Šta je novo?

Raven, by SilverStone

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Zanimljivo kuciste, i novi pristup poziciranja hardvera u njemu.

DSC_2194sWM.jpg

vise o njemu ovde

Simpaticno i najzad nesto potpuno novo da vidimo, nadam se da ce uskoro neko uraditi review pa da vidimo na delu da li su temperature nize sa ovakvim pristupom pozicioniranja ploce.
Jedino me cudi kako se zastiti od prasine koja sada direktno pada na konektore ploce na vrhu.

Raven

Silverstone Raven RV01

silverstonerv013ah6.jpg

silverstonerv012ze4.jpg

silverstonerv011ro4.jpg

Silverstone made an impact among the enthusiasts back in June during Computex Taipei with their Raven RV01 case where the motherboard is rotated at 90 degrees upwards. This allows hot air to exhaust to the top of the case thereby improving ventilation especially when you have several hot graphics cards like GTX280 in your case. VR-Zone has scored several photos of the final design of the case which has already been patented by Silverstone. The price of the case is set at MSRP of US$199 and will be available during Christmas timeframe.

zanimljivo resenje kako je pozicionirana ploca :)

Ovo je ispiranje mozga......

Ne 200$, dao bih i 200e za ovo. Vrh...:smoke:

Ajde bre kuciste ko kuciste, zar za nesto ciji troskovi proizvodnje ne prelaze ni 40e dati pet puta vise para, pa valjda je bitno ono sto je u kucistu a ne samo kuciste, ovo je cist "tunnig-styling".
Da je lepo jeste, al biga je cela necija mesecna plata za gomilu lima i plastike ,al dobro ko voli nek izvoli..........

Hmm.... cena je u rangu za tu klasu uradjaja. Sad samo treba videti šta su tu muvali i imali to smisla.

Onako na prvi šac ovih slika vidi se da su matičnu ploču rotirali za 90 stepeni, HD-ove poredjali jedan pored drugog..... ajd da prvo dofatim malo više info sa neta o ovome, pa onda da pričamo.

Linije kucista podsecaju na Lamb. Reventon. :smoke:

Steta sto nisu zadrzali karakteristican clean look po kome su poznati. :whip:

Nadam se da je crne boje kao na VR slikama, inace ako ovako izgleda uzivo... :)

Pa, ovo tvoje je nema prozorče i sivo je.... nekako, onako, legendarno "Chieftec carbon-crno" :)

Mada moram da priznam da mi se taj njihov "clean look" kao i cela njihova filozofija razvoja i dizajna mnogo svidjaju. Počev od sitnica tipa ClearCMOS do ext storage rešenja.

Poslednja izmena:
Sam dizajn kucista u "stealth" fazonu je zaista cool, za sve koji se pale na tako formirane povrsine, a i ja sam jedan od tih. :)
Sto se tice funkcionalnosti, zarotiranost ploce u odnosu na uobicajenu ATX poziciju i konektori kartica okrenuti navise zaista mogu da doprinesu laksem prikljucivanju i iskljucivanju kablova mada deluje nekako neprirodno.
Takodje je pozitivno to sto topli vazduh iz blower kulera direktno odlazi navise "u atmosferu" sto bi moglo i da ubrza transfer toplote barem za nekoliko procenata.

Sve u svemu lepo kuciste ali zbog neobicnog dizajna mislim da ce odbiti podosta potencijalnih kupaca koji su navikli na standardne seme.

Sam dizajn kucista u "stealth" fazonu je zaista cool, za sve koji se pale na tako formirane povrsine, a i ja sam jedan od tih. :)
Sto se tice funkcionalnosti, zarotiranost ploce u odnosu na uobicajenu ATX poziciju i konektori kartica okrenuti navise zaista mogu da doprinesu laksem prikljucivanju i iskljucivanju kablova mada deluje nekako neprirodno.
Takodje je pozitivno to sto topli vazduh iz blower kulera direktno odlazi navise "u atmosferu" sto bi moglo i da ubrza transfer toplote barem za nekoliko procenata.

Sve u svemu lepo kuciste ali zbog neobicnog dizajna mislim da ce odbiti podosta potencijalnih kupaca koji su navikli na standardne seme.

Najbolje na kucistu, po meni, je resenje za hardove ali nevidim da li su hladjeni.

nisam znao za to al znam ko radi tamo pa sam predpostavio :D

Svidja mi se. Jos da je u crnoj "stelath" boji.

Najbolje na kucistu, po meni, je resenje za hardove ali nevidim da li su hladjeni.

Meni se lično ne svidja položaj.... što se hladjenja tiče čini mi se da su predvideli jednu 12/14-cu na dnu kućišta da duva odozdo na hardove (vidi gore slike). Što se smeštaja hardova tiče tu mi se najviše svidja rešenje kod Zalman GS1000... dostupno sa prednje strane u svakom momentu i ima hot-swap, ali sam taj koncept onemogućava dobro hladjenje istih.

Rotiranje matične za 90 stepeni je simplastična ideja jer otklanja mogućnost da toplota grafike utiče na temperaturu procesora ali ne ostavlja mogućnost da se lepo realizuje ideja hladjenja sa donjim (usisnim) i gornjim (izduvnim) ventilatorima. Normalno ne treba posebno napominjati probleme tako skrivenih priključaka.

Sve u svemu moram priznati da je orjentacija ka klasi "gamer" donela samo pad kvaliteta i funkcionalnosti Silverstonu..... a to su bile dve osobine zbog koji su mi njihova kućišta bila na vrhu liste (TJ07, TJ10, TJ09, FT01) koji mirkon ispred Lian Li (V1000 i V2000 serija, A77).

da mogu da namontiram moje vodeno na njega kupio bih ga odma :)

Vrh gajba, a power/reset dugmad su perverzija. :D

hebe ga "samo" uzasno odradjeno "hladjenje" hdd-ova :smash: pod ovim uglom ako stavis vise od jednog harda ostali se nece bas ohladiti
ne dao bog i da ugasis komp ,) ima da napada prasine u grafiku/e kao sneg :smash:
skuceno, zbudzeno, "nafilovano" plastikom :S:
a i "malo mnogo" je f117 lol
sve u svemu Temjin tj10 npr. je za ovo vrh!

Kad vec nabavljas (preko, pretpostavljam), uzmi nesto posteno, Lian Li PC-A7010/7110 npr. :)

Poslednja izmena:
I meni se zaista svidja kuciste, pogotovu ovaj sa crnim enterijerom. Malo su glupo uradili HDD hladnjenje, no kapiram da su ih tako postavili da bi stalo sto vise ..

I ne svidja mi se onoliki razmak od ploce pa na dole, bas izgleda golo i glupo, prakticno se vidi samo pola ploce unutra i onda ta velika praznina ..

Ti Liani su za klasu bolji od Ravena ;). Odakle ti to da su serverska kucista ? A17 i A77 su LL server modeli.

Ti Liani su za klasu bolji od Ravena ;). Odakle ti to da su serverska kucista ? A17 i A77 su LL server modeli.

Cemu sluzi HOT SWAP? Za kucnu upotrebu?

Raven ce haditi super diskove, jesu kao sardine. Kod mene su tako poredjana 6kom u chieftec big toweru, hlade ih 3x92 fanovi na 5v nisu presli 33c.

Vrh Dno