Šta je novo?

Raven, by SilverStone

Moram da kazem zbog nekih dezinformacija,koje su neki paushalno izneli, da je hladjenje Hard diskova uradjeno odlicno jer pored njih struji vazduh savrseno,obzirom da se odmah ispod nalazi ogroman ventilator od 180mm.Vazduh bez ikakvih prepreka struji preko hard disk jedinica i hladi ih.Ventilatori su jako tihi ali ogromni.
Ono sto ne mogu sada iz iskustva reci ali mogu iz zdrave pameti je da prasina uvek ostaje na filterima,koji su odlicnog promera.Tako da tvrdnja da prasina pada sa kucista na dole nema ni malo mozga.:d
Takodje ,tvrdnja da je "skucheno" zapravo je teshka netachnost.:wall: Iz aviaona se vidi da je prostrano a dioptrijske slucajeve ipak nisam uzimao u obzir.:d Mesta ima i previse a moja ploca je Gigabyte p55A-UD6.Znaci jako prostrano kuciste i moje veliko zadovoljstvo zbog toga-mrzim guzvu.
Filteri prasine se lako izvlace i ciste.
Testiranje jos traje.Javicu se jos sa fotkama.
PS.napisah ovo da ne bi ljudi imali dezinformacije od nekih,koji napamet pricaju a nisu imali uredjaj u rukama i nisu gledali detaljno testove.:zgran:
Za sada sam koristio pozajmljeno napajanje kako bih proverio buku.Corsair hx850 stize sledece nedelje pa cu konacno imati kompletnu sliku.
Pozdrav!:)

Poslednja izmena:
Malo sam ufrci sa obavezama ali evo dela nekih fotki nabacanih u toku montaze.
Pocelo je tako sto sam konfu, staru 2 godine ,izbacio napolje,izduvao kompresorom i popeo sinu na sprat.:)
Kuciste je stiglo u velikoj kutiji.Kupusanje je pocelo lagano.Plastika kucista,koje sam se najvise plasio je kvalitetna:banana:
Prvo se skida gornji deo kucista okretanje 2 kruzne bravice.Unutra mesta koliko ti dusa hoce.:banana::guitar:
Odmah sam snimio guste filtere,koji se lako skidaju.:guitar:
Primetio sam poprecnu,metalnu shinu koja na sebi imam bravice sa pipcima,koji su na kontaktu oblozeni gumicama.Sluzi da pritisne dodatno grafiku,muzicku kartu itd.mada je potpuno nepotrebna>MOzda za transport kucista sa jakim treskanjima,mada i tada komponente drze zadnji braketi i cvrstina konekcije na ploci.Na hard disk fioci sam primetio da su stavili gumene obloske, kroz koje prolazi sraf,kako bi se smanjile buka i vibracije(mada je to bas i preveliko detaljisanje).KUciste ima gumom oblozene stalke....Meto gde treba da se stavi napajanje isto ima gumene podloske,sto je veoma pohvalno.Sitnice ali znace u nekom smislu.Skrivanje kablova je odlicno zbog zadnjeg dela i zaista ima mesta za manevrisanje komponentama.

Prilozi

• mhzzz.jpg
    mhzzz.jpg
    173.7 KB · Pregleda: 123
  • kutija.jpg
    kutija.jpg
    132.4 KB · Pregleda: 113
  • raskupusan.jpg
    raskupusan.jpg
    134.7 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Idemo dalje...Ovde se jasno vidi koliki ventilatori duvaju.Ovaj desno je odmah ispod hard diskova....Izvukao sam donje filtere da vidite kako su pristupacni....U uputstvu je naznaceno i nacrtano tacno gde,koji tip srafa ide...

Prilozi

• filter odnji.jpg
    filter odnji.jpg
    103.2 KB · Pregleda: 88
  • gumice na hd-u.jpg
    gumice na hd-u.jpg
    101.1 KB · Pregleda: 93
  • big fan.jpg
    big fan.jpg
    109 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Jos malo slika....:)

Prilozi

• ploca i kablovi.jpg
    ploca i kablovi.jpg
    209 KB · Pregleda: 143
  • sklopljeno.jpg
    sklopljeno.jpg
    115.6 KB · Pregleda: 128
  • sklopljeno nazad.jpg
    sklopljeno nazad.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 116
Ovde se vidi koliki Fan duva direktno u Barakude.Kuciste je prelepo a moj drugar Bambi ga je odusevljeno nazvao "Stelt".Kad se bolje pogleda i podeca na "crnu pticu" :) Postovacu jos fotki ali sada moram da "hvatam pedalu" napolje.....:)

Prilozi

• anfas na stolu.jpg
    anfas na stolu.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 135
  • front.jpg
    front.jpg
    94.9 KB · Pregleda: 156
  • gornji vent.jpg
    gornji vent.jpg
    109.3 KB · Pregleda: 129
  • hladjenje hd-a.jpg
    hladjenje hd-a.jpg
    115 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
Dobar ti mis :d

Nisam okacio ovu fotku gde se vidi da su zapravo promenili boju u crno.Tj.podnozje ploche je sada celo crno.Meni se vise svidja.Na prvoj strani ove teme se vidi da je bilo sivo.Ne preporucujem CD drive sa IDE konekcijom.Kabal ide preko cele ploce a na UD6 ploci je chak konektor predaleko.SATA varijanta je bolja.Mada danas sve vise ima SATA CD uredjaja.

Prilozi

• rascerupan.jpg
    rascerupan.jpg
    112.8 KB · Pregleda: 165
auuu Dark Side nateraces me da menjam kuciste... Antec 900 uskoro ide u penziju znaci... :)

ajde ako ti nije frka okaci u nekoj vecoj velicini od 800x600 mnogo su male te slicke ne vidi se nista lepo, kaci nesto iznad 1024 ili tu negde... Inace kuciste je stavrno perverzija, definitivno menjam Antec 900 za ovo cim padne neka kinta...

a ja se naslusao prica losa plastika tralala.. a znao sam da je ovako vrhunsko..

Da.Postoje klinci,koji,kad nemaju kintu da kupe nesto oni pausalno,napamet izlupetaju ovde gluposti da je prosto neverovatno.
Plastika je odlicna.Cela izrada je na visini cene.
Evo ti u malo jacoj rezoluciji fotke:

Prilozi

• 1024.jpg
    1024.jpg
    193.7 KB · Pregleda: 119
  • 1024x.jpg
    1024x.jpg
    137.4 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Jel su pocela vratanca da ti se zaglavljuju ?
NE.Zasto bi? Ako ne zapinjess kada ih spustas nema razloga da se kvare.MAda ih ja retko koristim.Tu mi je samo DVD a obzirom da imam nekoliko terabajta Hard disk memorije,ne koristim CD medije nikad.Tankujem na HD.:)
INAce,vratanca su strava ideja.Ovo nisam video do sada.Mada,najbolja ideja je rotacija ploce i konstrukcija kucista.Provetrenije ne moze biti.Moja preporuka svima.Plus,sto je prelepo kuciste.

Poslednja izmena:
Cini mi se da je to cest problem kod Raven-a, meni su se zaglavljivala da sam morao malo sam da ih poguram kada se vracaju (vec posle 3-4 dana). A i po netu sam video iz cini mi se 2 navrata da je jos neko to spominjao ..

Plastika je kvalitetna tu nema sta, moje zamerke kucistu su tanak i savitljiv lim iza ploce, Power dugme koje vremenom od paljenja upadne za ~1mm u odnosu na Reset i malo glupa providna jer se pola ploce ne vidi ..
Hladjenje je poprilicno OK za da kazemo High-end komponente ali ne toliko dobro koliko jeste kod Armor/+, HAF i sl. kucista.

U svakom slucaju neka te te fino sluzi kuciste, prasine nece mnogo biti u startu znaj :)

Da.Postoje klinci,koji,kad nemaju kintu da kupe nesto oni pausalno,napamet izlupetaju ovde gluposti da je prosto neverovatno.

Ima toga, ali ima i onoga "svaki ciga svoga konja hvali" tj. što sam ja kupio to je najbolje, tako da postaje vrlo teško oceniti nečiju preporuku na forumu, količina dezinformacija je ogromna, a one tačne su zatrpane u gomili postova.

Zatao je najbolje ovako, napisati kraći user review, dati fotke, pa svako može donekle da zaključi kakvo je šta.

Što se konkretno ovog modela tiče, veoma mi se dopada, naručito to što je ploča rotirana i način smeštanja i hlađenja diskova, ali mi se ne dopada providna stranica. Da li postoji model bez providne stranice?

Poslednja izmena:
Ima toga, ali ima i onoga "svaki ciga svoga konja hvali" tj. što sam ja kupio to je najbolje, tako da postaje vrlo teško oceniti nečiju preporuku na forumu, količina dezinformacija je ogromna, a one tačne su zatrpane u gomili postova.

Zatao je najbolje ovako, napisati kraći user review, dati fotke, pa svako može donekle da zaključi kakvo je šta.

Što se konkretno ovog modela tiče, veoma mi se dopada, naručito to što je ploča rotirana i način smeštanja i hlađenja diskova, ali mi se ne dopada providna stranica. Da li postoji model bez providne stranice?

Ima ovde u thread-u objasnjeno..Mislim da nema u oznaci na kraju W.Ono je bez providne stranice.

Poslednja izmena:
kao sto sam i mislio, kvalitetno znaci..

a to sto kazes da to pisu klinci izgleda da je takodje tacno..

kao sto sam i mislio, kvalitetno znaci..

a to sto kazes da to pisu klinci izgleda da je takodje tacno..
Tako je bilo i pre 7 godina..Tako je i danas.Uvek toga imas na forumima ovog sadrzaja.Ja sam pauzirao 2 godine od ovog fruma.Ponovo se nakacim i vidim da su dosli neki novi klinci koji pausalno daju ocene.Nigde nema termina " meni deluje".."mislim da ovo izgleda nije kvalitetno"...Nego samo napamet:" ovo ne valja".."lose je " i sl.Tako da dovode ljude u zabludu.
Elem,ja cu izbaciti jos neke utiske u kasnijoj eksploataciji ovog kucista i ako imam zamerki-napisacu.A ja svemu nadjem manu.:) Barem ce tako ljudi imati adekvatan info kao sto je i OCZ napisao iz prakse.
Ono sto je za sada jasno da je kuciste zaista prelepo i totalno DARK SIDE izgleda :D

Evo jos nekih fotki na brzaka.Ovo su neke od komponenti.

Prilozi

• DSC_2921.jpg
    DSC_2921.jpg
    282.5 KB · Pregleda: 76
  • DSC_2932.jpg
    DSC_2932.jpg
    201.3 KB · Pregleda: 90
  • DSC_2933.jpg
    DSC_2933.jpg
    219.4 KB · Pregleda: 93
Megahalems staje na Gigabyte p55 ud6

Evo odgovora da li Megahalems staje na GB ud6 plocu.Staje i josima mesta.Nekome je pitao u nekom threadu pa evo.

Prilozi

• DSC_2950.jpg
    DSC_2950.jpg
    186.2 KB · Pregleda: 85
Magma Thermaltake Fan se jako slabo cuje a Megahalems je lak za instalaciju.Uputstvo za Megahalemsje lose i shturo ali sam po logici stvari skapirao gde sta ide.

Prilozi

• DSC_2954.jpg
    DSC_2954.jpg
    143.5 KB · Pregleda: 88
  • DSC_2960.jpg
    DSC_2960.jpg
    193.6 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Ali da se vratim na kuciste:
Sve ove,glomazne komponente se veoma lako instaliraju u RAVEN.Corsair HX1000W je veoma lako upao u RAVEN.
Ventilatori RAVEn-a duvaju jako tiho.MEsta ostaje puno u njemu za manipulaciju kablovima.Prostrano je kuciste.
Jedna napomena: Ukoliko koristite adapter za VGA izlaz(iz DVI u VGA ) onda necete moci da zatvorite gornji poklopac RAVEN-a jer nema dovoljno prostora od kabla.Veliki propust.,)
Drugih zamerki nisam nasao ovom izvanrednom kucistu.

Prilozi

• DSC_2961.jpg
    DSC_2961.jpg
    240.4 KB · Pregleda: 105
  • DSC_2963.jpg
    DSC_2963.jpg
    210.8 KB · Pregleda: 86
  • DSC_2964.jpg
    DSC_2964.jpg
    236.8 KB · Pregleda: 91
Jos nesto:Megahalems staje u ovo kuciste ali bi drugi trebali da razmisle jer mislim da je bas visok za neke modele midi kucista.Evo slike iz ugla.
Eto toliko.Izvinjavam se sto malo kasnim sa fotkama ali sam prehodno testiranje izveo kombinacijom starih komponenti a sada tek imam kompletnu moju konfiguraciju.
Zahvaljujem se @Hector Ruiz na opremi i popustu.

Prilozi

• DSC_2979.jpg
    DSC_2979.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
@DARK SIDE
Druže kod tebe baš široko! :) Lepo, lepo, nema šta, svaka čast na kupovini!

Mozes li da uslikas koliko mesta ima od kraja grafike do patosa(u ovom stealth kucistu)???
Posto se dvoumim izmedju njega i obsidiana

Videh da si okacio sliku,bogami ima dosta mesta iako su neki pricali da jedva (5870) stane

Poslednja izmena:
Mozes li da uslikas koliko mesta ima od kraja grafike do patosa(u ovom stealth kucistu)???
Posto se dvoumim izmedju njega i obsidiana

Videh da si okacio sliku,bogami ima dosta mesta iako su neki pricali da jedva (5870) stane
Ma ima mesta.Pusti bubnjare da lupaju-ne obracaj paznju.:d
Vidis i sam da je kuciste ogromno.

Prilozi

• DSC_2966.jpg
    DSC_2966.jpg
    213.3 KB · Pregleda: 100
Nazad
Vrh Dno