Dobro je što si napisao memoriju, nema potrebe za 8GB verzijom.
Kakav problem imaš sa Kodi?
nije problem, ali zbog nove arhitekture, jos uvek se javljaju bagovi. Tipa, novi kernel update i ne mogu da pustim 10bit video. Nasao resenje da se vrati stari kernel. Onda sredili pa opet vratili problem i tako u krug. Sada sam na pola puta, nekada pustim fajl i kodi kresuje pa pustim opet i sve bude normalno. Prilikom skrolovanja kroz menije i po fajlovima, vidi se screen tear. Nebitna stavka, ali postoji. Sve je glatko i brzo, nije los user experience, ali vidim da se cepa.
Plus, svaki novi kodi uvede svoj problem, te ne moze da pristupi shareovanom folderu, pa ne vidi ovo ili ono... Sitnice i resivo i to brzo, ali ja kao korisnik ne zelim da se gnjavim sa time. Zato i preporucujem OSMC, oni pustaju samo stabilne update. Ima i kod njih bagova, ali znaju sta rade i nece preci na novu verziju kodija pre nego sto bude spremna.
OK je uzeti 4gb, ja sam morao da prosirim virtuelnu memoriju iako sam sada na 22% prave. skoci to odmah kada prebacujem fajlove,verovatno i buffer prilikom video playback.
Jedino sto mogu da kazem kao pravu manu za rpi je neogucnost stream servisa. Ima nekih netflix adonova i prime video, ali to je sve nesto budzeno i uglavnom predvidjeno za pirateriju. Eon kada bih imao na rpi, to bi mi bio hit totalni.