Šta je novo?

Raven, by SilverStone

Hot swap je tu radi komfora zamene hardova i ne cini samo to neko kuciste serverskim. Ako se tebi dopada Raven, nemam nista protiv, samo kazem da su LL funkcionalnijji i to poprilicno. Izgled necu da komentarisem jer je to stvar ukusa. TJ10 je "mrak" za ovo, sto rece ivke.

Poslednja izmena:
SST-RV01B, cena u Beogradu sa PDV-om oko 195

SST-RV01B-W, cena u Beogradu sa PDV-om oko 205

Drugo je sa providnom stranicom.

Rok isporuke 5 do 6 nedelja.

;)

Dolazi uvoz kad porucis. :) Salim se. U opste slaba je potraznja za takvim komponentama, pa se izbegava lagerovanje. Jedna tura (rasprodata) porucenih kucista stize oko 1. marta. Druga moze vec za 5-6 nedelja. :)

Jel mislis na kompletno crni enterijer? Mislim da je bas kao na slikama, nisam siguran, mogu da proverim.

Znaci, Raven stize u turi koja je u mart-u ali je vec rasprodat tu ?

A druga tura je tamo negde pocetak maja ? Da, mislim na kompletno crn enterijer i naravno window.

Ako mozes proveriti to bi mi dosta znacilo, posto koliko vidim ima window i sa crnim i sa klasicnim "silver" enterijerom. A ako bi vec uzimao kuciste gledam da izbegnem da dajem jos ~1k din za farbanje unutrasnjosti :)

Poslednja izmena:
U martu ne stize Raven, nego neka druga Silverstone kucista. Posto je sad kasno, informaciju cu imati sutra u toku dana pa javljam.

Pa finu si ti gajbu nasao, a sad kad znam da ovaj Raven ne stize u martu mi je jos lakse :d

Inace, bitna stvar koju niko nije spomenuo ( pa ni oni u manual-u na sajtu ) je koliko ima prostora izmedju 5.25" i vrata. Jel deluje dosta tesno a imam fan kontrolere koje treba tamo da uglavim. Da ne pricam o Creative I/O i coax kablu od koga mogu samo da se pozdravim ako zelim da zatvorim vrata ..

Pitao sam jednog lika na youtube-u koji ima kuciste da mi kaze, valjda ce mi odg. uskoro :D

Poslednja izmena:
Evo ovako ako jos nekoga isto zanima, 1.4inch = 3.55cm, maska dodje tacno tu gde se i vidi ova crta na slici ( kao prasnjav deo ), a to je na negde pola puta, ne manje od vrata. Tako da kada se spustaju/dizu vrata ima nekih 1.7-1.8cm. Sto bi trebalo da je i vise nego dovoljno. Zalman MFC1/MFC1+ ima .."okretace" :d nekih 12-13mm ispupcene.

Prilozi

• 14.jpg
    14.jpg
    450.5 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
ne *****avaj, teraj tog haf-a jos neko vreme, izaci ce jos modela a i mozda ovoM ravenu padne cena, ili izadje neka revizija 2 i slicno...

Razmisljam se, ne deluje mi bas mnogo provetren.
Mozda padne i7 uskoro.

Ako mozes proveriti to bi mi dosta znacilo, posto koliko vidim ima window i sa crnim i sa klasicnim "silver" enterijerom. A ako bi vec uzimao kuciste gledam da izbegnem da dajem jos ~1k din za farbanje unutrasnjosti :)

Probao sam to da proverim preko nekoliko ljudi, medjutim niko nije uspeo da mi da tu informaciju, cak ni u centrali Silverstone-a u Evropi. :S:

Kako ga sklepaju u Kini, tako ti je. :wave:

Ok :) Ajde jos reci iz koje si firme i kada bi trebalo da se rezervise ( ukoliko je potrebno - u smislu da se ne rasporoda ) :D

Ne znam jel smem? :) Da se ne protumaci drugacije. :) Sto se tice porucivanja sto pre porucis to bolje. Mozda dobijemo popust na kolicinu. ;)

Reci, reci, ima josh zainteresovanih :D

:wave:

/off

Sta Armor ucini od ljudi pa posle njega menjaju kucista ko carape :D

/off2

Shiki imas li na lageru famoznog Prestigio-a ? Samo ne "blede" primerke :d

/on :d

Navato sam nekog lika sa youtube-a koji kaze/misli da Raven sa silver enterijerom se vise ne prodaje, tj. da je to bila pocetna verzija i da sada finalno prodaju samo sa crnim enterijerom - da li je tacno, ne znam. Predpostavljam..nadam se..

A cak se i na onim ranijim slikama vidi da je mrezica ispod koje je 180mm fan malo drugacija u odnosu na onu sa kasnijih review-ova.

Poslednja izmena:
/off

Sta Armor ucini od ljudi pa posle njega menjaju kucista ko carape :D

/off2

Shiki imas li na lageru famoznog Prestigio-a ? Samo ne "blede" primerke :d

/on :d

Navato sam nekog lika sa youtube-a koji kaze/misli da Raven sa silver enterijerom se vise ne prodaje, tj. da je to bila pocetna verzija i da sada finalno prodaju samo sa crnim enterijerom - da li je tacno, ne znam. Predpostavljam..nadam se..

A cak se i na onim ranijim slikama vidi da je mrezica ispod koje je 180mm fan malo drugacija u odnosu na onu sa kasnijih review-ova.

Armor + je extra li ga ne bih vishe nikad kupio :D

A na ovo drugo pitanje odgovor je - DA :D

:wave:

raven 2 je lepsi

4u1f6.jpg

11p51f.jpg

3i0w0.jpg

Poslednja izmena:
Meni nije bio problem da kupim RAVEN 2 ali se meni totalno ne svidja.Pogotovo front panel koji kao da su ga divche kinezi pravili i da kuciste kosta 40 eu.Inace razlike raven 1 i 2 su: 280(W) x 616(H) x 660(D)-RAVEN 1 i 212mm (W) x 503mm (H) x 643mm (D).Ne volim ga i zato sto je manje.
Inace,kupio sam u Microsystem.....
http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=1502091955&k=15

Poslednja izmena:
Razmišljao sam da uzmem jedno Silverstone kućište baš kod njih, ali su mi rekli da je rok isporuke 30 dana, pa me zanima koliko si ti čekao od trenutka naručivanja?

Razmišljao sam da uzmem jedno Silverstone kućište baš kod njih, ali su mi rekli da je rok isporuke 30 dana, pa me zanima koliko si ti čekao od trenutka naručivanja?
MArko, imaju ga na stanju.....Juce sam narucio i platio...Danas salju..Sutra stize.Osoba koja moze direktno da ti pomogne savetom i totalno je upoznat sa svim tehnickim specifikacijama je Momcilo Lukovic
.Izuzetno korektan covek..Pa eto...Ja sam zadovoljan do sada...:)

Poslednja izmena:
meni se bas raven 02 svidjao..

Malo je to za moju shumu kablova i uredjaja...Sutra mi ovo stize pa javljam utiske iz prve ruke kod montaze i ostalog....

Poslednja izmena:
Vrh Dno