Šta je novo?

Rapidshare uveo čekanje između dva downloada

@ weasel
meni zadnjih 6 sati skida sa chekanjem od 2 min (usd je u pitanju, ne radim reconnect nakon svakog skidanja)

Ako je toliko dobar program, moram i ja da ga probam. Hvala!

Evo sad sam probao opet, radi kako treba, inace usdownloader po meni najbolji, jos kad se integrise u operu, uzivancija.

Ovde sam vec postovao poruku ali je nema,nema veze ajde opet!
Nece da radi ovo gore jer je to za dialup ja nemam username i pasword za kablovsku konekciju automatska je tako da ne znam sta da radim ako jos neko ima predlog svaka pomoc je dobrodosla!

Koliko cimanja za par stotina dinara.

I kolko je to cekanje na kraju ?
Meni skida po 15 fajlova sa cekanjem ko do sad 2 minuta a onda odjednom ceka 30 minuta za sledeci fajl
posto niasm non stop za kompom nisam uspeo da uhvatim koja su ogranicenja tacno
Ni ja ne uspevam da uhvatim... Nekoliko puta je čekao po 15 minuta, nekad skoro da ne čeka (mogao bih da izvlačim iz loga koliko je čekao, ali nije više od minut-dva).

Izgleda da on ima neki svoj algoritam koji obračunava ko zna šta, veličinu fajla, opterećenje njihovih servera...

Jel ima neko konkretno rešenje za cryptoload? Imam čekanje od 15 minuta. Telekom ADSL, huwarei ruter.

Poslednja izmena:
I ja koristim USdownloader, ali nekoliko puta jeste čekao 15 min. Ne koristim re-connect.

Zanimljivo da jedan fajl uopšte nije mogao da skine (kao, ne razume poruku servera), to se po prvi put sad desilo. Otišao iz browsera i najnormalnije skinuo (čekao 2 min).

Poslednja izmena:
čoveče, koja frka oko 10-15 minuta čekanja :D hehe, meni to uopšte ne smeta, tako da nisam ni primetio da je uvedeno to čekanje, dok ovde nisu počele rasprave o tome...

@ wiz: kad se desi da neki fajl neće da se skine iz USDa, obično pomaže restart USDa! Izgleda da se sa nekim fajlom malo zaglupi (meni se to, u poslednjih godinu dana, desilo 2 ili 3 puta i svaki put je restart pomogao)

@Sirena

Ne znam gde si ti primetio ovde da se mi cimamo, ja sam naglasio da moze da se namesti lepo u operi da se selektuju svi fajlovi, klikne desnim i stavi sve na skidanje, to je to. Problem je bio meni juce prvi put otkad koristim usdownloader, sad je ok. Cekanje izmedju bas i nije cimanje, program sam nastavi, ali kako ti kazes. Stvar je u tome koliko koristis rapidshare uopste, ako stalno skidas ok je premium, ako kao ja skines ponesto svaka 3-4 dana, stvarno ne vidim potrebu za davanje ikakvih para. Tako da super ste vi sto imate premium naloge, ja vam se divim, a sad pustite nas sto nismo opsednuti gigabajtima skinutim na mesecnom nivou kojima cemo da se hvalimo ovde na forumu, da opusteno caskamo, aj pozdrav.

Poslednja izmena:
Pa sa ovim programcicem http://my.opera.com/Lex1/blog/index.dml/tag/oGet , sluzi sa slanje linkova dowload manageru koji imas, kao i posebno za rapidshare mozes da odaberes usdownloader, a dobijes "download with oget" u desnom kontekst meniju, znaci selektujes sve linkove odjedanput, kliknes desnim na to, download with oget, i on to baci u usdownloader na skidanje. Ja koristim oget samo za rapidshare, ali ako imas i donwload manager onda je jos korisniji, ima opcija dont catch links, dakle opera preuzima linkove, a ako hoces download manager da preuzem onda drzis ctrl + click na link. Malo sam smuljao odgovor, ali poenta je bitna :).

Pa sa ovim programcicem http://my.opera.com/Lex1/blog/index.dml/tag/oGet , sluzi sa slanje linkova dowload manageru koji imas, kao i posebno za rapidshare mozes da odaberes usdownloader, a dobijes "download with oget" u desnom kontekst meniju, znaci selektujes sve linkove odjedanput, kliknes desnim na to, download with oget, i on to baci u usdownloader na skidanje. Ja koristim oget samo za rapidshare, ali ako imas i donwload manager onda je jos korisniji, ima opcija dont catch links, dakle opera preuzima linkove, a ako hoces download manager da preuzem onda drzis ctrl + click na link. Malo sam smuljao odgovor, ali poenta je bitna :).

Baš fina stvar, hvala za info. :)

Sad videh kako meni ide
Skine 5-6 linkova od 100 mb sa 1 min standardne pauze posle odbrojava 900sec odnosno 15 min i opet 5-6 linkova i tako ;)
znaci i nije toliko lose kao sto sam se nadao :D

Jel ima neko konkretno rešenje za cryptoload? Imam čekanje od 15 minuta. Telekom ADSL, huwarei ruter.
Evo ga reshenje. :) S obzirom da si na telekomu , tebi maltene pri svakom reconnectu uvali novu ip adresu(javnu) tako da trk na ovaj link, skini to shto pishe, podesi kako je napisano i udri http://rapidshare-free-users-download.blogspot.com/2008/06/new-novi-usd-09.html
Znachi sushtina je da imash neki usd, da imash neki programchic koji ti automatski prekida konekciju i onda opet uspostavlja, i onda da taj programchic integrishesh u usd. Ako ne pali taj reconnect.bat koji imash integrisan u paketu od 09.06.2008 onda videcesh sa leve strane sajta(pri vrhu) da ima da se skine ipchnager i da se preko njega uradi posao. Ishchitaj ceo sajt temeljno, jer tu ti je odgovor. Ako neshto ne bude jasno, javi se. Aj sad uzdravlje..... :)

Pitanje: posto planiram da uplatim sa ortakom po pola PREMIUM ACOUNT na 3 meseca, ovo cekanje ne vazi za premium usere?

Naravno da NE vazi
Na premium imas samo max kolicinu downloada koju mozes da skines nema nikakvog cekanja
10gb max dnevno

Poslednja izmena:
Bas tako moze i na sbbu samo ljudi ne znaju i misle statisticka ip ne moze nikad da se promeni
Ja doduse nikad nisam imao potrebe niti sam menjao ali mnogi su mi rekli da to sto si okacio radi bez problema.

Poslednja izmena:
Sad sam pokusao da skinem ovo sto je rekao joskaananas oba linka sto je on postavio znaci nisu velicine ni 5 MB prvi sam normalno skinuo.dok kad sam pokusao da skinem drugi link rapidshare mi je izbacio:
Error

You have reached the download limit for free-users. Would you like more?

Get your own premium account now! Instant download access! Or try again in about 11 minutes.

Sto ranije nije bio slucaj trebalo je samo 30sec da sacekas tako da sad i zvanicno imamo time limit!

Nadam se joskaananas da ovo sto si postavio za USDdownloader radi!
Sad cu da pokusam!

Jedno pitanjce...kad bi šveca i ja uzeli Premium po pola...oboje smo na Telekom ADSLu, (ona u Šapcu doduše)...jel bi mogli da prođemo bez bana na Rapidshareu s obzirom da je isti provajder i dynamic IP bla bla... ? :)

Šta ako oboje počemo download u isto vreme? I jel to uopšte moguće na premiumu, mislim da se uloguju dvoje istovremeno na isti user i pass ?

@masina c
ok.Slazhem se da ima lmita od max 15 min, ali fora je shto se taj limit nepravilno pojavljuje.
Samo ti to instaliraj(mislim otpakuj) i krljaj, Mora da radi. A, da. Kad pokrenesh prvi put usd, otidji na settings>update>update now i onda ga zatvori, ponovo otvori, dodaj linkove i udri :)

Evo probao sam ovo sto predlazes.Uradio sam sledece:
Skinuo USDownloader-Lite 09.06.2008 i IP Changer za SBB i podesio sam sve kao sto pise za SBB kablovsku mrezu(sve sto tamo pise je odradjeno u USDownloaderu gore navedenom) i NECE!
Update sa linkom koji je prikazan na slici nece da update-uje uopste izbaci Can't update!
Restartuje on modem,lepo se vidi krene da trazi IP adresu,sve ocitava na ikonici za mrezu u taskbaru(donji desni ugao) i sve sam pratio dobijem novu IP adresu 192.168.100.1 ili 192.168.1.100 ne znam tacno sa kojom sam probao da izadjem na net bezveze da vidim da li moze nece zatim vrati na onu staru i opet nece i tako u krug vrti linkove non-stop.
Meni je Lan Network Connection promenjeno u sbb a kad odem u run\cmd\ipconfig dobijem sledece:
Windows IP Configuration

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.xxx.x
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.xx.x
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter sbb:

Connection-specific DNS Suffix . : sbb.rs
IP Address. . . . . . . . . . . . : 89.216.xxx.xx
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 89.xxx.xxx.x

Ja sam prilikom klikom na setup.bat kad je trazio da upise pri uputstvu koje pise tamo upisao sbb bez rs ali sam probao i jedno i drugo i ne moze,probao sam i sa wireless i opet ne moze,pa sad gde gresim ne znam i da li sam uopste dobro upisao,znaci update nece uopste!
Pa ako mozes (joskaananas) da mi pomognes bilo bi lepo,bar da mi kazes gde gresim ili sta mogu jos da probam!
Hvala!

LOl 192.168.100.1 ti je adresa modema

Ali ne znam sta ce vam taj ip changer
meni jdownloader skida po 600 mb onda 15 min pauze pa opet nema potrebe da se menja ip

Poslednja izmena:
Nije poenta da li je to adresa modema ili sta vec neznam,poenta je da ne radi,a meni taj jdownloader isto prikazuje time limit tako da mi dodje na isto.

Nazad
Vrh Dno