Šta je novo?

Rapidshare uveo čekanje između dva downloada

Poenta je da ti i ne znas sta je ip tako da tesko da ces i uspeti da ga promenis

Evo ga reshenje. S obzirom da si na telekomu , tebi maltene pri svakom reconnectu uvali novu ip adresu(javnu) tako da trk na ovaj link, skini to shto pishe, podesi kako je napisano i udri http://rapidshare-free-users-downloa...vi-usd-09.html
Znachi sushtina je da imash neki usd, da imash neki programchic koji ti automatski prekida konekciju i onda opet uspostavlja, i onda da taj programchic integrishesh u usd. Ako ne pali taj reconnect.bat koji imash integrisan u paketu od 09.06.2008 onda videcesh sa leve strane sajta(pri vrhu) da ima da se skine ipchnager i da se preko njega uradi posao. Ishchitaj ceo sajt temeljno, jer tu ti je odgovor. Ako neshto ne bude jasno, javi se. Aj sad uzdravlje.....

Hvala, ali ja sam pitao za CRYPTLOAD?

Alo Weasel ako ces da se prepires samnom mozes odmah da se pokupis gde hoces ne zanima me tvoje misljenje o mom (ne)poznavanju ip-a ako hoces da pomognes pomozi ako neces ne moras tvoji ''pametni'' komentari me se ne ticu,a ti ako hoces da se prepires idi na neki drugi forum pa se prepiri tamo,jer ocigledno na ovu temu ne mozes da pomognes,zato pusti ljude koji mogu i koji zele!

Da se zahvalim clanu ''joskaananas'' njegovi linkovi su mi pomogli,i na SBB-u sada skidam sa pauzom od tri,cetiri minuta izmedju dva linka na rapidsharu!

@masina c
Nema na chemu :). A ja tebi da se izvinim jer ti nisam odgovorio na onaj post odozgo. *** nije me bilo kuci para dana, ali koliko vidim, snashao si se, pa je super. Pozz

Ljudi, jel se desava nekome da mu "pukne" download nekog komada...izgleda da kada skidam preko ovog jdownloadera i pri tome surfujem po netu, rapidshare resetuje konekciju - i onda jovo nanovo prvo cekaj 15 minuta, pa jos minut, pa nema resuma vec ispocetka. Vec mi se nekoliko puta to desilo, dodje mi da se ujedem za dupe.

Сад је 50 џигабајта дневно. Пробајте "Orbit Downloader" као свој примијум RS даунлоуд менаџер

Ljudi, jel se desava nekome da mu "pukne" download nekog komada...izgleda da kada skidam preko ovog jdownloadera i pri tome surfujem po netu, rapidshare resetuje konekciju - i onda jovo nanovo prvo cekaj 15 minuta, pa jos minut, pa nema resuma vec ispocetka. Vec mi se nekoliko puta to desilo, dodje mi da se ujedem za dupe.

Ako ti je za utehu meni se bas sinoc desilo da je 4x skidao isti file i na nekih 50-tak % pukne pa opet iz pocetka :smash:

Сад је 50 џигабајта дневно. Пробајте "Orbit Downloader" као свој примијум RS даунлоуд менаџер
Ne bih nesto rekao. Evo meni je preostalo joj 11900MB a nocas sam skinuo mozda 1GB. 1,5 u vrh glave.

izgleda da se ceka po 15min izmedju svaka 2 download-a, bez obzira na velicinu fajla.

Uff. Moracu izgleda premium da uzmem. Mnogo je 15 min. :mad:

izgleda da se ceka po 15min izmedju svaka 2 download-a, bez obzira na velicinu fajla.
Ja sam sinoć skidao dva mala fajla iz browsera. Za oba mi je tražio po 30 sekundi. Nema tu pravila, izgleda da mere opterećenje servera pa kako ti odrežu.

Po mom iskustvu takodje nema pravila nekad cekam 15min a nekad ide odmah...

Iz LOG fajla vidim da se svaki drugi fajl čeka po 15minuta, tako je bar na mom USDownloaderu.
Ni tu nema pravila... Jer meni je pre 10-tak dana US downloader dovlačio u fazonu čekam 15 minuta, pa skine 7-8 sa nekim čekanjem od 30-40 sekundi, pa onda dva čekam 15 minuta, pa sve tako.

Kao što rekoh, najverovatnije imaju softver koji meri opterećenje servera, kad je slobodan smanji čekanje, kad je zagušen baci ga na maksimum. Sećate se da su nekad postojali happy hours, a nekih mesec dana pred ukidanje mačaka (i sličnih gluposti) happy hours su bili bezmalo stalno.

E ovo sad je izgleda neka varijanta "happy minutes", zavisi kako ubodete.

Poslednja izmena:
Ja sam sinoć skidao dva mala fajla iz browsera. Za oba mi je tražio po 30 sekundi. Nema tu pravila, izgleda da mere opterećenje servera pa kako ti odrežu.
i ja sam to primetio detaljnijom analizom...lutrija...
ono sa ogranicenjem protoka na 500Kb/s za free usere bez skoro ikakvog cekanja je bilo odlicno. steta sto nije potrajalo, ali nisu ni oni blesavi.

Da, sad je mnogo gore... Em se čeka (kao što vidimo ponekad i prilično, ako su kratki fajlovi to ume da bude više čekanja nego downloada), em su sad u 90% slučajeva brzine znatno manje od nekadašnjeg limita.

I meni je tako,brzina,od kada su uveli ovo cekanje, retko kada predje 45 a uglavnom je oko 38 (512/64) a ranije nija padala ispod 50

Za tacno 9 sati (izmedju 12 uvece i 9 ujutru) preko rapida sam skinuo 15 fajlova od po 200mb na SBB 1024/128...znaci ukupno 3gb.:)

Poslednja izmena:
za free korisnike, idealna varijanta (za skidanje filmova, npr) je skidanje onih koji su seckani u delove od po 200MB ;)

Da li se nekom desava da izmedju 19,20h pa do 24h da se brzina downloada prepolovi za pola?Meni krene normalno da skida i dogura do 500kb skinutog i tad sam bas pratio brizina mi je 45kb/s a zatim se stopira i brzina downloada mi padne na 24,25kb/s i to bez obzira na velicinu fajla koji skidam.Koristim USDownloader 1.3.5.1 i to je pocelo da mi se desava pre cetiri pet dana inace sam na SBB-u.Ko ne zeli da ceka ovih 15 minuta clan ovog foruma "joskaananas"u gore navedenim postovima je postavio link za korisnike SBB-a gde se nalazi IP Changer koji radi odlicno i potrebno je maksimalno 5 min(a i manje) cekanja,ne vise,za skidanje sa rapidshare-a.
Pitanje za korisnika:Jovyland!!!!!!!!!!!
Za tacno 9 sati (izmedju 12 uvece i 9 ujutru) preko rapida sam skinuo 15 fajlova od po 200mb na SBB 1024/128...znaci ukupno 3g
Upravo moje gore pitanje je zbog toga jer sam hteo da predjem na ovu vrstu konekcije a takodje sam na SBB-u,sad sam na(Postpaid Flat Plus 384/192 – 512/384),pa me zanima kojom brzinom skidas maksimalno,i preko,cega ako je USDownloader da li ti se desava da ti protok naglo pada,i kako si zadovoljan uslugom 1024/128?Jer ako pocnem da skidam brzinom od 100kb/s pa mi padne na 50kb/s mislim nema smisla!
Hvala!

Gledajte stvar sa vedrije tačke, za one koji koriste free RS i Radujkov ADSL je sasvim dovoljan. :d

Da li se nekom desava da izmedju 19,20h pa do 24h da se brzina downloada prepolovi za pola?Meni krene normalno da skida i dogura do 500kb skinutog i tad sam bas pratio brizina mi je 45kb/s a zatim se stopira i brzina downloada mi padne na 24,25kb/s i to bez obzira na velicinu fajla koji skidam.....

Hvala!

Mislim da to nema beze sa vrstom veze, provajderom ili sw koji se koristi. Evo kod mene Sezam ADSL, skidam iz browser-a i celo popodne ne moze da prebaci 24-5 kb/s. Prvo sam sumnjao da Sezam nesto blokira i onda pustim jos jedan dl sa filefronta i naravno ukupan dl se zakuca na max. koji veza dopusta (nekih 53 kb/s).

Izgleda u vreme opterecenja rapid stavlja free usere u neku low priority grupu. Na kraju, to je i logicno, mi im ne placamo nista pa je normalno da obezbede max. uslugu za one koji placaju a nama koliko ostane.

Izgleda u vreme opterecenja rapid stavlja free usere u neku low priority grupu. Na kraju, to je i logicno, mi im ne placamo nista pa je normalno da obezbede max. uslugu za one koji placaju a nama koliko ostane.

Telekom + free user "dobitna kombinacija" :d

Prilozi

• rapid.JPG
    rapid.JPG
    5.5 KB · Pregleda: 119
Mislio sam da se ovo samo kod mene javlja a sad vidim da to nije slučaj. Skidam preko CryptLoad-a i ovako je preko dana dok noću skidam max brzinom(7sati=1.4GB).Namestio sam da mi program radi reconnect(pomoću IPchanger-a) pa nema čekanja od 15min.

Prilozi

• BandwidthMonitor.JPG
    BandwidthMonitor.JPG
    17.3 KB · Pregleda: 88
Nazad
Vrh Dno