Šta je novo?

Rapidshare premium download

И сад имаш 5GB дневно.
Ваљда неће бар Happy hours укидати.

И било би добро да ове "пакете" могу у лету да мењам. Они кажу "на дневној бази", надам се да то не значи данас за сутра. Јер немам појма који проток ће ми требати дан унапред.

И било би добро да ове "пакете" могу у лету да мењам. Они кажу "на дневној бази", надам се да то не значи данас за сутра. Јер немам појма који проток ће ми требати дан унапред.

Nisam razumeo na sta mislis, o kakvim "paketima" je rec?

Отвори "новости" страницу на РШ сајту и видећеш.

А добијаш 5GB дневно, с тим што можеш да акумулираш 25GB укупно. Значи, ако данас скинеш 1GB, сутра ћеш моћи 9.

To znam, ali uz novi sistem, tog akumuliranja više nema, tako ostaje samo tih 5 GB dnevno.

Да, нема акумулирања, што је баш, баш безвезе.
Ваљда неће и Happy hours да укидају. Ако и то ураде, шаљем им mail, да ми врате паре (пре пар дана сам уплатио 6 месеци налог), јер не би смели да мењају толико услугу коју сам већ платио.

Pre 3 dana sam produzio nalog na jos 3 mjeseca...da sam znao da ce ovakvo ****** da naprave presao bih na hotfile bez razmisljanja. Mada mene licno pogadja samo sto se ukida akumulacija....

rs je u konstantnom haosu. faq im ne funkcionise mesecima, isto toliko razvijaju "new premium zone", aplikacija za down/up im je bagovita, po prvi put 01.01. ove godine nije bilo produzenja accounta za 3333 poena, nemaju nikakav reward, sada jos i poskupljuju, tu su i problemi sa brzinom skidanja, razni limiti...

za ocekivati je da ovako izvikan storage provajder koji nije juce poceo da se bavi tim biznisom pegla i funkcionalnost i cene, ali nas oni iznova razocaraju. dokle tako? na zalost, sve dok je ogromna kolicina materijala i linkovi za to na njihovim serverima.

Стварно, понашају се као домаћи монополисти.
Мада опет, сад је боље него кад је био лимит 2,66GB дневно, без Happy hours-а и са смешном акумулацијом, оно кад су увели TrafficShare.

kome jos treba Rapid pored blagodeti torrenta ?

A jel moze neko da mi pojasni sta ovo znaci i kako se koristi

What is special about these packages is that every user can turn the features off and on to suit their needs from day to day

A jel moze neko da mi pojasni sta ovo znaci i kako se koristi
Koliko sam na brzinu shvatio, ti izabereš dnevni limit (odnosno biraš paket na dnevnom nivou). Pa onda ako nemaš potrebu da download-uješ, onda jednostavno izabereš najmanji paket i ne "propadaju" ti gigabajti (ili u ovom slučaju Rapidi). Nije ovo loše, jer nemaju ljudi konstantnu potrebu da skidaju desetine GB dnevno, pa kad ti zatreba, jednostavno aktiviraš veći paket, skineš potrebne fajlove i opet vratiš na neki manji paket. Jeste veće cimanje, ali dešavalo mi se da po nedelju dana ne skinem ništa, pa onda naleti nešto od 30-40GB, koje nisam bio u mogućnosti da skinem, zbog ograničenja od 25GB (veza ne faksu može mnogo više da proguta za samo par sati :D). Ili, ako ipak skidaš 24/7, izabereš paket koji odgovara tvojoj brzini download-a. Samo ne znam da li će aktivacija biti trenutna ili danas-za-sutra ili na neki treći način. Znaćemo 29. juna.

Poslednja izmena:
Sta ce vam rapid kupite HF acc koji nema limit kolko mozes skinuti:D mada se prica da HF banuje one koji predju 150GB dnemno:d

Ja sam imao Hf mesec dana, a od toga mi je oko 15 dana islo ukupno sa 200-300kB/s, cak i kada sam skidao i po 5 fajla odjednom. Inace imam net od 8mbita, sto znaci da treba da ide oko 980kB/s.

Ja sam pocetkom meseca uplatio 6 meseci rapid. Inace, koliko sam razumeo ovi rapid poeni se ukidaju od 1. jula. Ja trenutno imam 15000 free i 3000 premium, zna li neko kako mogu da ih iskoristim?

Ja sam imao Hf mesec dana, a od toga mi je oko 15 dana islo ukupno sa 200-300kB/s, cak i kada sam skidao i po 5 fajla odjednom. Inace imam net od 8mbita, sto znaci da treba da ide oko 980kB/s.

Ja sam pocetkom meseca uplatio 6 meseci rapid. Inace, koliko sam razumeo ovi rapid poeni se ukidaju od 1. jula. Ja trenutno imam 15000 free i 3000 premium, zna li neko kako mogu da ih iskoristim?

Ja imam net od 2mb/s i ide mi oko 234kb/s na HF toliko isto i na rapidu:) dok na fileserve ide 25kb/s :d

A te poene valjda ce ih konvertovati u rapids:p svi se nadaju a niko nezna sta ce biti:d

Пише на сајту како ће се конвертовати, која формула ће се користити. Мени једино није јасно како ће ићи промена пакета. Јер једино ако је то инстант мени је то ОК опција. Ако је данас за сутра...

Formula je 5k free + 5k premium poena = 620 rapids

A za to dali instant promena paketa ili za sutra stvarno neznam jer su mnogo nejasno napisali na njihovom sajtu:d

Jos tri dana pa cemo videti kako ce biti:)

Ja mislim da ce ovo biti kraj rapida:

As of July 1, 2010 RapidShare's RapidPoints programme will be discontinued. This decision by the company is a reaction to claims that the reward programme rewards the uploading of contents that are protected by copyright.

Iovako vec u zadnje vreme je jako tesko bilo sta skinuti sa rapida jer brisu ko nenormalni, ovo ce ih dotuci jer vise ljudi nece ni stavljati.

Значи никаква корист од upload-а?
Туга... Дефинитивно, почетак краја, ако се не предомисле.

Ja mislim da ce ovo biti kraj rapida:

As of July 1, 2010 RapidShare's RapidPoints programme will be discontinued. This decision by the company is a reaction to claims that the reward programme rewards the uploading of contents that are protected by copyright.

Iovako vec u zadnje vreme je jako tesko bilo sta skinuti sa rapida jer brisu ko nenormalni, ovo ce ih dotuci jer vise ljudi nece ni stavljati.

Ova me recenica najvise brine:S: to otprilike znaci da i ne nameravaju da nagrade usere koji uploduju protected copyright sadrzaj:d

ma ljudi, oni su sasvim konfuzni u celoj prici. ja sam im poslao neki mail sa pitanjem u vezi promene paketa i oni ponavljaju kako cemo sve saznati 29-tog, ali eto kao najverovatnije ce promena biti trenutna i vazice 24h. e sad...

sta ako ja imam trenutno uploadovano npr. 45GB materijala (za sta moram imati bar rapid medium=storage od 50GB) i spustim na dan-dva paket na small koji dozvoljava samo 10GB storage? hoce li mi oni zbog toga tek-tako trenutno obrisati razliku od 35GB? i sta ce obrisati? nasumicno? mislim, cela ideja je neozbiljna. stvarno ne znam sta im je ovo trebalo... mislim da bi cak i status quo uz ukidanje poena bilo bolje od ovih paket-resenja.

Ja trenutno imam oko 300gb podignutih na Rapidshare premium. Po novoj semi ja bi trebao da imam RapidSupersize nalog koji podrzava do 600gb ali uzima 229 rapida dnevno WOW!

Sreca pa sam pravio mirror i na drugim host servisima. Sutra brisem svih 300gb i prelazim na RapidSmall nalog.

Danas mi stigao mail sa upozorenjem da će moji fajlovi biti obrisani, ako ne produžim nalog (traje tačno do 01.07. :D). Neka slobodno brišu, isplatili su se nekoliko puta već, a kako poeni više ne igraju nikakvu ulogu...

Ovakvu politiku mogu da rezonujem samo time da su im kapaciteti na gornjoj granici i da hoće da smanje broj pretplatnika, a da uzmu približno isti keš od hardcore pretplatnika koji će produžavati naloge. Ne vidim drugi razlog za ovakvo pucanje sebi u noge.

Ja jedva d arazumem zašto neko baca pare na Premium, kad Free radi sasvim OK. Skida finom brzinom, a onih 15 minuta pauze stvarno ne bih rekao da su neki problem... Naravno, Megaupload je sada (imho) najbolji file hosting :)

Sta sad uzeti, megaupload, hotfile ili neki drugi a rapid da se koristi free?

Ja jedva d arazumem zašto neko baca pare na Premium, kad Free radi sasvim OK. Skida finom brzinom, a onih 15 minuta pauze stvarno ne bih rekao da su neki problem... Naravno, Megaupload je sada (imho) najbolji file hosting :)

pa jedva razumes zato sto tematiku posmatras kroz pogresnu prizmu. mi koji placamo, skidali smo bez cekanja, max brzinom, uz mogucnost da imamo vise konekcija istovremeno i resume opciju. i tu ne govorimo o skidanju 1-2GB dnevno...

pri tom smo po nesto i uploadovali. onda za taj upload dobijas poene zbog onih koji skidaju, pa time produzavas svoj nalog besplatno.

jos ako si aktivan u uploadu - ima ljudi (i to dosta) koji ne samo da su odrzavali svoj nalog besplatnim, nego su pride i poprilicno zaradjivali.

e sad je neka druga prica...

Poslednja izmena:

Pa koliko bi ti trebalo da skines na primer neki HD film od 8GB ili vise sa free nalogom?
Na primer, sad skidam film koji je podeljen na 45 rarova. Trebo bih cekati 45x15min, plus brzina za free korisnike je dosta manja.

Sta sad uzeti, megaupload, hotfile ili neki drugi a rapid da se koristi free?

Ja sam imao do sada najvise rapid, a uzeo sam bio na mesec dana hotfile i netload. Sa hotfileom sam imao problema sa brzinom, dok mi je netload bio skroz ok, ali je cini mi najskuplji od svih.

Poslednja izmena:
Vrh Dno