju, ako mis ima correction linija ce biti prava).

2. CPI je u sustini slicno sto i DPI (dakle rezolucija senzora), samo sto ovde mis slika manje celine...ima vec bolje objasnjenje na Steelseries site-u.

3. Polling rate je frekvencija kojom mis komunicira sa racunarom; npr. 125hz znaci da mis 125 puta u sekundi kaze kompu gde se nalazi (samim tim ima odziv od 8ms). 500hz bi bilo 2ms, a 1000hz 1 ms. Default za windows je 125hz, ali ima miseva koji dolaze sa polling rate-om povecanim. Povecanje polling rate-a moze da se radi i prako programa kao sto je hidusbf za one miseve koji imaju standardnih 125hz. To mu dodje overclock misa:)

4. Skipping tj preskakanje se javlja kada mis tj senzor ne moze da isprati brze pokrete ruke i pocinje da brljavi (zavisi od misa i sensitivity-a koji koristite, npr. ako neko koristi 30-40cm za okret od 360 stepeni to je low, low-med sensitivity i tu je potreban jako dobar senzor da isprati brze pokrete ruke).

Shiki vidis sa kakvim se znanjem ide u kafanu :d

@mad skillz

Ja imam i Intelli 1.1 i 3.0 Black a taj steel-ov mish nisam probao, igrao sam i na logijima i razerima, i ne znam uvek se vratim na Intelli, em je veliki pa lezhi dobro em ima ergonomiju vrh, a senzor je taman koliko treba, nisam neki fan lasera barem nemam potrebu za time josh.

@mad skillz

Ako budes u prilici, probaj ga. Mislim da ces se prilicno iznenaditi, pod uslovom da ti odgovara oblik.

LOL, ajd da pojasnim neke termine:

1. Freemove znaci da nema ispravljanja pokreta (vecina danasnjih miseva ima correction/prediction, najbolje se vidi ako u paintu crtas liniju, ako mis ima correction linija ce biti prava).

2. CPI je u sustini slicno sto i DPI (dakle rezolucija senzora), samo sto ovde mis slika manje celine...ima vec bolje objasnjenje na Steelseries site-u.

3. Polling rate je frekvencija kojom mis komunicira sa racunarom; npr. 125hz znaci da mis 125 puta u sekundi kaze kompu gde se nalazi (samim tim ima odziv od 8ms). 500hz bi bilo 2ms, a 1000hz 1 ms. Default za windows je 125hz, ali ima miseva koji dolaze sa polling rate-om povecanim. Povecanje polling rate-a moze da se radi i prako programa kao sto je hidusbf za one miseve koji imaju standardnih 125hz. To mu dodje overclock misa:)

4. Skipping tj preskakanje se javlja kada mis tj senzor ne moze da isprati brze pokrete ruke i pocinje da brljavi (zavisi od misa i sensitivity-a koji koristite, npr. ako neko koristi 30-40cm za okret od 360 stepeni to je low, low-med sensitivity i tu je potreban jako dobar senzor da isprati brze pokrete ruke).

Skidam kapu :)

:type::zgran::wave:

Shiki vidis sa kakvim se znanjem ide u kafanu :d

Zbunio me bre covek, uchim i sve mi neki ljudski resursi po glavi i kad procitah sve ono, ostadoh zgranut :D

To je to! Razer jednostavno nema finalnu obradu i to ga ubija pored Logitech-a. Mislim, mis kosta ~130 evra a ima gumeni scroll... Ne uliva utisak kvaliteta izgledom... Sve koje sam probao iz ove klase do 50-ak evra... Su losa investicija. :)

Razer i Saitek su medju periferijama ono sto su Frontier i MSI Industrial medju kucistima i napajanjima.

Na konto plastike i ocajnog scrolla> To me podseca kada je u emisiji TOP GEAR testiran Mercedes SLR... I kada su kao ogromnu manu naveli instrument tablu od plastike... Kada Clarkson rece: "Auto koji kosta, tada, 350.000 funti... I ima plasticnu instument tablu?". "Za taj novac "it must blow your mind".

Evo kako to radi Logitech:

150410zg6.jpg

****te, ovaj Razer ima ergonomiju i kvalitet izrade kao oni Genius za 3 evra...

ala si se nalupao matori..

Pojavila se cena u najavi - excentar 12999,00 din. Moj je, moj, samo moj buoooohhaaaa:D

He he i ja ga merkam, bas me zanima koliko dugo ce biti u najavi... Mene jedino sto odvlaci od njega je sto mu baterija i nije neka a jos je i nestandardna... A sidewinder x8 70e, skoro da mogu dva da uzmem za te novce :)

Tu si definitivno u pravu. Evo sad bas gledam ovaj uporedni test mambaVSsidewinder x8 i verujem liku kad kaze da ne primecuje razliku po pitanju realnih performansi, cak sta vise, pored cene, sidewinder je u prednosti u svemu, osim u pogledu ergonomije (ostalo je samo palamudanje na papiru) .

Sto se baterije tice, meni je najbolje g7 resenje, valjda ce se logitech setiti, pa eventualno izbaciti neki novitet sa daleko duzim trajanjem iste, kao sto je slucaj kod diNovo Edge tastature( vrh je, znaci stvarno 2sata punjenja i 2 meseca koriscenja:Klanjanje). One price sa lagom su takodje resene jos g7 modelom i svako ko mi kaze zica je 'ovo ono bolja...oseti razliku bla bla' samo moze da lupeta ili da voli da zivi u proslosti. Ono sto ja mogu da tvrdim, vec dvodecenijskim igrackim iskustvom jeste, da kad jednom predjes na bezicnu varijantu NEMA vise price o povratku, nema teorije. Sustinski i zakljucno jedini problem koji je ostao da se resi je trajanje baterije, sve ostalo je sminka i varijanta: moj auto ide 500km/h a tvoj 400, a to sto nemamo gde da ih vozimo tom brzinom - nema veze.

E sad, kod mene je stvar+,izmedju ostalog, sto je mi je neophodna wireless varijanta, jer mi je tv udaljen nekih 1,5m dok sedim zavaljen na kaucu:D. Da mi nije otisla jedna baterija na g7 bio bih i dalje sretjan korisnik, ovako...

hmm prokleta ergonomija , moracu deeebelo da razmislim, mada mi leptirici u stomaku ipak igraju za mambu:D ...fck what to do?? WHAT TO DOOO?!!! Oh the humanity:D:smoke:

Ja bih ipak u vasem slucaju sacekao malo sa kupovinom. Gledao sam na nekom testu da ponekad ima problema kao na Lachesisu kada se mis pomeri u jednu zatim naglo u drugu stranu. Izlgeda da kada izbace novi mis treba da prodje neko vreme dok ispeglaju firmware i drajvere.
Meni je na Lachesis-u to preskakanje u potpunosti prestalo tek sa najnovijim firmware-om koji je izasao krajem februara.

Ja sam isto u dilemi, da mamba ne izgleda tako prokleto dobro vec bi uzeo sidewindera, prethodni me i dalje odlicno sluzi... Ali taj death adder filling nema niko sem razera... :p

Poslednja izmena:
Ne znam koja budala bi dala toliko para za mis :wall::wall::wall:

ima se moze se

inace ovakav mis se ne uzima samo radi svojih karakteristika nego i zbog izgleda, po meni je lepsi od SW x8 i retko ko moze da se meri sa njim.Jos da je uparen sa nekom dobrom tastaturom

Isto razmishljam da uzmem Mambu, gledao sam i X8 ali mi je Mamba ipak nekako lepsha iako je skoro duplo skuplja. Sachekacu josh malo, pa cu reshiti shta da uzmem, mozda i Logi izbaci neko novo wireless chudo.

Ne znam koja budala bi dala toliko para za mis :wall::wall::wall:
Ona budala koja ih ima?
Meni se dopada kako Deathadder lezhi u ruci i ima dobar feeling tako da sumnjam da ovo ne mozhe da valja. Jedini problem su te nule ali dobro...

Nema šta tu da se razume, previše plaćate frizera momci.

kad se setim da sam dao 250 za Razer Boomslang,jos na kuglicu... :smoke:

Ako vec ne znas nisi morao da dajes komentar, a ne razumem sto nekog nazivas budalom za stvari koje ti ne razumes?

Pa ne nazivam nikoga direktno budalom nego jednostavno rekao bih i svom najdrazem da je budala ako kupi taj mis zbog cene koju drzi.Ipak je to previse pa da je i 100000 dpi. Ne razumem eto ko bi dao tolike pare za taj mis,jeste izgleda extra i sve to ali mozes toliko toga da uzmes za te pare umesto jednog misa.

...grozhdje je kiselo... :smoke:

Pa ne nazivam nikoga direktno budalom nego jednostavno rekao bih i svom najdrazem da je budala ako kupi taj mis zbog cene koju drzi.Ipak je to previse pa da je i 100000 dpi. Ne razumem eto ko bi dao tolike pare za taj mis,jeste izgleda extra i sve to ali mozes toliko toga da uzmes za te pare umesto jednog misa.

Oko chega se ti zanosish,ljudi ce kupovati ako im odgovara cena i ako imaju da izdvoje toliko,niko nije budala nego se svodi na ko ima pare a ko nema,jer lik koji ima 150e da izdvoji za misha ima i 200e da izdvoji za grafiku ili cpu nebitno ;)

NHF, mislim da nije kulturno da tako upadas u raspravu i bez ikakvih argumenata i bilo kakvog konstruktivnog odgovora vezanog za temu nazivas nekog tako. To da li je neko budala nije na tebi ili bilo kome drugom da odredjuje... Mis previse kosta, slazem se, nisam ja jos ni rekao da cu ga kupiti ali ako ga vidim i stvarno mi se svidi mozda i prezalim 130e kao i mnogi drugi iz bilo kog razloga... Cinjenica je da ce se mis prodavati, kao i logitech g9 koji je kostao 80-90e kod nas kada je izasao pa je prva serija planula samo tako... Kao i Razer Tarantula i da ne nabrajam vise...

To ti je isto kao kada kazesh da neko moze da sedi za monitorom od 50 evra, a neko kupuje onaj od 2000 evra zato shto smatra da njegove ochi zasluzuju najbolje (pa makar to bio samo dizajn). Isto tako mish svaki dan drzish u ruci, dok nisam krenuo da kupujem skuplje misheve nisam ni znao koliko su oni bolji od obichnih. A ako chovek normalno zaradjuje, nije problem uzeti misha od 130 dolara/evra.

Mislim da ce cena misa biti manja od 12.999 koliko je u execentru. Kod njih je cena Lachesisa 7.600 a na drugim mestima oko 6.300, tako da je moguce da u drugim radnjama bude 10.800-11.000.

@Tierry Henry:
Nekim ljudima je glupost dati preko 200 evra za telefon jer pre svega treba da sluzi za razgovor. Dok drugim ljudima je i Nokia 5800 sasvim dovoljna kao TS, a tebi doplata za iPhone vredi svaku paru. Od svih ljudi ocekivao bih da ces barem ti razumeti zasto dati toliko za ovakav mis.

Probao sam dosta miseva i mogu da radim i sa onim od 1000 dinara, ali mi je do sada Lachesis ubedljivo najkomforniji i najprecizniji u radu. Jedine koje bih jos mogao da koristim u svakodnevnom radu pored razerovih su Logitech od G5 pa navise.

To ti je isto kao kada kazesh da neko moze da sedi za monitorom od 50 evra, a neko kupuje onaj od 2000 evra zato shto smatra da njegove ochi zasluzuju najbolje (pa makar to bio samo dizajn). Isto tako mish svaki dan drzish u ruci, dok nisam krenuo da kupujem skuplje misheve nisam ni znao koliko su oni bolji od obichnih. A ako chovek normalno zaradjuje, nije problem uzeti misha od 130 dolara/evra.

Pazi ako mozes da poredis monitor sa misem onda stvarno ne znam sta da ti kazem. Ok mozda sam se izlanuo i rekao nesto sto je trebalo drugacije da ispadne ali i dalje mislim da je ludilo kupiti mis za te pare.Ja i dalje imam ovaj MX518 a koristio sam i G5 i g9 kod ortaka nema nikakve razlike bar za mene.Izvinjavam se ako sam nekog uvredio.
Geble razumem ja kvalitetnije stvari ok i uvek sam za ali razlika izmedju miseva je toliko mizerna da skoro i da ne postoji barem kod mene.
Ne mozemo porediti babe i zabe, monitore,mobilne telefone i na kraju miseve.Sad cemo da ocekujemo i podlogu za 50 evra ili vise i ona ce biti sa daleko najboljom ergonomijom :d

Svasta... da se ovaj ili bilo koji thread na temu kupovine pretvara u raspravu tipa: 'sta ce ti dobra kola, stan, rasna plavusa... ?' Ako nesto mogu i zelim da imam- imacu, toliko jednostavno, uostalom, to je jedna od osnova za absorbciju pokretacke zivotne snage. I sad jos treba neko da nas kritikuje, nazivajuci nas budalama, jer smo u stanju da licnom sposobnoscu priustimo stvari u kojima uzivamo... Demagogija uvijena u ljubomoru?:D
Sem toga, vec sam rekao zbog cega menjam misa i zbog cega mi je, izmedju ostalog, potreban.
@Thierry Henry uopste nemas poentu, ama bas nikakvu;)

Nazad
Vrh Dno